Vardag

Mat och mycket prat är en bra kombination, och det var precis det som stod på schemat i fredags då jag tillsammans med Alexandra fixade ihop middag till Madde för att fira hennes födelsedag. Vi gjorde sushi med gurka, avokado och kiwi. GUDOMLIGT var det, som vanligt.

Pratade en hel del och det var nog behövligt då vi inte träffas alltför ofta, tiden går alltför snabbt.

Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allas mobiler lämnas bort och alla sätter sig i Estradan för att invänta landets fredsbevarare. Han tågar in under total tystnad och sedan sjunger skolkören Finlandia, som är himmelskt vacker, som början på festen. Vi hör olika språk presenteras av skolans studeranden för att uppmärksamma skolans mångkulturalitet, vilket Ahtisaari blev förvånad över och jag också för den delen. Stråkorkestern spelade You raise me up och jag fick gåshud.

Ungefär så gick det till då vi på Övis höll festen på Ahtisaaridagen och mannen själv var hedersgäst.

Kram!

Likes

Comments

Vardag

Idag var en helt vanlig dag förutom att jag var tvungen att vandra hem från Kuntsi i typ tornado vind och spöregn, vilket inte var så härligt som det kanske låter :) . Besökte alltså Kuntsi, museet för modern konst, på konstkursen jag går. Det var faktiskt intressant.

Bild från en av deras videosnuttar.

Tittade på Kalle Hamm & Dzamil Kamangers utställning "Vid världens ände". Kuntsi beskriver den så här:

"Utställningen är ett slags reseskildring som består av överlevnadsberättelser och människor, och tar upp varför vissa lämnar sin egen hembygd och vad som möter dem på resan till en ny plats."

Lärde mig en supercool sak också!! Varje växt har sitt egna ljud. Man kopplar typ trådar till växten och så får man genom en manick fram ett ljud. De hade med det i sin konstutställning så vi fick lyssna, dock hade det blivit mixat till en låt som del av deras utställning.

Guiden berättade även att då exempelvis ett djur äter en växt så "berättar" den till andra växter att det finns fara, så då kan de ändra sin smak så de smakar äckligt. Hur konstigt?! Men coolt?!

Kram!

Likes

Comments

Tankar

en person på sjutton somrar. en person som definierar sig själv som flicka. en flicka som som liten älskade att dansa. en flicka som efter många år kom att mista det intresset. en flicka som idag börjar känna lusten komma krypande tillbaka. en flicka som undrar hur i vida världen det är meningen att man som 17-åring ska veta vad man i resten av sitt liv vill göra. en flicka som har lätt för att gråta, en som lätt skrattar. en flicka som funderar på vart denna värld egentligen är på väg. en vars största rädsla är döden. en som har lärt sig att älska sig själv. en som ständigt funderar på vad andra kommer tänka, men samtidigt skiter i. en flicka vars mor har lärt henne bosniska. en flicka som som riktigt ung dragits mellan finlandssvenska och bosniska världen, fast de inte är skilda världar. en flicka som önskar att alla förstod att vi alla på jorden är lika, att det inte finns någon skillnad på oss. en som önskar att den som gör oss andra illa ska veta hur ont det gör. en som tycker att alla borde veta att det är okej att må dåligt ibland. en som gärna lyssnar om du har en sten som behöver lyftas från axlarna. en som finns där om du behöver en axel att gråta mot. en som tycker att kärlek är viktigt. en som blivit sårad. en som undrat när hon senast varit lycklig, för att ett halvår senare finna sig på en väg som leder till just det, det lyckliga. en som längtar till att fylla 18. en som på ett sätt vill växa upp och påbörja livet, men samtidigt är rädd för allt stort värden har att erbjuda.

Det här är jag.

Kram!

Likes

Comments

Resor

10:30 betalade vi biljetterna för att se Stonehenge och gick sen runt där i 1,5h. Det var verkligen coolt. Dock fick man inte gå innanför cirkeln för om tusentals människor skulle göra det skulle jorden trampas ner och då kan det göra stenarna, som för övrigt väger tusentals ton, ostadiga. Stenarna är 7m höga över marken och 2m under (!).

Det var så himla kallt pga vinden. Brukade ha stora problem med den och mitt långa hår, men såg väldigt lite då jag stod vänd åt fel håll med korta håret nu också. Muttrade ett par gånger att jag skulle raka av allt... Men fascinerande var det med stenarna i alla fall!

Såg 3 hästar innan vi for till Stonehenge. Så ståtliga & vackra djur... älskar dem!

Kram!

Likes

Comments