Så var man hemma. Och det har jag faktiskt varit ett bra tag. Närmare 6 veckor.. Folk frågar hur det känns och jag säger att det känns bra. Och det gör det. Fast hela jag vill bara tillbaka. Jag kan inte med ord summera upplevelserna i Australien och Bali. Eller jo jag kan väl försöka, helt jävla fantastiskt. Med uns av helvete också men det är just därför det varit så fantastiskt. Mer hände där under 8 månader än vad det har gjort på de senaste fyra åren sen jag tog studenten. Jag är så glad över att jag åkte. Och jag är så glad över att jag har jobbat mig till ett andra års visum. För tillbaka ska jag. Ska vi!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Och så va det återigen onsdag och dags för en uppdatering här. Igår så var det min sista dag på jobbet. Den gick åt att städa huset och tvätta alla kläder, packa och sist hämta upp nya au-pairen Prudence vid busstationen. Inte en så rolig sista dag med kidsen men vi hade en grym dag i måndags istället då jag tog dom till Flip-out och Maccas haha. Kommer sakna mina två tjejer. Fick en tår i ögat när Bridget sa att hon kommer sakna mig följt av en kram och en blöt puss på kinden. Haha. Jag är nöjd med dom här tre månaderna och det känns kul att ha fått uppleva ett lite annorlunda liv än vad jag är van med. Men det känns även riktigt skönt att vara klar med mitt regional work och att ha mitt andraårs visum klart. Dags för ett nytt kapitel. Det börjar nu, på bussen mot Sydney. Mot mami.


Likes

Comments

Okej, nu är det verkligen inte sommar I Orange längre. Det har regnat hela påskhelgen och termometern har legat mellan 7-14 grader. Riktigt skitväder alltså. Och jag har inte direkt kläder för den här kylan.. Påsken här har firats smått med att barnen har haft easter egghunt I trädgården och att vi spenderat en hel del tid med deras släkt. I söndags var vi iväg till Towac racecourse för att titta på camelraces. Jag och Sam passade även på att rida en kamel haha. I måndags var vi iväg till sams föräldrar I Cowra för att hugga ved och tanken var även att vi skulle jaga lite. Pga regnet så uteblev det sistnämnda men jag fick däremot prova på att skjuta med Billys hagelgevär. Jag var tydligen väldigt duktig för en nybörjare haha. Jag sköt dock träd medan han sköt fåglar.

Imorgon, torsdag, är min sista lediga dag sen jobbar jag ända fram till tisdag då Prudence, min vän och den nya au-pairen, kommer. Isabelle och Bridget har school-holiday nu så vi har 5 dagar fulla med quality time kvar tillsammans. Har tänkt att vi ska hitta på något kul då, kanske åker till Flip-out I Orange som i stort sett är en lokal full med trampoliner på både golv och väggar haha.

Likes

Comments

Dags att välkomna April. Känns lite overkligt att jag om 2 veckor är klar med 110 dagars regional work och packar väskorna för att lämna Cargo. Jag har redan smått börjat samla ihop mina saker, rensat kläder (har I stort sett bytt ut 80% av de jag hade med mig tll oz) och försökt fixa mina visumpapper. Det känns självklart trist att lämna the Waters-Hunt familjen men är också sååå redo att lämna. Jag har inte manga arbetsdagar kvar att göra alls då jag är ledig 1 vecka från fredag. Vet inte riktigt hur jag ska spendera den veckan, en tanke var att plocka äpplen på en av gårdarna i närheten men dom bad mig återkomma i helgen. Så får se hur det blir med det..

Sitter återigen på Coffe Club i Orange city center och nyttjar deras wifi. Har en del saker att boka/betala inna jag lämnar här. Hursom. Börjar inte jobba förrens vid tre då jag hämtar tjejerna I skolan och på daycare för att sedan ta dom till karaten. Idag är det även Isabelles 6-årsdag. Vi firade dock den igår då Matt jobbar idag. Vi käkade god middag och tårta för att sen öppna paket. Issy är en riktigt tomboy, hon hade önskat sig en pistol, basketring & en transformer haha. 


Likes

Comments

Så glad att du bestämde dig för att åka med mig till Australien. Kan inte tänka mig att ha gjort denna resa med någon annan. Längtar såååå så så mycket tills vi ses i Bali. Saknar dig massor big sis! 

Likes

Comments

En riktgt vacker solnedgång får fira att det nu endast är tre veckor kvar för mig här i Cargo!


Likes

Comments

Efter jag suttit på cafét i Orange i onsdags så hade jag bokat en tid hos tatueringsstudion. Gjorde det ganska spontant dagen innan när jag och Sam gick förbi där. Hursom, 1:30pm var jag där och redo. Och till din lättnad pappa så var det inte för att tatuera mig. Utan en piercing. I örat haha. Den lilla pluppen i örat precis vid hörselgången. Även kallad "tragus". Var tvungen att göra det hos en piercare då brosket är för tjockt där med en vanlig "pistol" som frisörer använder. Kan ju säga att det va en värre smärta än att tatuera sig. Så nära på att svimma. När man hörde nålen poppa igenom och brosket knastrade så blev det lite mycket för mig. Dock blödde det inte så mycket och det hela va över på 5 min. Dagen efter gjorde jag ytterliggare ett hål i brosket, typ mitten på örat. Kallat "auricle". Dock med pistol och det gjorde inte alls lika ont. Dock varit lite svårt att sova då det gör ont hur jag än ligger...

I onsdags kväll åkte Sam iväg för att hjälpa sin föräldrar i en vecka. Och eftersom Matt jobbar sina 6 dagar on så har jag vart ensam med barnen sen dess. Han jobbar nämligen natt fre-mån så jag har fått natta dom själv. Vilket gått riktigt bra. Igår tog jag dom till Lake Canobolas, hade pizza-picnic i Cook park och hade filmkväll. Idag är det Söndag och för tillfället så hänger vi i Cargp park. Eftersom gårdagens picnic va så uppskattad så har vi med oss det idag igen.

Har även köpt en resväska haha. Är så trött på min stora jäkla ryggsäck. Hatar den! Så nämnde för Sam att jag tänkt köpa en och lyckligtvis så hade hennes mamma Kay en som hon kunde sälja till mig för ett bra pris!


Likes

Comments

Hösten börjar smyga sig på här I Orange. Morgnarna & kvällarna börjar bli allt kyligare och jag har för första gången sen jag kom till Australien köpt en varm långtröja. Dagarna är däremot fortfarande ganska varma. Lustigt när man går in på t.ex Target eller Big W där dom börjat sälja uggs, vantar och varma kappor. Jag trodde inte det snöade alls I Australien men faktum är att dom till och med har skidbackar. Och I vintras så snöade det här I Cargo. Hur som, i och med att kylan kommer så gör det att jag längtar ännu mer tills mamma kommer och vi kan börja resa norrut där det är varmare. Räknar verkligen dagarna nu.

Onsdag, iallafall. Morgonen har bestått av att släppa av Isabelle I skolan och Bridget på daycare.(Tog mig 1 timme att hitta stället haha...) Hennes första dag idag faktiskt. Hon ska gå där 1 dag i veckan ända fram tills hon börjar skolan. När jag var klar med att släppa av barnen så bestämde jag mig för att stanna i "stan". Så för tillfället så sitter jag på ett café I Orange. Har sipprat på mitt te ett tag nu och ska snart beställa in lunch, sugen på en "egg and bacon roll". I stort sett äggröra, bacon & barbequesås I en grillad wrap. Fantastiskt gott. Ska sitta här ett tag för att utnyttja deras wifi. (Saknar bra wifi. Australien är sämst när det kommer till det).

En tillbakablick till en soluppgång i Bondi..

Likes

Comments

I måndags så var vi tidigt uppe för att åka till Big Banana i Coffs Harbour. Coffs ligger ca 2-3h från Port så vi var framme runt 9am. Fick sällskap av Matts bror Tom och hans tjej Tarlia samt Matts syster Tiff och hennes kille Scott. Det första vi gjorde när vi kom dit var att åka toboggan. Typ som bergochdalbana fast du kan styra farten själv. Sen blev det minigolf, vattenland och lasertag innan vi tog oss hemåt. Klämde in en lunch i cafét också och allt på menyn innehöll banan i stort sett. Till och med på hamburgarna haha.. Yuck! Vi var tillbaka i Port runt 6pm pch då åkte vi alla och åt middag på en Irländsk pub i närheten.

Likes

Comments