Header

Postad i: GUIDELIFE S17 KOS

Detta inlägg skulle alltså upp i måndags men vägrade att publiceras...
Så var det även dags för lilla mig att lämna denna fina och underbara ö. Jag har haft en helt fantastiskt säsong med ett riktigt bra team och underbara människor på hotellen vi arbetat och de andra vi samarbetat med.

Jag åker här ifrån med lite blandade känslor. De tre senaste månaderna har varit jobbigare än jag trodde de skulle bli. Efter jordbävningen hade jag kunnat gjort vad som helst för att få lämna ön. Men nu när det väl är dags att lämna känns de jobbigt. Jag har haft så fina minnen med mitt team, alla underbara människor på Ving och TYLÖ.

Men nu åker jag vidare mot ett nytt äventyr och tillbaka till mitt älskade Dubai!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: GUIDELIFE S17 KOS

Jag starta september månad på bästa möjligt sätt, om ni frågar mig. Nämligen att tatuera mig. Jag har som sagt ett par tatueringar sedan innan och har även gjort ett par här nere på Kos. Varav en som faktiskt är på grekiska där det står "The power of mother nature" men då på grekiska i nacken.

MEN, nu var det äntligen dags för mina stora som jag velat göra i snart tre år. Och efter att ha hittat en grym tatuerare här nere på Kos tack vara killarna på TYLÖ gick ja dit och vi började skissa och planera och sedan var de dax. Dagen ja tatuerades var jag i studion i 8 timmar men vi tatuerade i endast 5 utav dem. Jag hade även med mig världens bästa Sofia som stöd hela dagen vilket var behövligt. Speciellt i slutet när det var dags för sista lagret och ja trodde jag skulle dö!

Vi tog oss även ut med en beach buggy för att utforska mer utav ön. Och för mig och Sofia blev det att ÄNTLIGEN få köra igen. Vi behöver nämligen vara 23år för att köra bil här så vi har fått cyklat eller så har andra kört runt på oss. Men nu fick vi äntligen köra själva!

Under september kom även mamma och pappa ner igen, deras fjärde vecka här nere. Men det är alltid kul när dom kommer och hälsar på. Speciellt då jag inte hann träffa dem så mycket senast dem va här då dem ankom samma dag som jordbävningen och jag hade mycket på jobbet. Men nu hade vi tid att va på stranden, shoppa och äta gott!

Likes

Comments

Postad i: GUIDELIFE S17 KOS

Idag är det faktiskt sista hela jobbdagen kvar här på Kos innan ja flyttar vidare mot Dubai. Jag jobbar även på söndag man då jobbar jag endast 8-12 vilket ska bli så skönt. Då har jag verkligen tid att packa och fixa det sista då mitt flyg går redan vid nio på morgonen på måndag.

Tror väl dock inte att jag kommer fixa mig så mycket inför min 17 timmars långa resa till Dubai. Har tid för det i Aten då jag har mer än 8 timmar där. Så känner att det är viktigare att sova ordentligt då jag troligtvis inte kommer sova så mycket natten mellan måndag tisdag då jag flyger under natten och har sjukt svårt att sova på flygplan utav någon anledning.

Men om ja ska vara ärlig så är det mesta redan fixat inför resan på måndag. Jag har packat det mesta och ska bara lägga ner de sista. Fixa handbagaget, då mitt bagage alltid kommer bort så ja behöver ha en buckup plan i handbagaget. Så förhoppningsvis kan ja ta det lugnt på söndag eftermiddag/kväll.

Men nu ska ja ta mig ner på stan en sista gång för och se om det är något ja ska köpa med!

Likes

Comments

Postad i: GUIDELIFE S17 KOS

Då har vi kommit till augusti månad och sista månaden utav högsäsongen. Här flöt jobbet på om vanligt och de mesta började återgå till det normala efter jordbävningen under juli.

Jag fick spendera många lediga dagar tillsammans med mina underbar brudar och vi lyckades även fixa till en liten photoshoot nere på stranden i Marmari i våra blåa fina uniformer. Visst hade vi en del åskådare men vad gör de. Dom fick var med on en rolig upplevelse när tre TUI guider försöker se proffsiga ut och göra hoppbilder.

Bästa och underbara Tilde flyttade in hon mig hennes sista vecka här på Kos. Hon jobbade som sagt på TYLÖ och är en utav dom jag spenderat mest tid med här nere. De sjuka i sig är ju även att hon bor i Arboga vilket är sjukt nära Eskilstuna.

Det var så kul att lära känna henne och få umgås med henne. Jag har så sjuka minnen med denna underbara brud från SummerStar, bargatan, dags fester och massa annat. Så glad att vi bor så nära varandra hemma i Sverige!

I mitten utav augusti var det även dags att säga hejdå till Tilde och de andra vi lärt känna som jobbat på TYLÖ. De var verkligen svårare än jag hade kunnat tro. Man tänker att det bara är personer man umgåtts med på stranden, bargatan och SummerStar. Men de var riktigt svårt att säga hejdå. De va ändå med dessa personer vi spenderade mest tid med efter jordbävningen och även på deras strand ja tillbringade de två första nätterna efter jordbävningen.

Augusti är nog en utav de månaderna som gått snabbast här nere på Kos. Vilket jag mest tror beror på att juli, som anligtvis går snabbt, på något sätt kändes dubbel så lång på grund utav jordbävningen, mycket jobb och mycket att tänka på.

Under augusti vågade vi oss även tillbaka till bargatan efter att ha hållit oss borta så mycket som möjligt efter jordbävningen. Men nu var vi tillbaka, visst de var en stor skillnad men ja fick umgås med de ja tycker om vilket är huvudsaken! Vi va självklart även med på de två sista SummerStars här nere, shit va detta evenemang eller vad man ska kalla de är grymt kul! Att få släppa loss med underbara människor och bra musik i värmen, kan inte bli så mycket bättre.

Likes

Comments

Postad i: GUIDELIFE S17 KOS

De senaste dagarna så har vädret verkigen ändrats här på Kos. I lördags kväll när vi var nere på stan för att äta frozen yogurt vid 21:00 tiden och precis kommit dit och satt oss ner för att äta så öpnnade sig himlen och första regnet sedan början av säsongen öste ner. Vilket var både skönt men jobbigt då vi insåg att vi var tvungna ta oss hemåt sen igen.

Men tillslut blev det uppehåll och vi började promenera hemåt, men självklart så öppnade himlen upp sig igen precis när vi började närma oss våra lägenheter. Så det blev att spring den sista biten för att inte bli allt för blöta.

Även under gårdagen så var det sämre väder, inget regn men inte heller någon sol. Det var väldigt mulet och kallt som ni kan se på bilderna här uppe.

Idag har de faktiskt vart soligt men väldigt kallt, vi alla går runt i långbyxor, tjocktröja och jacka då det blåser väldigt mycket. Skulle chansa på att temperaturen ligger på runt 20 grader. Så de är ju inte kallt, men när man är van med över 30 grader så är faktsiskt 20 grader ganska kallt.

Likes

Comments

Postad i: GUIDELIFE S17 KOS

Då har vi kommit till juli månad som man några ord kan beskriva såhär, bargatan, partybåt, TYLÖ, summerstar och jordbävning.

Som ja skrev i juni inlägget så började min och Julie´s crazy period under sista veckan i juni och den höll i sig fram till dagen innan jordbävningen. Vi kunde vara ute 4-5 gånger i veckan. Lite för drinkar någonstans, mot Cactus för godis drinkar, mot West för beer pong, tillbaka till Cactus för beer bong och massa spring mellan barerna. Hör var högsäsongen igång på riktigt. Självklart var inte jag och Julie ute helt själv, ibland var de bara vi, men vanligtvis hängde Iina, Sofia och Marikka med, även de andra från Ving och andra från mitt team. Men de var inte ovanlig att ja och Julie var själva eller att alla gick hem och vi stannade kvar.

Våra lediga dagar spenderades nere på TYLÖ, kan verkligen rekommendera detta ställe för er som planerar att åka till Kos. Här var det fest från morgon till kväll, och sedan hade dem Cactus på kvällen som är på bargatan. Även här du hittar de underbara godis drinkarna.

Sen så blev det äntligen dags för Summerstar, säsongens andra och våran första! Vi var tre från TUI och kanske 10 ifrån Ving. Festen började på TYLÖ redan på morgonen och vid fem på eftermiddagen vandrade vi bort mot Summerstar där kvällen fortsatte med bad, fest och härliga människor. Både workers ifrån TYLÖ men även turister. Vi hann endast med en Summerstar under juli månad då Summerstar är på onsdagar och vi gick på våran första den 19 juli och jordbävningen skedde natten mellan den 20-21 juli.

Som sagt så ändrades sommar och säsongen helt och hållet natten mellan 20-21 juli då vi drabbades av en större jordbävning där två personer omkom och många byggnader och annat skadades. Jag låg som tur var hemma och sov, en utav få kvällar ja inte var på bargatan. Men folk jag kände var där vilket var riktigt jobbig. Men flesta var oskadade och endast chockade som vi alla var. De första nätterna efter jordbävningen spenderades på TYLÖ då vi inte vågade sova i våra lägenheter utan vi sov på stranden. Det var även väldigt långa jobbdagar efter denna händelse. Så om kvällarna var man riktigt trött men vi försökte återgå till det normala så snart som möjligt vilket var riktigt svårt.

Min familj ankom även morgonen efter jordbävningen vilket var skönt. Att kunna umgås med dem när jag inte jobbade och när jag orkade med tanke på hur mycket jobb det var under deras 2 veckor här på Kos.

Jag är så glad att jag hade mitt team, Ving, TYLÖ och min familje hos mig direkt efter denna händelse!

Men nu ska inte detta inlägg bli för långt, hoppas ni får en grym dag!

Likes

Comments

Postad i: GUIDELIFE S17 KOS

Under juni så spenderades faktiskt två utav 4 veckor på svensk mark då jag hade semester. Jag flög hem den första juni så jag hade chansen att spendera min semester under studenten i Sverige vilket var riktigt kul. Att få se dem man känner sen man var lite, äntligen få ta studenten och all lycka. Att sedan få spendera tid med saknade vänner på efterfester och utgång. Jag har sagt att det aldrig kommer vara detsamma att gå ut i Sverige som utomlands, med under studenten så är det en speciell atmosfär.

Jag han även med shopping, spendera tid med familj och vänner och massa annat under mina två veckor hemma i Sverige. Även fast jag längtade tillbaka till min lilla ö i det Egeiska havet.

När ja kom tillbaka var det dags för jobb igen vilket var riktigt kul. Att känna sig mer och mer säker angående frågor om destinationen, är verkligen en utan de bästa känslorna. Dessa inlägg som ni märker kommer mest handla om livet utanför jobbet då det ungefär ser likadant ut på jobbet och ja känner att det inte är det mest intressant att skriva om här.

Sen va det även dags för midsommar som spenderades ute på vårt Blue Star hotell i Kardamena. Där blev det traditionellt svenskt firande med dans, jordgubbstårta och självklart världen snällaste och starkaste björn Bamse. Kvällen avslutades med teamet på stranden för volleyball, dricka och snacks.

Vi spenderade även många kvällar på G-Plaza för drinkar och började umgås med de underbara personerna på Ving. Det var även under det sista dagarna i juni som min och Julie´s crazy bar street period started. Men mer om det i nästa inlägg.

Jag och min svenska kollega Paulina fick även äran att ta hand om TUI Sveriges Instagram under en vecka. Vi fick chansen att dela med oss utav denna fantastiska ö och ge våra resenärer tips för att få en så bra semester som möjligt.

Der var väldigt roligt då vi fick riktigt bra respons, men samtidigt svårt att välja ut vad vi skulle visa upp av ön och vad vi var tvungna att välja undan. Men det var en riktigt rolig vecka, och som sagt, fin respons av våra resenärer.

Likes

Comments

Postad i: GUIDELIFE S17 KOS

Igår vad det das för denna säsongs "End of Season" party, och temat var alltså "Gala Night - dress to impress".

Jag var även ledig igår vilket gjorde att jag kunde ta sovmorgon och även ligga vid poolen innan det var dags att börja fixa mig inför kvällen. Så skönt att inte behöva stressa som jag hade behövt göra ifall jag hade jobbar under dagen. Jag är även väldigt glad att mina två närma kollegor är fortfarande är kvar här på Kos under denna kväll. Även fast man saknar de i teamet som redan åkt vidare till deras vinterdestination.

Vi började kvällen med lite bilder innan vi gick upp till mig lägenhet för att fixa det sista och ta något och dricka innan vi åkte bort mot hotellet där kvällens festligheter skulle hålla till.

Där rullade kvällen på med fotografering, nomineringar, middag och dans. Jag stannade dock inte allt för länge då jag jobbade idag och även vill hinna säga hejdå till mina underbara vänner ifrån Ving som åkte hem idag, eller ja inte alla av dom men tre utav dom.

Så jag åkte hem till dom där jag stannade till lite efter ett innan jag tog mig hemåt för att sova så jag skulle orka med jobb idag. Hos Ving så bjöds de på massa skratt då vi gick igenom vad vi gjort under sommaren och mycket annat. Var ju med Julie från Ving som jag hade min crazy period from sista veckan i juni till dagen innan jordbävningen här nere. Så var tråkigt att behöva säga hejdå, även fast att det inte är ett hejdå utan vi ses!

Men ni måste jag börja fixa mig igen för att ha mina välkomstmöten. Har hunnit ha lite siesta mellan flygis och mina välkomstmöten jag ska ha. I morgon kommer ännu en liten tillbakablick på säsongen som vart!

Likes

Comments

Postad i: GUIDELIFE S17 KOS

Då jag landade på Kos under sista veckan i april så känner jag att jag lägger ihop april och maj i detta inlägg.

Under den första tiden på Kos, till och med mitten utav maj, så studerade vi hela ön. Vi studerade våra utflykter, områdena, hotellen och självklart alla restauranger. Men den allra första veckan spenderade vi inne på kontoret och hade Smiles Academy. Det vill säga, våran utbildning som vi får inom TUI i början utav säsongen. Här går vi igenom lite om TUI som företag, de olika positionera och massa annat.

Det bästa under den här tiden var helt klart tiden tillsammans med mitt nya team. Det finns verkligen inget roligare än de första veckorna när det är dags att träffa sitt nya team, lära känna dom och se vilka man klickar lite extra med. Även att få höra vilka destinationer dem vart på tidigare och höra hur det är att jobba där.

Efter låååånga och mååånga dagar utav att studera ön så anlände äntligen våra första gäster i mitten utav maj, nämligen danskarna. Och sedan flöt månaden på, med att lära sig mer om ön och framförallt närområdena. För att kunna ge ens gäster den bästa möjliga och minnesvärda semestern tillsammans med oss.

I slutet av maj så kom även mamma och pappa ner. Så det blev att spendera tid med dom. Både på stranden, kvällarna på restauranger och gå runt i gamla stan.

Under maj hade vi även en middag några av oss i teamet tillsammans med apollo och två barer på bar street. En väldigt rolig och annorlunda middag, men himla trevlig och lära känna alla innan högsäsongen drog igång. Även riktigt god mat!

Likes

Comments

Postad i: GUIDELIFE S17 KOS

Nu är jag äntligen tillbaka och lovar er att stanna denna gång och fortsätta uppdatera som vanligt.

Det är inte mycket jag ångrar ifrån sommaren 2017 här på Kos, skulle de vara något jag ångrar, så är det nig faktiskt att skriva och uppdatera er här på bloggen. Jag ångrar att jag inte dokumenterat alla minnen och händelser här nere på denna fina grekiska ö. Jag ångrar att jag inte delat med mig utav lika mycket som jag hat gjort på mina tidigare destinationer. Jag ångrar att jag inte kommer kunna gå tillbaka i arkivet från sommaren 2017 på Kos.

Så det jag kommer göra de närmsta dagarna här på bloggen är främst för mig, men även för er såklart. Jag kommer göra inlägg månadsvis från här på Kos eller ett inlägg med två månader.

Det vill säga, ni kommer att få en uppdatering varje dag fram över, hur mina senaste månader har sett ut. Exempelvis, ja kommer göra ett helt inlägg om vad jag gjorde i juni, i både text och bilder. En liten sammanfattning för varje månad jag spenderar här nere och alla minnen jag fått med mig här ifrån.

Likes

Comments