Header

God förmiddag alla!
Just nu sitter jag i bilen med Elin och vi är jag påväg mot ett nyårsfirande. Ska fira kvällen med henne och hennes familj hos deras barndomsvänner.

Men nog om det! Vad har jag hittat på den här veckan? Jo jag har varit på läger och åkt skidor med några ifrån min klass. Kände 3 utav 48 som åkte med sp det var mycket trevligt att träffa lite nytt folk.
Ett mycket bra sätt att avsluta året; i skidbacken. Utvecklades mycket och hoppas på att åka mer innan vintern är slut. Här får ni lite bilder ifrån veckan så får vi höras så snart som möjligt. Ska bli bättre på att blogga 2016, ett utav alla nyårslöften. Ha det så hörs vi!

/Alice

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

...ute på stan med min faster. Vi gick runt i inredningsbutiker och strosade lite. De sista julklapparna blev också inhandlade så nu är det bara att slå in dem!

Blev också med pjäxor! Japp, fick ett par i julklapp utav fina faster. Det är med henne jag oftast brukar åka med så tror hon tyckte det var smart utav mig att skaffa ett par egna. Det är hon som fått stå ut med alla mina tårar och tjat över obekväma hyr pjäxor under alla 10 år vi åkt tillsammans. Så är nu evigt tacksam för ett par egna.

Likes

Comments

Hej, det var några dagar sedan nu. Ber om ursekt för det, har haft mycket att göra dessa dagar. Eller egentligen inte. Det ända jag har gjort är att oavbrutet kollat på musikhjälpen och pluggat det sista.

Idag är det i alla fall fjärde advent och det jul-fixas en hel del i huset just nu. Min mamma älskar att pynta, hällts lite som Ernst gör det. Vi får inte klä granen till exempel för den ska se ut på ett visst sätt för att kunna matcha allt annat. I mitt hus prioriteras julpyntet helt enkelt och maten. Vi tänker mycket på "det blir vad man gör det till", alltså man får forma sin jul hur man vill. Det viktigaste är ju vilka man firar med, om man nu vill fira.

Många saknar nu snön, och jag har också börjat göra det lite grann faktiskt. Det blev så tydligt efter veckans Musikhjälpen om varför den inte är här och att det är vårat fel. Vi kan inte längre ta tillbaka det vi förstört men vi kan arbeta för att det inte ska bli värre. Vi får lära oss att anpassa oss till regn på julafton helt enkelt och sluta klaga över det. Julstämningen blir vad man gör den till, spela roll om himlen är grå.

Alice

Likes

Comments

Sitter nu på bussen på väg till ett matteprov... mycket otaggad och en smula nervös men det går nog bra.

Hela morgonen har jag lyssnat på Musikhjälpen. Direkt när jag vaknade satte jag på P3 och haft en otroligt mysig morgon till rösten jtav Linnea Henriksson och Gina. Tycker att alla ska stänga ner Spotify denna vecka och gå in på SVTplay och titta oavbrutet på Musikhjälpen. Den näst bästa veckan på året har börjat nu, time to emrace it!

Likes

Comments

I söndags var vi i filmklassen ute och filmade. Eller inne. Vad säger man? Vi filmade i alla fall Luciatåget i Domkyrkan här i Göteborg. Vi var på plats i skolan mycket spända och nervösa för att hämta grejor. Vi tog sedan med oss allt och riggade upp. Det var mycket rörigt måste jag säga men otroligt fint! Så nu kan jag stolt skriva på CV:t att jag har delvis haft hand om ljudet på inspelningen till DVD:n.
Kören bjöd sendan på middag och vi blev placerade på en mycket spännande restaurang. En sushi-buffé-restaurang. Vi satt bredvid ett rullband där det åkte förbi all möjlig sorters sushi.

Hoppas ni hade en fin Lucia ni med!

Alice

Likes

Comments

Hej!
Halva dagen spenderades i sängen måste jag erkänna. Vaknade vid halv 1. Då gick jag ner, hämtade frukost, gick upp och la mig igen, tittade på julklalendern och så gick dagen. Hittade också en annan bra serie på svt-play som fanns i repris. Jag hade inte sett klart den innan den försvann så kollade äntligen ikapp den också. Fick sedan skynda mig in i duschen och upp till bussen då jag skulle på julbord nu i eftermiddags. Det var simklubben som bjöd som tack för den här terminen på kanten, trevligare än vad jag trodde i alla fall. Kom sedan hem vid 20 och har klippt film tills nu...
Ganska händelserik dag ändå, men imorgon blir det ännu mer, så titta in då också! :)

Go'natt,
Alice

Likes

Comments

Hej! Uppdateringen har inte varit den bästa den här veckan, and we are sorry. Vi har både haft så mycket att göra och så lite att göra så att det inte blivit av helt enkelt. Min nouw-app har krånglat så har inte kunnat blogga ifrån mobilen tyvärr och plugget har inte varit nådigt asså. Men aja, nog med bortförklaringar.

För er som undrar har jag återhämtat mig lite ifrån min stressade hjärna i alla fall. Nu finns det mer plats för julstämning och en sista pluggrush. Snart har vi deadline på en kort dokumentärfilm vi gjort de senaste månaderna, men även om vi haft mycket tid att arbeta på den är den fortfarande inte klar. Lite besviken på oss är jag väl, men låt oss lära oss utav våra misstag istället. Och den där julstämningen finns ju knapp alltså... men det är typ 16 dagar kvar till jul så den kommer väl snart antar jag :)
Ikväll är det filmkväll i kyrkan men kommer inte kunna gå för jag har tagit på mig uppdraget att passa min bror. Jag lyckas ALLTID dubbel-boka mig, så hopplöst. Men det blir väl mysigt det också antar jag. Funderar på att skriva en film-tips lista till ikväll att lägga upp, eftersom att det är fredag å allt.

Bjuder därför på en misslyckad bild ifrån i somras. Försökte få med de andra i ungdomsrummet också, skyller på kort bländare.... Och ja, jag vet att jag ser ut som en groda.

Alice

Likes

Comments


Dagen spenderas hemma vid skrivbordet. Har mått så dåligt det senaste och behövde ge hjärnan en storstädning. Har haft så mycket att tänka på så allt jag gjort har bara blivit halvdant. Men om jag ska börja med att ta en sak i taget, behövde jag ta en dag hemma i lugn och ro. Så direkt efter frukost började jag lista upp allt plugg som behövdes göras. Har sedan dess jobbat på. Känns som att det börjar lugna ner sig lite trotts allt. Har alltid haft svårt att koncentrera mig och kan jobba bättre hemma, när jag väl bestämmer mig för det förstås. Så kommer nog kunna gå till skolan imorgon lite mindre stressad och lite mer förberedd, det känns bra.

Alice

Likes

Comments

Efter en dålig dag avslutade jag den i undomsrummet i kyrkan, som varje måndag. Inte så många där idag så vi fick målat klart på väggen som vi började på förra veckan och bara kopplat av lite. Behövdes för mig i alla fall. Har stressat så över inlämningar och uppgifter som snart skall vara klara så det var skjönt att få gjort något som kändes gott i hjärtat ikväll.

Har gjort så mycket det senaste och kanske lite glömt bort vem jag gör det för. Motivationen har där efter sjukt till botten och det har inte varit lika kul som jag ville att det skulle vara.
Kanske är en stor anledning till varför jag är så sur och arg hela tiden. Jag är det inte på andra, det är inte någon annans fel, bara mitt eget. Blir så dumt när man tar ut sin ilska på andra när de enda de gör att att försöka förså, uppmuntra och få en på bättre humör. Ska försöka ta en dag i taget och prioritera bättre nu in i det sista till jul. Så får jag unna mig lite vila sen...

Tack för idag alla och go'natt,

Alice

Likes

Comments

Måste ändå säga välkommen tillbaka till den blåa himlen. Mycket efterlängtad från mig i alla fall, hur känner ni? Vet att många förväntar sig snö på marken första veckan utav december, men när hände det senast får jag fråga. Sluta klaga på vädret alla göteborgare! Ni vet mycket väl att vi är i staden där det står regn med stora bokstäver på väderleksraporten året om. Utom vissa guldkorn till dagar som idag då himlen konstigt nog är blå. Vill ni ha snö, åk längre upp i landet. Hörde att sälen öppnade för säsongen nu i helgen.

Fick lite tb-kännsla när jag gick till bussen i solskenet. Så här kommer lite bilder från i somras!


Alice

Likes

Comments