Header
View tracker

Hej.

Nu har jag och mamma ägnat nästan hela eftermiddagen till att fixa på mitt rum. Möblerade om och pyntade lite lagom. Mysbelysning on, och nytt till sängen! Det ända som fattas nu är en spegel och en massa posters på väggen.

Någonting sånt här hade jag tänkt mig till poster-väggen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej igen!

Nu är det äntligen helg igen. Den har varit väldigt efterlängtad kan jag säga.

Igår kväll åkte jag till Evelyn. Vi kollade på idolfinalen, åt gott och sen kollade vi på favvoserien Skam. Jag sov där. Så mysigt att träffa henne igen!

Idag i alla fall, vad händer? Nu ska jag och mamma julpynta mitt rum och göra i ordning dör. Jag vill ändra så mycket med mitt rum, och jag har så många idéer och planer för hur det ska bli. Jag är nästan aldrig på mitt rum, men det är ju mycket mysigare att vakna upp i ett mysigt och fint rum. Vill ha lite mysstämning, men också finare inredning när jag ska plugga och så. Då kanske jag vill vara där lite oftare. Det är i alla fall vad som händer nu!

I eftermiddag så ska Mulle ridas. Blir nog lite markarbete kanske, men inget bestämt. Tänkte hoppa på tisdag, det gillar vi! Vad ska ni göra?

I morgon är det söndag, och jag har planer. Jag åker tidigt på morgonen med Felicia till Åstorp. Hon ska tävla, och kameran ska med. Vi ska alltså filma en ny vlogg till kanalen. Taggade? Den kanske kommer ut på måndag eller tisdag skulle jag tro! Men jag säger till!

TB mysiga sommarkvällar.

Likes

Comments

View tracker

Jag har fått så mycket det senaste, så egentligen önskar jag mig pengar att shoppa på GHS för, och grejerna ovan hade jag inte tackat nej till. Lampan vet jag en som är duktig på att göra själv, så det tänkte jag testa som ett litet projekt.

För ett tag sedan så svek mina stövlar mig och jag och mamma åkte till Hööks för att köpa skor och chaps att rida i nu. Min tanke är att ha det hemma och i skolan, och sen köpa ett par fina stövlar för tävling på GHS.

Likes

Comments

Det här gick ju sådär.

Det här var inte min plan, och jag vet inte riktigt varför det blev som det blev. När jag ska köra igång med något så kör jag oftast all in, och håller mig till min plan. Jag vet inte riktigt vad som hände här. Jag smög in i bloggandet med den här bloggen lite, och det är inte jag. Jag behöver köra på direkt från början så jag kommer in i det och hittar mina rutiner. Min planering har varit kass, ledsen för det.

Därför tänker jag nu att jag gör en omstart.

Jag ska börja om på nytt och köra som jag brukade. Jag har motivationen, och har egentligen haft det hela tiden, men känns som jag kommit av banan och mina rutiner. Nu kör vi på riktigt!

Likes

Comments

Amazing pony.

Hej vänner.

Vilken dag. Kändes som om jag gick i sömnen när klockan ringde 05.30 i morse. Inte sovit många timmar i helgen, och det fick jag ta stryk av idag.

Som varje måndag stod det ridning&stall som första lektion på schemat. Jag tycker att det gick bra på passet, trots det var väldigt längesen jag red den hästen. Fin, och dummade sig inte.

Kom hem i ridkläder och var direkt klar för stall nummer två. Mulle fick gå ett dressyrpass och han blev ordentligt svettig. Han jobbade på bra, men kändes aningen spänd i vänstersidan. Vänstersidan är vår dumma sida, men vi jobbar på det. Idag tränade vi några byten i båda varven, men också förvänd galopp. Han lyssnade fint för båda delar. Jag är noga med att han byter galopp när jag säger det, och inte bara för att jag byter varv eller svänger! Idag satte han båda bytena från vänster till höger som är vår stora utmaning. Duktiga hästen!

Likes

Comments

Här är den senaste videon som kom ut för någon dag sen. Om ni har frågor är det bara att ställa dem här eller under videon! Kram!

Likes

Comments

Hej på er!

Hur mår ni? Det var några dagar sen jag bloggade igen. Jag suger. Det blev en del i skolan där helt plötsligt kändes det som. Annars brukar jag förbereda och planera min bloggning med tidsinställda inlägg bättre, men det blev inte så bra den här gången. Nu är veckan (snart) slut och jag kan andas ut. Friday och sista redovisningen gjordes idag. Hade en lektion idag, dock i tre timmar. Slutade 12 men åt mat på skolan. Landade hemma i soffan för ca 5 minuter sen. Effektiv cheyyy. Ska mysa till det med lite varm choklad och en lussebulle. Bra uppladdning inför stallet och ridpass på Mulle.

I morgon blir sista skoldagen för veckan för mig. Det är öppet hus på skolan, och vi ska vara där och berätta om skolan och så! Men vi är hemma vid 3. Segt en lördag, men vi får biljetter till GHS sååå, värt. Vad ska ni hitta på i helgen?

Likes

Comments

Hej allihop. Söndag & last day of the weekend. Hur mår ni? Själv mår jag bra.

För ett tag sen fick jag frågan om jag kunde skriva ett inlägg om hur jag rider fram inför en tävlingsstart. Tyckte att det lät kul och att det kanske fanns fler av er som skulle uppskatta det, så varför inte?

Det skiljer ju lite beroende på om jag ska hopptävla eller tävla dressyr. Om det är dressyr så brukar jag tänka att jag ska rida fram 25-30 minuter med framskrittning. Jag har kommit fram till att det passar bra på Mulle. Han känns som bäst ungefär 25 minuter in i ridpasset. Som allt annat så skiljer det från individ till individ, men det får man själv anpassa till sin häst.

Jag skrittar fram ca 10 minuter, sen travar jag fram honom i lång och låg form i ett lite högre tempo så att han kommer igång. Då får han först värma upp musklerna, sen komma igång och mjukas upp. Sen kortar jag upp honom litegrann och känner på honom genom att göra mycket tempoväxlingar och övergångar. När det känns bra tar jag tag i galoppen. Även där jobbar jag på med tempoväxlingar så att jag känner att han är med på mina hjälper. Det är ju oerhört viktigt. Fram tills hit gör jag samma på både hoppning och dressyr, oftast. Ibland väntar jag att galoppera tills jag kommit in på framhoppningen. Det beror på hur rörigt det är på framridningen.

Så om det är dressyr så kortar jag upp honom och rider honom som jag vill göra på banan. Jag testar några av momenten i programmet men rider aldrig igenom det i sin ordning. Dels blir jag stressad om det då inte går bra då och jag vill inte gå in med en dålig känsla.

Om det är hoppning så går jag in på framhoppningen. Jag hoppar inte så många språng på framhoppningen, för jag vill inte göra honom trött och matt. Jag tar det lilla krysset typ en gång i varje varv, sen sänker vi ner räcket till ganska lågt. Sen tar jag det två gånger, sen tar jag det på den höjden jag ska hoppa, och sen oxern en eller två gånger, beroende på hur det går såklart.

Det är viktigt att ta skrittpauser emellan så att hästen inte är helt slut när den väl ska in och ge järnet.

Likes

Comments

Wiii, första advent!

Älskar verkligen julen och allt som hör till.
Det är så nära! Igår bakade jag lussebullar och kola, och idag är det dags för adventshoppningen som är ett gott tecken på att julen snart är här!

Inleder julen med lite inspiration.

Likes

Comments

Hej!

På morgondagens schema står det "pay & jump". Yes. 80 och 90cm är tanken att det blir. Kanske 100cm i stället för 90, men det beror på hur tight det blir i ridhuset och hur banan är byggd, och självklart hur Mulle känns i 80-klassen. Hoppningen är på gården hemma. Glommen International Horse Show kallar dem det, haha, men lättare sagt, adventshoppningen. Ridhuset är pyntat med allt möjligt juligt och vi brukar ha det riktigt mysigt!

En tanke slog mig innan, och det var i fall jag kanske skulle vlogga ish? Jag tänkte vlogga lite kring mina förberedelser innan hoppningen, sen be mamma eller Felicia filma framridningen och på banan, och sen lägga in lite klipp på Mullis och i bästa fall berätta lite om honom och varför jag säljer. Vad tror ni? Om det blir som jag hoppas på och förväntar mig så blir det riktigt bra, men det blir sällan som man tänkt sig. Men det är väl värt ett försök? Eller vad tycker ni?

Likes

Comments