Vi har haft förmiddagsbesök idag. Väldigt roligt att se hur bebisarna börjar interagera mer och mer med varandra!

On other notes. Jag fick precis lära mig att killar kan göra nummer två utan att göra nummer ett. På toa alltså. Mind. Blown.

Likes

Comments

De senaste veckorna har jag haft svårt att somna på kvällarna. Senaste åren har jag varje kväll somnat inom 2 minuter efter att jag släckt lampan/telefonen så jag är ovan vid detta problem. Noelle somnar vid 21 och Micke brukar göra henne sällskap runt 22.30. Det brukade jag med, men inte nu längre. Helt plötsligt så får jag en superportion med överskottsenergi den tiden istället. Jag städar, fixar med grejer, skriver osv men allt försvåras ju av att jag behöver vara tyst. Det brukar sluta med att jag ligger i sängen och googlar 184 konstiga grejer, planerar den ena konstiga idén efter den andra och skriver listor. Och snusar på min bebis såklart.
Ikväll har jag dessutom översatt tre olika Adelelåtar till svenska och skickat dessa till en sovande kompis som förmodligen kommer blocka mitt nummer nu.

För att få en klarare inblick i den märkliga hjärna jag besitter följer här mina 5 senaste googlingar (oredigerat):

- Adele lyrics (av anledningen jag precis skrev)
- avtryck i hud lätt (det räcker att jag lutar mig ett par sekunder mot vilken skrovlig yta som helst så formas mitt skinn efter underlaget. För att inte tala om sömnstreck i ansiktet.)
- Wallace & Gromit (min syster har fått för sig att hon ser ut som Wallace när hon ler.)
- tillaga polkabeta (säger sig självt)
- Shredder Turtles (jag tyckte jag såg ut som honom härom dagen men insåg efter jag googlat att jag nog menade råttan i Turtles. Inte Shredder.)

Det var ju inte så farligt ändå! Puh...

På tal om sömn så var Micke igång härom natten igen med sin nya sömnilska. Han har ju det senaste skällt ut någon i sömnen vid ett par tillfällen. Nu satte han sig upp, höll en skyddande hand över Noelle samtidigt som han lutade sig över och boxade till mig på låret. Jag hade (som vanligt nu för tiden) inte somnat än så jag frågade vad han höll på med. "Oj, jag ryckte visst till lite" fick jag till svar. Wtf? Det ska jag också använda som bortförklaring vid nåt väl valt tillfälle.

Likes

Comments

Söndagslunch när jag får bestämma! Det var precis görgött. Det blir antingen sån här mat eller typ gröt när jag får välja vad jag vill. Eller ölkorv.

Men jag funderar över det där med smaklökar. Varför tycker jag att sån här mat är så god? Jag skulle välja detta över pizza, en stek eller hamburgare i 9 fall av 10. Micke skulle förmodligen välja tvärt om. Beror det på genetik? Eller har det mer att göra med vad man åt när man var liten?
När jag gick i skolan var jag aldrig så lycklig som när det var gröt till lunch. Då åt jag så mycket att magen stod i fyra hörn och jag blev helt utslagen. En gång fick jag till och med gå hem för att jag var fullständigt ofungerande av mätthet. ("Har du feber?" "Nej, paltkoma." "Ja, hem med dig då.") Jag gick hem och sov en timma och när jag vaknade igen hade jag kunnat äta lika mycket till. Vad är det för fel på de människor som inte gillar gröt? Jag blir nästan arg av att tänka på er, grötmotståndare. Gröt måste ju vara den ultimata maten. Ultimaten.
Jag menar, vilken annan mat finns i alla länder och har överlevt sedan typ stenåldern? Dessutom mättar den jättebra, är nyttig, kan göras i olika varianter och förtäras av alla. Jag tackar mina smaklökar för att dom prioriterar som dom gör. Vi är ett team, och eftersom dom hjälper mig att älska gröt, quinoa och ärtor, så brukar jag belöna dom med rikligt med godis.

Likes

Comments

Har precis blivit tvingad att kolla skräckfilm. Eftersom våra övernattningsgäster är långväga så lät jag mig övertalas. Vill ju slippa dålig stämning resten av kvällen... Med andra ord har jag senaste 1.5 timmen lekt med Nellie och "kollat på filmen här bortifrån".

Innan filmen bjöd jag på middag. Förra veckan åt jag världens godaste vegetariska lasagne hos ett par vänner. Han som lagade den då är en mycket skicklig kock. Det är inte jag. Ikväll försökte jag mig på hans recept. Slutsats: jag ska inte byta yrke. Den gastronomiska branschen klarar sig bättre utan mig.

Vi har varit på utflykt idag också! Skånes vackraste plats i perfekt höstskrud. Regnet och kylan trotsades av 6 tappra själar och 2 bebisar. Kaffe i en termos så spelar vädret ingen roll!

Likes

Comments

Aldrig förr har en vända till affären varit mer mensavslöjande...

Likes

Comments

Jag är sugen på chips max två gånger per år, så vi har aldrig några hemma om vi inte ska ha för att bjuda på. Så när suget med stort S helt plötsligt sätter in så har nöden ingen lag. Rostad lök får 2 av 5 i betyg som chipssubstitut.

Likes

Comments

Dagens status: trött och pms-humör. Idag har jag önskat att Micke var asfaltsläggare. Inte för att det verkar härligt på något vis utan för att det hade känts mer rättvist. Jag antar att jag inte är den första föräldralediga person som önskar få byta plats med sin arbetande partner ibland. Speciellt när jag vet att han har ett roligt jobb, den jäveln. Ett fysiskt icke-ansträngande jobb där han får umgås med vänner, fika, ha egentid och konversera med vuxna människor. Oftast är jag kanonnöjd med min vardag men då och då kommer dipparna när allt kör ihop sig. När bebis är grinig, vägrar äta, kastar mat på golvet och sin mamma, sedan vägrar sova eftersom hon egentligen är hungrig, helt plötsligt hatar att ha kläder på sig och ser till att dela upp dagens toabesök på det viset att blöjan behöver bytas dubbelt så många gånger som vanligt. När man inte hinner äta upp sina stackars snabbmakaroner för att då körs det med en brummande och pipande skylift utanför fönstret så att man snabbt som ögat får planera om och gå en timmas långpromenad för att bebis ska få ro att äntligen sova.
Då är man inte en så härlig person när ens sambo kommer hem. Nej, då önskar man att sambon åtminstone hade upplevt lite av den stress, trötthet och hunger som en mammaledig liten Emma fått genomlida. Men då har jag ju äntligen fått bebis att både äta och sova och hon är en liten ängel istället! Detta är ju definitivt den stora nackdelen med att inte ha möjlighet att dela upp föräldraledigheten. Hur ska min käre Micke förstå om han aldrig får göra det själv? Nej, han får helt enkelt bli skogshuggare istället. Eller ambulanssjukvårdare åtminstone.

För att vara lite positiv - det var soligt under större delen av vår promenad och vi bor i ett fantastiskt fint område. Imorgon är det dessutom fredag och vi får härligt helgbesök. Dessutom kommer äntligen vår skänk imorgon!

Och nu krånglar Noelle med Micke när han ger henne gröt. Det glädjer en skadesjuk och 5-årstrotsig Emma.

Likes

Comments

Alltså FRIHETEN jag kände i eftermiddags när de kära målarna sa att de inte behövde vara i min lägenhet mer är enorm! Jag vet att det har varit ett jävla tjöt här om dom men det har ställt till min vardag och mina minutiöst inarbetade rutiner för att få allt att rulla med en bebis som är mitt uppe i en hyfsat påfrestande fas.
Jag har dansat opassande, ätit gröt till middag och sjungit hela Hotel California 2 gånger i rad av lycka. Tre av mina favoritaktiviteter.

Dessutom har jag skissat lite på en företagsidé. Inget avancerat men jag skulle förmodligen bli den mest framgångsrika egenföretagaren sedan tidernas begynnelse. Det enda jag behöver göra är att starta en firma som utför olika typer av hantverk, och sedan (lyssna noga nu för här kommer det viktiga) jobba efter schema. Jag skulle ju fullständigt revolutionera branschen! Jag kan inte tänka mig en enda människa som inte skulle välja den firma som kan ange en tid när arbetet börjar och slutar. Göra upp en tid i förväg och sedan göra en uppriktig jävla ansträngning för att hålla det. ALLA andra yrkesgrupper klarar av detta trots arbetsuppgifter som är svårare att tidsbestämma.

Om det finns någon hantverkarfirma som jobbar efter detta koncept så vill jag genast ha telefonnummer dit för då känns planerna på de smårenoveringar vi planerar sjukt mycket närmre verklighet.

Nu låter det kanske som att det endast är dessa målare jag är trött på. Men nejnej, min vrede är baserad på alla hantverkarjobb jag fått gjort i mitt hem. Någonsin.

*make love, not war*

Likes

Comments

Här sitter vi. Hela familjen inknödda i gästrummet eftersom målarna är kvar i köket och vardagsrummet med öppna fönster. Jag har ätit, Micke jobbar och Nellie busar. Funkar ju bra ändå, kanske vore mysigt att flytta till en etta? Familjemys 24/7 liksom. Eller inte...

På tal om familjemys så hade jag en högst ofrivillig intim stund med Micke imorse . I all stress när målarna kom vid 08.00 tog jag FEL TANDBORSTE! Gud i brallan vad äckligt. Borstade en stund och tyckte att det smakade annorlunda och mycket riktigt - det var mickes tandtroll och gamla dregel som jag gnuggade in i munnen. Jag började nästan gråta av äckel. Min stora hang-up här i livet är munnar och munhygien så det var en mindre kul upplevelse för mig. Även om det bara var Micke som jag ju inte har någon vidare bacillskräck gentemot.
Men nu har jag funderat på detta under dagen och känner mig förbryllad. När blev jag såhär känslig? Blir man känsligare av att få barn? För några år sedan hade jag inte brytt mig alls.
Herregud, för några år sedan brukade jag borsta tänderna innan varje utgång. Hos den som hade förfest. Med den personens tandborste. Utan personens vetskap över huvud taget. Fy fan vad äckligt? Det är ju bara en sjuk människa som gör så.

* förlåt i efterhand, alla personer jag förfestat hos genom åren *

Likes

Comments

Nellie visar nya trenden bland höstens mössfrisyrer.

Bra dag! Saknar Göteborg men inser mer och mer hur bra jag trivs i Skåneland. Önskar bara att vänner och familj kunde tänka sig att flytta ner, dom med. Trist att inte kunna dela vardagen med dom nu när jag har barn. Jag är officiellt avundsjuk på alla som har den möjligheten!

Bakom oss i en buske satt en kvinna drogade loss på amfetamin när denna bild togs. Det blev ett hastigt foto.

Likes

Comments