Postad i: VARDAGSLIVET

Det känns verkligen som att det är vår tur att faktiskt få lite flyt i vardagen. Igår tog jag körkort och idag började jag morgonen med en arbetsintervju där jag ska få provjobba en lördag för att sen jobba under sommaren och jag är nyss hemkommen efter att ha varit på städtjänst och lämnat mitt cv, efter lite snack blev jag bokad 4 veckor från och med 10 juli, så idag har jag fått 2 jobb på en dag!

Nu försöker jag natta Alvin då han inte alls ville somna i bilen, så jag försöker med vagnen igen. När han somnat så ska jag ta tag i hemmet och förbereda inför middagen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Idag kommer jag gå till sängs med ett leende på läpparna. Idag känner jag mig verkligen bäst i världen. Jag trodde aldrig att jag skulle ta körkort och jag trodde att jag skulle kugga både uppkörningen och teorin. Men nu är jag här, 4 månader senare med ett körkort!!

Jag kommer leva länge på det här och jag är så jäkla stolt över mig själv!!

Vi har iallafall hunnit med ärenden idag, mamma, syskon och respektive kom hit på lite fika innan och firade att jag klarat körkortet. Jag har även varit iväg med mamma och handlat och snart ska vi krypa ner i sängen framför lite paradise hotell.
Imorgon står klockan på ca halv 7, jag ska först köra Robin till jobbet och sen ska jag iväg på en arbetsintervju. Jag ska även iväg till ett annat jobb och lämna cv, där jag förhoppningsvis har ett vikariat på G. Nu ska jag bada färdigt så jag kan hoppa i sängen och bara ta det lugnt.

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Tro det eller ej, men idag tog jag faktiskt körkort!
Jag har pluggat och kört varje helg nu sen december månad och det är så jäkla skönt att allt är färdigt!!
Innan jag ens blivit godkänd möts jag av Robin, Sofia och pappa som står och väntar in mig och jag blev så jäkla glad så fort han jag körde med berättade att jag har fått körkort och sa grattis.

Självklart har jag och Robin varit ute och gjort lite små ärenden så som att köpa nya bultar till bilen och även Alvin fick sig en ny outfit.

Även Robin bjöd på lunch på Texas Longhorn och det var faktiskt super gott!

Idag ska jag bara njuta av att äntligen vara färdig med körkortet och imorgon blir det faktiskt en liten arbetsintervju för min del.

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Här har det varit jätte dåligt med uppdatering då vi haft fullt upp. I fredags klarade jag teorin, så vi firade lite genom att köpa nya utemöbler och hockey på kvällen. I lördags blev det barnmässan där vi gick runt och Alvin fick en babblare av Robin, så nu har han allihopa! Han fick sitta i polisbilen och det var nog det bästa av allt, hur nöjd som helst.

Jag hann även med en timmes övningskörning med pappa och efter det blev det våfflor hemma hos min mormor med mamma, alla syskon och respektive. Efter det blev det en tur hem till min bror och hans flickvän där vi hjälpte till att måla och fixa iordning då dom är beräknade att ha barn om ca 6 veckor, så Alvin var hos morfar medan Robin hjälpte Tony att måla och jag hjälpte dom att möblera vardagsrummet.
Runt 18 blev det middag hemma hos pappa och efter det gick vi hem för att lägga Alvin och bänka oss framför talang med Tony och Kajsa.
Det var hela vår lördag och idag ska vi fortsätta hjälpa dom, jag ska övningsköra och vi ska grilla hemma hos min pappa. Som jag längtat efter årets första grillning haha..

Jag köpte även en trehjuling till Alvin som han ska få glida runt på i sommar, så jag hoppas att den kommer under veckan.

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Idag började jag morgonen med att plugga teoriprovet då jag skulle göra teoriprovet på Trafikverket klockan 10. Robin lämnade Alvin på förskolan och jag fick förbereda mig i lugn och ro. När jag väl går mot Trafikverket börjar jag bli jätte nervös och orolig för att kugga och när jag kommer fram får jag först ta bild till körkortet för att sedan säga till att jag är där.
Vi kommer in till teorisalen och jag ser hur nervösa alla är och när jag väl börjar göra provet ser jag att allt jag pluggat in, inte stod med. Hälften av frågorna visste jag inte och resten av frågorna var omformulerade till det svårare. Och jag tryckte i vad jag trodde var rätt och vad som var mest logiskt och avslutar testet. Jag ser endast om jag blev kuggad eller godkänd och kollade inte hur många fel jag hade utan tog mitt resultat och gick därifrån.

Jag blev godkänd!! Jag är alltså ett steg närmare körkortet och har endast uppkörningen kvar om nån vecka. Så denna helgen ska jag njuta lite extra av att jag faktisk är färdig med teorin och att jag pluggat sen december, ja det lönar sig att kämpa för det man vill ha!!

Idag ska jag bara njuta av min familj och ledigheten ifrån teorin (äntligen!) vi ska käka lite tacos, kolla på hockey och bara må. Vi firade även mitt godkännande med att köpa utemöbler till vår balkong.

Robin är just nu och hämtar Alvin medan jag har städat iordning lägenheten lite och nu har jag bara vårt sovrum kvar att städa iordning.

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Här började dagen med sovmorgon för min del då Robin tog Alvin. Så dom är påväg till förskolan nu medan jag fortfarande ligger i sängen och har datorn i knät och mtv på tvn. Jag ska faktiskt plugga lite teori nu när Alvin är på förskolan och vi inte har några planer förutom att plocka i ordning lite här hemma.

Jag vaknade faktiskt upp idag av att min syster hade skrivit att hon ska på en jobbintervju, där hon skickade cv igår, fick svar idag och ska dit imorgon. Om hon bara visste hur stolt jag är över allt hon åstadkommit sen hon blev 18! Och inte kan jag förstå att hon idag är 20, har körkort och haft mer jobb än mig någonsin. Hon är alldeles fantastisk den där lille!

Nu ska jag iallafall börja plugga lite, så jag har det avklarat för dagen. Ni får ha en fin dag allihopa!

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Här har vi haft en ganska lugn dag. Vi har varit hemma och busat, Alvin sov en lång powernap och vi har varit ute och lekt i lekparken. Billy har varit med under dagen också, så Alvin har fått leka av sig rejält idag.
Nu sover Alvin för natten medan vi kollar hockey med Monia och Billy. Det blir mest bilder ifrån dagen istället för en lång text.

Likes

Comments

Postad i: EN MAMMAS TANKAR

När man väl är gravid, så tänker man att man inte kommer sakna magen, sparkarna etc. Det är ju faktiskt bättre med bebis utanför magen.
Det jag saknar med min graviditet är just magen och sparkarna. Jag kom inte i mina kläder och folk påpekade dagligen vad stor jag var, men jag kände mig faktiskt aldrig stor. Jag kände mig vacker för att jag bar på vår son och kunde inte hitta en anledning till att känna mig ful och fet som jag vet att många tyvärr kan göra.

Enda gången jag var obekväm med graviditeten var när jag började gå över tiden. Alvin var beräknad 15 oktober, den 19 oktober blev jag jätte trött på att vara gravid att jag ville gå igång förlossningen. Flera timmar på stan och värkarna startade faktiskt. Men inte ens då tyckte jag att magen var jobbig. Jag njöt varje sekund av min graviditet och jag gjorde allt för att kunna pyssla iordning bebiskläderna, spjälsängen etc.

Även det kan jag faktiskt sakna, att gå runt och fixa iordning inför att bebis ska komma. I vecka 30 var spjälsängen ihopskruvad, bäddad och klar. Jag hade tvättat kläderna etc. Jag tänkte mycket "tänk om bebis väljer att komma tidigare eller om något skulle hända", så den dagen vi fick lägenheten började vi måla om och hela helgen gick till att flytta in och greja. I v31 var allt färdigt förutom skötbordet. Och jag är glad över det i efterhand att vi var färdiga i så god tid, men fy vad jag saknar tiden att få förbereda sig.

Vad saknar ni mest med graviditeten?

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Här startade dagen runt 7 tiden och Alvin har återigen sovit hela natten utan problem.
Dom senaste veckorna har jag haft extrema problem med röda ögon som dessutom gör ont emellanåt och det har inte blivit bättre alls, dock har jag använt linser hela tiden och det gör inte alls saken bättre så nu ska jag köra på glasögon ett par dagar och vara noga med att tvätta med ljummet vatten så hoppas jag att det blir bättre..

Idag har vi faktiskt inga planer alls på schemat. Jag ska plugga lite och vi ska nog bara ta en familjedag. Vi får passa på när vi alla är lediga.

Likes

Comments

Såhär har vår dag sett ut. Hem till min moster där vi var i ca 4 timmar och bara pratade, skrattade och träffade alla 10(?!) valpar. Alvin tyckte det var jätte kul och somnade dessutom i Robins famn utan problem (som dessutom aldrig händer..), och han har verkligen fått leka av sig och busa med både släkten och valparna. Minst sagt en trevlig dag då vi ses så sällan!
Vi har hunnit med middag och jag har övningskört lite med mamma dessutom.
Ikväll står det paradise hotel på schemat innan det är läggdags.

Likes

Comments