Header
Emma Carlander

Hej!

Lördag, fantastiska lördag. Igår kände jag mig mycket bättre på eftermiddagen och åkte iväg och red. Dressyr i ridhuset stod på schemat. Jag ville fortsätta där jag avslutade i torsdags. Hon var betydligt lugnare. Skönt. I dag tänkte jag ridit i ridhuset igen, men jag vet inte hur det blir med det längre. Fick nämligen ett meddelande att hon brallade i hagen och tappade en baksko. Skit också, typ. Får se hur det ser ut när jag åker dit. Antingen är det ingen fara och så kanske jag kan rida lite i vårt mjuka underlag i ridhuset, eller så får jag vänta tills hovslagaren kan komma och fixa det. Hon får nog börja ha hagskydd eller i alla fall boots på sig framöver, för hon är väldigt pigg och gillar att springa järnet emellanåt. Knasboll.

Och vädret hörni. Sov hos Evelyn i natt, och skulle cykla hem idag. Kom knappt hem så mycket som det blåste. Storm. Livet på västkusten...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej igen!

Äntligen fredag. Jag har faktiskt inga större planer för helgen, utan mest trimma häst: Standard. På söndag kanske jag i och för sig ska med Cajsa på hennes fälttävlansdebut. Men det är det enda som står på schemat för helgen.

Jag är faktiskt hemma ifrån skolan idag. I morse kände jag mig krasslig och hade ont i halsen, men det känns redan mycket bättre. Får se om jag kan rida sen, för hon behöver verkligen gå.. Tanken var att hoppa lite gymnastik idag. Bara lågt och stärkande övningar, men vi får se hur vi gör.

Vad ska ni göra i helgen?Likes

Comments

Så skönt att vara klar och kunna släppa det.

Hade nationella över lovet. Vem har ens det? Haha. Vi skulle skriva ett tal i svenskan som skulle vara klart och som vi skulle kunna när vi kom tillbaka efter lovet. Jag brukar inte ha några problem med att komma på vad jag ska skriva och det brukar gå med ganska bra flyt, men denna gången kom jag ingenstans. På riktigt. Det löste sig till slut och igår höll vi talet. Kan släppa det, andas ut och det känns så skönt. Vi har nationella kvar, men detta låg över mig under hela lovet. Segt.

Gårdagens pass då.

Vart ska jag börja. Jag har en fantastiskt fin häst. På riktigt. Hon ger en så bra känsla. Men vad mycket tålamod det är. Vi tar det dag för dag och vi SKA fixa det. I går red vi ridhuset vilket hon inte riktigt gillar. Hon blir stressad där när hon är själv. Tror hon känner sig instängd. Hon springer mest och känns bara väldigt spänd. Det är ingen idé att bli arg på henne, för grejen är inte den att hon är dum. Bara stressad. Jag får vänta ut henne och vänja henne. Hon har ett helt annat lugn ute. Men efter ett tag blev hon väldigt avslappnad och fin. Jag ska ge henne den tiden hon behöver, för hon gör framsteg varje dag. Är säker på att detta kan bli bra. Men vi känner inte varandra än.

Likes

Comments

Igår svävade jag som på moln efter ridpasset. Chiara var så fin. Verkligen. Så avslappnad och lugn. Har inte sett henne så innan. Riktigt kul att hon börjar landa på den fronten. Hon är en känslig häst, men jag känner ändå att det går bättre och bättre. Måste fixa en film åt er. För visst hade det varit kul? Att se henne lite mer i alla gångarter och så? Ska verkligen försöka fixa.

Idag undrar jag om det inte kändes ännu bättre alltså. Vilken häst jag sitter på. Bara allt runt omkring som måste falla på plats.

Juste, hörde med min hopptränare om vi kunde få in något. Han har nämligen träningar varje vecka i ridhuset på gården, men jag vill helst åka iväg och träna på bortaplan, eftersom att jag tror att det blir vår största utmaning inför tävlingssäsonen. Just att åka iväg. Vi ska lyckas med det här. Jag tror på henne, och på oss. Det måste man göra. Hard work pays off.

Likes

Comments

Första strandritten

Igår hade vi tur med vädret. För en gångs skull så slapp vi undan regnet, i alla fall under tiden vi var iväg.

Jag red tillsammans med Cajsa till stranden för första gången med Chiara. Jag har ingen aning om hon varit på stranden förut, men hur som helst så tyckte hon att det var väldigt roligt. Hon har ju en hel del nerv i sig så jag tänkte att hon kanske skulle reagera en del på havet och vågorna. Hon tyckte att vågorna var lite halvläskiga, men hon älskade att galoppera i vattnet!

Hon var pigg och det blåste mycket, men hon skötte det bättre än väntat!

När vi kom tillbaka så vällde regnet ner, så vi hade tur. I dag väntas ett dressyrpass, men innan det, skola..

Likes

Comments

I fredags hoppade jag Chiara hemma för första gången. Hon var väldigt pigg och tyckte att det var väldigt roligt. Men det gick faktiskt bättre än vad jag förväntat mig. Hon skötte sig jättebra. Sen så behöver jag lära mig att rida henne såklart. Det tar tid att rida in sig på en häst. Hon är mycket häst att rida även fast hon är nätt och smidig. Det är otroligt mycket energi att lära sig handskas med och använda på rätt sätt. Men med träning så tror jag att vi kommer kunna ha väldigt roligt tillsammans!

Vet inte hur filmen blir nu när jag laddar upp den på bloggen, men jag testar! Annars finns den på min instagram: @emmacarlander

Likes

Comments

Häromdagen laddade jag äntligen upp en ny video på kanalen. En vlogg! Jag filmade i stallet så ni fick se min nya häst Chiara, och sen även när vi åkte och hälsade på Mulle! Om ni missat den så lägger jag in den här! Hoppas ni tyckte om den. Ni är bäst!

Likes

Comments

Hej gänget! 

Jag tog ännu ett beslut utan att fövarna er. Haha, jag är så kass. 

Jag samlade på mig en massa idéer, skrev upp dem och förberedde inför att starta upp bloggandet idag, ny vecka, ny dag, nytt bloggande. 

Jag är alltså back. 

Det känns som om bloggar kommer lite i skymundan bakom youtube, instagram osv. Därför har jag lite känt att, är det värt? Kommer någon läsa. Självklart bloggar jag för att jag tycker att det är roligt, men om ingen läser så är det ju inte alls samma grej såklart. Men nu när bloggen stod tom i några dagar medan jag klurade på idéer och väntade tills det skulle bli måndag så efterfrågades bloggandet faktiskt, och det gör allting så mycket roligare. 

Men nu är jag på gång. Ny häst och massor med roliga saker framöver!

Glöm inte att följa mig på snapchat: emmacarlander

Likes

Comments

Det kan inte alltid gå bra

Hej. Idag red jag i ridhuset. Dressyr stod på schemat. Igår var hon väldigt fin och jag tänkte fortsätta där jag avslutade det igår. Men idag fick jag inte riktigt samma känsla. Lite krångel idag. Hon var vääääldigt överladdad, och jag tror att det var det som gjorde det. Idag ville hon mest galoppera, och tyckte inte alls att jag var rolig när jag ville rida i en lugn trav.

Det resulterade i att hon fattade galopp. Hon visste inte vart hon skulle lägga all sin energi. Men hon blir verkligen fin när hon håller sig. Plus för galoppen idag. Tror hon tyckte det var enklare eftersom att hon fick lite mer utlopp för sin energi där.

I morgon är planen att longera lite innan passet. Kan behövas.

Likes

Comments