Idag hände det, den fruktade självständighetsmottagningen. Var faktiskt svårt att fatta att man själv var i tur efter alla år som man följt med de andra niornas dansrepetitioner. I år var det ens egen tur att komma med klänning till skolan och sedan åka till stadshuset.

Då jag skrev "fruktade" självständighetsmottagning menade jag stunderna jag bara hade viljat skippa allt. Bara för någon vecka sedan ville jag slippa hela festen. Jag ville inte dansa. Men något förändrades, för jag hade roligt och jag var excited inför festen!

Allt gick fint förutom att det plötsligt blev brandalarm. Alla eleverna ut (vi var över 700 stycken). Som tur blev vi inte tvungna att stå ute längre än i 15 minuter, det visade sig nämligen att vara falskt alarm.

Jag hade också fått äran att representera min skola genom att sköta programnumret. Spelade förstås violin och drog en av Lindsey Stirlings nyaste låtar, The Arena. Stämningen var på topp och jag var så in i mitt spelande att jag inte märkte de femtiotal otacksamma eleverna som mumlade under mitt uppträdande. Det var alltså en väldigt lyckad dag. Trots det är jag väääldigt slut, så det ska bli riktigt skönt med självständighetsledigt imorgon!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Veckan har rullat på förvånansvärt trögt. Har alltså haft en extra lång vecka känns det som. Var mellan 18-19 till Tennis Center och spelade badminton med A. Det var ett tag sen man spelade senast men efter en stund fick vi tillbaka touchen och det var riktigt roligt. Efter att ha hållit på med samma typ av träning de senaste 6-7 veckorna kändes det skönt med lite omväxling.

Nu är det alltså dags för "helg". Har ett antal uppträdanden som kommer emot inom december, så det kommer bli en hel del violin och piano övande under veckoslutet. Yayy!

Likes

Comments

Var på kvällen till Ritz på en julkonsert. Min pianolärare spelade där med sin fru och så var det två som sjöng. Temat var förstås jul och usch vad härligt det var. Konserten var helt magisk. Det är från såna här stunder jag får kraften att orka genom den mörka vardagen. Om man bara kunde få en liten droppe av denna känsla varje dag! Ett sådant otroligt lugn och en inre glädje. Det är just vad julen handlar om!

Likes

Comments

Jag uppträdde igår med orkestern jag spelar i. Hade också chansen att spela två låtar som solist. Det konstiga var nog det att jag inte alls var nervös utan bara njöt av hela uppträdandet. Som solist spelade jag två låtar av David Garrett och med orkestern spelade vi en flöjtkonsert och en finsk låt. Jag hade alltså en magisk kväll igår. Då man kom hem kändes det ganska tomt och tråkigt, hade liksom kommit till ett antiklimax.
Som tur har jag bara en halv vecka kvar till mitt nästa uppträdande som förhoppningsvis kommer vara nästan lika kul. Inget slår dock solist uppträdanden med orkestern, svårt att förklara men det är bara helt speciellt och annorlunda!

Likes

Comments

1.Glögg eller julmust?

Julmust!! Dricker tyvärr inte glögg.


2. Hemma eller borta?

Jag vill ALLTID fira jul hemma med min familj. Det har väl blivit en tradition att vi alltid firar hemma.


3. Ge eller få?

Faktiskt så älskar jag att ge, jag blir själv på så gott humör. Speciellt då gåvan är något den andra personen verkligen tycker om.

4. Chokladkalender eller paketkalender?

Jag råkar ju vara en chokladänniska. Svaret blir ju förstås chokladkalender.


5. Plastgran eller äkta?

Eftersom syrran är astmatiker kör vi alltid med plastgran.

6. När vill du att första snön ska falla?

Gärna i november. Snö på julen är ändå ett måste!

7.Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julen?

Alldeles för många gånger.


8. När tycker du att det är dags att pynta?

Jag pyntar gärna genast efter Halloween. Lilla jul är också ett perfekt tillfälle!

9. Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen?

Mörkare färger såsom mörkrött och mörkgrönt.


10. Kan du komma på något negativt med julen?

Kanske faktumet att många tar julen som en stress och glömmer vad julen egentligen handlar om. Tror också att julen blir speciellt jobbig för de som är ensamma eller nyss har förlorat någon nära människa.

11. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul?

Det är ju nog alltid ganska sorgligt då julen är slut...

12. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december?

Definitivt julmusiken och det där med att ge till sina vänner.

13. Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar?

ABSOLUT!!


14. Vilken är din favorit julfilm?

The Polar Express. Jag och syrran har som tradition att alltid se den en dag innan julafton, dvs den 23.

15. Klär du dig fint på julen?

Jo, man måste ju passa på då man har chansen!

16. När öppnar du dina julklappar?

På kvällen efter middagen..

17. Julönskning?

Önskar mig biljetter till Lindsey Stirlings konsert.


18. Vilken är din favoritjullukt?

Pepparkaka!!

19. Vad heter din/dina favoritjullåtar?

Älskar typ alla jullåtar men i toppen ligger bl.a. Last Christmas.

20. Konstigaste julklappen?

Jag tror att jag fått en mandarin någon gång.... haha

21. Vad är viktigast på julen?

Att kunna ge, tillbringa tid med sin familj och ta det lugnt.


22. Hur är din jul?

Den brukar vara fylld med god mat, kära människor, skratt och mys.

Likes

Comments

Drog in till stan idag med A. Satt på ett café i över en timma och bara babblade. Skönt att umgås med en nära vän. ❤️
Helgen har bestått av julpyntande, läxläsning, fiol- och pianospel, träning, uppträdande och mysande. Nu är jag redo att ta itu med en ny vecka!

Likes

Comments

Som sagt deltog jag i Know How mässan 23-24.11 som hölls i Botniahallen. Jag representerade alltså mitt företag My Mudcake Uf. Det var en intressant men väldigt tung upplevelse. Första kvällen gick försäljningen väldigt dåligt och man blev ju ganska besviken. Jag hade nämligen förberett för mässan i flera timmar. Andra dagen, alltså igår gick försäljningen mycket bättre. Jag var dock mycket mer "aggressiv" och försökte få varje förbigående att stanna och ta en titt på kladdkaksbitarna. Träffade på några riktigt trevliga människor och många blev också intresserade av att beställa en kaka.
Sen fanns ju där förstås mindre trevliga människor och jag tar det lätt väldigt personligt då någon ignorerar mig och går iväg då jag försöker samtala... eller då någon snappar åt sig smakprov och går iväg utan att ens se på mina produkter. Det där med smakprov har jag kanske tänkt sluta med eftersom många kom fram, tog ett smakprov och gick bort. Smakproven är inte för snåla. De är där för dem som faktiskt är intresserade av mina produkter och vill stanna vid min monter och ta reda på mer.
Jag blev förstås väldigt trött i benen av att stå i flera timmar och nog var det ju mentalt ganska jobbigt att hela tiden försöka vara i kontakt med nya människor. Jag är ju inte en sådan personlighet. Men nog var det ju också lagom roligt. Mycket jobb bakom allt och gick som tur tillslut på plus, ifall någon undrar. ;)

Likes

Comments

Tisdag och jag har fortfarande inget vettigt att slänga in hit. Tänkte ändå ge en liten uppdatering om vad som håller på att hända i mitt super spännande liv för tillfället haha. Så imorgon ska jag delta i en mässa och representera mitt UF företag alltså. Har varit MYCKET förberedelser och ikväll blir det mest bakning, ändå tror jag att det kommer bli bra i slutändan. Det är bara väldigt mycket att tänka på och komma ihåg. Det blir nog en bra erfarenhet!

Likes

Comments

Fredag! Så skönt med lite helg nu igen efter en lång och tuff vecka. Det känns som om det är mörkt ute jämt och då blir man ju tröttare och slöare än vanligt. Denna tid är dock min allra favorit tid på året. Helt enkelt så härligt med ljus, varmt te, filtar och den länge väntade julen i december. Jag har renn börjat lyssna till julmusik och förstås spela en massa jullåtar på mitt piano. Åååh jag älskar verkligen julen. Nästan det bästa som finns!

Likes

Comments