Lunch

Idag har jag bara pluggat och pluggat. Vi satte igång med två kurser nu (Ljud och rörlig bild och kognitiv psykologi i digitala medier, låter fantastiskt) och jag är helt slut, haha. Men dags att ta nya tag och köra på.

Eftersom jag var helt mos i huvudet så fick det bli en lätt middag som ligger i toppen på mina favoriträtter. Man kan slänga i lite kyckling, creme fraice, skippa svampen och köra in den i ugnen men jag kör en annan variant som går snabbare och är minst lika gott. Ser inte mycket ut för världen men det är hur smarrigt som helst (Skickade receptet till en klasskompis och han älskade det)

- Champinjoner
- Vitlök
- Grädde
- Sambal oelek
- salt, peppar och franska örter
- Fetaost (alternativt salladsost)

Stek upp champinjonerna med pressad vitlök. Rör ner grädden (och ev creme fraiche om man vill det) och tillsätt lite sambal oelek och alla kryddor. Dela fetaosten och strö över såsen i slutet så den smälter lite. Servera med ris eller tagliatelle. Allt som allt tar det ugnefär 15 min.


Nyttigt? not really.
Men gott som tusan och ibland får man unna sig. Man kan alltid byta ut riset mot fullkornsris, tagliatellen mot bönpasta, grädden till matgrädde eller IMAT vegansk grädde. Skippa fetaosten - you name it.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Frukost

Jag är väldigt dålig på att äta frukost. Och då menar jag fruktansvärt dålig!
När jag ska till skolan så hinner jag bara med en kaffe påväg till bussen - och knappt det ibland. Men man får väl ändra på det.

Hittade en god granola från AXA med kokos, blåbär och nötter. Slänger ihop det med lite kvarg. Bättre än inget! Ska försöka mig på att göra egen granola när min lilla burk är slut. Recept är mycket välkomna!

Ha en fin dag nu allihopa!

Likes

Comments

Smoothie

Detta var en shot som jag fick tips på från Tone It Up's kostschema. Läs mer om deras kostschema här (väldigt bra kostschema för vegetarianer/veganer också).

Tänkte ta en sån här goding varje morgon. Minns när min kära mamma (och typ resten av Sverige) gick på äppelcidervinäger -dieten på 90-talet. Folk köpte äppelcidervinäger i hinkar och det fanns (finns nog fortfarande) kapslar med äppelcidervinäger.

Äpplecider vinäger är i vilket fall som helst bra för din kropp. Det är bland annat bra för din hud (speciellt om du har problem med akne), bra för magen (lugnar magen och är bra för att förhindra magont) och många andra bra saker för din kropp. Läs mer om det här och här bland annat.

BOMBSHELL SHOT

äpplecider vinäger
Ananasjuice (utan socker!)
några droppar citronsaft

Trodde det skulle smaka pytonorm men det var faktiskt uppfriskande. Bättre än majoriteten av shots jag har druckit på krogen, haha.

Mitt matschema gick inte riktigt som jag tänkt mig. Har inte hunnit fota, skriva upp det eller så har jag gjort något enkelt för dagen eftersom jag har tentavecka och pluggar för fullt.

Likes

Comments

Om mig

Born and raised på västkusten, i den lilla hålan kallad Uddevalla. Föddes 1991, det vill säga 27 år snart. Till vardags så studerar jag Digital Grafik på Högskolan Väst i Trollhättan och på fritiden så tränar jag (försöker hinna med i alla fall), målar och fotograferar.

Varför lagar du så mycket mat?

Well, jag har alltid varit intresserad av matlagning. Var ofta med i köket när mamma och pappa lagade mat. Direkt efter gymnasiet så har jag jobbat på olika restauranger i cirka 6 år så man har lärt sig en hel del.

Och ja, jag äter vegetariskt.
Har mer eller mindre alltid gjort det och nu det senaste året kör jag all in på det vegetariska.


Varför har du den här bloggen?

Jag har större delen av mitt liv gått upp och ner i vikt. Jag har druckit diet shakes - tills jag kört lyxshake på MAX. Jag har vägt strax under 100kg men jag har också varit nere på 50kg.

Bloggen tänker jag ha och skriva på dels för min egen del - kunna hålla koll på vad jag äter, hur jag tränar, framsteg och skriva av sig. Men också för att kanske inspirera andra som sitter i samma sits.

Ett längre inlägg om vikthets och självförtroende kommer längre fram då jag själv tycker att det är ett viktigt ämne - främst i dagens samhälle då alla skall vara så "perfekta".

Om ni har några frågor eller vill diskutera något - bara att skicka en kommentar. Tills dess - ha det gött!

Likes

Comments

Lunch

​Quornfärs (eller soja om man vill ha det veganskt)
Krossade tomater
Vita bönor
1 msk tomatpuré
1 dl rödvin
1/2 finhackad gullök
2 vitlöksklyftor
timjan
oregano
Chilipulver
Cayennepeppar
salt och vitpeppar
lite sambal oelek

couscous

- Stek löken i lite olja med chilipulver tills den får fin färg.
- Lägg i resten av receptet. Låt koka på svag värme under lock i minst 30-35 min - ju längre desto bättre. Quornfärs har en tendens till att suga åt sig vätska så håll lite koll och släng i lite vatten om det behövs. Smaka av efter 25-30 min då smakerna är som bäst då. Det är ingen idé att smaka direkt när den börjar koka (då det kan bli väääldigt starkt efter 25 minuter i sånna fall). Servera med couscous! 

Eftersom jag skall till skolan på tisdag (då jag hade tänkt att äta chili sin carne) så fick det bli att göra matlådor idag. Jag älskar när det är starkt men om du inte gör det skippa sambal oelek och cayenne pepparn. Ha det gott nu!

Likes

Comments

Vardag

Tänkte jag skulle sätta ihop ett schema för nästa vecka så det är lite enklare att planera mathandlingen och även för att ha lite pli på mig själv. Skriver jag inte upp detta så lär jag bara äta skräp för jag saknar inspiration just den dagen.

Känner jag mig själv så gör jag annat tills jag inser hur hungrig jag är. Sedan hittar man inte på någonting och tänker "jag måste handla" så då går man ner till affären och köper saker som absolut inte är nyttigt - bara för att man är sugen och det går fort att bara slänga in lite pommes i ugnen. Någon som är likadan?

Så nu har jag skrivit upp allt jag ska äta (i alla fall till middag - frukost och lunch kommer under veckan) och jag ska försöka få till recept varje dag på bloggen för er som vill få lite inspiration.

Tänk på att jag är inte utbildad kostrådgivare utan jag gör bara mat som jag själv tycker om och som känns bra för mig. Jag försöker dra ner på (snabba)kolhydrater och kör vegetariskt - även om jag ibland kan slänga ihop något veganskt. Ta gärna recepten och släng i det ni tycker om. Gillar du kyckling - släng i det! Är du vegan - byt ut mejeriprodukterna till exempelvis iMat's produkter! You name it.

Hoppas ni har en bra helg allihopa och ett inlägg om mig kommer i veckan för er som vill läsa lite mer om mig och "min resa".

Likes

Comments

Lunch

1/2 gul lök
pressad vitlök
1 potatis
broccoli
6dl vatten + grönsaksbuljong
1dl Imat grädde
salt o peppar


- Stek upp löken.
- Koka upp allting i 10 min och mixa allt med en stavmixer
(vilket jag inte hade atm)
- Servera! Hur enkelt och smarrigt som helst!

Varför skall man äta broccoli?
Broccoli är fylld med viktiga ämnen - så som viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter. Som vegan är det bra att äta mycket broccoli då det är en bra kalciumkälla. Hur bra är inte det?!

Likes

Comments

Vardag

Har sedan nyår legat sjuk i halsfluss och idag är första dagen utan feber. Det firade jag med broccolisoppa (vegan - yes!) och lite studier. Helt okej firande må jag säga. Skulle välja broccoli över pizza alla dagar i veckan.


Detta är alltså mitt första inlägg på min nya blogg. Jag har haft säkert över 20 olika bloggar genom åren men nu känner jag att det får bli lite mer "seriöst". Emma heter jag och är 26 år gammal. Studerar Digitala Medier på Högskolan Väst så då måste man vara pro på sociala medier och bloggar, haha. Just nu sitter jag och kodar hemsidor inför inlämningen om några veckor. Det är lite så mitt liv ser ut just nu. Skola, skola, skola... Men det är jättekul.


Tänkte att jag skulle klämma in träning och kost i den här bloggen. Tanken är att det skall inspirera mig att fortsätta när man ser att man gjort framsteg och kan senare titta tillbaka. Om det inspirerar någon mer är det bara ett plus - super kul! Jag kommer skriva ett inlägg om hur jag har tänkt med kost o träning så snart som jag kan. Hoppas att ni kommer tillbaka, prenumerera gärna på min blogg och släng iväg en kommentar så vore det jättesnällt och jättepeppande!

Likes

Comments