View tracker

Redan lördag och veckorna bara springer förbi. Om mindre än en vecka så är liksom mamma här på besök vilket känns så sjukt. Tiden går så snabbt men de är även lite skönt. Om cirka två månader så är jag även i Sverige vilket ska bli lite skönt. Kan ju inte direkt räkna att jag va i Sverige innan vi åkte till Dubai då jag mesta dels spenderade tid på Arlanda, haha. Så denna gång blir det i alla fall cirka 6 dagar i Sverige som jag ska ta vara på.

Idag var det jobb som gällde under förmiddagen, en ganska lugn förmiddag om jag får säga så, men också väldigt skönt. Sen planerade jag och Victoria lite tid på stranden efter en go lunch bestående utav bananpannkakor som var sååå gott. Dessvärre så var inte vädret på våran sida direkt. Vi hann väl ligga där i max 20minuter innan det började små regna och vi fick ta oss hemåt igen. Så nu ligger jag i sängen o ska ta en snabb liten powernap innan det är dags för jobb igen. Guide Online 16-20 står på schemat för min del.

Ikväll blir det sedan lite kyckling risotto innan vi tar oss vidare mot Josefin för lite för fest innan kvällens utgång. Kiki fyller nämligen år imorgon så vi passar på att fira det direkt efter 12 slaget! Så ungefär så ser min dag ut att bli.

Likes

Comments

Igår så tog vi äntligen tag i det här med att hyra bil! Så jag, Sonja, Victoria och Louise tog oss ifrån norr till söder här på Lanzarote och upptäckte det mesta. Och den här ön är verkligen helt fantastisk och landskapet runt omkring går inte att undgå. Att åka längst med de små vägarna med utsikt över kusten och alla små byar var verkligen så fantastiskt fint! Men tänker inte skriva allt för mycket utan tänker låta bilderna tala för sig själva!

Likes

Comments

Som ni läst tidigare på bloggen så går jag igenom lite hur jag tänkte inför att söka jobb hos Fritidsresor/TUI. Hur sökprocessen går till, och även hur intervjuven på TUI går till. Nu tänker jag berätta lite hur jag reagerade när jag fick min första destination och hur livet faktiskt ser utanför oss guider. Är de så glamouröst och härligt som alla föreställer sig eller är det något som folk bara tror men det inte alls är så. Det ska jag i alla fall försöka besvara i det här inlägget.

I slutet av februari fick jag min första destination som guide, nämligen Turkiet och Dalaman området, ingen kunde bli gladare än mig. Turkiet för mig är hem, jag har besökt landet inprincip varje år sedan liten och spenderat måånga veckor i detta underbara och fina land. Sedan påbörjades ansökningen för visum vilket var ett rent helvette, haha. Så mycket papper som ska fixas och ambassaden som ska besökas. Men tills slut hade jag mitt visum och den 15 april satt jag på flyget från Arlanda mot Turkiet och min nya livsstil och nya liv som guide. Vi gick en veckas utbildning för att lära oss allt om guide livet. Hur vi hanterar klagomål, har välkomstmötet, hållet i utflykter, arbetar på flygplatsen och massa annat. En väldigt lärorik vecka med mycket information.

Sen började guide livet på riktigt. Och hur var det nu? Var de sådär glamouröst som alla säger eller var det som ett helt vanligt jobb bara att du får möjligheten att bo och leva utanför Sverige och i ett nytt land var sjätte månad? Jag ska försöka besvara de så bra som möjligt men ändå inte för långt, haha.

Första tiden levde man i en bubbla. Återigen hade jag fått flyttat utomlands helt själv, bort från all trygghet och denna gång för att uppfylla alla resenärers önskemål för att ge dom en sån minnesvärd semester som möjligt. Men ganska snabbt kommer man in i jobbet och det går på löpande band. Du kan jobba natt, dag, morgon ja de beror helt på destination och position. Men utöver det så är det ändå ett helt vanligt jobb.

Folk tror att man lever i en drömvärld, ligger på stränderna hela dagarna och dricker fina och exotiska paraply drinkar på kvällarna. Visst att man har tid att ligga på stranden när man är ledig men de gäller att orka det också. När man jobbar i värmen så tröttnat man ganska snabbt på att ligga på en solstol mitt i värmen. Och man vill faktiskt hellre, antingen upptäcka destinationen eller bara ta det lugnt hemma i ens säng då man jobbar ca 5 och en halv dag i veckan och olika tider beroende på position och schema.

Så dessa förutfattade meningarna om oss guider att vi bara lever life stämmer som sagt inte. Visst att vi kanske ligger på stranden ibland eller dricker någon drink. Men det är inte det som vi gör hela dagarna varje dag hela säsongerna. Vi bor som sagt utomlands vilket självklart är mycket skönare än att bo i Sverige. Men vi bor ju även utomlands för att vi arbetar inom ett yrke som är utomlands. Vi ska förgylla alla resenärers semester och det är inte alltid det lättaste. Det ställs höga krav på oss vilket gör att vi jobbar mycket och hårt. Även fast att vi är lediga betyder det inte att vi bara ligger på stranden eller dricker. Vi studerar resemålet, utflykterna och städerna så mycket vi kan för att våra gäster ska få en så bra semester som möjligt.

Men jag ska verkligen inte klaga, visst att jag har vart trött på allt som har med guide livet att göra och bara vilja packa ihop mina saker och flytta hem till Sverige för att börja på ett "normalt" jobb, ha en normal inkomst och prova på Svensson livet. Jag har som sagt bott utomlands 16/20 månader sedan jag tog studenten. Jag var hemma två månader direkt efter studenten, juni och juli och sedan i början av förra året innan jag blev guide. Så jag har aldrig provat på livet som student och arbetslös hemma i Sverige vilket jag på något sätt kan sakna. Men som sagt, jag ska inte klaga.. Jag lever ett drömliv och bor utomlands året om och byter destination ca var sjätte månad.

Har ni mer funderingar eller om det är något mer ni vill veta om eller något mer specifikt jag ska skriva om, tveka inte om att fråga! Jag lovar att svara på allt ni undrar om guide livet eller om att våga ta steget att flytta utomlands som ung, jag flyttade ju som sagt som 19åring till Dubai som au pair så det är bara att fråga på om vad som helst!!

Likes

Comments

Idag är det alltså 100 dagar sedan jag flyttade till Lanzarote ifrån Turkiet, och OJ vad tiden har gått snabbt. Trodde inte alls att det skulle gå så här snabbt men tänker man tillbaka på vad som varit och vad som hänt det senaste månaderna så har det gått så sjukt snabbt! Har som sagt både bytt destination och position och trodde inte alls det skulel vara detsamam som airport, vilket det självklart inte är. Jag älskar Turkiet och inget land, förutom Dubai men de är ju inget land, kan slå detta underbara land. Men trodde att airport skulle va så mycket roligare än hotell service men det är faktiskt ganska jämnt. Dom är likso mrolika på olika sätt om man kan säga så. På flygis så hande det sdaker hela tiden och man hade ALLTID fullt upp. Men nu på hotell servicen så händer det inte lika mycket men man få självklart bättre kontakt med gästerna.

Idag har det i alla fall vart jobb för min del. För service nu under morgonen vilket var ganska lugnt. Då mina hotell även ligger en bra bit iväg ifrån mig så är det ganska skönt att få en promenad under morgonen då man kommer igång lite och inte är lika seg i kroppen. Sen är det Guide Online som gäller för min del, så samma sak som igår. Men gillar att avsluta dagen lite lugnt på kontoret innan jag tar mig hemåt och tar det lugnt.

Får se vad som händer nu under siestan, blir troligvis en sväng till stranden då jag verkligen känner att jag borde ta vara på soltimmarna som faktiskt kommer hit till Lanzarote lite då och då. Dock väldigt ofta under den senaste tiden vilket är väldigt skönt. Är ju inte långt kvar tills nästa destination och man vill ju som sagt inte komma dit helt likblek direkt, haha.

Likes

Comments

Redan inne på tredje veckan på 2017 vilket känns så sjukt. Tiden bara springer iväg känns det som, både på gott och ont. Längtar ju ihjäl mig till sommarsäsongen på Kos samtidigt som jag inte vill lämna mitt underbara team här på Lanzarote. Vi är verkligen ett så sjukt härligt team. Olika åldrar, personligheter och väljer MEN tillsammans blir vi ett sjukt bra team. Vilket också märks, då vi för tillfället är bäst utav "The bog five" destinationerna vilket är sjukt. Lanzarote kanske inte är en jättestor ö men vi räknas faktiskt som är utav det fem största destinationerna/resemålet med TUI under vintersäsongen 2016/2017 och vi är för tillfället den BÄSTA destinationen. Så tror vårt team är himla bra alltså!

Idag var det flygis som gällde men först började morgonen med lite möte då vi hade lite saker att gå igen. Men sedan tog vi oss mot ett utav hotellet här för att ta bussen mot flygis och börja dagens arbetspass. Det gick helt okej snabbt och när vi checkat in alla och det var dags att ta emot dom nya ankommande gästerna så kom även min saknade Sannas mamma, mormor och morfar som jag tog emot vilket var lite kul. Nu är det snart dags för jobb igen då jag har guide online 16-20 och där emellan så ska jag även ha med session reaview med min manager.

Sen för vi se vad som sker efter jobbet, förhoppningsvis orkar jag ta tag i livet och orka mig ut på en liten löptur. Behöver verkligen komma igång nu efter allt för mycket lathet från min sida!! Så vi får väl se, förhoppningsvis tog jagvtag i livet och gick ut och sprang.

Likes

Comments

View tracker

Nu är det många som frågat så känner att jag gör ett större inlägg om varför jag sökte till jobbet som guide och hur det faktiskt är att jobba som guide. Är det lika underbart och härligt som folk tror eller är det bara fördomar som folk har om guide livet? Ja de tänker jag faktiskt ta och berätta inlägg inlägg och jag ska verkligen försöka ge er en bra inblick i livet som guide, hur man blir guide och hur trivs man?

Jag sökte som sagt till guide hos Fritidsresor, nu TUI, under december 2015. Jag bodde fortfarande i Dubai och levde i min lilla bubbla men kände verkligen att jag inte alls var redo för att flytta till Sverige och bo där och starta "standard" livet som jag ändå ska leva i resten utav mitt liv som äldre. Så jag tog tag i livet och sökte som sagt jobb som guide innan jag lämnat Dubai. Åkte nästan direkt till Thailand med familj och vänner efter jag flyttat hem från Dubai och fick då under resan där veta att jag var antagen på intervju, och ingen var gladare än mig! Detta var verkligen något jag ville göra och hoppades på att jag skulle få chansen, även fast det är många som söker men det finns inte alls lika många platser.

Jag kom hem från resan i Thailand och nästan direkt blev det att ta sig till Stockholm, så sjukt nervös men även överfylld av förhoppning och längtan efter att få komma in i resebranschen. Väl på plats trodde jag det skulle va stelt vilket jag hade helt fel om. De som söker till jobbet som guide har ofta liknande personligheter, och en av dom är att man verkligen inte vet hur man är tyst, haha, sad but true. Intervjuven började, en stor gruppintervju på ca 20 personer där det gällde att just du stack ut! Vi hade sex personer som car "övervakare". Det vill säga, dem sa inget eller ens rörde en min utan dom satt och bevakade oss under hela dagen för att se hur vi agerade, hur mycket vi deltog och iakttog. Vilket man först tyckte va lite obehagligt men sedan kom över. Man glömde helt bort dom, och för min del så försvann även all nervositet med en gång.

Jag var beredd på en hel dags intervju på engelska vilket var så skönt, ett halvår utanför Sveriges gränser ned mestadels engelska så kände jag mig nästan me säker på engelska än på svenska, haha. Men sen kom de fram att det endast var en övning på engelska och det var den första. Sen fortsatta dagen helt på svenska vilket sen var ganska skönt. Man kunde inte bli missförstod utan alla förstod var man menade vilket var så skönt.

Intervjuven innehöll olika dela, en presentation såklart om dig själv och vad du gjort tidigare i livet, lite gruppövningar för att dom skulle se hur vi arbetar i grupp, tar vi för oss eller sitter vi bara och håller med, vågar vi stå upp för vad man själv tycker eller faller man för grupptryck? Vi hade en del där vi skulle "spela" guide och presentera en utflykt som vi hade fått förbereda hemifrån. Jag berättade självklart om jeepsafari i Dubai då jag kände mig säker på det och inte alls behövde några papper utan kunde arbeta med kroppsspråket och prata mer flytande än som en robot som bara läser av ett papper. Sen hade vi lite lunch innan dom personliga intervjuerna börjades och efter ens personliga intervju så skulle även dagen avslutas. Intervjuerna gick snabbt men var även lite kluriga. Du "ställdes" mot väggen och fick lite svåra frågor om hur du tidigare har löst svåra situationer på din arbetsplats och andra hinder i vardagen.

Bara någon vecka efter intervjun så sitter jag och min syster och fikar på ett mysigt ställe i gamla stan när jag bara går in snabbt på mailen och ser att jag fått ett mail från Fritidsresor/TUI och ser att det är beskedet om jag fått jobbet, är på väntelistan eller tyvärr inte fått jobbet. Jag bli helt tyst, mailet är på engelska och jag behöver läsa igenom dom första raderna flera gånger men förstår fortfarande inte. Jag mer Linnéa läsa och då inser vi båda att jag faktiskt har fått jobbet hos Fritidsresor/TUI!! Vart så glad och vi fick verkligen en anledning till att sitta där och fika. Ringde direkt till mamma och Linnea till pappa så dom skulle få veta det samtidigt, dock var det fortfarande inte klart vart jag skulle. Utan det var någon vecka kvar tills jag skulle få beskedet om min destination!

Kommer en till del inom kort om hur jag reagerade på min första destination och hur livet som guide sedan blev och är.

Likes

Comments

Här i veckan så bokade jag faktiskt lite inför min semester hemma i Sverige under den sista veckan i mars. Har ledigt fredag till fredag så kommer faktiskt ha sex dagar hemma i Sverige plus mina två resdagar vilket känns så skönt. Har redan bokat flyg från Sverige tillbaka till Lanzarote men sitter för tillfället och även kollar runt vad det blir för flyg från Lanzarote till Sverige. Men lutar mot samma flygtur som senast när jag åkte till GC kvällen innan jag får ledigt för att sova på hotell och sedan ta ett tidigt flyg från GC hem till Sverige.

Känner att jag verkligen vill ta vara på tiden hemma i Sverige under denna vecka då jag inte känner för att använda min semester i sommar i Sverige utan att resa runt på den grekiska öarna eller till något annat land. Så ska se till att göra så mycket som möjligt i Sverige nu under mina sex dagar i mars för att sen inte känna att jag behöver åka hem i sommar. Men vi får se hur det blir med det, är i ett tag kvar tills i sommar och hinner förmodligen och förhoppningsvis hem på dest change innan nästa destination.

Så sitter och kollar på hotell att bo på under natten på GC och sedan kommer jag även behöva sova på Arlanda då flyget tillbaka till Lanzarote går tidigt på morgonen så är det skönast att vara där redan kvällen innan känner jag. Istället för att åka tidigt på morgonen och inte få ordentligt med sömn.

Så nu börjar jag se lite fram emot min semester hemma i Sverige, kanske den sista semestern som spenderas i Sverige, vem vet?

Men ska verkligen ta vara på semestern hemma. Måste fixa lite saker, hämta ut körkort, färga håret och självklart hinna träffa min underbara och saknade bästa vän där hemma. Min bästa Jennifer som var allt förlänger sedan jag såg. Och även Stina som jag inte träffat sedan juli 2015?! Då vi båda åkte i väg som av pair och sedan när hon kom hem bodde jag i Turkiet. Så denna semester ska jag ta vara på!!

Likes

Comments

Idag kommer äntligen vi tre att vara samlade igen efter att inte he setts sen i början av september. Det är verkligen så sjukt hur nära man kommer varandra inom detta jobb och det finns inget värre än när man splittras för att åka till nya destinationer.

Vi tre vart så tighta redan från första dagen vi träffades vilket kanske är lite sjukt men med vissa personer så klickar man bara sådär härligt, vilket vi tre gjorde.

Igår ankom som sagt Louise till ön vilket var så mysigt. Hon kom till office då jag jobbade till åtta och sedan tog vi oss hemåt för att laga middag tillsammans med Victoria, blev risotto med svamp, spinat, kyckling och lök, sååå gott! Sen under tiden så bestämde vi oss även att ta oss till Playa Blanca och gå ut med resten av teamet då det var liet festligheter då flera guider lämnar ön under veckoslutet.

Så vi tre började fixa oss lite snabbt, inhandlade alkohol och satt oss sedan i taxin mot Blanca och lite festligheter. Det blev mycket dans och mycket underbara människor man inte sett på länge. så mysigt verkligen. Vid halv fyra tog vi oss hemåt igen med taxi, denna gång med en väldigt pratglad taxi chaufför som endast talade spanska så vi fick öva lite på det spanska språket vilket inte var helt fel. Direkt när vi kom hem så slocknade vi alla tre med en gång.

Imorse väckte Louise mig vid 12, då jag hade halv ledigt. Hon hade sett solen och ville självklart ut och sola så det inte är lika soligt på Madeira som på Lanzarote. Dock så har vi ju inte sol här alltid men ibland så kommer solen fram. Så vi spenderade förmiddagen nere på stranden och självklart så somnade ju jag som vanligt. Men det är ju såå skönt o sova i solen på stranden. Sen började jag jobba igen klockan 16.00 och sitter nu på office och pratar med Frida i telefonen då hon sitter och väntar på bussen från Blanca hit till Carmen. Så snart ses vi äntligen.

Likes

Comments

Tänkte att det var dags att gå ut med vart jag kommer spendera min sommar säsong och även tredje säsong arbetandes för TUI. Fick ju veta de redan i slutet av säsong i Turkiet men gick bara ut med det på snapchat och Instagram. Jag kanske passar bäst på stora destinationer en nu bär det av mot en mindre destination. Så om du/ni sitter och planerar sommarresa. Bara in och boka resa till KOS, Grekland.

Likes

Comments

Dagens humör: Såå bra då bästa Louise landar på ön vid sju ikväll!!

Dagens mående: Helt okej, känns äntligen som förkylningen är på väg att släppa.

Dagens borde: Gått ut på en löptur..

Dagens frisyr: Min vanliga, "snurrad" lugg med toffs.

Dagens klädsel: Haha ja standard klädsen som guide, min uniform.

Dagens planer: Jobb till åtta, sen kommer min underbara Louise så får vi se hur kvällens planer blir.

Dagens materiella vill ha: Hmm inget speciellt, lite sommarkläder skulle inte vara helt fel.

Dagens funderingar: Hur jag ska lära mig grekiska, haha. Vill verkligen lära mig språken i länderna jag arbetar men grekiska är såå sjukt svårt haha.

Dagens beroenden: Att kolla på klockan att den ska bli sju så Louise landar på ön!

Dagens tråkigaste: Att tiden gå sååå långsamt..

Dagens längtan: Efter min Louise och Frida!!

Dagens låt: Perfect Stranger, då den påminner så mycket om min sommar säsong i marre!

Likes

Comments