Hästarna

Igår åkte jag, mamma, min vän Andrea och hennes mamma in till ridhuset för att löshoppa våra unghästar. Vi hade med oss Candy Crush Saga, vår fyraåring efter Camaro M. Hon hade aldrig varit i ridhuset innan och hon hade aldrig heller gått över bommar/hoppat hinder. Men hon visste precis vad hon skulle göra! Man märkte att hon tyckte det var jättekul för hon ruskade på huvudet efter varje gång hon hoppat. När vi sedan skulle åka hem tog det lite tid med lastningen, men det är sådant som händer med unghästar. Betydde ju bara att Saga gillade ridhuset och gärna ville vara kvar där längre, haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

* Jag fyller 16 år

* Jag får börja övningsköra

* Jag börjar gymnasiet

* Jag hoppas kunna debutera LA med Grey Knight

* Jag vill börja gå på bodypump igen (och försöka komma i form för övrigt)

* Jag kommer förhoppningsvis fortsätta sommarjobba

* Jag ska försöka rida in våran 3åring Candy Crush Saga (e. Camaro M)

* Jag ska försöka blogga mer (även om det inte händer så mycket i mitt liv hahaha)

* Jag ska försöka umgås mer med mina vänner på helgerna

* Jag ska lägga mer tid på skolarbeten

* Jag ska sätta upp en plan för min ridning och tävlingar under året


Jag och Grey Knight, LB (100cm) i Fjälkestad

Likes

Comments

Skidåkning i Vånga med fina vänner från ridföreningen

Min hund Lycka fick valpar <3

Jag och pappa åkte till Spanien där mormor och morfar bor

Skolavslutning i 8an

Vinst med Grey Knight i LB (100cm)

Falsterbo Horse Show, träffade min största idol Bertram Allen

Jag börjar 9an, klassens dag på Hälleviks camping <3

Träningsläger för Anna Hassö med Snapphanelyftet

En bra tävlingsdag där vi blev 2a i både LC (90cm) och LB (100cm)

J Cole's konsert i Stockholm 

Hunting på Irland med Knockash Otto (Grey Knights helbror) <3

Sista dagen på Irland. Jag och Aille Regal på prisutdelning efter en dubbelnolla i 90cm

Likes

Comments

Min jul har varit väldigt mysig, skulle vilja säga att denna julen har varit som tre dagar för mig. Den 22e hade vi julklappsspel och mys med pappas bröder, syster, mina kusiner och min farmor och farfar. Mamma och pappa spelade i julklappsspelet, de vann båda grejerna vi var sugna på. En fritös och en fönsterputsare ;) Efter det spelade vi ett jätteroligt spel som hette Bezzerwizzer, man svarade på frågor och fick poäng för varje rätt man hade. Jag var i lag med min fasters man och vi kom tvåa båda gångerna. Den 23e var en helt vanlig dag förutom att det var uppesittarkväll med bingo på kvällen. Hela min familj på fyra personer spelade och vi vann endast en lott på 50kr, hahaha!

Själva julafton var också en mysig dag, jag och pappa började dagen med en runda med hundarna. Efter det en julfrukost med tända ljus, risgrynsgröt och skinka. Efter Kalle Anka gick min familj ner till mormor och morfar (bor granne med dem) för att äta julmat tillsammans med mina kusiner, mammas bror och syster och mormor och morfar. Vi hade en väldigt trevlig kväll och jag uppskattar verkligen att umgås med min släkt <3

Hoppas ni hade en jättetrevlig jul!

Jag och min supergulliga kusin William <3

Finaste julklapparna från finaste killen <3

Likes

Comments

Även idag spenderade jag hela dagen med pappa. Vi började morgonen med att gå en runda med båda hundarna vid havet där vi bor. Det var kallt men ändå så härligt väder! Efter det bestämde vi oss för att åka till IKEA i Älmhult. När vi kom dit började vi med att äta, jag tog köttbullarna med extra sås <3 Jag hittade mycket fint till mitt rum. Bland annat ett nattduksbord, en stor vas och två stora blommor, en liten vas och liten ros, en ny stolsdyna, en ljusslinga och en fejkad fårskinnsmatta. Det blev så fint! Extra plus för mig som klarade att sätta ihop nattduksbordet själv med!!

Likes

Comments

​Igår var jag och min kära pappa i Kristianstad, det var som väntat extremt mycket folk så här på en lördag kort innan jul. Jag var ute efter ett skal som jag kan ha så länge och ett skärmskydd till min nya telefon (som tyvärr inte kommit än), och sedan hittade jag även ett nytt bett till Grey Knight och örhängen till mig själv. Vi hade en jättetrevlig dag, lunchade på asiatisk buffé och bara strosade runt. Älskar sådana dagar med pappa <3

Likes

Comments

Äntligen var det lucia!!! Min kompis Lisa var lucia och vårt luciatåg var så fint! Vi sjöng först i Mjällby Kyrka, alla var nervösa & det var tidigt på morgonen så det gick kanske inte 100% som vi ville, men vi fick ändå mycket beröm av de som kollade.

Efter det gick vi på två ålderdomshem, det gick mycket bättre då än i kyrkan. En liten man började till och med gråta, så jag antog att de äldre uppskattade att vi kom.

På bilden är det Thindra till vänster, jag i mitten och Lisa till höger ❤️

Likes

Comments

Hästarna

Hej igen! Igår (onsdag) hade jag som sagt studiedag och då åkte jag med min några från min ridförening till Grevlundagården. Tre mammor i föreningen har nämligen startat ett projekt som heter "Snapphane-lyftet", det är för oss ungdomar i föreningen och det har bland annat gått ut på fys-träningar utan häst tillsammans, föreläsningar, studiebesök och vi har även fått gjort gästträningar för både Sylve Söderstrand (fd förbundskapten i svenska landslaget i hoppning) och Anna Hassö (som tävlar elitnivå i fälttävlan). Jag är enormt tacksam för denna möjligheten och det är så kul att få göra något tillsammans med de i min ålder från föreningen samtidigt som jag och min häst utvecklas.

På Grevlunda bor som sagt Lisen och Peder Fredricson, väldigt framgångsrika hoppryttare. (Peder har bland annat OS-silver och EM-guld). Det var sjukt intressant att få se deras ordning, hur hästarna bodde och få svar på sånt man alltid undrat. Något som jag tyckte var lite kul och intressant var att de vägde alla hästarna en gång i veckan, och då hade de 24 hästar i stora stallet. Jag tänkte också mycket på all planering det ligger bakom, tjejen som visade oss runt hette Vera och hon var en av de som jobbade som stall/hästskötare. Hon berättade att "stalltjejerna" började tidigt varje morgon med att göra vanliga grejer som fodra, mocka och så vidare. Sedan gick deras uppgifter även ut på att rykta, sadla och fixa i ordning hästar till de tre som rider. Peder, Steffi och Antonia. De var sammanlagt 10 stycken anställda.

Bilderna nedan är från sadelkammaren, HM All in's box och den enormt fina Flip's Little Sparrow

Vi hade väldig tur för Steffi (som även hon tävlar stora klasser och är väldigt framgångsrik) hade precis hade avslutat ett rispass när vi gick till ridhuset för att kolla hur det såg ut där. Även hon svarade på alla våra frågor och det blev nästan som en liten mini-föreläsning med henne. Hon berättade bland annat om hennes väg till toppen, från att ha utbildat egna hästar och ta dem till hög nivå till att få äran att ta över en av Peders bästa tävlingshästar.

Stephanie Holmen och det fina ridhuset på Grevlunda.

Denna sista bilden är på den underbart fina hingsten Dylan N som vi också fick se. Vi såg ungefär hela hans ridpass. Extra kul för mig och mamma eftersom vi faktiskt har två föl efter honom. Hoppas de blir lika fina som sin pappa!

Likes

Comments