Header

Just nu sitter jag på tåget mot Stockholm, vi har åkt i en timme och jag har precis ätit upp min frukost, en vaniljyoghurt med granola, ananas och mörk choklad + ett grovt bröd. I och med idag slutar jag med min fasta 18:6 och kommer återgå till att äta "som vanligt". Det har faktiskt inte känts jobbigt alls att fasta och det är något jag kommer göra igen, men jag vet att det kommer bli lite svårare att fasta i Stockholm eftersom jag har ganska mycket planerat så tiderna kommer inte stämma.

Nu när jag kommer till Stockholm tror jag inte något speciellt kommer att hända men på söndag-tisdag kommer Elsa bo hos oss, och vi ska gå på Naturhistoriska samt Grönalund, sen är det tänkt att jag och Tilda ska fika på Älskade Traditioner som vi fikade på förra sommaren. Planen är även att träffa Lisa någon dag och självklart lite släkt, ska se till att jag och farmor går på stan någon dag också. Jag gör en vistelse på 9 dagar och tar flyget hem den 23/7 och under dessa nio dagar ska jag göra dels vad jag skrivit ovan samt packa ihop alla mina grejer hos pappa och hjälpa honom packa andra saker också eftersom han (vi) ska flytta från lilla Kallhäll till Täby.

Nu tror jag att jag ska försöka se lite Game of Thrones, har kommit till säsong 6 nu, men kommer säkert att somna, sov bara 4,5 timmar inatt. Det blir väl så när man vänder på dygnet och helt plötsligt behöver ha ett alarm på 06:45. Men men ska försöka uppdatera ganska mycket under dessa dagar vi får dock se hur det blir haha.

​XoXo, håller tummarna för bra väder nu eftersom det är skit i Östersund.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Efter att ha jobbat i tre veckor nu så börjar äntligen sommarlovet på riktigt för mig idag. Planen för dagen är att påbörja periodisk fasta så ska börja göra i ordning mat nu klockan ett, om jag förstått allting rätt med periodisk fasta så har man ett x antal ät-timmar och ett x fastande timmar och den vanligaste är 16:8 Jag kommer dock köra på 18:6 eller 17:7. Målet är att äta två mål och eventuellt en frukt eller macka där emellan men vi får se. Det viktigaste kommer iaf att vara att inte äta efter klockan 7 eller 8.

Denna dag kommer spenderas i sängen med Game of Thrones, jag håller på att se om serien inför nya säsong som kommer om 9 dagar(!!!!!). Jag håller just nu på med säsong 4 och jag hoppas att jag hinner se klart den idag. Jag hade tänkt träna också men jag har lyckats få benhinneinflamation så ska inte överanstränga benet och det gör verkligen ont hela tiden. Men vi får se, jag gör kanske lite olika varianter av situps för att träna lite iallafall.

Jag jobbade på ett äldreboende och det var faktiskt mycket roligare än jag trodde! Kommer sakna damerna som jag umgicks med. Det känns faktiskt lite tråkigt att ha slutat... men samtidigt skönt att jag nu inte behöver passa tider eller någonting. Det märks även att jag har jobbat med människor samt umgåtts med vänner nästan hela denna vecka för jag känner mig helt utmattad i både hjärna och kropp. Det är väldigt jobbigt att jag är en sån person som måste ta tid för mig själv och säga nej till att hitta på något bara för att jag inte har någon ork. Jag skulle vilja kunna träffa människor varje dag och göra olika saker men tyvärr är det inte så jag fungerar. Det handlar om prioriteringar.

Tänkte skriva ett inlägg om ettan också men det kommer när det kommer.

XoXo Emma

Likes

Comments

Denna dag är en väldigt speciell dag, dels är det "Fourth of July" och jag har tagit ett beslut. Jag kommer att öppna bloggen, alltså ta bort lösenordet. Det är med stor nervositet jag gör det men samtidigt tänker jag att alla faktiskt ska få ta del om vem jag är. Vissa kanske kan känna igen sig och fått ord på känslor och tankar de själva inte kunde få, vad vet jag?.

Rubriken är vad jag skrev som caption till min Instagram och tänker att i samband med den öppnar jag faktiskt min blogg. Så nu ni som eventuellt väljer att gå in och läsa här, i det HÄR inlägget finns någon form av förklaring till varför jag skaffade ett lösenord i första hand.

Sen vill jag säga några saker innan ni läser vidare.

- Jag vill inte att ni ska ha allt detta i baktanke när ni pratar med mig, utan bete er som ni alltid har gjort. - Jag vill inte att ni ska döma mig eller något och sure fråga frågor om ni vill men prata inte om sånt här bakom ryggen. Nu tror inte jag att det ens är många som kommer läsa min blogg men jag vill helt enkelt bli behandlad som jag alltid har blivit och inte på något annat sätt. Vi alla döljer saker och nu har jag valt att dela med mig av mitt bagage.

Och vem vet? jag kanske sätter på mitt lösenord igen om jag känner för det men nu under resterande sommarlov kommer bloggisen vara öppen.

Under dagen idag har jag jobbat, klippt mig (säger du det?) på Max frisering på Hamngatan jag rekommenderar det stället starkt! Har aldrig gått därifrån missnöjd och har klippt mig där i kanske 7 år eller nått. Efter det köpte jag två stycken nya shorts och en ny tröja och efter det mötte jag upp Unni och vi åt middag tillsammans på Vezzo, verkligen jätte mysigt och tack Unni för sällskapet och den mentala stöttningen <3

Byxor-Only, Jacka-Zara, Skor-Reebok.

Vi hörs, XoXo Emma

Likes

Comments

Den här veckan har det varit flera olika sorters avslut.

I måndags kom Nelly hem till mig och åhh hon är helt underbar, från mitt perspektiv klickade vi väldigt fort och det känns verkligen som om vi är vänner och jag räknar in henne i min krets av 3 personer (nu fyra) som känner mig och som jag kan lita på. Nu är hon dock påväg hem till Tyskland efter att ha varit utbytesstudent här i Sverige så det blev ett hejdå och jag kommer sakna henne så mycket. Det känns lite konstigt faktiskt, att hon helt plötsligt är borta (även om vi bara träffats runt fyra gånger och bara känt varandra i kanske 1-1,5 månad). Nelly jag saknar dig redan och jag kommer åka till Tyskland och hälsa på dig någon gång!!

I tisdags, alltså igår, var det dags för ett nytt avsked, men denna gång av en serie. SKAM har nu sänt sitt sista avsnitt. Det känns tomt, som ett hål inom mig. Serien har hjälpt mig så mycket och jag har kunnat relatera till så otroligt många olika saker, ett exempel: Vildes svält-period. Att inte vara nöjd med sin kropp och jämföra sig med sin "snygga kompis". Efter att ha följt serien på riktigt i 1 år och 10 dagar. Så har den funnits där under en viss tid nu. Jag såg dock i stort sätt alla avsnitt på säsong 2 för 1 år och 3-4 månader sedan tack vare en vän som rekommenderade serien till mig och vi kollade på rasterna i skolan. Det känns sämst att den serien är över och är så irriterad över vad de gjorde med Penetrator-Chris och Emma??? WTF JAG VÄNTADE INTE I ÖVER ETT ÅR PÅ CHRIS OCH EVA SOM KK:S FÖR ATT HON SKA SLUTA MED JONAS???? I övrigt var avsnittet helt underbart och jag kan inte be om en serie som tar upp sådana viktiga saker på ett helt naturligt sätt att göra det bättre. SKAM är en av FÅ serier som hållit sin standard från avsnitt 1 till avsnitt 43.

Takk SKAM, før alt. För min tid på Google Translate för att översätta ord medan jag kollat serien på NRK med norsk text för att förstå bättre, för alla gånger jag behövt pausa för att hinns läsa alla meddelanden. För att ni fått mig att börja gråta mer än en gång. Takk hade!

Idag denna underbara onsdag blev det ett hejdå till älskade PLL, efter att ha följt serien runt 5 år och innan följt den lite halvt på tv såg jag sista avsnittet idag efter jobbet hos Elsa. Vi bestämde imorse att jag skulle gå till henne efter att jag slutat och se på det sista avsnittet samt äta chips tillsammans.

Avinitet blev en besvikelse för mig. Jag har nu väntat i flera år på att få veta vem som är A. Och ja vi fick veta att det var Mona i säsong 2, sen fick vi veta att Uber A var CeCe Drake i säsong 6 (plus en massa grejs där emellan). Det kunde och borde ha slutat där, efter säsong 6. Nu kom istället Spencers tvillingsyster från ingenstans och är A.D. (Alex Drake). Det är ologiskt. Det är konstigt, och hon har inte existerat innan säsong 7. Det finns fortfarande många obesvarade frågor kring serien och allt Spoby (Spencer + Toby) under denna säsong har alltså varit A.D. Toby har alltså inprincip blivit våldtagen av Alex eftersom han trodde det var Spencer. Och hela avsnittet slutade med att den nya gruppen med high-school tjejer med Addison som ledare och hon försvinner under en övernattning i en "lada". Känns det bekant? -JA! Är det onödigt? -Som fan, (som Elsa sa) ingen bad om det här. INGEN BAD OM EN NY GRUPP SOM SKA GÅ IGENOM EXAKT SAMMA SAK! Avsnittet hade jag kunnat acceptera bättre om det hade avslutat med the Liars och inte några nya wannabe-Liars. Det känns (återigen Elsas geniala ord) som om de byggde upp en plot över wannabe-liars istället för att fokusera mer på the Liars och A.D.

Trots min besvikelse vill jag tacka Pretty Little Liars för dessa år, hur ni har påverkat mig som person och modekänsla. En serie som alltid kommer ha format mig till den person jag är idag och lärt mig mycket. Jag är tacksam och det känns tomt att veta att det faktiskt är slut. Slut på riktigt. Bye bye PLL, - kisses E.

Som rubriken lyder, det har varit många hejdå denna vecka. Faktiskt varje dag. Det är aldrig kul att säga hejdå men vad kan man göra? Hellre ett hejdå än inget hejdå alls- De känslorna vet jag också, när man inte tagit hejdå. Jag tycker alltid ett form av avslut är viktigt.

Visst två av dessa hejdå var till serier men eftersom serier är en otroligt stor del av mig är det ganska jobbigt ändå. Serier är det som får mig att tänka på annat och återhämta mig efter en dag i tillexempel skolan, eller att ha umgåtts med människor. Jag beskriver mig som en introvert person och serier hjälper mig att slappna av och tänka på annat än vad jag kunde ha gjort annorlunda och det är viktigt för mig.

XoXo Emma och Nelly välkommen till bloggen <3

Likes

Comments

Igår var det midsommar och det var en väldigt händelserik dag som började med ett alarm 07:50 eftersom jag skulle jobba. Nu när sommarlovet börjat har ju även sommarjobben dragit igång och jag jobbar första perioden på ett äldreboende bara 5 minuter ifrån där jag bor. När jag kom hem hade jag runt 1,5 timme på mig att hitta kläder, sminka mig och duscha (tvätta håret). Jag fick en panikattack och satt och grät på mitt rum en längre tid för att jag inte hade några kläder att ha på mig och så vidare. Jag hade dock hunnit duscha innan attacken.

Tillslut tog jag jeans och ett linne och jag personligen har aldrig tyckt jag haft på mig något tråkigare i hela mitt liv men nu i eterhand är jag ändå hyfsat nöjd. Sminket blev i stort sätt bara en bas + läppstift då jag inte vågade ha allt för mycket mascara + eyeliner på mig om jag skulle börja gråta igen.

Jag och mina kusiner hade bestämt att vi skulle fira midsommar tillsammans med släkten i Namn som vi inte gjort på flera år, så vi gjorde det. Klockan halv 5 var det fördrinkar med lite tilltugg och efter det blev det Det heliga Brattåsracet och alla gick all-in som vanligt, vilket betyder fulkörning med alldeles för hög hastighet på byvägarna... Vi tävlar alltid upp till Brattåsen för att plocka blommor snabbast och komma tillbaka till huset. När det var klart gjordes stången och jag gjorde även en midsommarkrans haha. Efter det var det middag -> brännboll (vi ungdomar vann) -> efterrätt runt 11/12 -> och slutligen Sista paret ut o kut + lite dans. Efter det var klockan efter ett och jag gick till ett gäng kompisar som var i ett hus i samma by.

Det var jättetrevligt där och jag tror jag somnade runt 6 på morgonen, så jag har bara sovit runt 5 timmar "inatt".

Jag måste säga att den här midsommaren är en av mina favoriter, jag hade så himla roligt och allt var så trevligt!

Jag tänkte även skriva lite vad jag gjort än så länge på sommarlovet, på avslutningen hade jag och Östbergs-gänget vår traditionella grillning som vi haft i 4 år nu (alltså sedan jag började på Östberg). Sen hade några av oss sleepover och sen var i stort sätt den helgen över. På måndagen var jag på någon informationsgrej inför att börja jobba med äldre människor och på tisdagen började jag jobba. I onsdags fyllde Unni 18 år (??!! WTF HÄNDER MED TIDEN??!!) så hon firades och har aldrig känt mig så liten som jag gjorde när hon satt där och drack champagne med resten av de "vuxna" och jag satt där med mitt alkoholfria. I torsdags hade jag dels ett möte med Jonas och det var mitt näst sista möte med honom och sen är det antingen BUP eller inget och dels så var jag hos en kompis.

Ja och sen var det ju fredag haha. Denna vecka har gått så otroligt fort (även om söndagen är kvar). Idag har jag inte gjort så mycket, kom hem typ halv fem städade ihop alla kläder jag rivit ut från garderoben samt plockade ihop på sminkbordet. Jag förde även över bilder från igår samt Unnis födelsedag och nu sitter jag här och skriver.

Det här var vad jag hade på mig igår haha.

Linne från Hollister, Jacka från Zara, Byxor från Only, Skor från Scorett, Läppstift från Kylie Cosmetics färg Valentine.

XoXo Emma.

Likes

Comments