3 dager i Toulon har gått - her kommer en liten oppdatering.

Har slappet ganske mye av i denne porten. Første dagen dro jeg ut med noen venninner inn til byen. Vi har ikke lagt til kai i Toulon, men i La Seyne-sur-Mer, som ligger sånn 10 minutter unna Toulon med ferge. Det første vi gjorde var å lete etter mat, noe vi brukte ganske lang tid på. Vi stoppet først ved et lite gate bakeri hvor vi kjøpte croissant og baguetter, bare fordi vi var så sultne. Etterpå gikk vi litt rundt å kikket på byen, og på kvelden så spiste vi middag på en liten italiensk restaurant i en bakgate som var superkoselig.

På Søndag leide vi rom på et hotell like ved skipet, og så var vi egentlig der hele dagen å slappet av. Hotellet hadde gratis internett, og vi hadde noen bøker som måtte lastes ned og noen dataprogrammer osv. I tillegg har vi en stor stil vi skal skrive som er greit å skaffe litt research til. Da vi først var der, så tok vi klesvasken i samme slengen, og ut på kvelden dro vi til en liten sushi restaurant og kjøpte med oss sushi tilbake til hotellrommet. Veldig rolig og deilig dag.

I dag har vi vært på fjelltur. Vi gikk opp på et fjell som heter Mount Faron, som har gondol bane på toppen. Derfor gikk vi opp og så tok vi gondol banen ned igjen. Utsikten både fra veien opp, fra fjellet og fra gondol banen var nydelig. På toppen var det også et sånt memorial bygg, og på toppen av det bygget kunne du se ut over hele Toulon, og mer enn det!Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Endelig i Toulon!

Her kommer bildedryssen fra Cádiz som noen kanskje har ventet på! Mange av bildene er de samme som jeg tok med mobilen, bare litt bedre kvalitet. Jeg går rundt med kamera og mobil overalt, og får ikke helt med meg hva jeg tar bilde av med hva å ikke. I tillegg har jeg lagt til litt bilder her øverst fra seilasene både Kristiansand-Porto, Porto-Cádiz og Cádiz-Toulon – blant annet fra ”swim-call, som vi hadde på seilasene fra Porto og Cádiz, da de stopper skipet så vi får bade. Jeg var ikke med på det første på vei til Cádiz, for det var alt alt alt for kaldt! Men så hadde vi et til på vei til Toulon, og da var jeg uti vannet så fort jeg fikk sjansen!

I begynnelsen, på vei til Porto, seilte vi gjennom den engelske kanalen og Nordsjøen, så jeg gikk rundt med gåsehud og ullgenser døgnet rundt. Med en gang vi kjørte forbi og rundt Portugal derimot, ble været SÅ mye bedre. Nå går jeg opp å pusser tenna i pysjshorts og t-skjorte uten problemer, og solen skinner dagen lang– utrolig deilig.

Midt i seilaset til Toulon, ettersom at det var så langt, så hadde vi en dag med fri der vi bare slappet av på dekk. Lærerne stilte opp med vinterjakker og luer etter frokost og annonserte ”snow-day” – fordi i Amerika får man fri når det snør ikkesant. De tok det på en søndag i tillegg, og hver søndag har vi ”family-dinner” hvor crew og lærere spiser sammen med oss– bordene dekkes, middagen er litt mer luksuriøs, og sist men ikke minst får vi is til dessert. Lærerne lagde også middagen bare for å gi litt ekstra frihet til elevene – så satte de på jazz nede i banjeren. Super kveld! Etterpå skulle jentene også ha girls-night – så tok fram snacks, sjokolade, neglefiler/lakk, og prosjektor – klare for å se 50 shades. Desverre fikk vi ikke filmen til å fungere, men det var koselig uansett.

Tre ting til som har skjedd som jeg kan krysse av A+ bucketlista er det at vi har sett både delfiner, grindhvaler og morilder. Mange som har sett skilpadder også, det har dessverre ikke jeg enda. Morilder er over alt, men det er ikke alltid like lett å se dem – men en av kveldene kom det en delfinflokk til båten som lekte i vannet. Og siden morilder reagerer på bevegelse, så lyste delfinene opp i vannet mens de svømte. Nydelig å se på, jeg kunne stått der i flere timer å bare sett utover. En av nettene da gruppen min hadde night watch, kom også en fra mannskapet å skrudde på saltvannsslangen, så lot han saltvannet renne utover dekk mens han rørte i vannet med fingrene så morildene begynte å lyse. Følte oss som barnehagebarn da vi satt der å plasket i saltvannet – utrolig kult.

​Mange av bildene er tatt av Stine Bryn, media coordinater on the ship

Likes

Comments

Kjapt lite innlegg før de tar mobilen in i 2 uker! I dag har jeg vært på stranda og spist på enda en ekstremt koslig tapas restaurant!! Får desverre ikke tid p legge ut bildedryss innlegg i dag, så det får dere vente på til jeg ankommer neste stopp - Toulon, Frankrike. Snakkkes!

Likes

Comments

For øyeblikket sitter jeg på "Charlotte coffee gastrobar & gin" ovenfor stranden i Càdiz å spiser en "tuna tataki with guacamole, fried rice and wasabi icecream" med 11 fine mennesker og utsikt over havet. Maten var så god at meg og Juno fikk tårer i øynene. Restauranten er sinnsykt fancy - syk kvalitet, drittgod mat - og gjett hva det kosta - 150 inkludert en nydelig smoothie :Pp:P -- koooser meg nå altså!!!

Har vært på stranden i hele dag, og det har vært utrolig deilig! Càdiz har vært en skikkelig avkobling fra lekser og seiling og jeg har nytt hvert sekund.

Gårsdagen ble brukt til internett café, litt sightseeing og klesvask på "iWash Laundry". Meg og noen venninder stakk innom katedralen i Càdiz, som vel er den mest kjente turistattraksjonen her borte. Den var nydelig, pakket med bilder, statuer, dekorasjoner og utskjæringer - i tillegg inneholdt den en katakombe med gravskrifter og mer. Ved inngangen fikk man utdelt en elektronisk turistguide - litt som en telefon - der du trykket på knappen til avdelingen av katedralen som du var i, så fikk du vite litt om historiene til bildene og statuene.

Da vi var ferdige i katerdralen dro vi opp i tårnet som tilhørte, hvor vi fikk utsikt ut over hele byen. Masse hvite og ferskenrosa hus til alle kanter, omringet av hav.

Har bare mobilen med meg akkurat å, men jeg tenker å poste et innlegg med bare kamerabilder fra oppholdet senere. Planen for imorgen vet jeg ikke helt enda. Càdiz er ganske lite, så katerdralen og de små søte gatene er vel for det meste det som er å se. Mange av elevene skal bli igjen å båten å snakke med lokalfolk, men jeg er ikke en av de, så jeg skal ut i byen igjen. Tror egentlig jeg bare skal nyte den siste fridagen min, å spise litt is og god mat :)

Likes

Comments

Framme i Càdiz!!

Reisen hit var OK. Skole og seiling er det det går i. Men man blir sliten, så deilig å komme i havn. Càdiz er en fantastisk fin by, på en helt annen måte enn Porto. Porto var mer stor og gammeldags med mye små gater og hus. Det jeg har sett av Càdiz til nå er kanksje litt mer moderne, men minner samtidig litt om en gammel arabisk hovedstad eller noe? Havnen er også ikke minst mye, mye finere. Med det første vi la til kai kunne vi få øye på store, flotte bygninger i hvitt og gull, med kuppeler og statuer. Nydelig!

Jeg har derimot ikke fått sett så mye av byen, ettersom at dagen ble brukt til å slappe av på stranden, noe som var uteolig deilig. Ingen skulle ha gangway-watch i dag, så vi var ute hele dagenz På kvelden dro ned til en åpen plass hvor alle de flotte bygningen var og spiste middag på en restaurant der nede.
Likes

Comments

Legger ut et lite innlegg for kvelden nå fra mobilen. For øyeblikket sitter jeg med jentene på en koselig liten restaurant ved elven i Porto.
I dag vi besøkt Livraro Lello - bokbutikken som inspirerte J.K Rowling da hun skrev Harry Potter bøkene. Butikken var superkoselig - og du føler du går er rett inne på Hogwarts når du kommer inn!
En annen funfact - J.K Rowling ble også inspirert av skole uniformene i Porto - for her går alle elevene med kappe. Første dagen jeg var her trodde jeg de hadde kledd seg ut - alle ser ut som de kommer rett ut av en Harry Potter film!

Etterpå dro vi ned til den kjente elven i Porto, kjøpte bær, frukt og kjeks å så på båtene og broene ved vannet. Så endte vi altså opp her på denne restauranten til slutt. Mye mat blir det hvertfall!! :)

Oppholdet her har vært fantastisk - og jeg gruer meg til å forlate denne nydelige byen, men gleder meg masse til å dra videre på eventyr. Porto, uansett, er definitivt en by jeg har lyst å dra tilbake til, men har en mistanke om at jeg kommer til å tenke det samme om de fleste stedene jeg skal besøke

Likes

Comments

Enda et innlegg -> Dårlige nyheter – vi drar fra Porto en dag tidligere enn planlagt – altså har vi en dag mindre shoreleave, menmen.

I går, andre dag I Porto, hadde vi hvertfall fieldstudies. Det er det vi kaller “skole”, når vi er I havn, og da gjør vi andre ting som har med byen å gjøre – istedet for å være på skipetå ha fag. Jeg tror at siden vi ankom senere enn planlagt, så rakk vi ikke den opprinnelige field-studyen, derfor gjorde vi på en måte en “plan B”.

Vi besøkte hvertfall en internasjonal skole I Porto, hvor vi fikk et lite foredrag av rektoren, så fikk vi snakk med noen av studentene, vært med I noen av timene, og så gjorde vi en sammarbeidsoppgave I tillegg. Jeg hadde ikke med kamera, så jeg fikk ikke tatt noen bilder av dette desverre.

Vi kom hjem Igjen I fire-tiden, så fikk vi shore-leave fra rundt klokken 4. Jeg hadde nattevakt I går, så jeg matte være tilbake til klokken åtte- Altsa, siden vi bare hadde 4 timer, så tok vi Uber til et kjøpesenter, hvor vi kjøpte inn litt nødvendige ting og spiste deilig middag på sånn food-court. Dro ut med samme gjengen som første dag, drit kos.

Nå skulle vi jo egentlig ha en hel dag med shoreleave imorgen, men siden dette ikke blir noe av, så skal jeg nyte siste kveld I Porto I dag. Tror ikke jeg får blogget om dette idag, men da legger jeg eventuellt ut et lite innlegg med bilder når vi ankommer neste port – Cadíz, Spania!

Likes

Comments

Okey, her kommer første, og kanskje siste innlegg fra Portugal. Vi ankom som sagt havnen 18.September, og rundt halv et fikk vi forlate båten. Det var utrolig deilig å komme på fast land igjen!. Når vi forlater båten er vi nødt til å holde oss I grupper på minst fire. Jeg dro ut med fem venniner – Mia, Ingrid, Terese, Nalia og Juno. Supre jenter!!

Det første vi gjorde var å finne en metro, som vi tok inn til byen. Det tok circa en halvtime. Metroturen var koselig, å vi fikk sjansen til å se på alle gatene gjennom Porto.

Etter en halvtime kom vi fram til stoppet “Trindade”, som da tydeligvis vr sentrum – og Porto imponerte meg med det samme jeg gikk ut av stasjonen. Porto er PAKKET med flotte bygninger og mønster til alle kanter. Uansett hvor du går er det gater oppover og gater nedover med bygninger som ligner på kunstverk. Noe som går igjen er også hus dekket med fargerike badefliser – og omtrent alle husene har små, mønstrede altaner. Og I hver eneste gate er det plassert en liten suveirbutikk som lyser av blå-hvite mønster, det mønsteret en ofte forbinder med Portugal. Jeg skal ikke skrive noe mer – dere får se selv på bildene.

Da vi kom til byen var det allerede to og en halv time siden vi skulle spist lunsj I forhold til skips-timeplan, så alle sammen var skrubbsultne. Den orginale planen var å spise lunsj på café/restaurant, men vi klarte ikke vente på mat – så som en liten forrett så stakk vi innom et bakeri – noe du også vil finne overalt I byen! Jeg kjøpte en helt nydelig sjokolade crossaint. Etter “forretten” fant vi en liten sidegate med tre restauranter og noen suvenirbutikker, hvor vi slo oss ned. Alle bestile en rett som tydeligvis opprinnelig kommer fra byen Porto, noe en fort skjønner ettersom at absolutt alle restauranter og caféer over hele byen serverer den. Retten het Franchesina, og det var toast med en haug forskjellige typer kjøtt, dekket med ost og hot-sauce. Spør du meg, smakte det litt snodig, men det var gøy å smake på lokalmat!

Etter lunsj brukte vi resten av dagen til å vandre rundt I Porto å se på den fantastiske byen. Vi fant blant annet et par utsiktspunkt over hele byen, så var vi innom en del smågater, en liten frukt-og-vin butikk og litt av hvert. Juno hadde natte-vakt på kvelden, s vi fulgte hun tilbake til klokken 8 - så dro meg og Terese ut til byen med to av gutta på kvelden igjen - så spiste kjøpte vi burger og toast, gikk langs bryggen nede ved vannet å så på bylivet på kveldstid. Veldig fornøyd dagen!

Likes

Comments

Hei igjen! Nå er vi endelig framme i Portugal etter 14 (!!) dager med seiling og skole. Vi kom i går, og jeg har vært opptatt siden. Ettersom at jeg ikke har hatt internett ute på havet, så kommer ikke innlegget før nå. Jeg har derimot skrevet litt de dagene jeg har hatt tid, og så kommer alt som en slags oppsummering nå:

5.September

Første dag ute på havet har vært tung, men rolig. Jeg hadde galley-vakt i dag, og galley er det vi kaller kjøkkenet på et skip, derfor hjalp jeg altså ut på kjøkkenet før og etter måltidene gjennom dagen. Jeg tror egentlig ikke denne vakten er noe å pese med, men i dag var det ærlig ganske uutholdelig. Grunnen er at 90% av skipet har vært sjøsyke. Folk har ligget rundt nede i banjeren og sovet, folk har ligget på dekk og sovet, mange har sittet på benken utenfor gallyen og sett utover horisonten og knasket på ritz-kjeks og ingefærtabletter i flere timer. Jeg, som av en eller annen mirakuløs grunn ikke ble syk, måtte derfor gjøre veldig mye arbeid på egenhånd. I tillegg var jeg ganske uggen i magen etter lunsj, men allikevel ikke så dårlig at jeg ikke kunne fokusere, så jeg måtte bare stå på i gallyen. Heldigvis fikk jeg en liten pause midt på dagen der det ikke skjedde noen ting. Da satt meg og de tre-fire andre elevene som ikke var dårlige nede i banjeren og spilte gitar og sang, mens resten av skipet lå rundt om kring. Det føltes som om vi var de få overlevende i en apokalypse eller noe, hah. Dette med sjøsyken har de fleste vært ganske forberedt på, og det skal gå over etter maks en ukes tid, så jeg tror nok ikke galley-vakt skal være noe problem neste gang.

Siden jeg stod opp litt ekstra tidlig for å rekke galley, så rakk jeg akkurat soloppgang også, som var helt nydelig! Solnedganger, soloppganger og stjernehimmel er noe av det beste jeg vet om. Jeg kan sitte å stirre opp å himmelen i flere timer alene om været er fint, så dette passet meg supert!

For øyeblikket har jeg vakt klokken 8-10 både morgen og kveld, så etter galley-vakt var ferdig måtte jeg kle på meg seilertøy å gjøre meg klar til oppgaver oppe på dekk. Må innrømme jeg felte en liten tåre eller to utpå kveldingen, ettersom at jeg var ganske sliten etter vakt på vakt på vakt hele dagen, men alt ble ganske mye bedre etter galley var ferdig. På natt-vakt så stod jeg for det meste bare å styrte båten sammen med en av de andre elevene. Veldig rolig oppgave. I tillegg så unte jeg meg selv en sjokolade etter en lang dag. Når hengekøyen og pysjen var på i slutten av dagen så sovnet jeg på sekundet.

6.September

Den ekstra lille halvtimen med søvn på morgenen i dag var utrolig deilig! I dag har vært gøy. Skolen har enda ikke begynt, og vi holder fortsatt på med seilertrening. Mange føler seg bedre, og sjøsyken på skipet begynner å trekke seg tilbake. Som sagt har jeg vakt fra 8-10, så etter deilig frokost med varme scones og eggerøre, kledde jeg på meg seilertøy å gikk opp til lookout, som er den diggeste oppgaven på hele båten spør du meg. Lookouten skal stå oppe på forecastle (fronten av skipet) å speide etter andre skip eller eventuelle konteinere o.l. på havet som kommer oss i møtet. Det fine med lookout-vakt er at det er en liten time du har helt for deg selv, som kan være deilig når en bor på et skip som dette. Jeg brukte tiden til å synge litt for meg selv mens jeg nøt utsikten utover Nordsjøen. Da jeg ble løslatt som lookout dro jeg opp til roret som helmsman (hoved styrmann) og styrte litt skip igjen. Digge to timer.

Etter vakt løp jeg ned på maindeck og kledde på meg klatreseller. Siden jeg har vært på vakt så mye, har jeg ikke fått sjansen til å klatre opp i riggen. Dette fikk jeg altså endelig lov til i dag, og jeg var oppe tre ganger, både helt øverst og under der igjen - gøygøygøy. I tillegg har jeg hjulpet litt til å heise og dra tau osv. Jeg kjenner huden i hendene mine begynner å bli ganske røff, noe som gir meg følelsen av å være ekte seiler. Hehe

11.September

Første dag med skole i dag! Mye kaos. Vi fikk timeplaner og dag-vakt skjema i går, så har alle organisert og laget sin egen plan etter hvilke timer en har. Første timen min var matte, og jeg tror jeg har undervurdert matte på engelsk, for det var skummelt. I tillegg har vi ingen friminutt eller noe, så 0 minutter å komme seg fra time til time med mindre man har fri. Andre time var spansk, hvor målet til læreren var at alt skulle foregå på spansk. Jeg hang ikke med et sekund før han forklarte på Engelsk. Tredje time var Engelsk, dette liker jeg, så det var gøy. Fjerde time derimot, var ærlig et mareritt. Da hadde jeg fysikk. På engelsk. Og hørpå dette: timen stresset meg så mye at jeg begynte å svette, ahah. ”Look at her, she´s all red in the face” sa læreren foran hele klassen. Må innrømme at jeg gikk fra den timen litt traumatisert, men jeg skal gjøre mitt beste for å henge med. Siste time var kjemi, også grusomt vanskelig spør du meg, en ikke i nærheten av fysikken.

En annen ting som skjedde i dag er at vi har slått anker utenfor England på grunn av orkan eller noe tror jeg. Vi ligger altså nå ankret i en bukt inntil videre. Dette vil si at vi mest sannsynlig kommer en smule forsinket til Portugal, men jeg håper ikke det har noen andre konsekvenser enn det.

Uansett, etter en brå start på skoleåret i mine øyne, så avsluttet dagen på beste vis. Det er søndag, som vil si middag med lærere og crew. Alle bord var dekket på, maten var nydelig, og sist med ikke minst – søndagsdessert.

16.September

Okey, nå må jeg innrømme at jeg er ganske lei. Ikke nødvendigvis lei av skipet, selv om det føles sånn, bare lei av å motta forskjellige beskjeder om å om igjen. Utgangspunktet var å være framme i Portugal i dag, men vi er forsinket omtrent to dager. De sikter hvert fall på å komme fram den 18, som vil si at vi mister 2 dager. Kjipt, men pytt sånt skjer.

Å bo på et skip er,, intenst men spennende, kan man si? Vi har som sagt to timer vakt på dagen og to timer om natten – som tilsvarer fire timer om dagen. I tillegg har en 1 time vasking hver morgen. Om man ikke har vakt som overlapper dette, blir det 5 timer. Skoledagen varer fra 09-17, der man i gjennomsnitt har klasse 5 av disse 8 timene. Noen ganger 3, noen ganger 4. Jeg har postet et bilde nedenfor av hvordan min timeplan ser ut foreløpig.

I tillegg til dette har en lekser i alle fag. Altså er du ofte nødt til å prioritere lekser når du har tid til overs. Det har også væt vanskelig å legge over til Engelsk fag jeg vanligvis har på norsk. Mange begreper jeg har pugget inn på norsk, har et nytt navn nå, og dette må jeg lære inn på toppen av nytt pensum.

Når jeg legger det opp slik, høres det ut som et herk, men det er ikke dette jeg vil gi utrykk for. For det jeg er med på er så spesielt. Etterpå vil jeg at dere skal tenke over folkene og hele opplegget. Alle elevene her er utrolig greie, intelligente, omsorgsfulle og utadvendte, og jeg har allerede fått utrolig gode venner. Å være omringet av disse menneskene hver dag er så herlig! Og hei, sist men ikke minst, programmet jeg er en del av er så utrolig unikt. I mine øyne, befinner jeg meg for øyeblikket i et eventyr. Jeg tror at dette skoleåret blir et av de mest lærerike, innflytelsesrike, fantastiske årene i mitt liv, og jeg gleder meg så sykt til alt jeg kommer til å oppleve.

18.september

PORTUGAAAL!! Endelig er vi framme, å det føles SÅ bra!! Dere skulle bare visst - byen er nyyydelig! Tenker jeg lager et eget innlegg om oppholdet i Portugal som jeg legger ut litt senere, så kan dere lese om oppholdet på båten foreløpig.

Bilder fra rolig dag med sjøsyken

Likes

Comments

Heisann! Nå er det 97 dager siden jeg har postet et innlegg, og jeg befinner meg for øyeblikket ombord på Fullriggeren Sørlandet, mitt hjem/min skole for de neste 9 månedene. Nå som jeg skriver dette innlegget har jeg vært her i fem dager, og har mulighet til å poste innlegget i dag ettersom at vi har mobiler med internett i dag. Vi har ikke startet seilingen enda, men for å bli vandt til livet ute på havet seilte vi ut og slo anker litt utenfor kysten av Kristiansand, hvor båten altså holder til.

For de som er interessert så skal jeg oppsummere disse fem første dagene:

Tirsdag morgen klokken 08:00 gikk flyet til Kristiansand. Meg og Even fløy altså sammen hit, etter et tårevått farvel med nære venner som møtte opp på flyplassen for en siste hadeklem. Oppmøtet på skipet var satt fra 11:00 -17:00, men vi var skrubbsultne da vi ankom, så vi unnet  oss en lunsj på Egon før vi dro. Jeg var ganske spent og nervøs hele morgenen, så de eneste bildene jeg fikk tatt var av frokosten på flyplassen. Etter en burger og sandwich på Egon tok vi turen til havnen hvor skipet lå.

Med det første vi steg ombord ble vi tildelt et nummer som vi skal beholde ut året, som skal hjelpe å holde styr på hvilke vakter, sengeplasser og skap vi har. Jeg er nummer 4, og sover derfor på plass nummer fire og beholder tingene mine i skapene med nummeret 4. Første dag gikk mye til sjekking av skjemaer, dokumenter, fag, og til utpakking av bagger og rigging av hengekøyer. I 17:00-tiden var det dinner-time, og etterpå fikk vi shore-leave* i en halvtime, som vi brukte til å dra på butikken og se oss litt rundt i Kristiansand. På kvelden fikk jeg prøve hengekøyen min, noe jeg hadde gledet meg til. Både gøy og behagelig om du knyter den riktig!

Andre og tredje dag gikk til informasjon, regler og rutiner. Vi lærte hvordan en skal vaske skipet, hva en skal gjøre på de forskjellige watchene. Og ja, foresten, vi ble også tildelt en ”watch-group” da vi kom den første dagen, som vi skal beholde for resten av året. Jeg er i watch nummer 1, som betyr at jeg, sammen med de andre 9 elevene i watch 1, skal utføre de oppgavene som watch 1 blir tildelt ut over året. Oppgavene skjer på kvelden, og de går på rundgang etter klokkeslett, da den første er fra 8-10, deretter 10-12, 12-02, 02-04, 04-06, og så 06:00-08:00. Vi har også oppgaver på dagen, men disse bli bestemt etter hvilke fag og timeplan vi har, og går utenfor watch-gruppene. Videre har vi lært sikkerhetsregler og rutiner for nødsituasjoner. Jajja, nok om mine rutiner og slikt à

Fjerde dagen gikk litt mer til seilertrening. Vi lærte å knyte knuter, litt om forskjellige kommandoer, og sist men ikke minst, klatret i masten!!! Jeg prøvde meg litt fram, og kom meg til slutt til øverste stang. Litt shaky der oppe, da jeg bare har en snor å stå på og bare er sikret til en metalltråd, men dritt gøy! Skal definitivt opp der mye i løpet av året. Må nok opp der en del for å jobbe og sette seil ogsånt også.

Femte dag, altså i dag, stod jeg og noen av jentene opp en halvtime tidligere for å gjøre litt styrketrening på dekk. Det var tungt å stå opp, men deilig med litt mosjon på morgenkvisten. Så fikk vi sånn halvveis med oss soloppgang også, som er noe av det fineste jeg vet. Etter frokost ble dagen brukt til seilertrening. I 14-tiden seilte vi tilbake til havn i Kristiansand, hvor de som ville kaunne få møte foreldrene sine en siste gang. I tillegg har vi fått telefonene tilbake, så de siste timene har blitt brukt til snapchat og facetime, i tillegg til en liten tur opp i masten. Etter middag fikk vi shore-leave, hvor vi handlet inn litt snacks’ til den kommende reisen og stakk en tur innom Subway. Planen for i morgen er å sette seil mot Porto i Portugal. Gleder meg!

shore-leave = når vi forlater båten for å dra i havn

Kjapp frokost på flyplassen før flyet

Noen bilder fra klatretrening i mastene

Soloppgang og morgentrening

Shore-leave i Kristiansands gater

Likes

Comments