View tracker

För några dagar sen, den 14 januari fyllde min blogg ett år! Yaaaay! Nu blir det fest haha. Ville passa på att tacka dig som hängt med sen början och välkomna er nya läsare. Jag hoppas att jag genom min blogg kan inspirera, glädja och motivera dig och få oss alla att tänka till. Jag älskar att blogga och kommer fortsätta så länge jag bara kan. Tack för att ni finns!

Likes

Comments

Känns väl aldrig riktigt klokt med måndagar? Men de kommer alltid att finnas där, så varför inte göra det bästa utav dem? Nå, till råga på allt så har mitt huvud känts ganska tungt hela dagen så jag tog och tränade direkt efter att jag kommit hem från skolan och institutet. Sen blev det provläsning. Provperioden är i gång och usch vad jag hatar det!

Likes

Comments

Hola. Som rubriken lyder så hade jag min första piano lektion idag (detta år alltså). Jag har övat MYCKET under hela lovet så det var inte så hemskt att gå tillbaka till mina lektioner - bara mest kul. Jag har nämligen känt att jag behöver vägledning eftersom jag inte riktigt har vetat hur jag ska jobba för att komma framåt.

Och jag måste ju bara passa på att berätta om min senaste införskaffning - The Practice Journal. Denna lilla söta bok kommer vara mitt nya verktyg i övandet framöver. Meningen är alltså att man ska hålla dagbok över sitt övande. Med andra ord så skriver man t.ex. in vad man har för mål med dagens övning innan man börjar. I slutet reflekterar man över vad som man gjorde bra, vad som kunde göras bättre i morgon och andra iakttaganden. Så här långt älskar jag redan boken och tror att den kommer vara en STOR motiverande faktor i mitt spelande. För let's be real, att öva är inte det roligaste i världen.

Likes

Comments

Sitter för tillfället på Vasa stadsteatern och ser på Candide. Faktiskt så såg jag operan förra året men eftersom jag fick en fribiljett tänkte jag att det kunde vara kul att se den igen. Förra gången förstod jag nämligen väldigt lite av vad hela grejen handlade om. Kanske min hjärna hunnit skarpa till sig under ett år, who knows? Eller så har det gått åt det sämre hållet, vi får väl se ikväll!

Likes

Comments

Pust. Jag är renn alldeles slut. Skolan tar verkligen kol på en. "Inte en tidig morgon till" tänkte jag i morse, men upp ska man varje skoldag på ett eller annat sätt.

Idag var jag på årets första orkesterövning, vi började med Sibelius Finlandia vilket ju var riktigt trevligt! Blev ett kort pass på institutet idag, så jag övade piano då jag kom hem. För tillfället håller jag främst på med att finslipa mina jullovsläxor - allt måste ju vara on point sen då man har vårterminens första lektion!

Sen tog jag itu med dagens träningspass. Idag var det benens tur att få stryk haha.

Två dagar kvar, sen blir det helg! Håll ut mina kära!

Likes

Comments

View tracker

Det har varit en så himla fin dag idag! Ca 0 grader och ett vackert snötäcke på isen. Då solen gick ner började himlen skifta i rosa och lila - helt underbart vackert.

Jag och Nico bestämde oss för att ta skridskorna med ner till isen och skrinna. Vi märkte nämligen att någon duktigt människa skottat en hel bana runt viken. Det blev första gången vi skrinnade denna vinter och definitivt inte sista (om det nu inte råkar bli sommar mitt i allt?).

Vad ska man säga? Det har väl varit ett skönt jullov men taggad inför skolan är jag absolut inte! Men man vänjer sig väl vid tidiga morgnar igen så småningom. Hoppas jag i alla fall!

Likes

Comments

En bra sak med jullovet är att man hinner läsa!! Ååh vad jag saknat läsningen. Har faktiskt inte hunnit läsa EN ENDA bok under hela hösten, hur sjukt är inte det? Jag som älskar att läsa. Köpte två böcker i Sverige (de har så mycket böcker där!). Köpte Therese Lindgrens "Ibland mår jag inte så bra" och Michaela Fornis "Jag är inte perfekt, tyvärr". Har snart läst ut den senare och tycker den är så himla bra. Rekommenderar den verkligen till ALLA! Sen håller jag också på och läser Anne Franks dagbok vilken jag också tycker väldigt mycket om. Speciellt på grund av att jag själv skriver dagbok varje dag.

Likes

Comments

Släktträff, lite shopping, Beach Volley och mys har stått på schemat. Vi kom hit igår med färjan och stannar tills imorgon. Har varit skönt att komma bort och byta utsikter för en kort stund. Det är på resor som dessa som jag kan ladda mitt batteri inför den kommande vårterminen.
Ha det bra!

Likes

Comments

Hej igen! Det är nästan två veckor sen sist. Det kändes skönt att ta en paus från bloggandet, speciellt då slutspurten var väldigt hektisk med en massa program. Men nu har jag tagit jullov officiellt och kände för att slänga in ett inlägg - liten livsuppdatering.

Jag mår mycket bättre nu än vad jag gjorde för två veckor sedan. Jag kommer att vila mig nu under jullovet vilket betyder att jag inte kan lova att jag kommer blogga regelbundet. Men detta har jag bl.a. hunnit med under de senaste två veckorna: Jag har gjort piano nivåprov 2/3 (jeeeeeeee), uppträtt en hel del, varit på konserter, hunnit rida (så skönt), varit med kompisar (är alltför sällan med kompisar dessa dagar), bakat ett x antal kladdkakor (tack vare mitt företag)...

Var igår på en julkonsert till trefaldighetskyrkan och inledde på såvis mitt jullov. Tänk, jul imorgon!!

Likes

Comments