​Åh så himla skönt! Jag blev godkänd i exakt alla ämnen, vilket resulterar i att jag enbart har tre ämnen att läsa nästa år. Dessa läser jag mest bara för att, skulle det vara att jag behöver dem i framtiden så slipper jag sätta mig i skolan igen och studera! 

Denna freadgen har varit väldigt lugn faktiskt, har bara varit hemma för att tvätta och städa. Lite som vanligt.. Jag är nog en utav de få som tillhör den kategorin som älskar att städa. Finns inget bättre än ett nystädat hem med doften av nytvättat, mumma säger jag bara! 

Förlåt att jag inte varit så himla aktiv denna veckan, dock har jag inte varit det på ett tag. Men denna veckan har verkligen bara innefattat prov för att slutföra alla kurser. Så när jag har kommit hem har jag i princip bara ätit, duschat och sen gått och lagt mig. Men jag lovar att det kommer att bli en förbättring nu när skolan är klar för detta läsåret! Nu ska jag krypa ner i sängen med min ''dödsjuka'' man. Han har enbart förkylning vill jag påpeka, men när män blir sjuka så innefattar det ju döden för dem! ;)

Vi hörs mer imorgon! 


Puss och Kram! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jisses, jag håller på att bli galen här! Dessa småändringar i fackuppsatsen rör ju till hur mycket som helst! Tappt ju nästan hoppet alltså!

Snart är de lunch iallafall!

Bjuder på en dagens outfit ;)

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Tänkte faktiskt lägga upp lite mobilbilder från resan. Jag har inte tagit tag i att lägga över dem från kameran faktiskt.

Igår blev jag iallafall godkänd på min fackuppsats, eller ja, jag ska flytta ner huvudrubriken ett snäpp... Men annars så är jag klar. Och det känns så himla bra!!!!

Hotellets utsikt mot Akropolis! Frukosten var himmelsk att avverka när man satt där vill jag lova!

Parthenon under rekonstruktioner här och där! Behövs vill jag lova. Men jisses vilken känsla att se detta uppe på Akropolis...

Fattas en staty, men den snodde Lord Byron med sig till Storbritannien så den står på british museum i London... Och jag skäms av säga det, men jag kommer inte ihåg vilken byggnad de är dem ska stå på. Eller ja, den ligger ju på Akropolis men jag kommer inte ihåg vad just det templet heter...

Agamemnons mask!

Zeus eller Poseidon. Där är folk oense, men frågar ni mig är det Zeus! ;)

Havsutsikt på än Egina! Som jag egentligen tror man stavar Aegina? Hmm

Rumsutsikten i Delfi. Kan säga att jag njöt av att sitta på balkongen länge, fladdermössen började titta fram och jag njöt bara ännu mer!

Likes

Comments

Dagen har varit lugn, stannade hemma från skolan idag som jag skrev igår. Känner mig bättre men fortfarande inte bra. Men måste faktiskt pallra mig till skolan imorgon då denna veckan bara består av prov, prov och åter prov. Jag ska försöka göra min dag väldigt kortfattad då inlägget ändå kommer att innehålla en hel del text. Jag har iallafall bara städat idag, mannen kom även hem idag. Så när han kom hem så gick vi och handlade mat inför veckan så vi har det färdigt! Känns himla skönt att veckohandla... Då slipper man tänka på vad man ska äta under veckans gång. Detta med tanke på att vi faktiskt skriver som en matsedel för veckan, då i princip alla bråk börjar med ''vad ska vi äta?'', ''bestäm du!''. ja, sen kan nu ju räkna ut resterande av konversationen ;)

Nu, däremot ska jag ta tag i saken med att berätta vad vårt skolprojekt har varit! 

Vi som går på Markaryds folkhögskola och läser allmän/samhälle får under ett helt läsår rikta in oss på ett Europeiskt historiskt land. Detta innebär att vi får lära oss i princip ALLT om detta land och dess historia. Detta året fick vi studera om Grekland och då givetvis under antikens Grekland. Slutmålet med denna kurs är att på vårterminen besöka detta land. Men, där finns en hållhake. Och det är faktiskt att vi ska tjäna ihop dessa pengarna själva, alltså blir det även lite entreprenörskap på köpet i denna kurs. 

Det jag och min klass har gjort för att tjäna ihop pengar är att vi har haft bakluckeloppis, där vi då tagit ut en avgift för platsen t.ex. Vi har sålt produkter från ett företag som heter Terry & Friends, som har otroligt fina produkter. Kan verkligen rekommendera dem till andra skolklasser som vill tjäna ihop pengar. Deras produkter är prisvärda och sååå snygga! Vi har även sålt de gamla hederliga kakorna, vi har haft storproduktion av kransbinderier som vi då sålt på lokala marknaden här i byn, både under hösten och julskyltningen, vi har sålt fika på skolans Vinterrevy som är en produktion som Show & musikal har satt ihop. Samt att vi har haft turen att ha en FANTASTISK lärare som är antikhandlare som har skänkt oss lite småsaker som vi då också haft till försäljning. 

Jag kan med handen på hjärtat säga att det har varit kämpigt, det har varit blod svett och tårar. Ett tag trodde jag att jag skulle gå in i väggen, förvisso får jag skylla mig själv då jag är en person som alltid tar väldigt stort ansvar, ibland då lite för mycket än vad jag orkar. Det har också varit tufft då detta är första gången skolan gör något sådant här, så vi har ju nästan varit lite som försökskaniner. Men nu har både vi och dem mer kött på benen och vet precis vad som ska förbättras och vara kvar för att få ihop dem här pengarna. 

Vi trodde inte att det skulle gå vägen över huvudtaget. MEN DET GJORDE DET! Resan var fantastisk, den har öppnat nya dörrar i mitt liv och jag älskar de antika Grekland. Jag är inte färdig med den grekiska historian, jag kommer att besöka Knossos, som ligger på Kreta. För det var de vi faktiskt inte hade möjlighet till att besöka, då hade resan kostat betydligt mycket mer. Vi var iväg i en vecka, de första sex dagarna bodde vi mitt inne i Athen. Vi besökte Akropolis, Agoran, 4-6 olika museum (minns inte exakt hur många), vi var i Syntagma och kollade runt lite där, vi var i Mykene och kollade Agamemnons grav samt Lejonporten, vi var i Olympia, vi var i Delfi, som för övrigt påminner lite om Österrike faktiskt. Haha! Vi besökte även en ö som heter Egina, men de besöket var en liten överraskning åt oss, för att vi kämpat så hårt så tyckte lärarna att vi var värda en mysig och härlig ''day of''.Och den dagen var fantastisk, bra väder, god mat, härligt sällskap och en underbar vy, som att titta på en tavla.

Förmodligen har jag glömt en massa information. Men jag tänkte som så, att jag kommer göra ett inlägg med BARA bilder från resan och även där berätta lite mer. Hoppas ni kommer att gilla det? 

Jag känner att inlägget blev redan så himla långt nu, så jag vill ärligt talat inte trötta ut er. Så jag uppdaterar er imorgon med ett bildbombsinlägg. Ska försöka lägga upp det innan jag tar mig till skolan, annars får det helt enkelt blir efter det bara. 


Ha en fortsatt trevlig kväll, för nu ska jag hoppa ner i sängen och kössa min man! 

Puss och Kram! 

Likes

Comments

​Då var det söndag igen, en regnig sådan. Himla tråkigt nu när man har varit van vid 25 graders värme varje dag fram till igår.

Denna helgen har varit väldigt lugn för min del, jag har åkt på pollen för första gången i mitt liv och som plus i kanten på detta så har jag även fått en förkylning. Så här ligger jag hemma, hostar och fräser hela dagarna. Mannen i mitt liv har inte varit hemma i helgen, han åkte hem för att gigga med sitt band som igår. Dock kommer han hem imorgon igen! 

Ja, snart slutar ju skolan också. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på i sommar heller. 

Och jag känner just nu i skrivande stund att jag har inte en aning om vad jag ska skriva om helt ärligt. Jag har ju lovat att jag ska skriva om projektet vi har hållt på med i skolan, men det har inte funnits tid till att fixa med det helt ärligt. Men som det ser ut nu, så ska jag faktiskt vara hemma imorgon då jag inte mår sådär värst vidare bra. Så då kan jag faktiskt sitta och knåpa ihop det inlägget helt enkelt.


Ha en bra kväll! 

Puss och Kram! 

Likes

Comments

Den här dagen har varit alldeles perfekt, en sådan dag som man känner att den borde fortsätta i en ända evighet.

Dagen startade med att jag på morgonen traskade ner till min syster med familj för att passa de två äldsta barnen. Det är som så att min fina syster och hennes sambo har fått en tredje liten gosse, så nu är man en stolt moster till tre små stjärngossar! Så medan hennes gubbe körde ner för att hämta henne på BB, så passade jag dem två små fisarna vilket alltid är lika roligt! Anledning till att hennes sambo inte stannade kvar på BB var för att där var verkligen smockfullt, natten till idag så hade de fötts 10 små liv, så dem var tacksamma att hennes sambo kom så tidigt som han gjorde, vilket är förståeligt!

Efter att ha passat dem och snuttat lite på de nya tillskottet vandrade jag hem igen, gjorde mig redo för att möta upp grabbarna och sen traskade vi ner till diverse butiker för att inhandla det som behövs för att kunna grilla och tillskott av alkohol.

Grillningen kunde inte blivit bättre, umgänget kunde inte blivit bättre trots ensam tjej. Det var prat om allt möjligt och lite senare på eftermiddagen tog några av dem ett dopp i sjön. Det spelades basket och möjliga regler om hur allt skulle gå till. Rättare sagt spelade vi 21, behöver nog inte förklara mer än att det säger sig självt hur det går till helt enkelt! :)

Nu har jag precis landat i sängen med en lätt och fin bränna på kroppen, gubben har gått över till grabbarna för en spelkväll. Vilket jag tackade nej till då jag inte är den datornörden… ;)


Hoppas att ni andra också har haft en lika trevlig dag som jag har haft!

Puss och Kram!


Likes

Comments

​Jaha, då satt man här igen utan att ha skrivit ett ända inlägg på ett väldans bra tag. Jag får helt enkelt skylla på att det har varit otroligt mycket att göra i skolan. Allt från olika prov samt projektet vi håller på med, som jag har lovat att berätta om i några inlägg nu. Så jag tänkte som så, att jag faktiskt får sätta ett alarm på telefonen till imorgon och skriva om det då. För idag hinner jag tyvärr inte att skriva det då jag måste städa lite, trots att klockan visar den tiden som den gör. Men så är det ibland. Jag har varit slarvig och slarvat bort min USB-sladd till min kamera, så jag kan heller inte föra över några bilder som jag hade tänkt lägga upp idag. Och jag har inte tagit några bilder med mobilen, så det får bli ett bildtomt inlägg idag faktiskt. 


Idag har dagen iallafall innehållit med att en nära vän till mig kom till Markaryd och hälsade på. Mycket trevligt vill jag lova, drack kaffe och käkade och bara snacka allmänt om allt mellan himmel och jord. Sedan fick vi traska hem till min kära mor och hjälpa henne och min lillebror med ett mail som skulle till tullen eller postnord eller vad det nu var. Brorsan har beställt något protein som även innehåller ''energidryck'' från USA, och detta smarta företaget har glömt att deklarera vad det är dem har skickat så detta paketet har så fint fastnat i tullen. Så nu har vi skickat ett mail till då tullen och postnord på allt från företaget samt beskrivit kortfattat vad paketet innehåller. Förstår inte hur det ska hjälpa dem när dem själva lika gärna kan kolla upp det typ, istället för att dem ska behöva kolla igenom en massa mail osv, så känner jag rent spontant att det är väl inte så svårt att kolla upp vad det är och om då något papper behövs att dem hör av sig till företaget. Mamma kan ju inte göra mer än vad dem kan typ, och det borde väl gå fortare om tullen själva ber om det från företaget liksom? Haha, jaja! Skitsamma, jag hoppas bara att allt löser sig så att han får sitt onödiga protein som ändå finns i mat ;) 

Ha en trevlig kväll allihopa så lovar jag att ni får se ett inlägg imorgon om detta skolprojektet jag har pratat om några gånger! :) 

Likes

Comments

Ligger hemma hos mamma och pappa i världens markoma, aldrig mått såhär dåligt över mat förut! Haha
Väntar på att uppesittarkvällen ska börja så man kan få de överstökat med alla vinster liksom.

Fick även upp en del foton till min påbörjade fotovägg, är väl inte helt nöjd. Kommer nog mecka om det en hel del...

Likes

Comments

Ligger i sängen och bara vrider och vänder. Vill sova, men det är helt omöjligt. Vill ha han jag tycker om hos mig, men det är ännu mer omöjligt. Vill ha tillbaka min bästa vän hos mig, det är omöjligast av alla de tre sakerna jag vill mer än något annat just nu. Och som pricken över iet har jag fått tillbaka min hemska förkylning och feber igen. Hoppas verkligen att de hinner gå över till julafton. Inte för att jag gillar julen sådär värst mycket, men ändå... Näe, nu ska jag ta och kolla runt på youtube innan jag försöker mig på att sova igen.
Blir till att gå upp tidigt för att väcka min lillebror som fyller 15 år imorgon! Valde att stanna kvar och sova hemma hos mamsen och papsen inatt.

Likes

Comments

Fick ett trevligt samtal av min fina mamma att hon ville att jag skulle komma hem till dem och klä julgranen. Givetvis sa jag ja till detta då jag själv faktiskt inte har någon. Bor ju bara på 22 kvm så känner inte att det får plats riktigt.
Så nu är granen klädd och detta året blev den helt silvrig. Undrar vad det blir nästa år då mamma alltid vill ha nya färger, än så länge har hon hållet sig till rimliga färger så som rött, blått, guld, grönt, vitt och nu silver. När vi var mindre dock såg den ju ut som ett helvete med flera olika färger och former.

Var även och gjorde vid mina naglar i fredags. Det finns nog inget fräschare än vidgjorda naglar som underhålls regelbundet!
Har väl egentligen inte så mycket mer att säga faktiskt, tittar in igen lite senare!

Likes

Comments