View tracker

Tänkte dela med mig av lite bilder jag fotat under senaste tiden.

Vad tycker ni?


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Äntligen hemma från Karlstad.. längtat efter mina hästar, min säng, mitt egna vinterland, typ. Tänk hur en saknad kan bli så stor över endast en dag. Är det bara jag som är så?

Idag red jag iallafall en SJUKT fin 7 åring i Karlstad, blev helt förälskad. Riktigt riktigt fin. Red en väldigt simpel lektion vilket jag tyckte var UR TRÅKIGT, som tur var räddade den fantastiska hästen situationen och gjorde det hela mycket roligare.

Men om vi ska snacka om en fantastisk häst.. kan vi gå ner och checka denna 👇

Mimi

Någon timme efter jag kommit hem så åkte jag och Mamma till ridhuset med Mimi, var riktigt skönt eftersom det är totalt omöjligt att rida ute nu. Vi plockade iallafall fram lite hinder och hoppade. Hon är verkligen helt fantastisk, hon är en bit galen, en bit söt, en stor bit fantastik. Helt förälskad i henne, hon gör allt så ENKELT. Hoppade en liten kombination, sedan en linje på en liten diagonal (kavalettisar), sedan ett räcke och en oxer. Mimi är en bland svåraste hästarna jag ridit, därav hur grymt imponerad man kan bli ibland när man känner skillnad. Galoppen börjar bli bättre, det kommer själklart stunder när hon studsar som en riktigt gummiboll. Men antal harmoniska galoppsprång ökar, och det är liksom lite av målet med henne. Avslutade iallafall med att plutta några hinder på 110. Tror skarpt på att denna ponnyn kommer vara med i en startlista på msv A om något år, hon är verkligen imponerande.

Så tacksam över att få låna denna ponnyn.

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon!

Han inte med att blogga igår då vi gjorde saker i stortsätt hela tiden. Jag är iallafall på lillerudsgymnasiet i Karlstad på prova-på-dagar. Hade jätte kul igår, kul att lära nya människor. Vi red ett ridpass igår också, jag red en gammal dam med otroligt mycket energi. Ovant men roligt.

Nu sitter vi och väntar på att kl ska bli 9.00, då ska vi ut & rida. Senare idag kl 13.00 så åker jag hem.
Idag ska jag äntligen kunna rida Mimi igen också, vi åker till ridhuset 18.30 och hoppar lite.

Uppdateringen kan bli lite dålig idag. Men lovar att göra tidsinställda roligare inlägg till resten av dagarna.

Ha en bra dag

Likes

Comments

Godmorgon alla fina människor!

Först & främst vill jag säga TACK för alla som spridit mitt inlägg, kommenterat & hållt med. Trodde faktiskt inte att så många skulle läsa inlägget. Tack Tack Tack

Nu sitter jag iallafall i bilen påväg mot Karlstad med en kompis. Mer om vad som händer i Karlstad berättar jag i ett inlägg senare idag.

Igår blev det inge ridning.. vinter var inte speciellt väntad att komma så fort så de har inte brodd än. Mimi får ta det lugnt några dagar så får vi försöka rida lite hårdare när underlaget är bättre.

Ha en bra dag fina ni!

Likes

Comments

Så imponerande, vilket jävla jobb du gjort. Nej. Så funkar det inte..

Ridsporten.. Vad jag tycker är en riktigt orättvis sport, samtidigt som de är den ROLIGASTE sporten. Dock finns det en sak, egentligen en väldigt enkel liten "detalj" som gör sporten så tråkig och energidragande. Detaljen att människor inte ser, att dom inte ser att vi är fler än 1. Att vi alla gör detta med olika förutsättningar.

Ridsporten finns på många olika nivåer av den anledningen till att det ska finnas förutsättningar så att ALLA kan göra det dom tycker är kul. Om vi trappar upp några steg till dessa fantastiska killar och tjejer som tävlar i de högre klasserna så vill JAG säga.. Amazing, fantastiskt bra jobbat. Eller..? Egentligen är det inte det jag vill säga, utan istället vill jag gå ner tillbaks till oss, oss ekipage som köpte den bråkiga ponnyn som inte ens gick över en bom när vi köpte den. För oss tog det kanske 2 år innan vi en kom ut på tävlingsbanan, var det någon som såg det bra jobbet vi gjorde? NEJ.

VARFÖR? Varför finns det bara en av dom och inget av OSS. Jag ser 15 åriga tjejer som fått en "ny stjärna" och som helgen efter tävlar nationella, höga klasser. Ställ dig själv frågan.. "har hon gjort allt jobb själv?". Jag säger INTE att ni som köper färdiga stjärnor inte gjort något jobb, för ni har förmodligen kapaciteten som ryttare till att rida en högklassad häst. Så DU har gjort ett fantastiskt jobb, som lärt dig att rida på ett levande djur. Det är faktiskt inte så bara och bara.

Det jag vill säga är att det finns fler än eliten. Det finns oss myror som sliter som idioter hemma på våra små gårdar. ALLA är duktiga, ALLA har gjort ett bra jobb. JAG köper orutinerade hästar för att kunna känna mig STOLT, den dagen jag också kommer dit. Tyvärr har jag snubblat på mållinjen sååå många gånger. Men en sak är jag säker på, att jag aldrig kommer ge upp. För jag vill också dit, jag SKA ta mig dit. Men jag låter det ta tid, jag vill känna känslan av att LYCKAS.

------------------------

Det jag kortfattat vill säga är att vi måste bli bättre på att se varandra. Se att vi är så många med så många olika förutsättningar.

Du är fantastisk och du måste vara stolt över dig själv. Vart du än är och vad du än gör.

Likes

Comments

Hej!

Jag ska ännu en gång göra ett försök till bloggen. Min hjärna behöver detta, JAG behöver det. Bloggen är ett utmärkt sätt att skrika ut sina känslor på, och såna finns det många av därför är jag i ett behov av en blogg just nu.

Jag hade tidigare EJequestrians med fantastiska Julia, men eftersom jag blev utan häst blev det svårt att uppdatera och jag mådde inte så bra så jag hade NOLL motivation. Jag är inte hästlös just nu, men jag har liksom inte hittat min "nästa och nya stjärna" än. När jag hittat den så startar vi antagligen upp våran gemensamma blogg igen. Nu vill jag iallafall starta denna blogg för att snacka lite hästar, åsikter och allt möjligt som händer i mitt liv.

PUSSAR OCH KRAMAR

Likes

Comments

Godmorgon!

Nu sitter jag i bilen på väg till Borlänge med mamma, vi tänkte åka & kolla hopptävlingarna på Romme idag.

Stallet har vi mockat & gjort klart, pondi ska ridas när jag kommer. Blir ett pass på banan idag också med lite små hinder.

Likes

Comments

Pondi var väldigt duktig idag, trimmade henne på banan & hon var otrolig duktig. Hon måste stärkas mer på marken & speciellt i galoppen.
Gjorde mycket serpentiner, halter & igångsättningar. Hon lyssnade hyfsat bra, men som tur är märker jag vad som lär tränas på till 100%.

Just nu sitter jag på 60års kalas & käkar tårta & lyssnar på musik. Vet inte när jag ska hem men om 1 timme kanske.

Likes

Comments

Likes

Comments