Varför ska man egentligen dölja vad man känner? För min del så funkar inte det iallafall, stänga in alla dessa känslor, det blir aldrig bättre, för mig. Det märker man när man försökt ett tag att prata bort det onda men sen en dag smäller det, såklart. Kroppen är ju inte hur stark som helst, ångesten och all panik träder ju fram tillslut, oftast med längre mellanrum, tur är väll ändå det.
Jag vet att det här är så vanligt men att vissa skäms för att flagga om att man är en av alla dessa, jag skäms men samtidigt inte, för vågar jag berätta så kommer fler våga öppna sig, kan man ju hoppas på. Så jag kommer aldrig att sluta säga vad jag känner och tycker. Känslor är fina och sorgsna som glada borde få höras, det tycker jag. Och det härliga i det tråkiga känslorna är att man lär känna sig själv så bra, och hur man ska bemöta dom som lider av den dumma ångesten och depressionen. Kommer aldrig sluta drömma om en sak och det om något är vad som lyfter mig.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag klickade mig in på ett utkast som jag satt och skrev på en kväll för inte alls så jätte länge sedan, 2 månader sedan kanske. Där jag inledde med hur jobb biten var någonting jag behövde ta tag i, för att komma någon annan stans i livet.. och att jag idag för 1 månad sedan tog tag i att söka och jobbar idag på en förskola, jag behövde göra någonting annat skrek kroppen och jag löd snällt. Tankarna går även kring om jag ska börja plugga för att slippa vara vikarie för det blir tufft i längden måste jag säga. Jag tror att man hyllar sig själv omedvetet rätt så ofta, för att när man tar tag i saker tillslut så ser man något positivt på någon annan front i livet. Jag har verkligen börjat känna mig själv så mycket att den psykiska ohälsan går att hantera på ett helt annat sätt, och hur underbar är inte den känslan. sen såklart tappar man bort sig själv ibland men det tror jag inte man riktigt kommer undan.. men vartenda framsteg tycket jag ska få en hyllning för då blir det fler innan man ens inser det skulle jag tro faktiskt. Att man själv kan bli som en egen medicin för sig själv, det är ju ändå det bästa. Det gäller att hitta en balans och det är fortfarande en bra bit kvar, men jag ser det som en utmaning, ser varje dag som en utmaning och ett sätt att bevisa att ingen är perfekt men att man lär sig alltid något av alla dessa sne steg under åren. Psykisk ohälsa är någonting som borde tas upp oftare då många där ute inte vågar gå ut med det, trots att man märker hur otroligt vanligt det är, Vi är precis som alla andra, alla vi är unika på våra egna sätt, det gäller bara att inse det och då blir det lättare, tro mig.

Likes

Comments

Man brukar ju säga att det går till en viss gräns, innan något måste göras en förändring på. Det är ju ändå lite tur att det går i vågor, att ändå saker och ting har blivit bättre.. men sen har andra saker till kommit som är mindre bra och sänker allt. Jag har en stor lärdom om dessa år, så på så sätt får jag tacka det också.

Att ha flyttat hemifrån, det har varit en bergodalbana det också i sig, men ändå framförallt en lärdom såklart.

Något jag är glad över är att jag på något sätt vet när det är dags att bromsa, trots att det blir misslyckat med det hit och dit, så är jag oftast medveten om när en förändring måste ske. Kanske är det styrkan och orken som stoppar mig där, och där av har jag långt kvar.Den där chocken när du tror att du slutat bry dig, men du i själva verket ljugit för dig själv, eller något? Men det är väll så vi beskyddar oss själva från att sörja.

Jag har inte varit den lättaste personen att handskas med den senaste tiden, det är jag fullt medveten om, och tur är väll ändå det.

Men det är drömmarna som jag har, som gör att jag måste kämpa lite fortare till att sluta upp med vissa saker, som faktiskt bara trycker ner en, och tyvärr inte bara mig själv.

Likes

Comments

Nu är det dags att välkomna år 2017 med öppna armar. Och jag kan med pirr i magen säga att jag undrar om ett år framåt, hur mitt år 2017 varit. För mitt 2016 har nog varit det året som varit det mest fartfyllda och det har hänt väldigt mycket som alltid kommer ha en plats i mitt hjärta och något som har varit en tid då jag fått lära känna mig själv från botten och fått ta itu med det. Men allt är ändå på god sikt, tuffa beslut har tagits, ett mående har förstört en stor del men känner att jag på något sätt inte kan klaga över det, för det har tagit mig en bit på vägen dit jag håller på att komma. Jag har fått bra med hjälp på vägen, men att jag flyttade hemifrån det har lyft mig. Asrit något alldeles underbart då jag tt flytta hemifrån några km bara från familjen var för mig bara barnsligt. Så vilken tur att jag inte lyssnade på mig själv där haha. I början av 2016, så började jag även på mitt jobb och det har varit en härlig tid och vad många härliga människor man fått lära känna, och vad man hunnit lära sig så mycket saker. Och så mycket mer som händer i allas liv. Jag satt och bläddrade igenom bilder och har inte raderat på hur länge som helst, så många minnen dök ju upp där på en och samma gång. Men jag försöker eller ja, jag ser allt på ett positivt vilka minnen det än är, så att kanske bli ledsen av att bläddra förbi just en bild eller just ett minne, då vill jag lära mig att se det som en fin grej och le åt minnet och må bra, för allt händer ju av en anledning sägs det ju, och jag tror verkligen att det är så. Det gör en starkare på vägen, och det kommer vara mitt mål till det nya året. Så med andra ord, jag kommer att passera ett händelserikt år men kommer att se tillbaka på allt det dåliga/bra, som att det var något som hände av sina anledningar. Och ser verkligen framemot ett nytt år med nya lärdomar, nya minnen och allt dess innebär. Tack för alla som jag fick dela mitt år 2016 med.

Likes

Comments

Förra veckan så beställde jag mig ett par tavlor som äntligen kommit och sitter nu på väggen. Och vad precis all inredning gör skillnad och vad man trivs mer för varje sak som kommer upp, underbar känsla. Sen att tavlorna gjorde mig halv fattig det är en annan sak, heh.

Efter jobbet så åkte jag hem till familjen, och somnade ett par timmar. Och blir faktiskt kvar här över natten, kände att efter 2 månader kan det vara lite mysigt. Sen så är jag ledig imorgon och ja, hela helgen. Och det bästa utav allt är imorgon så ska jag åka upp till Sthlm med pappa och lillebror. Det var flera månader sedan och jag kan inte bli lyckligare att få komma dit för lite ledig tid. Ska bli super mysigt att få mysa med min brorsdotter som jag saknat så mycket under dessa månader.

Likes

Comments

Det här med att vara så rädd för förändringar det är så vanligt. Men det man oftast inte tänker just i det skedet är att bara man ger det en chans så kan man ha förändrat något som man behöver, de kan vara något litet men ändå något väldigt stort som att en hel värld förändras för en. Men det är så svårt att se när man är inne i de mörka. Så att våga släppa in förändringar i livet, det ger så otroligt mycket.
När jag själv tänker igenom ett par år framåt så ser man så mycket man inte tänker på annars, och wow vad man fått vara med om saker och vilken människa man blivit genom åren. Det är en häftig känsla, blandat med ångest och lycka. Men ändå mer lycka än ångest, att jag kan säga att jag trivs att vara med mig själv tack vare att jag flyttade hemifrån, för mig är det ett stort steg i livet. Att stå på egna ben, det är något helt fantastiskt.
Här om kvällen bläddrade jag igenom bilder på datorn och vilken otrolig ångest jag fick och vilken inblick på livet jag fick. Resan jag fick göra till Kina, flyttade från min stad lite kortvarigt, men det fick mig att inse väldigt mycket som jag kommer ha nytta av, och såååå mycket mer minnen. Känslan var härligt men så gjorde den ont? Men det är nog inte så konstigt, det tillhör nog.
Jag är evigt tacksam för alla fina minnen jag fått uppleva med alla, bra som dåliga. För allt har varit sin lärdom på sitt egna sätt, det har gett så mycket. Ja, det har gett så pass mycket att jag kan säga att jag är på god väg att trivas med mig själv.
Tack för allt jag fått lära mig i livet med så många olika personer i så många olika relationer.

Likes

Comments

Det blir lätt att man spammar med bilder på sitt första hem, svårt att låta bli. För jag trivs så himla bra 🌸
Går runt och små plockar hela tiden bara för att det känns så bra, att få ta hand om sitt egna hem. Hoppas på att få skapa många fina minnen här!

  • 213 Readers

Likes

Comments

I torsdags så fick jag nyckeln till lägenheten, cyklade direkt dit efter jobbet och sen åkte jag hem och bara hade en lugn kväll. Sen i fredags så var både mamma och jag lediga, så vi åkte iväg efter att vi vaknat till några affärer för att inhandla lite saker och packade in bilen med en antal kartonger. Och där började flytten. Sent på kvällen var vi så gott som klara, så där blev min första natt i min lägenhet, och gud vad jag kände mig så himla nöjd. Imorse var det enklare än vanligt att ta sig upp ur sängen till jobbet.
Efter jobbet så fick jag besök av några släktingar, vi fikade och fick hjälp med lite saker och dom hade med sig jätte fina blommor, så snällt av dom! Blev jätte glad. Efter att dom hade åkt hem så kom en vän förbi innan vi åkte och stor handlade, fyllde verkligen kylen och skafferiet. Avslutade med ett varmt bad efter middagen. Så nu ligger jag här i min säng med min katt som flyttade in här med mig idag, så himla mysigt!

  • 281 Readers

Likes

Comments

Hallå där. Har nu bäddat ner mig i sängen och försöker komma till ro, åkte på en riktigt smäll imorse. Så kroppen värker än, sådär ca 20 timmar efteråt.
Hoppas det lättar sig tills imorgon iallafall, huvudvärken åtminstone.

Men något som är så overkligt är att redan imorgon så får jag min egna nykel till min lägenhet, alltså hur nice?!
Såå hela helgen kan ni gissa vad jag ska göra hehe, så förväntansfull. Har verkligen lyckats köpa det mest viktigaste nu, resten tar jag eftersom. En dammsugare blev det att jag köpte idag, så somsagt.. resten kommer jag att köpa när jag är på plats. Jag är såååå glad.
Men ska försöka sova, får helt enkelt sova på ens sidan bara, där inte hela kroppen värker. Godnatt!

  • 236 Readers

Likes

Comments

När kvällen börjar närma sig så förvärras det mesta. Huvudet går i högsta hugg och ångesten träda fram. Det är ingenting nytt om man säger så, det har hängt i alldeles för länge, undra egentligen hur man blir av den? En sa att man ska låta den sluta av sig själv, men frågan är hur länge kommer den pågå? Om man fick ha en egen vilja så fick den mer än gärna sluta nu. För den tär så fruktansvärt.
Sånna här stunden, då är det som att den där Emma, hon är någon annan stans under den tiden. För inte är hon ledsen och ångestfylld, hon är och ska vara någon annan. Någon glad tjej, till mestadels iallafall. För under den tiden så svartnar allt till, det slutade som det slutade.

Likes

Comments