Vitalumière Aqua är en av mina favorit smink produkter. Som foundation är den lätt att applicera och lämnar en naturlig look. Andra bra sidor är den goda doften och solskyddsfaktor 15. Dessutom passar den bra ihop med Chanels övriga produkter.

Min gamla tog nyligen slut (räckte i en evighet), men som tur köpte mamma mig en ny då hon var på jobbresa till Sverige. Jag försöker alltid köpa dyrare kosmetik från taxfree för att spara pengar! Alltid roligt att köpa nya produkter från olika håll i världen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Kanelbullens dag måste man ju fira med en kanelbulle (eller två) till efterrätt. Köpta bullar kanske inte är lika goda som hemgjorda, men de duger bra efter en lång dag i skolan. Små saker, som kanelbullens dag, gör vardagen lite färggrannare och ger åtminstone mig lite mer ork.
Så hoppas alla andra också njutit av denna roliga dag!

Likes

Comments

Vi gick ner med hela familjen till stranden,här på stugan, för att ha picnic tillsammans. Pappa tände en liten brasa och mamma hämtade en korg fylld med godheter. Där grillade vi sedan korv och åt tillsammans. Maten smakar så mycket bättre så här ute.

Vädret är jätte fint hit. Solen skiner och man klarar sig t.o.m i t-skjorta, tidvis glömmer man bort att det redan är oktober.
Jag tänkte ta vara på det fina vädret så jag ligger och njuter av värmen på klipporna.
Söndagar som denna gillar jag.

Likes

Comments

Mitt rum har under dom senaste åren förändrats i takt med att jag vuxit upp. Just nu är jag nöjd med hur rummet ser ut. Det är ett ställe där jag kan avslappna mig men det har också en nyans av lyx. Målet är att rummet skulle kännas som ett hotellrum, något lite finare, där man glömmer alla vardagens problem. Det bästa är att rummet ser ut som jag och jag fått inreda det enligt min egen stil och smak.

Här är några bilder.

Likes

Comments

Tänkte berätta kort hur en vanlig skolvecka ser ut för mig på universitetet. Universitets studier påminner gymnasie studier på många sätt, men på universitetet har man själv ansvar för sina studier. Ingen skriver på Wilma om du inte var på en föreläsning eller inte gjort läxorna. Det är du själv som bestämmer hur mycket tid du sätter på skolan, men såklart de lönar sig att göra allt då det gör det lättare att komma igen kurserna.

På MÅNDAGEN är det bara en föreläsning från 12-14. Då blir det mycket tid för att laga läxor(till tisdagen) och inlämningsuppgifter (till onsdagen).
TISDAGEN börjar med en föreläsning kl 10. Jag brukar ändå redan komma till halv nio för att göra uppgifter i skolan. Det går mycket lättare att arbeta där ( plus att jag hemma troligtvis bara skulle sova) och dessutom kan jag då åka med mamma. Efter föreläsningen är det en 2 timmars paus för lunch och mer uppgifter som jag ofta brukar arbeta på med andra studerande. På eftermiddagen har vi en räkneövningstimme där vi går igenom de läxor/uppgifter vi skulle göra till den gången. För min del blir det mer uppgifts lösning efter det tills min mamma kommer och hämta mig ungefär fem tiden.
ONSDAGEN börjar också med att lösa uppgifter före den första föreläsningen som börjar nio. Sedan är det en två timmars paus för lunch och mer uppgifter. På onsdagen ska en av kursernas inlämningar lämnas in. Om man gör dem rätt får man sedan extra poäng till provet, dessutom lär man sig bättre då man måste läsa nya saker i materialet. Vi har även ett tutoreringstillfälle på onsdagen, där vi går igenom saker som är nyttiga för oss nya. Dagen slutar men en föreläsning och efter det ännu lite mer uppgiftslösning, före mamma kommer.
Mina TORSDAGAR är lediga, alltså jag behöver inte åka till skolan, men jag sätter istället många timmar på att laga uppgifter hemma.
På FREDAGEN har jag 2 föreläsningar och en räkneövningstimme där vi i små grupper löser uppgifter tillsammans. På fredagen har en annan kurs inlämnings dag för uppgifter.

Fast jag inte har så mycket fastslagna lektioner så måste jag sätta mycket tid på annat. När jag skrev detta märkte jag hur mycket tid jag faktiskt sätter på uppgifter. Här tills har jag ändå orkat bra och jag trivs bra i skolan.

Likes

Comments

Igår var det dags för gulisintagningen. Programmet började med att vi samlades vid klubben för att sedan där bli uppdelade i 4 lag och bli målade gula på näsan. Med våra lag gick vi sedan runt Helsingfors centrum, fast bundna i varandra. Vi gick till olika stationer och utförde olika små tävlingar. Dessutom skulle vi göra några små uppgifter på vår 4 timmars vandring. Till dagens uppgifter hörde bl.a. att ta en selfie med en Pokémon, sätta klistermärken runt Helsingfors, känna igen ingredienser i drinkar och försöka byta en kapsyl mot någonting bättre (för vårt lag en kantarell). Vårt lag hette prinsessorna och vårt motto var "bättre en prinsessa i slottet än två i vardagsrummet"(som inte betyder något, hahaa). På kvällen var det dags för sitz på Nylle. Där fick vi god mat, dricka och vi blev officiellt spektrumiter istället för gulisar. Dagen var rolig, men såklart lite tung då jag vaknat så tidigt för att på morgonen gå till skolan och ännu på natten var tvungen att ta bussen hem, som tog en timme.

Här är några bilder från dagen.

Vår lags snaps visa.

Likes

Comments

Det var meningen att jag igår skulle jobba hela eftermiddagen, men då det var så lugnt på jobbet fick jag gå några timmar tidigare. Då min kväll blev ledig bestämde jag och Alex att vi skulle gå och titta på sirkus Finlandia. Min pappa och syster hade redan beställt biljetter tidigare, så vi fick inte platser bredvid dem men ändå så nära att vi så varandra.
Vi så allt mellan en clown på en mini cykel, pilskjutning till 6 små, såsååå söta, taxar.

Kvällen var lyckad och det va jätte skönt att för en stund inte behöva tänka på någonting med skola.

Likes

Comments

Idag var min första riktiga dag på Helsingfors universitet. Jag hade endast en föreläsning, som tog två timmar. Denna period har jag tre kurser. En av kurserna går på svenska, den jag hade idag, dom två andra på finska. På dagens föreläsning var vi bara åtta, då de inte finns så många svenskspråkiga, så vår föreläsning hölls i ett vanligt klassrum. Föreläsningen skilde sig inte så mycket från en gymnasielektion som jag tänkt mig.
Det känns skönt att vardagen börjar och jag så småningom får rutiner. Jag har märkt att jag tappat den organiserande sida av mig själv på sommaren, "hann" faktiskt först idag beställa ett studentkort, något jag borde gjort på sommaren...
Rutiner kommer bli super, Haha.

Min läseordning ser ganska tom ut jämfört med vad jag är van, men man ska räkna med att sätta ner mycket egen tid på att räkna. Så som de i skolan sa borde man reservera tid för skolan mellan 8-17 på vardagarna. Det är svårt att veta hur mycket just jag bör lägga ner tid, men här längs hösten blir de väll mer klart. Viktigast blir ändå att hitta den rätta balansen mellan skola och fritid.

En sak som jag var rädd för att skulle bli tungt när skolan började var vägen till skolan. Jag har ändå märkt att det inte tar så länge, bara 30 minuter, att köra dit. Dessutom har jag tur då mamma kör förbi där varje dag, jag har en bil och det kör mycket bussar. Idag åkte jag med en buss som stannar så nära hem att jag lätt kan gå. För att ta den bussen måste jag gå 15 minuter längre väg från skolan, men vägen till busshållplatsen är så idyllisk att det är bara ett nöje. Det känns som man skulle vara på landsbygden fast man är i Helsingfors.
Små saker, som dagens promenad, gör vardagen lite roligare.

Likes

Comments

Ikväll bakade mamma och jag (eller mest mamma) tarte tatin, alltså en upp och ner vänd äppelpaj. Fast utrustningen på stugan inte är den bästa lyckades pajen, efter några försök. Vi åt den varma pajen med kall vaniljglass. Smaken var super och jag kommer absolut att baka tarte tatin flera gånger.

Likes

Comments

Jag åkte till skolan idag för att delta i vetenskapsbasaren. Alla deltagare fick en lapp där man skulle samla stämplar för att sedan få ett litet pris. Man samlade stämplar genom att gå runt skolan och delta i olika små program som de olika stånden arrangerade. På detta sätt fick man även information om olika saker som på något sätt berör skolan och skolgången, t.ex. Unisport, ämnesföreningar och biämnes studier.

Ett ev programmen jag valde var en film. Filmen handlade om vattentillgången i Kenya. Jag var extra intresserad av filmen då jag själv förra året reste till Kenya, just till detta område som filmen handlade om, med en skolgrupp. Där studerade vi samma saker som filmen handlade om och träffade personer och åkte till ställen som även presenterades i filmen. Vi bodde faktiskt också på Helsingfors universitets forskningsstation, och på det sättet hade vi en liten roll i verksamheten.
Här är några bilder från resan till Kenya.

Likes

Comments