emmabroberg

Hej bloggis. Puh. Hemma efter den sista pluggdagen inför morgondagens tentamen. Även fast det inte blev så värst mycket pluggat idag (mest quizkampen och skratt) så känner jag mig ändå trött efter veckan. Vill bara att det ska va lördag nu nu nu så jag kan få tentan gjord och bara ha snälla och pyssliga jultankar snurrande.

När jag kom hem nyss hade det landat tre paket från wish (😃😃). Beställde dem för cirkus en månad sen så visste knappt var det vad... classic wish, men hey hur kul att överraska sig själv så?? En känner ju sig själv bäst av alla.

Haha ser ju ut som sopsäckar. Fast små och därför något gulligare. Tur att innehållet är bättre!

TADAAAA! 🔅 mysiga, fina och annorlunda strumpor att förgylla tråkiga höst-och vinteroutfits med. Tänk er: ett par jeans lite uppvikta med ett par härliga färgklickar till strumpor = perfekt sak som värnar vardsgsglädjen lite extra.

Vi tittar lite närmare på dem:

NUMMER 1: sushi-strumpor. 🍣 Pga godaste maten och sötaste små rullorna.

NUMMER 2: persika-strumpor, precis som emojin! 🍑 Hur härlig färg?

NUMMER 3: vincent-van-gogh-strumpor! 😍 Med en av hans målningar. Coolaste strumporna jag äger.

Ikväll har Spåret premiär och det ska vi se med ett gäng kompisar i universitetets coolaste sal; ägget. Det blir popcorn och tävling och gött häng. KRAM!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tentavecka och tankar och tryck över bröstet av oro. Ibland kommer livet emellan och bloggen trillar bredvid. Men jag vet ju att jag alltid kommer tillbaka. Och det är det viktigaste. Jag älskar att knappra på tangenterna, sammanfatta, berätta och sätta livet i kontext så som jag bara kan göra här. På lördag skriver jag tentamen, den sista innan julen och sen blir det jul-ledigt och mer tid åt snälla tankar, saker som hjärtat klappar extra för och att bara få vara.

Snart här igen.


🌊

Likes

Comments

HEJ bloggis. Jag har under förmiddagen suttit och pluggat inför min stundande tenta nästa lördag. Nu har jag tagit en välförtjänt paus och sitter och pratar med bästa vännen samtidigt som jag trixar med min nyfunna kompanjon: Lightroom. Varför i hela världen har jag inte hittat det innan??? Sällan har jag använt ett så pass lätt hanterligt program för bildredigering. NU jäklar ska det bli mycket bilder här på bloggis. weeei.

Eftersom jag nu lekt runt i detta fantastiska program fick jag fram lite helt slumpmässiga bilder från hösten från kameran min. Vi tittar efter på lite ögonblick från hösten: le go!!

En september-morgon med nybakade scones och frukost med min favorit. När sconsen är så varma att både smöret och osten smälter ner. Mmmm. Vattnas i munnen typ nu.

En bästa vän på besök. 💜

Drinkar och lite dessertost som vi njöt av över lite sällskapsspel och skratt. Vid samma tillfälle som ovan.

En fin dikt från en bok gjord av en läkare som tecknat ner efterhand genom sin tjänst. Så hjärtskärande och fina.

Fina Budapest från en av de högsta utkikspunkterna! HUR fin stad? Vill åka dit igen igen och äta billig mat, dricka goda (och billiga) drinkar och bara se nytt. Tänk vad uppfyllande det kan vara att se nya saker. Vad man växer av det. Hoppas jag snart får uppleva mer nytt. Spånar på en eventuell tågluff i sommar... vore en dröm!

Likes

Comments

Tänk vad skönt att november snart är över. Enligt mig den mörkaste och längsta månaden på hela året. Och måndagar i november tenderar att vara ännu längre och mörkare än månaden i sig. Snart är det minsann december. Då kommer ljuset igen. I alla fall från oss, för solen vill inte närvara på det norra halvklotet vid denna tid (va är det för stil egentligen solen vavava).

Men i december kommer ju ljuset från oss. Från alla adventsstjärnor som så fint lyser i våra fönster, adventsljusstakar och de fyra ljusen som börjar tändas - en och en. Julmarknader, julbak och julmusik smyger sig in i vår vardag och plötsligt bara är där en massa ljus och glädje. Nervösa leenden när en ger bort sin första julklapp, men ack så väl genomtänka julklapp och kramar som tack. Gemenskap med familj och släkt och att få skämma bort alla man håller i hjärtat. Jag tycker det är så jävla fint för om det är något vi behöver vi bättre på är det nog att uppskatta. Allt fint vi har och alla fina personer vi har. Så tänk vad bra att vi skapar vårt eget ljus i december. HEJDÅ november jag är ganska så jätteklar med dig och ditt mörker nu.

Så nu tänkte jag uppskatta lite fint i mitt liv:

🌟 jag har hittat mig världens härligaste gäng med personligheter i nya klassen.

🌟 över jul ska jag få åka hem och bara få vara med familjen och fira. Uppskatta dem och spendera tid tillsammans.

🌟 jag är så glad att min lilla kanin fortfarande finns i mitt liv. Inte trodde jag att han skulle bli 9 år gammal!

🌟 min bästavän som trots 50 mil jag pratar med så himla ofta om allt och inget och ingen kommer någonsin förstå mig så som hon gör. Alltid den bästa personen jag vet.

🌟 spillde rödvin över soffan häromdagen men det blev inga fläckar (!!!) tack gud för salt.

🌟 tack hjärnan min för att jag är snabblärd och bra på att skriva tentor.

🌟 tack livet för min finaste pojkvän.

🌟 väldigt glad och nöjd över att jag lyckats hålla alla mina växter vid liv (!!) i snart ett år.

🌟 tack mig själv för att jag vågade flytta för snart ett år sedan. Växt så mycket sen dess.

Och för att balansera: saker jag önskar vore annorlunda:

⚡ jag önskar att jag kunde bära tyngder åt andra. Åt andra som mår dåligt. Jag skulle vilja ta en liten del av deras mörker och bära det åt dem.

⚡ önskar att jag var bättre på att ta hand om mig själv. Inte var så jäkla hård mot mig själv alltid.

⚡ skulle väldigt gärna haft en liten kanin, en liten fluffboll som kunde hoppa runt och som jag kunde gosa med.

Nu kommer ljuset hörni! håll ut. 💛 PUSS. 

Likes

Comments

Jag tror ingen missat den senaste fullkomliga stormen som bildades i ens flöde när #metoo var som nyast. Men än idag; någon vecka senare - så är hashtaggen och dess förgreningar en stor del av våra flöden. Nu handlar det som verkliga skillnader, om personer som går ut med historier och erfarenheter, om högt uppsatta politiker som blir utredda, om tv-kanaler som avskedar sina medarbetare efter att sanningen kommit fram, om allt fler branscher som rannsakar sig själva och ser hur mycket sexuella trakasserier som faktiskt förekommer inom ens sfär. För att nämna några: #imaktenskorridorer, #teknisktfel #tystnadtagning. Politiken, IT-branschen och skådespelarbranschen.

Jag har själv skrivit under uppropet #imaktenskorridorer pga mitt politiska engagemang och hur många, otaliga gånger som jag varit med om och sett män utnyttjat sina positioner gentemot kvinnor, hur olämpliga komplimanger lyfts, hur man som kvinna ofta inte ens bli hörd, hur man som kvinna skulle "förstöra någons politiska karriär" genom att berätta sanningen, hur man som kvinna reduceras till sitt utseende - samt hur dessa män fortfarande är framgångsrika namn högt upp inom partier.

Även fast jag är totalt bedrövad över hur systematiskt dessa trakasserier sker - överallt - så känner jag att det finns något så himla fint, mäktigt och coolt med alla dessa upprop. Systerskapet lyser som aldrig förr - över alla gränser - och en tydlig gräns bildas långsamt. Vi tycker inte detta är okej, vi kommer inte vara tysta mer, vi kommer slå tillbaka, vi kommer sätta gränser, vi kommer anmäla och jag tror inte att män anar vilken makt vi kvinnor faktiskt har i denna fråga. Vi har redan fått flera tv-profiler att få lämna sina uppdrag, att bli tystade, fått politiker att att uteslutas och kanske viktigaste av allt - lyft denna fråga till att vara den mest aktuella på länge. Metoo är inte som de tidigare hashtaggsen som tillslut rann ut i sanden - den förändrar. Den samlar ihop människor med samma erfarenheter och får de att våga säga ifrån. Civilsamhället i sin finaste form.

Jag tror vi lever i en tid av förändring. Vi kommer inte längre vara tysta och acceptera. Vi är starka tillsammans. Så, därför vädjar jag till alla där ute: fortsätt stå på er, fortsätt var jobbiga och låt #metoo och dess förgreningar stanna ett bra tag till - för kanske når vi ett litet steg påvägen i rätt riktning nu. Det vill jag tro.

Symbolik i en bild och mina åsikter mer komprimerat i tweets.

Likes

Comments

I torsdags roddade jag tillsammans ett gäng från min nollnings-grupp den traditionella tack-sittningen för att tacka faddrar och generaler för nollningen. Av detta har jag nått lite nya lärdomar i mitt 20-åriga liv:

1. det är sjukt mycket mer jobb än vad jag trodde att dra ihop en sittning
2. det är svårt att få tag på nattklubbsansvariga
3. man ska skapa ett offentligt evenemang på fb så man inte missar någon viktig
4. det är skitkul att få planera!!!
5. helium är dyrt men väldigt roligt :p
6. talar man inför 90 personer på skånska ska man stå still och prata långsamtoch inte kalla rökning för "förgifta era lungor".... MEN allt som allt var vi som roddade väldigt nöjda med kvällen och jag hoppas att alla andra också var det.

Som lovat har jag knäppt av lite bilder under kvällen - till min förvåning dagen efter hade jag också gjort det. Trodde verkligen att jag skulle glömma det helt och bara dansadansa som det brukar bli...

Kvällen började hemma hos Dennis med hela fina gänget! Där styrde vi ihop en sangria (som jag tyvärr inte hann smaka pga fix inför sittningen). Men oavsett - hur mysigt som helst att ses alla innan. Alla var så fina och vi skrev dikter i Annas diktbok (hon var utklädd till författare).

Alla favoriter minus Mikaela! Så glad att jag träffat ett så fint, stort och mysigt gäng. Alla dagar blir lättare med dem.

SÅHÄR fint pyntade vi på klubben!! Kan ni gissa vilket tema? Kanske svårt. Men det var High School Reunion! Temat på vår nollning var nämligen High School så då tänkte vi vad passar då bättre än reunion sådär några månader senare? Tyckte det var ett alldeles ypperligt tema. Så folk var utklädda saker på teman: "hur gick det egentligen? följde du dina barndomsdrömmar eller gick det fel på vägen?"

På detta vis ^ började kvällen för alla gäster. En fördrink i handen och sedan var det mingel! Och jag var tvungen att ta bild på dessa ljus HUR COOLA? Det är alltså helt vanliga flaskor och sen ljus som bara runnit och runnit. Var lite paff där ett tag för tycker det ser så coolt ut.

Sen var det fotodags!!! 

Jag och bästa Johan. 💛 Så glad att vi valde samma kurs i Stats i våras och har gått tillsammans även nu.

Lelle gänget igen! Kan ni se vad jag är? Tror inte det var så många som förstod - men när jag väl berättade blev det nog ganska självklart. Jag var crazy bunny lady! 🐰 jag menar om allt går åt helvete i livet tänker jag köpa mig två kaniner och bara gosa med dem. Sen kanske dem kan få lite ungar och dem ungarna lite ungar osv. Hehe. :-)
Lite andra i gänget var: hollywood-fru, konstnär, författare, pressfotograf, flygvärdinna, idrottslärare!

I dimman och tequilaaaa.

Jag och bästa Elin. 💛 och cirkus det bästa citatet på citygrillen aka stans bästa fyllekäk av fina Anna. 💗

Allt som allt: en jättefin kväll. Tack livet för att jag får sådana här minnen i min studentstad. PUSS.

Likes

Comments

Bloggen. Det är kväll eller nästan natt enligt mig i alla fall och jag ligger kall under täcket. Det är varmt precis i mellanrummet mellan täcket och min hud men innanför alldeles kallt. Vet inte varför - jag har ju haft en fin kväll. Jag har fått tömma min oro, prata strunt, stötta och skratta. Varför är jag så kall? Kanske är det ensamheten. Kanske är det tröttheten. Kanske är det meningslösheten.

Men känslor är bara känslor och berättar inte någon sanning alls. Det vill jag tro. I alla fall för nu. 

Så här är fyra bilder från min pinterest istället. Pga oklart spontan människa är jag nog.

Blir varm av att se sådana små söta krabater som denna kanin. Tips vid ångestkänslor: googla upp söta djur på typ youtube. Söthet hjälper mot oro!!! Mitt bästa recept. / Såna här fina detaljer vill jag ha i mitt kök. Marmor + grönt = 😍.

En fin dikt en. Läs den flera gånger så ser du innebörden tydligare. / jul-inspiration! Lökar! I en jättefin skål! Ska göras!

Godnatt. Jag somnar vilken sekund som helst och vet ni vad? Det är varmt i mig nu.

Likes

Comments

Tänk att det snart har varit vi i två och ett halvt år. Jag och han. Emma och Daniel. Från 50 mils distans till sambos. Två år är ju egentligen inte så mycket - inte om man jämför med hela vida livet. Men för mig känns det som nästan för alltid. Det är som att det har varit han och jag hela mitt liv typ. Och hur jäkla fint är det inte att det känns som att vi varit vi i ett helt liv men det bara lite mer än två jäkla år. Tänk att jag ska få möta livet med honom vid min sida. Tack som fan för det livet.

Min människa.

Likes

Comments

En något kylig kväll på en 360° rooftop-bar i Budapest med den finaste jag vet och med den finaste utsikten över en stad som jag någonsin sett. En god drink i handen och med D bredvid mig. Längesen jag kände mig så tillfreds, lycklig och tacksam över allt. Att få göra vår första resa tillsammans, gå ut och ta en drink på en bar som denna och bara få vara med honom. Hjärtat klappar lite extra och jag stannar i minnet.

Lelle jag. Hej vad god drink det är säger mitt enorma fokus på att sörpla i mig den...

Likes

Comments

Hej bloggis. Känner mig så trött på mina vanliga dag i bilder så tänkte varför inte testa något nytt??? Nytt förnyar osv. Så här är min lilla onsdag i mat. Aka i vad jag ätit under dagen minus lunch för det glömde jag. Såri för det.

FRUKOST! 🍳 tillsammans med D, vilket är väldigt sällan så det var mysigt. I vanliga fall stressar vi båda runt och springer om varandra med frukosten men idag blev det en mysfrukost. Vad är ett bättre sätt att starta dagen på än det?

PLUS att jag
1. Gick upp kl 6.57
2. Tvättade från 7-9
3. Var ändå på uni kl 9.30 även fast jag inte hade föreläsning förrn 13!
Wei go me eller något sånt.

MIDDAG. Blev en ensammiddag då D är iväg på annat ikväll. Men är ganska bra på att vara själv om jag får säga så. Det blev i alla fall svamp- och- bacon pasta med krämig sås och sallad. Mmmm. 🥒

Snabbt recept:
🍝 Koka upp pastavatten, häll i spagetti o koka i ca nio minuter för al dente
🍝 Stek bacon och svamp i stekpannan, häll i lite vad du har hemma. Jag tog: creme fraschie, matlagningsgrädde och mjölk.
🍝 gör en god sallad på sånt du gillar.

När en har mens är det ju cirka obligatoriskt att lyxa till det en vanlig onsdag (eller lillördag beroende på hur man ser det halvtomt eller halvfullt osv??). Så jag poppade mig lite popcorn. Tyvärr blev de lite brända men vad gör det finns inte så mycket godare än poppad majs ändå.

Imorgon är det dags för tacksittning med tema och utklädnad och bubbel. Jag ska knäppa av bilder så jag kan visa (håll tummarna att jag kommer ihåg).

PUSSAR!

Likes

Comments