Igår fick vi veta våra destinationer för kommande vinter, och som ni ser i rubriken så flyttar jag tillbaka till DUBAI efter 2 år.

Jag är verkligen så glad och det här ska bli så kul. Har redan massa saker jag måste göra när jag kommer, flera personer att trärffa där nere och bäst av allt mina underbara Dubai pinglor Hedvig och Karolin kommer ner!!

Ska försöka bli bättre på uppdateringen nu här nere på Kos de två sista månaderna innan jag flyger vidare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var det exakt en månad sedan jag upplevde den värsta dagen i mitt liv.

Jag hade gått och lagt mig tidigt på torsdagen efter en lång jobbdag och då vi var på summerstar, dagsfest/pool party, under onsdagen va vi alla rätt slitna. Vi hade först tänkt att gå ut även torsdagen då många av oss började sent på fredagen. Men de sluta med en tidig kväll hemma vilket ja tyckte skulle bli skönt då familjen skulle komma på fredagen.

Vid 01.31 vaknar ja av att hela byggnaden och sängen skakar och allt i mitt rum börjar välta. Ja får panik o reser mig upp direkt och skriver i jobbets Facebook grupp "What was that??" innan ja fått svar börjar ja klä på mig samtidigt ja springer ut i panik och återigen skakar hela byggnaden. När ja kommer ur möts ja av mina kollegor och min manager som skriver "everyone quick out from the building".

Min första tanke här är "shit nu var de en bomb". Efter att ha upplevt en militärkupp förra sommaren i Turkiet va de det första som kom upp i mitt huvud. När vi alla möts utomhus får vi veta att det vart en kraftig jordbävning. Det utbryter panik på gatorna då alla lokala börjar fly och även skriker "ruuuun the Tsunami is coming!!".

Även fast ja vet att det inte är möjligt att bli en tsunami i det egeiska havet så kom även paniken. Och man hamnade ett chock tillstånd.

Vi alla börjar ta oss mot bilarna för o ta oss till kontoret, plockar upp några kollegor längst vägen. De va inte de enklare då de var panik längst med gatorna, både från turister och lokala. När vi kommer till Office försöker vi lugna ner oss, träffa vårt internationella team och managers innan vi börjar jobba och få tag och svara våra gäster.

Här börjar ja även kontakta dom ja vet är på bargatan och får höra från en att de är lugnt medan den andra hamnat mitt i kaoset där flera blivit skadade och även 2 personer omkommit. De va då tårarna kom, speciellt när ett utav svaren är att en utan personerna som omkom, satt på samma plats där vi guider ALLTID brukar sitta. Och vi som hade planer att gå ut, ja är så glad att vi alla guider, för en gångs skull, va hemma!

Här hade nog klockan passerat 03:00 och vi var alla fortfarande i chock och försökte ta in de som hänt samtidigt som de stora efterskalven kom allt tätare.

Natten går och vi jobbar på samtidigt som vi alla är i chock. När morgonen kommer är de dags att försöka ta oss tillbaka till lägenheterna för att byta om till uniform, då de flesta hade pyjamas, förutom jag som lyckas få tag i en känning haha.. Väl hemma så är skadorna inte så svåra som vi trott. Allt har flyttat på sig i rummen och mycket är trasigt. Men byggnaden klarade sig vilket var de viktigaste!

Sen va de bara att fortsätta jobba, åka runt till hotellen och de va då ja insåg hur illa de va och allt bara brast. I bilen men min kollega kunde ja inte hålla tillbaka tårarna längre. Det gick inte att sluta, de va en blandning mellan chock och lättnad att ingen nära mig skadas eller omkommit. Men samtidigt att se allt de som förstörts i stan...

Väl på flygplatsen för att skicka hem våra gäster då fredagar är våran arr och dep dag så var det KAOS! Aldrig sett så mycket folk på ett och samma ställe som bara vill fly. Folk gråter, är skadade och sover. Här gällde de för mig i uniform att försöka hålla mina känslor borta vilket gick enklare än ja trodde. Med fokus på mina gäster klarade ja mig bättre än om ja bara hade vart hemma. Jag är glad på så sätt att jag hade uniformen och behövde fokusera på annat och andra och inte bara tänka på vad som precis hade hänt. För då hade allt blivit så mycket jobbigare.

Efter många timmar på flygplatsen och ingen röst eller ork kvar var de dags att äntligen få komma hem. Men precis när ja lägger mig i sängen vid 20 tiden börjar hela byggnaden återigen att skaka, paniken kommer och jag och min kollega springer ut så snabbt vi kan. Vi får veta att vi inte ska vara byggnaden och de helst slutar med att ja spenderar natten på stranden med alla underbara och omtänksamma personer på tylö.

Lördagen kommer och de är dags för jobb, dagen går bra och vi fokuserar på jobb och gäster och stöttar varandra i teamet även fast vi fortfarande inte riktigt förstår vad som precis har hänt.

Återigen på kvällen när ja slutat och ska lägga mig i sängen så börjar byggnaden skaka och precis samma tid som under kvällen innan. Blev återigen att springa ut från byggnaden och börja planera vart natten skulle spenderas. De flesta valde i bilar eller vid kontoret. Jag valde återigen stranden då det var de enda stället jag kunde känna mig trygg på tillsammans med Sofia och killarna på tylö.

Nu 4 veckor senare känner vi fortfarande av efterskalven och varje gång de blir ett större kommer paniken tillbaka. Om nätterna är de svårare och somna och att vakna upp i panik för man drömmer sig tillbaka händer allt oftare. Känslan att man bara vill bort och inte vill uppleva det här igen. Vi går bara och väntar på om de kommer en till stor eller om de kommer att lugna ner sig.

Jag är så glad att ja hade min familj här veckorna efter, mitt team och alla underbara på tylö.

Likes

Comments

Efter allt för lite bloggande sedan jag flytta till Kos så ska jag nu försöka ta tag i det här. Men de är svårt o komma ihåg att skriva på bloggen då man har mycket annat och göra samtidigt.

Sen sist så har jag hunnit med två veckors semester hemma i Sverige under student och nationaldag innan det bar av hem till Kos igen, även mamma och pappa var här o hälsa på veckan innan ja åkte till Sverige på semester. Jag har även hunnit med två turer till Turkiet och bodrum för utflykt med våra gäster. Och nu under semestra veckan har ni kunnat följa mig och min kollega under TUI Sveriges instagram.

Under helgen så har de ju även vart midsommar och självklart så försökte vi fira de så gott vi kunde här nere. Tyvärr blev det inge firande i fredags då vi har tre flyg att ta hand om på flygplatsen och sedan välkomstmöten. Så vi fick fira midsommar under lördagen. Men vad gör de när man fick fira det på vårt blue star hotell tillsammans med Bamse?!

Imorgon är ha ledig och då blir de först att hänga på stranden innan vi under kvällen ska på båttur med alla kollegor som arbetar för TUI på Kos!

Men vi hörs, ska försöka bli bättre att uppdatera här för er!

Likes

Comments

Tiden rullar på här nere på Kos och det har redan gått över 1 månad här nere vilket är så sjukt, tiden har verkligen gått snabbt här nere om jag jämför med Lanzarote. Äntligen börjar säsongen dra igång på riktigt vilket är så skönt.

Nu har även mamma och pappa kommit ner hit till Kos, dom kom i torsdags. Så har försökt spendera så mycket tid som möjligt med dem när jag är ledig så har blivit lite tid på stranden och middagar med dem. Har även hunnit med lite utgångar här på Kos med underbara människor och än så läga är det ganska lugnt på bargatan vilket är skönt. Det är folk men känner på mig att de kommer vara sååå mycket mer folk där nere under högsäsongen.

Idag blir de 8h på kontoret innan jag sedan kommer att vara ledig 2 dagar i rad vilket ska bli så skönt då mamam och pappa är här så de blir nog många timmar nere på stranden skulle jag kunna tänka mig.

Likes

Comments

På grund utav de dåliga vädret som var imorse när vi vaknade så ställdes utflykten vi skulle studera in. Så vi kommer att studera den imorgon istället. Så istället för att vara ledig imorgon som jag skulle ha vart så blev de en ledig dag idag vilket inte var helt fel.

Har verkligen tagit vara på denna dag och tagit de lugnt vilket jag verkligen behövde kände jag. Blev en mysfrukost med Sofia och Sofia på Special innan vi tog oss hem och jag gick och la mig och sov igen. När ja vaknade blev de o fixa lite i lägenheten, har ju egen lägenhet här på Kos, innan ja hoppade in i duschen.

Nu ska jag fortsätta o fixa lite och så får vi se hur kvällen slutar. Vi har lite planer på vad vi ska göra ikväll så får vi se om de blir så!

Likes

Comments

ÄNTLIGEN så har säsongen här nere på Kos äntligen börjat! Vi hade våra första skandinaviska gäster nu innan helgen, ett Köpenhamns flyg och ett Stockholms flyg. Så under torsdagskvällen var jag med på flygis och tog emot alla danskar och under fredagen blev de två välkomstmöten för Köpenhamns flyget och under lördagen blev de två välkomstmöten till. Denna gång för Stockholm flyget. Och GUD vad skönt att ha gäster på destinationen!!

Så de senaste dagarna har bestått utav service och välkomstmöten. Imorgon ska vi även studera en utflykt, Agean Cruse, då vi själva kommer att guida den under säsongen. Och den första att guida denna utflykt kommer faktiskt att vara jag nu på Torsdag och vi bokat in tillräckligt med folk och ifall vinden lugnar sig lite. Det är nämligen väldigt blåsigt här nere på Kos för tillfället! Men ja ska inte klaga, vi har de varmt och skönt!

Likes

Comments

Nu är de alldeles för länge sedan ja la ned tid på bloggen, för o va exakt lite mer än tre veckor.. Men har haft väldigt mycket och göra de senaste veckorna. Efter att äntligen anlänt till Kos efter den extrema förseningen från Lanzarote så kom ja äntligen fram, vart också ett väldigt jobbigt hejdå till mina bästa Kiki och Josefine men som sagt, vi ses snart!

Under tiden här har ja hunnit med en veckas utbildningen smiles, utforskat ön med både buss, bil och cykel och få studera utflykterna vi säljer, besökt flera grekiska öar och tagit färjan över till mitt saknade Turkiet.

Men tänkte att jag delar med mig av lite bilder istället för en massa text och sen ska jag börja prioritera bloggen igen. Idag kommer i alla fall våra första skandinaviska gäster, Köpenhamns flyg och imorgon kommer första svenska flyget så blir två dagar med lite välkomstmöten!

Likes

Comments

198 dagar senare så är det dags att lämna den här ön för att åka vidare mot nästa ö. Efter en 22h försening på flyget så är vi snart äntligen påväg mot Stockholm! Det har vart en väldigt märklig säsong med både toppar och dalar och det ska faktiskt bli skönt att lämna den här ön bakom mig men kommer sakna mitt underbara team. Vi har verkligen haft ett helt fantastiskt team även fast att vi hade väldigt många som sa upp sig i början. Så dessa, nästan 7 månader har ändå vart fantastiska och väldigt löririka och glädjefyllda!

Likes

Comments

Idag gick jag in på min sista jobbdag här på Lanzarote och det blev ett 8h pass på kontoret. Har vart ganska lugnt och nu är klockan redan efter 16 och slutar vid 20 vilket är skönt. Då blir det att ta mig hem och fixa mig inför kvällen då det vankas utgång med dom i temaet som kan plus några av våra kollegor från UK och Holland och sedan kommer även våra vänner ner från La Santa så de ska bli himla mysigt. Bli en sista utgång här i Carmen innan vi imorgon troligtvis kör en utgång i Arrecife som vi sagt hela säsongen och imorgon är det sista chansen innan vi åker.

Sen så blir det ju även sista jobbdagen här på Lanzarote imogron och då står det service på schemat men som tur är så har vi inte så många gäster så blir nog en lugn dag. Sen på söndag så är jag ledig och ska få ihop det sista med att packa och städa iordning mitt rum och lägenheten innan jag på måndag äntligen åker vidare!

Likes

Comments

Nu har jag försökt packat sedan i söndags men får verkligen inte ihop det här.. Det är verkligen sjukt hut mycket grejer man har med sig och kläder som amn inte ens använder. Jag har hittils nästan fyllt två resväskor och har fortfarande saker som ska packas ner. Jag hade som sagt 50kg med mig ifrån Turkiet och har ju handlar både här och under semestern i Dubai i december..

Jag har i alla fall bokat till mig så jagt har två väskor på vardera flyg plus handbagage vilket ska bli skönt. Så från Lanzarote till Sverige har jag 40kg och från Sverige till kos så har jag bokat 55kg plus 8kg handbagage så jag borde klara mig. Om jag inte gör det så är det bara sjukt.

Men som sagt, när man bara besökt Sverige två veckor på att år är det väldigt svårt att lämna och hämta kläder för när det behövs. Under sommar säsongerna så använder man mer klänningars och sommar kläder och under vintersäsongen här på Lanzarote så har vi haft de väldigt kallt och det har vart jeans, tjocktröjor och jacka som man behövt använda.

Men hoppas jag klarar med att få med mig allt härifrån utan för mycket övervikt!

Likes

Comments