Som rubriken avslöjar, verkligen inte min dag idag. Tyvärr tyvärr! Jag trodde faktiskt på förmiddagen att det skulle bli en helt bra dag, men sen rasade typ min värld. okej, kanske tar i lite men det kändes så en stor del av kvällen. Jag vet inte vad det beror på, eller jo det gör jag visst. Det är nog en massa faktorer som gör att jag börjar må mentalt dåligt. Bl.a. skola, stress, oro,... Listan kan göras väldigt lång. Men efter såna här, lite sämre dagar så passar det speciellt bra med grejen jag brukar göra varje kväll. Jag brukar nämligen skriva 3 positiva saker med varje dag som går. Detta sker varje kväll i samband med mitt dagboksskrivande. Om du känner att en dag varit riktigt kass så tycker jag att du ska prova, det finns alltid några positiva saker att nämna varje dag, ibland är det bara extra svårt att se dem då vi koncentrerar oss på det negativa. Då jag har sämre dagar kan en positiv sak t.ex. vara att vi hade bra mat i skolan. Jag vet, låter ju patetiskt men det finns i alla fall något pyttelitet bra i varje dag. Du märker det nog själv om du bara funderar en liten stund!

Några av mina favvos för tillfället. Speciellt idag har jag föredragit lite lugnare musik, lite mer deppiga låtar. Låter ju dumt att lyssna på sånt när man är nere, men det känns ju helt fel att lägga på världens gladaste spellista såna här dagar...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jaa, konstaterade ju nyss att höstlovet är officiellt slut nu. Gissa om jag nästan tappade en tår?

Känns helt som om jag inte fått något gjort eller hunnit göra något av det jag skulle ha viljat. Well, shit happens.

Idag har jag ändå jobbat en hel del här hemma, sen på eftermiddagen for jag till Kuula ett par timmar. Min fiollärare var snäll nog att ta av sin tid och hjälpa mig med de nya styckena jag fått till projektet i Jakobstad. Ärligt talat så är jag ganska stressad inför projektet och tidsramen är tajt. Funderar ibland om jag ens kommer lyckas lära mig alla styckena i tid eller om det vore bättre att bara ge upp och hoppa ur. Men jag är inte en sån som ger upp, jag vill klara av saker som känns svåra. Jag vill vara stark och klara mig ur svåra situationer. Jag vill lära mig. Men ibland är det starkt att helt enkelt ge upp och medge att det kanske blev lite för mycket på en gång... Att medge att man inte fixar det, trots att man gav sitt allt - det är vad jag kallar att vara stark.

Man kan se på det på olika sätt. Ibland, så hör det till att man ska pusha, pusha och pusha sig själv. Så hårt att man nästan går sönder. Men vissa gånger så är det enda rätta att ge efter och ta ett eller två steg tillbaka. Du kan kalla det att ge upp eller ge efter,... vad vet jag? Men jag anser att fast man ibland hoppar ur, tar ett steg tillbaka, så är det inte jordens undergång. Det kan vara bra att lära sig hur man gör då man släpper taget om något. De flesta i denna värld är så målmedvetna och superhårt-arbetande, och det är inget fel med det!! Jag beundrar såna och vill själv också vara sån. Men det är viktigt att man kan backa och låta sig själv ta det lugnt ibland. Man måste helt enkelt kunna ge upp. Och fy vad svårt det är! Om någon så är det jag som vet det. Jag vill aldrig släppa taget, jag vill alltid slutföra allt jag startat. Vill liksom aldrig lämna något på hälft. Men ibland är det just det vi måste göra. Lämna det på hälft.

Likes

Comments

Som sagt har jag äntligen hittat en för mig passande pilbåge! Den är begagnad men då det kommer till vissa typer av produkter så föredrar jag begagnat. Man vet liksom att produkten varit i användning och kan vara 100% säker på att den funkar som den ska.

Jag sköt min allra första pil förra våren, hos Stall Falisa. Ridläraren ville så gärna att jag skulle prova skjuta, så jag gjorde det. Ganska svårt kändes det från början, och förstås ovant. Jag blev ändå snabbt ganska intresserad och anmälde mig till en kurs i beridet bågskytte som ordnades av Dalecarlian Horse Adventures. Jag deltog dock utan häst, men jag fick vara med vid skjutövningarna från marken och förstås följa med undervisningen när de andra red. Jag fastnade typ genast för det beridna bågskyttet när jag såg hur de andra red. Det såg så roligt, fartfyllt och avslappnat ut!

På ridlägret samma sommar fick jag testa skjuta från hästryggen för första gången (stilla). Denna höst var jag på en till kurs, denna gång på Stall Falisa och fick igen skjuta från hästryggen men i skritt. Jag bara väntar tills jag ska vara tillräckligt duktig och modig för att skjuta från galopp! Jeee!

Det är ganska så långt min story om hur jag fastnade för bågskyttet, eller rättare sagt det beridna bågskyttet.

Här hemma skjuter jag stående från marken i pafflådor jag fyllt med tidningspapper. Jag har bestämt mig för att träna, träna och träna så att jag så småningom kan börja kombinera bågskyttet med ridningen. Jag tar dock bågskyttet som en lek och inget jag behöver prestera i. En perfekt motvikt till alla andra hobbyer och skolan!

Likes

Comments

Hola hola! Sitter i bilen med mamma och syrra påväg till Seinäjoki. Eftersom det inte blev någon resa detta höstlov bestämde vi oss för en liten dagstrip, kommer dock hem redan innan sex tiden på kvällen.
Då vi kommer fram ska vi ta in på något mysigt lunchställe, sen blir det bl.a. Hööks. Ha en fin dag!

Likes

Comments

Morgonen började med att jag rusade ut med min pilbåge (ja, jag köpte en igår!) och sköt några pilar i en pafflåda fylld med tidningspapper. Helt super roligt, och beroendeframkallande. Gick dock in efter en 20 minuter då mina fingrar började frysa. Sen tränade jag PIIT. Känns superskönt att få igång kroppen genast från morgonen, och så är det dessutom härligt att få vara ensam hemma!

Nu har jag övat en timme piano ifall ni är intresserade haha. Ska spela på en matiné nästa vecka och håller på att stressa ihjäl mig. Alltså bara tanken på att uppträda om en vecka gör att jag får en äcklig känsla i magen och fylls av en inre panik. Min hjärna börjar också överanalysera och göra upp en massa katastrofala bilder om hur dåligt och hemskt det skulle kunna gå. Nu kanske ni undrar vaför jag då uppträder? Det är nog för att jag vill vinna den här super jobbiga rädslan och lära mig att kontrollera den. Det ända sättet att göra det är att uppträda. Ibland (alltid) jätte tufft, men alltid värt det. Man måste möta sina rädslor, stirra dem i ögonen och slå dem på käften. Man kan inte låta sina rädslor hindra en från att göra det man älskar. Så tycker jag i alla fall!

Likes

Comments

Ååh så skönt att få sova tills man inte längre orkar sova haha. Detta höstlov var verkligen något jag behövde! Superskönt att få äta frukost med syrran framför en serie och bara ta det lugnt. Man behöver inte ha bråttom någonstans.
Efter frukosten tog jag itu med dagens PIIT workout. För er som inte visste har jag äntligen fått lov av mina föräldrar att skaffa tränings programmet. De hade varit så skeptiska, och det förstår man ju, speciellt efter att det spårade ur för syrran. Men men, jag är supernöjd med programmet och känner mig redan så mycket mer energisk. Jag märker också att jag får sätta mina muskler i arbete på ett helt annat sätt än tidigare. Detta är verkligen träningsformen för mig!!

På eftermiddagen tar jag kanske och spelar lite violin och piano. Får se om Ida och jag hittar på något roligt. På kvällen väntar terrängtur på Stall Falisa, yippieee!! !

Likes

Comments

Jaa jaa, jag vet att jag skrev ett Space Oddity inlägg senast igår. Men tänkte ändå dela med mig av min nyaste cover, som råkade bli Space Oddity. Haha.

Likes

Comments

David Bowies sång Space Oddity betyder jättemycket för mig. Förutom den fina melodin har den så fina metaforer. Som jag nämnde i mitt förra inlägg så lyssnar jag mycket på sådan musik, sådan musik där det gömmer sig något extra bakom orden. Jag förstår mig inte på såna människor som lyssnar på musik med en massa tomma ord, ibland sånt som inte ens betyder ett dugg. Tja, vi är väl alla olika. Men ta och lyssna till Space Oddity, för mig tog det ett tiotal lyssningar innan jag verkligen blev förälskad i sången.

Har också varit med och spelat Space Oddity på violin flera gånger med olika sångare från Kuula. Det var så jag bekantade mig med låten från första början. Musicerandet öppnar verkligen ens ögon för all typ av musik!

Likes

Comments

1. Det bästa med hösten?

Då löven byter färg och man kan börja klä sig i varmare kläder och ta fram mössan, halsduken & vantarna

2. Sämsta med hösten?

Skolan och oftast en massa prov som kommer med som bonus. Sådär överregniga höstar är också tråkiga men i allmänheten så gillar jag regniga dagar.

3. Favorit sysselsättning under höstdagar?

Dricka te och läsa en bra bok eller skriva. Terrängturer på hästryggen och mysiga promenader med hunden.

4. Favorit höstoutfit?

Jag kör med jeans och någon tröja året runt. Känns alltid bekvämast så!


5. Bästa höstdrickan?

Te. te, te!!! För tillfället är favoriten Pukkas Star Anise & Cinnamon.

6. Favorit höstmånad?

Helt klart oktober. Det är lagom kallt och så mysigt överlag. Trots att jag inte är någon Halloween firare så tycker jag att pumpor är supermysiga.. Det orangea ljuset ger en så varm stämning.

7. Bästa musiken under hösten?

Lyssnar verkligen till allt mellan himmel och jord. Men Lindsey Stirlings låtar kommer alltid finnas i mina spellistor. Har också lyssnat en hel del till Maria Mena och Carrie Underwood på senaste. De mer meningsfulla låtarna är helt klart inne för min del just nu. Jag tänker alltså en hel del på låttexterna för tillfället.

8. Höstplaner?

Inget super speciellt planerat inför hösten. Jag kommer att fortsätta som tidigare. Skola, hästar och musik kommer stå i rampljuset. Kommer delta i ett projekt som håller rum i Jakobstad i slutet av November. Rör sig alltså kring musiken.

9. Godaste höstmaten?

Varma bröd eller annat liknande i ugn eller brödrost! Mums!

10. Bästa serien under hösten?

Definitivt TVD! Sista säsongen börjar om en ca vecka och är så taggad. Böjade kolla om hela serien med syrran idag. The Vampire Diaries är min absoluta favorit. Och passar ju bra då vi kommer in på mörkare tider och Halloween är runt knuten!

Likes

Comments

Ni kan inte ana hur trött jag var denna morgon! Veckan har varit full av program. Bl.a. två prov och en massa orkesterövningar som följdes av två konserter. Denna vecka har varit en av de tuffaste denna termin men också troligtvis den bästa. Känslan att sitta i Vasa Stadsorkester går inte liksom att beskriva. Men då jag säger att det var en dream come true, så menar jag verkligen det. Önskar att jag bara hade kunnat spara känslan jag hade igår under konserten i en burk och ta fram den varje gång jag kände mig nere. Alltså man kände sån fullständighet och för stunden var allt helt perfekt. Det är såna stunder jag lever för!

Vill passa på att tacka Vasa Stadsorkester för det super fina samarbetet. Jag är säker på att detta blev ett minne för livet för alla deltagare. Jag hade the time of my life denna vecka! Tack till alla er som bidragit till att göra den här upplevelsen så speciell. Ser verkligen framemot att jobba med något liknande i framtiden!!

Med dirigenten Antti Rissanen, han var verkligen duktig!! ​

Som ni säkert kan gissa har veckan varit lång och jag är helt slut nu. Allt jobb har trots allt varit absolut värt det!!!! Passar ju fint med ett höstlov efter att jag haft min piano lektion som börjar om en ca halvtimme. Bara liiiiite kvar nu!

Kram! Ha ett super höstlov!

Likes

Comments

Instagram @emmatheviolinist