Hej o ho! Min onsdag har varit riktigt bra. Har varit på ett snabbesök till mitt blivande gymnasium och fyllt i några papper. Nu ser det ut så att jag och Ida antagligen kommer ha några ämnen tillsammans, och nu plötsligt verkar det inte alls lika dumt att börja skolan igen till hösten. Tänk att få vara labbpartners med sin syster, värsta drömmen!

På eftermiddagen hade jag pianolektion. Jag var ju helt rostig tack vare det 10 dagar långa musiklägret där jag inte hann öva annat än violin. Har alltså panikövat i två dagar för att få ihop något till lektionen. Som tur är har jag en förstående lärare! Blev inte utsparkad fast jag fumlade på mer än vanligt. Haha.

På kvällen fick jag fungera som bladvändare till min pianolärare under en konsert. Blev förvarnad idag på förmiddagen, så jag hann ju inte stressa över det så värst länge. Detta var alltså min första gång som bladvändare, och gissa om jag hade stor press när man måste göra det inför publik första gången. Tänk om jag hade ställt till det totalt! Om noterna hade flugit över halva golvet eller något liknande, vet dock ej hur jag skulle ha lyckats med det. Generellt sett gick vändandet bra, i ett skede höll jag i misstag på att hoppa över en sida, men som tur märkte jag det! Ett par små missar, but I'm getting there!
Vågade nästan inte ta på mig uppdraget, eftersom jobbet som bladvändare är ganska ansvarsfullt trots allt. Men någon gång måste ju vara den första och jag måste våga ta på mig mer utmaningar! Att sitta som bladvändare var nästan lika nervöst som att uppträda, men jag antar att även det blir lättare vartefter. Jag är glad att min pianolärare vågade anlita mig, det kräver ju stort förtroende haha. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår var det dags för GRANDE FINALE i Snellmansalen. Det var alltså lägrets orkestrar som fick visa sina skills. I publiken satt mamma, pappa, Ida, faster och två av mina härliga kusiner som kommit på besök från grannlandet.

Har fått några helt otroligt fina vänner. Tänk hur nära man kan bli på endast 10 dagar! Vi hade många goda skratt och många oförglömliga minnen blev till under detta läger. TACK! ❤

Likes

Comments

Sista dagen här! Det känns väldigt vemodigt att säga hej då till detta ställe. De senaste 10 dagarna har varit briljanta. Här har man fått spela, äta och sova relativt fritt, alltså har detta varit rena himlen för mig!

De senaste dagarna har bestått av några konserter. Idag är det dock tur för den stora avslutningskonserten, där alla orkestrar spelar de bästa styckena från sina repertoarer.

Jag har bl.a. spelat i en stråkkvartett, och vi hade vårt första (och antagligen) sista uppträdande igår. Medlemmarna var helt obekanta för mig i början, men tänk hur musiken kan föra människor samman! Det känns som att man kan prata med alla här, och alla är vi vänner.

Tänkte helt ärligt första dagen att jag aldrig skulle klara mig här i 10 dagar. Nu känner jag att jag aldrig kommer att klara mig utan detta ställe. Jag har lärt känna några så otroligt härliga människor.

Kommer bjuda er på en photobomb från konserten sen. Stay tuned!

Likes

Comments

Snart har jag varit här i en hel vecka, känns ju inte alls så! Tack vare det intensiva programmet har de senaste dagarna gått väldigt fort. Violinlektioner, orkesterövningar, kammarmusik, konserter och eget övande har stått på schemat.

Jag har bekantat mig med många riktigt trevliga människor. Min violinlärare är otroligt duktig och jag lär mig nytt varje gång. Nu har jag tyvärr endast två lektioner kvar, så ska passa på att fråga de sista frågorna och bara njuta! Sällan man får undervisning på såhär hög nivå och med en sådan intensitet.

Detta läger har verkligen varit en av de bästa sakerna jag varit med om på ett bra tag! Tre dagar kvar!

Likes

Comments

Dag fyra på musiklägret närmar sig sitt slut. Här spelas det i medeltal 8 timmar om dagen, men däremot måste man inte göra något annat än sova och äta vid sidan om det. Detta är ju i princip himlen för mig, men nog har jag konstaterat att jag lider av hemlängtan. Kanske inte så radikalt eftersom jag har non-stop program från morgon till kväll, då hinner man inte tänka så värst mycket!

Likes

Comments

Hej från Kälviä, eller Kelviå som det egentligen heter på svenska. Nu befinner jag mig på ett musikläger. Såhär långt har det varit ganska okej. Det kanske lite jobbiga är att folk spelar sina instrument 24/7, till och med nu när klockan är kvart i tio. Själv är jag helt utmattad, så ska ta natten så småningom. Har bekantat mig med området och mina två rumskompisar idag. Jag tror att de följande nio dagarna kommer bli väldigt speciella! Imorgon har jag min första violinlektion och stråkorkesterövning. Håll tummarna för mig!

Likes

Comments

Hola! Kan vi bara snacka om gårdagens väder? Så himla härligt var det. Jag infann mig själv på Kuula-institutet mellan klockan 14-18. Hade violinlektion och övade sen på egen hand några timmar. Tycker alltid att det är skönt att byta övningsmiljö. Man orkar konstigt nog bättre, och flygeln som jag får öva på är helt briljant. Tycker så mycket om den!

På kvällen åkte jag, Frida och Lena på picknick till Sandö. Riktigt mysigt var det! Talade, skrattade och åt. Krävs det mycket mer för att livet ska vara bra? Haha.

Idag blir det mest packning inför musiklägret och pianolektion på eftermiddagen. Dagen må ej vara lika fin som igår, men njutas ska det ändå!

Ha de bra!

Likes

Comments

Nu har jag officiellt sommarlov, men det känns ju helt overkligt. Har inte heller lyckats koppla av riktigt än, så det kommer antagligen ta en bra stund innan min hjärna inser att jag har lov. De senaste veckorna har varit otroligt hektiska, stressande och nästan omänskliga. Låg raklång på golvet en kväll här förra veckan och orkade inte ens tänka, ville liksom inte ta mer ansvar för något. Men det är nu man ska återhämta sig, vilket kommer gå lite si och så. Nästan hela dagarna har gått åt till piano- och violinövande. Jag ska på ett nio dagars läger till Kälviä på fredagen, så jag ser till att jag är i god from tills dess genom att öva som en galning. Sen har jag också ett relativt stort projekt på kommande som kräver mycket energi och nerver. För tillfället är jag alltså en lagom stressad varelse. Tror jag kommer ta det egentliga sommarlovet i augusti när jag och mamma åker till Amsterdam. Skulle hur gärna som helst bara spola fram tiden tills dess. Men man måste ju försöka leva i nuet.


Vill passa på att tipsa er om en riktigt fin låt. Den här hittade jag för några dagar sen när jag kände mig som värst, och den fick mig genast att se lite ljus.

Likes

Comments

Då har man gått ut grundskolan. Ärligt talat så tänkte jag att det skulle kännas roligare. Hade tårar i ögonen när jag lyssnade till avskedstalet från skolans religionslärare och när vi sjöng "den blomstertid" för sista gången i Borgaregatansskolas festsal. Jag insåg hur mycket jag skulle komma att sakna lärarna, rutinerna, mina vänner, min klass, skolmaten (tro det eller ej!) och allt som går att förknippas med BGS. Till och med uterasterna!


De senaste tre åren har varit så mycket värda för mig. Skulle aldrig byta ut dem mot något. Jag har fått lära känna så många härliga människor, växt som individ och fått många nya fina upplevelser. Kommer vara evigt tacksam för det.Vill önska alla nior lycka till i framtiden. Kämpa för det ni tror på, dröm stort och ta hand om er!
Efteråt åkte jag, Frida, Elsa, Lena och Astri till Café August på lunch. Passade på att fira faktumet att alla överlevt de nio åren i grundskolan. Det är ingen kort tid!


Senare på dagen blev det violinlektion och deltagande i en studentfest. Riktigt mysig och händelserik dag med starka känslor har det varit.

​Grattis till alla studenter och alla de som överhuvudtaget tagit hem ett betyg av något slag, det är alltid en seger! Hoppas alla får en riktigt skön sommar!

Likes

Comments

Hej på er! Jag är väldigt ledsen för den dåliga uppdateringen på sistone. Det har varit alldeles för mycket av allt den senaste tiden. Flera kvällar har tillbringats på teatern, vi övar nämligen inför en musikal som har premiär idag. Nostalgi heter den, och handlar om Finlands historia. Vi kommer ha sex föreställningar så det gäller att köpa biljett i tid!

Annars så har jag suttit fast med mina instrument majoriteten av den lediga tiden. Jag har så mycket repertoar för tillfället att det kräver all den lilla energi jag har kvar att orka ta mig igenom allt.

Men snart tackar vi ja för 10 veckors sommarlov! Håll ut vänner!!

Likes

Comments