Postad i: VARDAGSLIVET

Som rubriken lyder, snart helg. För min del återstår det en jobbdag innan jag får ta min helg, och då är jag ledig en dag innan det är dax för ännu en jobbvecka. Veckorna får gärna rulla förbi, för om 1 vecka kommer Robins kompis Adam hit och spenderar helgen med oss, och helgen efter det ska Alvins farfar med fruga komma hit och det ska bli hur kul som helst! Alltid roligt när dom närmsta vill ses.
Ikväll står det chips, dipp och dricka på schemat och det blir bara massa fredagsmys då jag ska upp även imorgon. 🙏🏼

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: LIVET SOM SAMBO

Jag är alltid hemma först, och jag är alltid den som får stå med allt men idag kom jag hem till något ovanligt. Nämligen en bukett rosor, med ett kort på där det står "för att du är du. Jag älskar dig" och man blir lika glad varje gång man får sånt här. Det händer inte ofta, men när det händer så blir man extra glad. 😇

Likes

Comments

Postad i: EN MAMMAS TANKAR

Antingen får jag frågan om varför Alvin fortfarande sover i spjälsäng, eller så får jag frågan om varför vi vill ha han i växasängen.
Varför har vi börjat med växasängen nu?
På förskolan sover Alvin alltid i vagnen, fram tills denna veckan då dom lagt han på en madrass med andra barn och han har faktiskt somnat utan att springa upp och leka. Så nu valde vi att göra samma sak hemma, för att få det till en rutin.
Här ligger vi och masserar, läser bok och pratar för att få han att somna. Det tar mycket längre tid än spjälsängen, men där hade vi vår rutin. Där visste han vad som gällde och det är lite det vi försöker skapa med växasängen nu, en rutin.

Om någon har tips på bra nattningsmetoder till en snart 2 åring med mycket spring i benen, tar jag tacksam emot det. 🤣

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Idag är jag helt ensam, så jag har passat på att ha en liten Alvin och mammadag. Robin slutade tidigare än förväntat igår, men idag jobbar han senare så nu ligger jag och Alvin i växa sängen och myser med lite sagor och prat. Alvin har i 4 dagar sovit på madrass och inte vagnen på förskolan och idag är vi inne på dag 2 av att sova i växa sängen. Igår somnade han efter ca 1.5 timme, men det är värt allt slit i efterhand och det är så otroligt mysigt att få den där stunden som nattningen innebär.
Vi har även varit en tur till lekparken med Emelie och Theo, så Alvin fått leka av sig rejält och nu är maten i ugnen och även den får jag äta ensam, då jag är vrålhungrig.
Men snart kommer Robin hem förhoppningsvis och det kommer endast bli en massa mys resten av kvällen. Jag har 2 jobbpass kvar innan det är dax för lite ledigt.

Såhär trött var hjärtat efter ett bad, så idag går nog nattningen lite snabbare än 1.5 timme. 😂

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Lekparken, grillmys och skruvat ner Alvins säng, det är vad dagen har bestått av förutom förskola och jobb. På förskolan sover Alvin på madrass med dom andra barnen, och skippar vagnen och här hemma har han sovit troget i sin spjälsäng. För att hänga med i svängarna har vi nu skruvat isär spjälsängen så att Alvin ska börja sova i växa sängen på heltid, istället för ibland. Så Robin tar första nattningen medan jag badar, och jag tror att det går åt rätt håll. Så länge vi haft spjälsängen framme så har vi alltid gett med oss efter ett tag, men nu har han ingen extra säng i rummet, och därför inget mer val än växasängen, så jag hoppas att det går bra nu när han inte ser två sängar i rummet. Ifall det skulle behövas, så står spjälsängen lätt tillgänglig i garderoben, men förhoppningsvis går det lika bra som på förskolan. Det är nu man känner av hur mycket Alvin växt och hur duktig han faktiskt är, vår stora fina grabb. ❤️

Såhär kul hade han dessutom ute förut när vi var i lekparken med farbror Seb. 👇🏼

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Onsdag och ännu en jobbdag avklarad. Idag finns det inga planer alls på schemat, utan det blir nog en tur till lekparken med Alvin och bara mysa. Robin är iväg till Örebro, så idag är det mamma och Alvin mys på schemat. Kanske försöka locka ut moster och farbror Seb också, då vädret är på topp! Imorse blev Alvin lämnad såhär, och mitt hjärta smälte lite extra medan jag skulle göra mig redo inför jobb och innan han skulle bli väckt. Vår stora grabb. ❤️

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Ännu en jobbdag över och nu är jag äntligen hemma. Idag ska jag faktiskt storstäda, så både tvätt, dammsugning, skurning och plock av leksaker står på schemat innan det blir familjetid. Så skönt att få det överstökat och ha ett rent hem till kvällen. Det är dock inte så stökigt eftersom jag städar nästan varje dag haha.. Men ändå, jag vill ha det rent. Så nu har jag precis slängt i tvätt i maskinen och ska faktiskt avnjuta ett bad innan det är dax för mina måsten.

Dom senaste dagarna har jag dessutom haft konstiga magsmärtor, det trycker lite och känns som jag inte ätit, fast jag precis kan ha tryckt i mig en massa lunch. Vi får se, förhoppningsvis går det över och det gör iallafall inte ont, mest obehagligt. 😅

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Ännu en dag passerad och Alvin är nybadad och har precis borstar tänderna. Nu ska det bli pyjamas och en flaska välling innan det är läggdags. Imorgon står klockan på 05.50 igen och ännu en jobbdag. På fredag fick jag extra jobb, så extra mycket att göra, men skönt att ha 2 intensiva månader innan det är dax för mindre jobb.

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Det är verkligen super kul att jag fått så bra respons på mitt senaste inlägg angående att jag och Robin planerat att gifta oss, och jag kommer inte gå ut med när men vi har iallafall planerat ett datum 2019. Det är ca 2 år dit och det känns perfekt att börja lite smått nu och ta lite i taget. Vi pratade på att ta det om ett år, men vi har så mycket planer vi vill hinna med innan så det får vänta ännu ett år. Men datum är satt och det ska verkligen bli hur kul som helst att få planera sitt bröllop och det ska verkligen bli mitt drömbröllop.

Nog om detta. Dagen lider mot sitt slut och vi ligger nedbäddade i sängen. Ännu en jobbvecka väntar och jag ska alldeles strax sova för att vara pigg imorgon. Hoppas ni alla haft en fantastisk helg!

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Söndagen har spenderats nästan hela dagen i soffan, då Alvin sov tre timmar vid lunch och varit på ett riktigt mys humör idag. Resten av söndagen kommer spenderas med mina grabbar då det är dax för en vecka full av jobb igen och denna veckan är det 6 pass inbokat. Man får ta vara på den lediga tiden man får.
Nu ligger jag i badet och ska alldeles strax upp för att åka till affären med min styvsyster.

& mitt älskade hjärta, han som är min stöttepelare i livet & han jag ska gifta mig med. Äntligen är ett datum satt dessutom. 🙏🏼

Likes

Comments