Header

Nytt

När jag började skriva upp en packlista för Marbella så insåg jag att det var dags för lite nya kläder så jag la en beställning på H&M, köpte också ett par jeans och en body chain men de blev inte bra på bild.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Jag går ju som sagt i trean på naturlinjen så som ni säkert kan förstå så är det väldigt mycket plugg. Jag har nu i trean blivit mycket bättre på att plugga så tänkte ge er några tips för att ni också ska kunna klara skolan utan att känna den där typiska "skolstressen".

  • Börja i tid!! Detta är väldigt viktigt, tänk inte "åh men jag har en vecka på mig så behöver inte börja än", gör det bara direkt så behöver du inte känna någon stress när det är dags för provet/inlämningen.
  • Hitta din bästa teknik. För mig är det att läsa och skriva av det viktigaste, i fulla meningar, då jag har fotografiskt minne av sådant jag själv skrivit.
  • Ta all hjälp du kan få. På min skola så är det handledningar i alla ämnen varje dag efter skolan, men det har inte alla tillgång till. Fråga dina föräldrar, kompisar eller kanske en privatlärare om du har tillgång till det.
  • Var aktiv på lektionerna. Om du får tid på lektioner att skriva på din inlämning, ta den! Gör du det istället för att bara chilla på lektionerna så får du mer tid efter skolan att chilla och du kan få exakt den hjälp du behöver.
  • Ta pauser. Man kan inte plugga effektivt särskilt länge, så plugga effektivt i en halvtimma, ta sedan en fem minuters paus och rör på dig lite, och börja sedan igen.
  • Belöna dig själv. Se till att både medan du pluggar och när du är färdig belöna dig. Ha lite snacks bredvid boken, kolla på en bra film, shoppa eller något annat du tycker om.

Likes

Comments

Jag har nu suttit och pluggat i ungefär tre timmar och är äntligen snart färdig. Har en del som ska lämnas in efter lovet men eftersom jag ska till Marbella över lovet så försöker jag få gjort så mycket som möjligt redan innan jag åker.

Planet går på fredag morgon och så har vi hyrt ett underbart hus i Marbella med pool och en jättefin trädgård. Jag och Annie, som jag åker dit med, ska spendera hela förmiddagen på lördag i den svenska skolan i Fuengirola för vi ska göra högskoleprovet. Detta blir första gången för mig, är faktiskt lite taggad!

Likes

Comments

Allmänt

Hej igen till de som läst min blogg tidigare, och bara hej till nya läsare. För de nya läsarna eller de läsarna som bara inte kommer ihåg vem jag är;

Jag heter Emma Bjuhr, som ni säkert redan listat ut

Jag är född 1998, så jag fyllde 18 i år

Jag bor i Göteborg och i trean på gymnasiet, naturlinjen

Jag har bloggat av och på sedan jag var ungefär tolv, men har under de senaste tre åren inte bloggat något alls. Jag har dock på sistone blivit väldigt sugen på att börja skriva igen så bestämde mig för att jag ska försöka blogga igen och verkligen hålla i det denna gången. Får se hur det går!

Likes

Comments

Instagram @emmambjuhr