Idag har nog varit en av dom mest ångestfyllda dagarna i hela mitt liv. Befinner mig just nu i Cypern, det har varit en underbar resa men den har också vart hemsk om jag ska vara ärlig. Speciellt denna dagen då vi besökte ett päls och skinn industri område. Ni som känner mig vet att jag hatar päls/skinn industrin och att uppleva det så nära, höra chefen skryta om att de "bara använder djurungars päls för att det är bäst kvalité" och se att alla applåderade åt honom när han stolt visade upp sina jackor gjorde att jag brast ut i tårar. Hur kan någon tycka att det är okej att döda små djurungar för att de tycker att det är "snyggt" att ha på sig? Hur kan man ha så stort ego att man bryr sig mer om hur man ser ut än att djur dör? Hur kan man inte bry sig? Föds vissa människor utan känslor? Enligt mig är en äkta päls det fulaste man kan ha på sig. Ett djurs döda kropp. Men tydligen är det viktigare för vissa människor att visa upp att man har råd med en exklusiv päls än att tänka på historian bakom pälsen. DJUR ÄR INTE PRODUKTER!

(bilder från google)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Mitt liv & min vardag, Mode & Skönhet

Jacka, topp och byxor - BikBok / Ni kanske märker att jag älskar denna jackan? Haha.


BILDER FRÅN GÖTEBORG

Åh vad jag älskar Göteborg! Jag ska flytta dit någon gång i mitt liv (helst vill jag flytta dit direkt efter gymnasiet), trivs så himla bra i storstäder. Jag drömmer också om att bo i Stockholm och London. Och Bali. Tänk att bo på Bali? Meditation och yoga typ 10 gånger per dag. Skulle vart världens fridfullaste människa. Men samtidigt vill jag leva som Elsa i Elsas Mode (bääästa boken) och vara modebloggare i London och smyga in på Fashion week. Vill uppleva så mycket! Jag vill verkligen inte leva på samma sätt hela mitt liv. Vill ha ett liv fullt av kontraster, ena dagen vill jag på spännande äventyr och andra vill jag bara gosa in mig i min säng och stanna där hela dagen. Om man gör samma sak varje dag tröttnar man, vad det än är. Iallafall jag. Ändå är jag sämst på att prova nya saker. Mina dagar består oftast av skola, plugg, stress och sömn. Men jag ska bli bättre! 2017 ska bli det bästa året någonsin!

Likes

Comments

Mitt liv & min vardag

Hej och gott nytt år! Jag firade nyår med min familj och min bästis och hade det supermysigt, var inte ett dugg taggad på att gå ut så det blev en lugn kväll för mig. Jag har nästan helt och hållet tappat suget för att festa, blir uttråkad efter en timme av trängsel, svett och äckliga killar. Såklart att det är kul att bara släppa loss ibland och dansa med vänner men jag tycker det finns så mycket annat man kan göra som är roligare (och som man inte blir sängliggandes och halvdöd av efteråt).

Jag älskar när det är nytt år eftersom det känns som en ny start och jag får massa motivation och energi till allt jag vill göra. Jag och Hanna satt nyss och pratade om vad vi skulle ha för nyårslöften detta året och några av dem var:

- Ta mer risker

- Vara mer ute i naturen

- Vara mindre på mobilen/ datorn

- Vara sig själv och inte bry sig om vad andra tycker

- Inte låta små saker förstöra hela dagen

- Klaga mindre och vara tacksam för allt man har

- Sprida kärlek

- Prova nya saker och göra varje dag speciell, ha KUL

- Acceptera att allt inte måste vara perfekt

(Kom ihåg att ni duger precis som ni är och att ni absolut inte behöver förändra något med er själva för att vara underbara och vackra! Det typiska nyårslöftet är oftast "träna varje dag", "gå ner i vikt" eller "äta nyttigt" men i år tycker jag vi skiter i det där och fokuserar på att må bra och njuta av livet istället!)

Likes

Comments