Har haft en riktig mathelg och den är inte slut!

Helgen började med att jag, Clara och Tova firade fredag på Ett litet makeri i stan. Det var SÅ gott! Jag tog carpaccio och pommes med tryffeldipp. Testade även deras drink frosé som var som frozen daiquri fast med rosé - mums!!!

Igår bjöd pappa mig och mamma på kakfrukost på Ebbas fik. Hela bordet var bokstavligt talat fyllt med kakor och kaffe av olika sorter.. så en lördag ska vara helt enkelt. Sedan åkte jag ut till min farmor i Rydebäck som jag och min kusin Linnéa hade bestämt med. Vi gav nämligen farmor en bok i julklapp som ska handla om hennes liv, där hon som författare ska följa de färdiga rubrikerna i olika kapitel. Där mös vi hela dagen och åt en hel del mellan varven.

Nu är jag nyss hemkommen från väla efter att ha kollat in lite inför resan, bland annat kameror. Ska ta en sväng till gymmet innan mormor kommer och vi ska ner till Bonasera för att fira hennes födelsedag som är imorgon.

Ha en fin söndag vänner!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Haha.. bokade precis hotell i Melbourne city nu för de fyra första nätterna. En sovsal för 8 pers där hotellet har jacuzzi, biljard osv osv så det blir säkert bra! Men alltså jag bara kör nu, för jag förstår inte ens själv att jag ska åka. Jag bara bokar allt så får jag förstå detta när jag är där.

Tänkte iallafall mycket på läget för att lätt kunna gå runt i stan så att jag kan landa, söka jobb och träffa folk! Har även mailkontakt nu med ett antal jobb som det ska bokas intervju med när jag har kommit ner och ska ta ett RSA (kurs som ger en tillåtelse att servera alkohol) så fort jag kan. Tar en halvdag och var inte så dyrt! Känns som att det blir en bra start. 27 dagar kvar!!!

Likes

Comments

Go kväll!

Startade dagen 05:15 med en PW innan jobb, kunde knappt tro det själv.. Men så bra start på dagen! Efter en lång dag på jobb mötte jag upp Johan som flyttat ner från Trollhättan och som jag känner genom jobbet i Båstad. Det var så kul att träffa honom igen och få en boost från den bubblan vi alltid hamnar i där uppe och snacka minnen! Vi bollade även lite kring det här med att resa själv eftersom han också har gjort det, fast i Asien. Alltid roligt att höra andras versioner och hur tankarna går innan och under resan!

Nu ska jag snart lägga mig och försöka ladda inför väckarklockan 05:00 ;)

Natti!

Likes

Comments

Tog med min syster till Upzone i Ängelholm igår. Det var SÅ kul och SÅ läskigt. Det är en äventyrspark som har höghöjdsbanor på upp till 18 meter. Man ska då ta sig fram genom olika hinder högt upp i träden och bland annat använda sig av linbanor. Det läskigaste var det näst sista hindret på den värsta banan Risk Zone där man skulle balansera fram på en lina väldigt högt upp utan att ha något att hålla i.. och såklart började det blåsa när jag var halvvägs på linan. Är glad att jag fick göra detta med Jessica eftersom vi inte gjort något ihop på länge. Humöret varierade verkligen mellan skratt, skrik, fokus och panik! Rekommenderar verkligen er att testa det. Har man höjdskräck innan så har man inte det efter iallafall.

Nu till något annat.. Jag köpte hem dairy free vegan glass för att testa. Den här heter Mormor Magdas men det finns rätt många nu i affären! Kan verkligen rekommendera smakerna Söta citron och Sydamerikansk choklad, så otroligt goda. Chokladen var extra god eftersom den innehåller kokosmjölk som ger en fräsch smak!

Likes

Comments

Äntligen har jag fått hem min väska från Haglöfs som jag gått och kollat på ett tag nu på XXL. Efter att vi möttes kunde jag inte släppa tanken av den. Imorse skrev Fanny till mig och behövde skjuts ut till Bjuv så jag passade på att åka inom XXL på hemvägen. Sista väskan!!! hängde kvar så den klapp jag! Tog även deras vandringsskor som är Gore-tex och har gel-inlägg. Så nöjd!!

Idag ska jag bara vara hemma för att vila, planera ytterligare inför resan och städa eftersom vi ska ha visning på lägenheten imorgon då mamma ska flytta till Båstad när jag har stuckit iväg.

Här har ni bilder på sakerna. Visst är de snygga?!

Likes

Comments

Min nya dagbok och mitt nya album. Här kommer jag att skriva om mitt liv, tankar och ladda upp, förmodligen, en himla massa bilder. Detta är en nystart efter min gamla blogg http://emmacronvall.forme.se eftersom nouw verkar vara bättre för mig.

Nästa månad kommer jag att åka till Australien för att kolla läget där. Jag är en äventyrsmissbrukare och har hört att vi som är det bör dra ett tag till Australien för att liva av oss och sedan komma hem när vi lugnat oss. Det har varit min dröm att åka dit på egen hand sedan jag fick reda på att landet fanns och nu är drömmen nära. De senaste åren har min prioriterade checklista varit:

Studenten: check
Körkort: check
Servitriserfarenhet: check

Då jag inte riktigt är säker på vad jag vill studera, så har min slutliga punkt varit Australien. Resten är ett tomt blad som får fyllas i efterhand som jag gör det som känns rätt just nu. Att börja där känner jag leder mig på rätt väg och förmodligen resulterar i att jag är mer säker på vad jag vill studera och hur jag vill leva sen när jag kommit hem. Eftersom jag inte äger någon lägenhet och har turen att bara kunna dra så tar jag vara på det nu!

Fortsättning följer ;). Alldeles strax ska jag ner i stan och möta upp min vän Annie. Ha en trevlig lördag allesammans!

Likes

Comments