Header
Emma Carlander

Hej. Precis landat framför datorn en kort stund innan jag ska iväg igen.

I går filmade jag in en vlogg där jag var i stallet, och även svarade på era frågor. Sen redigerade jag den till sent på natten. Var i stallet vid 8 i morse för att släppa ut Chiara. Hon stod nämligen inne eftersom att det enligt väderrapporten skulle åska. Efter det cyklade jag hem igen, och nu sitter jag här. Jag har fått i mig lite frukost och fixar det sista med videon. Om en halvtimme ska jag cykla till jobbet och jobba 7 timmar också (😊😊😊). Och ikväll ska jag tillbaka till stallet för att rida och fixa klart. Fullspäckade dagar som ni kanske märker.

Denna veckan måste jag hinna med att rida varje dag fram till fredag i alla fall. Då står det tävling på schemat. Jag hoppar 90 och 1m i Halmstad. Fram tills dess måste jag lägga upp mitt träningsschema också.

Och videon som jag filmade igår kommer förhoppningsvis ut ikväll!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

2 dagar har gått sedan jag uppdaterade er. Anledningen stavas jobb tyvärr. Jag har ägnat 14 timmar åt jobb de senaste två dagarna. Jag har åkt till stallet vid 7-8 för att rida och fixa, kommit hem, ätit lunch och fixat i ordning mig, och jobbat till 20-21 på kvällen. Därför har jag inte riktigt hunnit med det jag velat.

Två morgonpass med Chiara har i alla fall passerat och jag tänkte utvärdera dem. Kan börja med att säga att hon gör sån utveckling. Hittar nya knappar varje dag. Men som jag sagt innan, det bästa med henne är att hon är så arbetsvillig och kämpar på. Man märker verkligen att hon tycker att vissa saker är svårt i dressyren främst, men hon är så positiv hela tiden och kämpar för att försöka göra rätt. Underbart.

Både lördagen och söndagens pass tillbringades i ridhuset med dressyrsadel och trim på schemat. Hon har varit fin, men det har varit tufft. Jag märker tydligt vart hon behöver stärka sig och vi jobbar på det. Igår var hon väldigt pigg under passet vilket jag tycker är svårt. Jag älskar pigga hästar, men jag måste bara lära mig att använda mig utav hennes energi och få henne att lägga sin energi på rätt saker.

Idag jobbar jag 16-20, så stallet ska göras innan, men jag tänkte att Chiara skulle slippa dressyrtrim idag. Hårdträning ändå med markarbete!

Åååh titta. Världens absolut finaste ponny. Saknar honom.

Likes

Comments

Fredagkväll!

Dock ser jag inte riktigt fram emot min helg. Jag jobbar hela helgen och ingen tävling denna helgen. Min plan i nuläget är att rida i morgon på morgonen innan jag börjar jobba, men jag får fundera lite på hur jag ska göra.

I dag har jag varit i Varberg en sväng. Denna helgen är det ju meeting. Varbergshoppet. Jag är tyvärr inte med detta året, men förhoppningsvis nästa år kanske. Känner att jag och Chiara inte har tillräckligt med rutin för att starta de klasserna som min cup hade gått i.

Morgondagens planer är alltså att trimma dressyr på morgonen, och jobba på eftermiddag/kvällen. Söndag lär bli likadant förmodligen.

Likes

Comments

Sov ut lite extra idag. Har egentligen inga planer för dagen så vi får se vart det leder. Chiara ska självklart ridas.

Igår fick Chiara sadla om till dressyrhäst. Jag provade en dressyrsadel, och trimmade dressyr i ridhuset. Hon var verkligen superfin och sadeln låg faktiskt väldigt bra. Det var sjukt kul att rida henne i en dressyrsadel. Jag kom ju åt henne på ett helt annat sätt och kan trimma på ett helt annat sätt. Hon verkade tycka det var jobbigt men kul! Idag tänkte jag att jag skulle köra samma sak. Dressyrtrim. Min tanke är att starta någon dressyr på henne nästa år, men mer om det sparar jag till ett inlägg om "mina mål med Chiara". Det är många som frågar om det nämligen, vad målen och planerna är med henne.

Hon skötte sig i alla fall väldigt bra och kom ihop fint på slutet. Hon är ju en väldigt pigg häst, men det gäller att få henne känslig även i dressyrarbetet. I hoppningen är hon väldigt på hugget och känner av signalerna nästan innan jag gett dem, men i dressyren tar det lite tid innan hon kommer dit.

Galopparbetet har blivit så mycket bättre verkligen. I början fick jag galoppera så himla fort för att hon skulle orka hålla det, men med mycket träning nu så samlar hon sig väldigt fint. Duktig tjej.

Idag har jag ingen som filmar, men kanske kan jag göra en video när vi rider dressyr, ordentligt med dressyrsadel, lindor och lägga upp. Hade det vart kul?

Likes

Comments

Mitt hästköp

Den 17 december 2012 kom Mulle till mig. Jag var 12 år och Mulle 13. En d-ponny som jag bara nådde en liten bit nedanför sadeln på.

I fyra år var han min. I fyra år växte jag upp med honom. min första egna ponny.

Efter lite mer än fyra år ska jag fylla 17 och han 18. Vår resa och utveckling var lång och allt annat än rak, men det är nog få ponnys som hade kunnat lära mig så mycket som han gjorde. Jag började bli lång på honom och kände att jag ville börja min tid på storhäst. Jag hade ju ridit storhäst regelbundet i skolan ett tag, och kände att det var något sjukt kul. Mulle såldes och det var dags för mig att hitta en ny stjärna.

Vi kollade hit och dit och till slut hittade jag en som jag ville provrida. En stor häst som tävlades upp till 130 med Jörgen Larsson, som jag också tränar för i skolan. Jag provred och det kändes bra. Det var mycket häst att rida ihop och ganska annorlunda Chiara, men jag gillade den.

Jag visste ju att den hade kapacitet och erfarenhet. Men nästa tjej som provred bestämde sig på plats och pang så var den såld.

Mejlade på en del hästar och blev tipsad av några, men det var ingen som jag kände var det jag letade efter. Till slut hittade mamma Chiara och visade mig. En häst med go och egen motor. Vi ringde, och sedan åkte vi och provade. Hon var den roligaste hästen jag hoppat och är fortfarande. Hon var fantastiskt rolig att rida och det kändes som att vi klickade.

Vi åkte hem och pratade ihop oss och kollade igenom filmerna. Vi ringde tillbaka och pratade med ägaren. Vi bestämde ett datum för besiktning, och om hon gick igenom så skulle vi ta med henne direkt. Hon gick igenom utan några anmärkningar och nu är hon min. Redan efter såhär kort tid har det blivit stor skillnad och hon har gett mig så mycket. Det är också mycket jobb, men det är en häst som är värd mödan.

Likes

Comments

Joggingpass

Hej!

I går följde Lisa med mig till stallet. Vi tog in Chiara och gjorde i ordning henne. Hon vilade ju i söndags eftersom att vi var i Falsterbo, så jag trodde att hon skulle vara väldigt laddad, men hon var faktiskt väldigt lugn ändå. Hon fick gå ett lugnare pass i paddocken. Det blåste storm vid oss eftersom att vi har hästarna så nära havet, men det gick bra ändå. Lisa fick hoppa upp och rida en sväng också. Det var kul att se någon annan rida henne, för det hör verkligen inte till vanligheterna. Idag är det tisdag och min plan är att trimma i ridhuset. I morgon ska hon få hoppa lite mer ordentligt.

Juste, vi filmade lite till något som kanske kommer bli en vlogg, haha. Vi får se. Därför passade vi på att fota lite under passet, men bilderna blev inte sådär jättebra eftersom att jag hade fel objektiv på kameran, men jag tänker att ni får se lite i alla fall!

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg där jag svarar på era frågor. Det kan vara både om Chiara, hästar överlag, skolan, youtube. Ja, egentligen vad som helst!

Likes

Comments

Falsterbo Horse Show

Idag har jag spenderat dagen på Falsterbo Horse Show. Tillsammans med Lisa som jag äntligen kunnat träffa. Vi tog tåget ner, shoppade lite, kollade fina hästar och hade det hur bra som helst, trots regnet. Vi tog tåget tillbaka upp nu ikväll, så idag har vi sammanlagt rest nästan 7 timmar... Men som sagt har det varit fantastiskt bra. Min plan var inte att shoppa särskilt mycket, men jag fick med mig lite hem i alla fall.

Schabrak ifrån Schockemöhle

Jag behövde ett nytt träningsschabrak. Schockemöhle håller kvalité och marinblått är lätt att matcha. Perfekt.

Hästgodis

Standard. Åker aldrig hem utan hästgodis, hehe.

Huva från Equestrian Stockholm

En huva ifrån ES Stockholm. Den är i samma färg som mitt tävlingsschabrak, så nu är min tävlingsoutfit komplett. Tror att Chiara kommer bli superfin i det! (Den är marinblå, men ser svart ut på bilderna)

Tillskott från Krafft // Hjälmfoder

Tillskott från Krafft och ett nytt hjälmfoder till min hjälm. Jag har så tjockt hår, så om jag ska få plats med håret innanför hjälmen så var jag tvungen att ha en större storlek. Tycker det är stilrent och snyggt att ha det instoppat!

Likes

Comments

14 veckor har gått sen jag fick hem Chiara. Under dem veckorna har jag lärt mig jättemycket verkligen. Hon har varit, och är fortfarande en utmaning, men jag är så tacksam att jag får chansen att rida, och äga henne. För 14 veckor sedan, när vi tog hem henne till Falkenberg så var jag världens lyckligaste, men jag visste att jag hade en tuff väg framför mig. Vi var helt främmande för varandra och hon var mycket häst att hantera.

Nu, 14 veckor senare har jag förstått att hon är en väldigt personlig häst. Hon har börjat känna trygghet hos mig, och det märks sån stor skillnad. Mamma säger att hon tror att hon är lite av en enmanshäst. Vilket jag kan hålla med om. Hon behöver en som hon kan få förtroende för, och hon är ingen häst som hade funkat särskilt bra att ha olika människor på ryggen hela tiden. I alla fall vad jag tror. Hon är världens snällaste och skulle aldrig vara sur eller aggressiv mot någon häst eller människa. Hon har verkligen inte dem tendenserna, men hon är inte likadan med mamma som hon är med mig t.ex. Man märker det så tydligt på den hästen.

Jag har mycket press och nerver när det gäller prestation. Jag övertänker ALLT och vill så mycket. Jag har höga krav på mig själv, och ibland kan det välla över. Jag är så inne i nuet och vad jag vill lyckas med just nu, men ibland tänker jag tillbaka på vart jag var förut, och vart jag kommit nu. Förra året fanns detta inte på kartan. Att rida i mål en tävlingsstart på hoppbanan. Jag hade inte dom förutsättningarna och jag var nöjd med att komma över tre hinder istället för bara ett en tävlingsdag. Så var det faktiskt. Nu kan jag känna "Fan, jag missade den där svängen och fick lägga en volt". Skillnaden. Jag är överlycklig och så tacksam för förutsättningarna jag har nu. Det gäller att verkligen inte glömma vad som hänt på vägen.

Min första pay&jump på Chiara var i Hermanstorp. 90 cm. Det blev en felfri runda utan svårigheter. Jag fick rida hela banan och utan stopp. Det hade inte hänt på 4 år innan dess. Typ.

Jag är så tacksam.

Likes

Comments

Hör kan ni följa mig
Instagram: @emmacarlander 
Youtube: Felicia & Emma
Snapchat: emmacarlander

Likes

Comments