Header
View tracker

Atm

Hej! Redan lördag. Galet.

Igår hördes vi inte av någonting, och det suger. Mitt internet sa bye bye, and thats why. Nu är jag back on track. Idag blir det en riktig hemmadag. Jag är emot hemmadagar för det mesta då jag hela tiden vill hitta på något, och allra helst nu. Red senast i tisdags, när hände det senast liksom?

Soffhäng med Gizmo ATM. Passar på att blogga massor och redigera + publicera en video på kanalen tror jag. Får se hur det går.

Jag tänkte också passa på att ha en typ "frågestund" här på bloggen också eftersom att det var efterfrågat. Jag har bett er om frågor som jag har på snapchat, men ni får väldigt gärna ställa frågor här eller skicka till @emmacarlander på Snapchat. Svarar på frågorna i eftermiddag.

Ställ frågor

Likes

Comments

Hej på er. Idag är det torsdag & bara en enstaka dag till fredag!

Skoldagen idag var bra. Vi har lyxen att gå på skolan med mycket tävlingar. I helgen går Baltic Cup i Helsingborg. Första klasserna gick idag så vi kollade såklart. I morgon ser det nog det samma ut. Dock ska jag träffa Evelyn där sen och åka hem med henne.

Vill. Rida. Nu.

Likes

Comments

Det här med att inte ha häst är inte min grej.

Jag är så uttråkad, och jag saknar det redan. Jag vill bara sitta och trimma nu! Varje timme i sadeln räknas för att hela tiden bli bättre. Jag brinner för hästarna och det är det jag vill göra precis varje dag. Så är det faktiskt. Jag letar för fullt och hoppas på att hitta en fyrbent kompis så snart som möjligt. Så länge får jag hitta en annan lösning.


Likes

Comments

Så besviken

Jag trodde att idrottsmänniskor hade koll på hur man beter sig. I går sändes Idrottsgalan på TVn. Olika priser delades ut till olika människor som gjort stora insatser och prestationer under 2016. Bland annat Jerringpriset. Det stod mellan simmaren Sarah, golfaren Henrik & Peder Fredricson. Till slut fick vi ett resultat och det visade sig att Peder vann. Han har röstats fram av svenska folket.

Peder hann inte längre än att höja sitt pris innan det vällde in kommentarer, inlägg och HAT emot honom och ridsporten. Kommentarer som " Hästen gjorde ju jobbet", och att han inte vet en värdig vinnare av många olika anledningar. ALLA tre var värdiga vinnare. Han och ridsporten i sig kritiserades av både sportjournalister och människor som tycker att resultatet borde blivit annorlunda. Men hallå. Jerringpriset är "folkets pris" av den anledning att folket röstat. Ja, hästmänniskor röstade såklart på Peder. Han står upp för vår sport på ett grymt sett. Han är en otroligt ödmjuk tävlingsmänniska. Men "vi hästmänniskor" räknas fortfarande som folket. Tänk på det.

Som sportjournalist känns det väldigt osportsligt att klanka ner på en sport, eller? Då känns man inte så kunnig inom sin grej. Så vad menar ni som säger att ridsporten inte var värd Jerringpriset? För som Peder sa, så delar han detta priset med sin häst All in, teamet bakom, och hästfolket. Han pratade gott om hästmänniskor överlag, och inte bara om sig själv och sin egen prestation. Det är det som gör Peder till Peder. Legend.

Ja, så vad menar ni? Att ridsporten inte är en sport? Den har vi hört förut. Vi har ältat detta tjat länge nu. Så alla tusentals timmar i sadeln räknas inte? Så balansen, känslan för samspel, koordinationsförmågan och styrkan fick Peder som ett brev på posten eller? Hade han tur? Knappast. Bakom hans arbete ligger många timmar i sadeln, slit, uppoffringar och en jäkla kämparglöd.

Likes

Comments

...

Allt känns fel. Det känns tomt och väldigt annorlunda. Efter skolan idag åkte jag inte till stallet. Jag hade ingen Mulle att åka till eller ett ridpass att se fram emot. När hände det senast? Det känns fel. För det är det jag vill. Jag vill skynda mig till stallet för att kunna trimma i sadeln oavett vad.

Men jag ska inte sitta här och sprida negativ energi, för vet ni? Allt kommer ordna sig. Jag hoppas på att hitta en häst inom kort att utvecklas med. Allt löser sig och det kommer bli så bra. Jag har en plan, och jag ger inte upp. Hoppas att ni vill följa mig under min resa, trots att Mulle påbörjat en ny.

Likes

Comments

Ny video!

Hej! Jag har glömt att säga till att det har kommit en ny video på kanalen! Glöm inte att kolla in den! Senare i veckan kommer troligtvis en vlogg från tävlingen i Helsingborg och Sverigeponny-kvalet med Felicia och Giovanna upp. Prenumerera så missar ni inte det! Ni hittar kanalen här eller i vänsterspalten här på bloggen!

Likes

Comments

Hejdå bästa v'än.

Nu har han åkt. Kan inte förstå att han inte längre är min. Han åkte för ungefär 2 timmar sedan. Det känns jättejobbigt att jag kommer komma ut till en tom box i stallet. Jag kommer sakna honom så mycket, och tårarna rinner, men jag vet också att han kommer få det så himla bra. Han kommer få bo på en stor gård och leva livet. Där kommer han få stanna livet ut och dem kommer behandla honom som den kung han är.

Om två veckor åker vi och hälsar på honom, det känns så bra att ha honom såpass nära.

Likes

Comments

Pics from yesterday

Skulle fota lite fina bilder med Mulle igår, det var ju trots allt sista dagen ihop. Men han hade andra åsikter. Han tyckte att han skulle vara ensam framför kameran.

Likes

Comments

Kollar på hästar

Just nu sitter jag bänkad framför hästnet. Jag skrollar och skrollar bland tusentals hästar känns det som. Jag är så galet sugen på storhäst. Men det är inte lätt att hitta en häst. Man ska hitta en som kan tänkas passa mig, mina mål och tankar för framtiden. Den ska vara i rätt ålder, bra att ha och göra med, fin att rida, och inte kosta en hel förmögenhet. Tänk om man inte hade behövt tänka på pengarna. Om man var totalt ekonomiskt oberörd. Men så är det inte. Jag får kämpa mig dit jag vill komma! Det kanske går fort, det kanske tar tid, men en dag kommer jag stå där med min häst, och en dag kommer jag uppfylla mina drömmar. ALDRIG ska man ge upp. Jag försöker se möjligheterna i stället för hinderna.

Likes

Comments