View tracker

Jag vet inte vad ni gjort idag men vi har i alla fall köpt en villa. Herregud hjälp. Vad är vi för människor? Härom dagen låg jag och Micke i vår lite smuliga soffa, iklädda mjukisar och umgicks med våra telefoner.
E - Kolla huset jag skickar till dig nu. (skickar Hemnetlänk)
M - Ah det var fint. Hade passat oss perfekt nu när familjen växer.
E - Jag tror vi tar och köper det, tycker inte du?
M - Jo, okej.

Och typ så gick det till. Nästan. Några dagar senare är det i alla fall vårt och vi har knappt hunnit fatta det. Men OJ vad glada vi är! Tänk att i vinter så bor vi i ett renoverat hus på en lugn gata med våra TVÅ barn. I en idyll dessutom. Promenadavstånd till stranden, dagis och skola runt knuten, vacker natur att upptäcka och 10 minuter till Helsingborgs centrum.

Ja, livet alltså. Det är ju för det mesta väldigt bra. Lille bebisen i magen växer gör mig trött, hungrig, lycklig, illamående och känslosam. Noelle blir snart 1 år och är så otroligt rolig att vara mamma till. Hon är nästan alltid glad, och när hon inte är det så är hon förbannad. Äpplet föll liksom inte så långt där.  Hon busar med oss och verkar ha fått en stor portion humor. Det är mycket som händer i hennes utveckling nu och det är väldigt roligt att få följa henne varje dag.

Vardagen bjuder på en hel del just nu. Nu gäller det att hänga med!


Likes

Comments

(High five till alla småbarnsföräldrar som tar referensen i rubriken)

Här är jag igen! Efter veckor, ja månader, av försvunnenhet.

Vad glad jag är att du hittade hit igen och vill läsa. Jag började skriva här i höstas för att få ett utlopp och något att pyssla med och jag blev glatt överraskad över hur många ni är som hängde på. Det tickade på riktigt bra och jag skrev ofta… och sedan, helt plötsligt, så bara försvann jag. Vad svinigt. Inte ens en liten förklaring. Du kanske trott att jag tröttnade? Eller att min dator brann upp? Eller att PMS:en tog kål på mig till slut? Eller att jag helt enkelt tappade det helt och blev inlagd?

För att citera gamle Brasse: ”fel fel fel fel fel!” Jag tröttnade inte – jag har tvärt om saknat att skriva så mycket att det nästan värkt i fingrarna. Min dator är intakt, PMS:en är för tillfället borta och jag är inte inlagd. Däremot så har det hänt andra grejer.

För att börja med den stora nyheten så vill jag berätta att jag är gravid! Igen! När juli möter augusti väntar vi vårt andra barn. Noelle ska få ett syskon och för detta är vi så otroligt glada! Detta är också den stora anledningen till min frånvaro. Jag har mått uselt fram till nyligen. Nu mår jag bara halvkasst. Det är inte bara charmigt och härligt att baka en bebis… Dessutom vill jag kunna skriva om allt jag tänker på, och då var det lika bra att vänta tills jag kunde skriva om graviditeten och allt som hör till. Det är SÅ roligt att äntligen vara här och få prata fritt igen!


Lillpelle och jag vinkar hej och välkomnar dig tillbaka.

Likes

Comments

Mitt i natten. Eller "miss i nassen" som pappa brukar säga. Varför säger han så egentligen? Är det någon av oss barn som sagt så när vi var små kanske? Fast bokstaven T brukar ju vara tämligen problemfri. Sällan det är just T som barn har svårt att lära sig. Jag tyckte R var svårast, men det tyckte väl alla icke-skånska barn. Jag hann bli 4 innan R satt. FyRRRa. Ingen var nog gladare över det än städerskan på dagis. Rut. Det blir liksom inget av det namnet om inte R:et sitter.
På tal om R. När jag var gravid och vi skulle komma på vad Noelle skulle heta så var min regel att det inte skulle vara något R i namnet. Jag tänkte att det stackars barnet skulle bli så splittrat av det. Micke med sin skånska säger ju R på fel sätt. Allra värst hade ett namn med både R och U varit eftersom mickes U är så töntiga. Dom låter nästan som Y. Därför får han aldrig fråga om jag vill ha en "pyss". Direkt blir jag mycket osugen på en puss. "Nä, men en kôss sulle setta grannt" svarar jag då.

Nu har jag helt tappat tråden. Det var inte alls detta jag skulle skriva om. Jag har glömt vad det var jag tänkte på från början nu. Det blir så rörigt miss i nassen efter en lång dag. Man tänker ju så mycket på konstiga grejer när man inte kan sova. T.ex så skulle jag för en stund sedan ta bort ett par appar jag inte använder längre (min mobil är som min hjärna - ett fullständigt kaos som bara jag själv förstår den dolda, nitiska ordningen i). Men jag kunde knappt radera de små stackars apparna eftersom dom skakar innan man raderar dom. Stackars lilla fatbooth-app, du behöver inte vara rädd. Seså, jag omsorterar dig bara lite så får du hänga kvar lite till, bara du slutar darra nu. Vad är det för idé av Apple?
"Vi lägger till en funktion där det ser ut som att apparna darrar av skräck om man försöker radera dem. På det viset behåller folk all skit på telefonen som till slut blir så full att de får köpa en ny, med mer plats på!"
Som att det inte räckte med deras usla batterier för att få folk att byta telefon mycket oftare än man tänkt...

Noelle har fått en julkalender av sin mormor. En med pixiböcker. Hon tycker det är jättekul att öppna luckorna men böckerna är lite för maffiga än så länge. Tills häromdagen när hennes nya favoritbok dök upp bakom luckan! Nu läser vi varje dag om hunden Stinas ljud. Nellie skrattar förtjust varje gång jag sniffar, glufsar eller flåsar. Så söt så jag går av på mitten.
Några ord har hon. Mest och tydligast är mamma. Hennes nya grej är att inte säga pappa längre. Men hon viskar det. Pappapappapappa viskar hon när hon kryper bort för att leta efter honom i hallen eller när hon inte riktigt kommer till ro att sova eller när hon är djupt koncentrerad på att riva sönder blöjor när vi vänder bort vår uppmärksamhet för ett par sekunder.

Ojoj. Jag ber om ursäkt för detta inlägg. Godnatt.

Likes

Comments

Hur middagar hos vänner utan barn går till:

1. Börja med att möblera om vännens hela vardagsrum i försök att babyproofa.
2. Skratta generat när bebisen ändå får tag på dyra högtalare och drar ner dessa på golvet med kraft.
3. Ät hetsigt.
4. Tvinga samtliga att spendera resten av kvällen på golvet för mer barnvänligt häng.
5. Skicka godisskålen mellan varandra med händerna högt över huvudet.
6. Använd stackars värdinnans köksgolv för blöjbyte.
7. Lämna lägenheten i fullständigt kaos med ursäkten att bebis är trött.

8. Hoppas innerligt att vän tyckte det var lika mysigt som man själv tyckte, trots punkt 1-7 och att man eventuellt får komma tillbaka någon gång!

Likes

Comments

MEN HERREGUD! Det är 2:a advent imorgon och jag har ju HELT GLÖMT VÖRTBRÖD! Jag älskar vörtbröd ohälsosamt mycket och brukar vanligtvis redan i gryningen invänta årets första leverans utanför mataffären. Typ. Men med huvudet fyllt av annat så har vörtbrödsminnet svikit. Ska jag tänka på det från den ljusa sidan så har jag ju nu 2 veckors brödätande att ta ikapp. Nu blir det vörtbröd med onsalakorv till frukost, lunch och middag hela vägen fram till jul.
Jag hade dessutom tur nu eftersom Micke satt i soffan och vred sig i obehag av Danny på tv så han åkte mer än gärna till affären.

Min shoppinglista till honom:
- morfarkorv
- vörtbröd (OBS! Ingen jävla skivad skit eller nån fejkvariant utan russin).

Likes

Comments

Dagens fotografering för Allers gick jättebra! Noelle skötte sig utmärkt och tyckte som vanligt att det var kul med aktivitet och människor. Gullungen❤️

Ulla som fotade var superproffsig och tjoade precis lagom för att Noelle skulle vara alert. Katarina guidade med säker hand genom processen och fick lillan lika trygg som söt!
Nu laddar en glad bebis och en nöjd mamma om inför imorgon då även moderskapet ska plåtas! Spännande!

Bilden är från Katarinas fina blogg! Kolla in den här: http://stilexperten.mabra.com

Likes

Comments

Idag var vi på julskyltning i stan. Den var kass. Helsingborg skulle faktiskt kunna lära sig ett och annat av lilla Skara på ämnet. Där snackar vi! Marknad, julgodis, insamlingar, körer, luciakandidater och sedan en görstor parad med allt från kameler till brandbilar. När vi väl var nere på denna fjuttiga ursäkt till julskyltning här i Hbg kom jag på ett vi gick förra året med och att jag var lika besviken då. Nu ska jag komma ihåg att inte gå nästa år. Får kanske helt enkelt ta med familjen till Skara istället så det blir lite ordning på tôrpet.

Annars har det inte varit mycket action värt att skriva om idag. Eller jag kan ju dela med mig av ett tips jag kom på förut när vi gjorde middag! Jag fick hjärnsläpp och glömde ordet buljong. Trodde det hette diplom. Micke hånade mig som vanligt när jag menade på att orden var alldeles för lika för att hålla isär. Så jag uppfann kuddtestet! Man skriker helt enkelt ett av orden i en kudde och om den andra inte hör vilket ord det är så är orden ihopblandningsbara.
Tyvärr hörde han. Trots upprepade försök.

Våra grannar älskar oss.

Micke och Noelle. Micke visar sitt hår som tydligen var "extra härligt" idag.

Likes

Comments

Idag kickade vi igång julen här hemma! Adventsstjärnor, ljusstakar, en liten gran, julmusik och saffransbullebak. Allt på en gång! Vi utmanade också ödet genom att åka ut till det enorma köpcentrat Väla idag under Black Friday-rean. Det var trångt och billigt. Ungefär som jag.
Vi hittade hur som helst en julklapp till Noelle! Woho! Sedan kunde vi inte hålla oss så hon fick den direkt när vi kom hem. Fail. Men hon blev glad!

Så nu är det jul här i vårt hus! Kul! Noelles första. Här ska skapas traditioner!

Här ser ni Noelles "julklapp", den lilla granen och Mickes ENORMA bullar.

Likes

Comments

Jag ÄLSKAR att ha stora projekt på gång! Att planera vår USA-resa har nu blivit mitt stora vinterprojekt. Jag googlar allt! Läser artiklar och blogginlägg, kollar recensioner på resevagnar, kollar bilar att hyra, gör budget, bokar hotell, ritar resrutt osv osv. Så kul!! Detta kommer ju tveklöst rädda vinterns depperioder!

Annars så har november än så länge varit bra. Träffat mycket vänner och familj, Micke köttar på sitt nya jobb så han är glad trots vissa motgångar i fotbollsvärlden. Nu ska jag och Noelle avsluta den här månaden med två modelljobb med fotografering både måndag och tisdag. Väldigt spännande!

Julklappar har jag inte ens hunnit börja tänka på så det får jag ta tag i i december. De lutar mot att sköta det via internet i år nu när jag inte har bil. Misstänker att Micke inte är supersugen på att trängas med 368954 andra på Väla.

Livet är gött! Hoppas det håller i sig de närmsta 100 åren ungefär.

Lillmarodören river ner allt i hennes väg.

Likes

Comments

I natt drömde jag att det bara var människor utan örsnibbar som kunde svänga sina bilar. Alltså de människor som inte har en fri snibb, utan där den istället sitter fast i sidohuvudet. Micke har ingen fri snibb så i drömmen var jag ändå glad att han fortfarande kunde köra bil. Men jag var ledsen för min egen del. Och för att nellie aldrig skulle kunna ta körkort.
Men vad gör det? Vi har ju åtminstone normala öron!

Mickes, nellies och mitt öra. Tag kvalitén för vad den är. Vi sitter i bil och Micke är inte samarbetsvillig.

Likes

Comments