View tracker

Japp, rubriken talar för sig själv. Jag och Nicklas har skrivit kontrakt (första hands-kontrakt) och får tillträdde till vår första lägenhet ihop fjärde februari.

Jag älskar den. Det är en hyreslägenhet men vi kan hyra den hur länge vi vill och det är en nyproduktion som är under uppbyggnad just nu. Vilket alltså innebär att vi bestämmer allt med inredning och möbler etc helt själva ifrån grunden. Jag har verkligen velat berätta detta för er sen Nicklas fick samtalet om att vi fått den.. men inte varit redo. Nu är jag redo och jag tänkte berätta lite om hur allt gick till.

Jag började kolla runt efter lägenheter i Köpenhamn redan i slutet av september. I mitten av oktober blev jag och Nicklas tillsammans mer seriösa med letandet och två dagar senare hittade vi denna. Det är som sagt en ny produktion och de bygger om en gammal fabrik till lägenheter. Vi hittade den en fredag och söndagen samma vecka kl 11 var det visning.

Eftersom det är ett lägenhetshus med flera lägenheter var det inte bara en lägenhet ledig utan bilderna visar en färdig lägenhet som används för visning och som exemplar för de övriga lägenheterna eftersom konstruktionen och uppbyggnaden är den samma för dem allihop. Jag tror det var 12-14 lägenheter kvar när vi fastnade för denna eftersom de andra i huset var reserverade och upptagna.

Vi bestämde att Nicklas skulle gå på visningen, jag var ju i Marbella så jag var bara med över telefonen. Vet inte riktigt hur jag blivit så insatt i mäklarbranschen det senaste? men det har jag så jag tvingade bland annat Nicklas att vara där en timma innan visningen började... Och tur var det för det visade sig att det inte bara var vi som var intresserade och hade fastnat för dessa lägenheter. Utan även 4-500 hundra andra.

Tack vare att Nicklas var där tidigt kom han bland de 100 första och av alla 500 som var intresserade och de 12-14 (kommer inte ihåg exakt) lägenheter som fanns ledig blev en vår! Så den 10 oktober blev vi med lägenhet.

​Bilderna är ifrån den färdiga lägenheten och möbleringen är förslag. Vi kommer inreda liknande men ändå olikt. Givetvis kommer det dock skrika dansk design om vår lägenhet eftersom både jag och Nicklas älskar det. 

Den är inte jättestor. Hela 38 kvadratmeter. Men det är högt i tak och titta på fönstret!! JAG ÄLSKAR DET. Dessutom är det (i mina ögon en bra första lägenhet) eftersom vi inte vill låsa oss än och för att vi vill resa mycket och kanske bo i ett annat land inom en snar framtid. Därför är en hyresrätt som denna perfekt i dagsläget. Och när det kommer till pengar och betalning så betalar vi givetvis hälften var, 50/50.

Så ni förstår mig säkert när jag säger att jag är besatt av inredningsaffärer och inredningskonton på instagram just nu va? Och det känns samtidigt så skönt att det är några månader kvar tills vi får tillgång till den för då hinner jag landa lite i allt, komma in i livet här och nu och sätta upp nya mål.

Men just nu njuter jag mest av allt fantastiskt jag har fått vara med om detta året och vart detta året har tagit mig. Ingen kan någonsin ana hur tacksam jag är för 2016 och livet! Pirrar i magen av bara tankarna på året som gått. Tack, tack, tack så himla mycket för allt!

Det var allt för idag. Massa kramar, ifrån en väldigt glad och tacksam Emma.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej där!

Redan torsdag igen och dags för veckans uppdatering. Här om dagen tog jag och Nicklas med systemkameran när vi gick en sväng på stan. Resultatet skådar ni ovan.
Annars denna veckan så har det inte hänt allt för mycket spännande saker. Jag kommer in mer och mer i allt och är nu dansk-medborgare efter flera om och men.

Mitt fokus i veckan har faktiskt legat på yoga för att släppa och strecha ut vissa spänningar jag har i kroppen. Yoga på danska är något nytt men uppläget och koncepten på passen är väldigt bra. Jag ska starta morgondagen och min fredag med två timmar yoga, så perfekt och min kropp älskar det. Brukar du yoga?

Ikväll ska vi till Solrød och äta middag med Nicklas familj. De har som torsdags tradition att de går ut och äter. Förra torsdagen var jättemysig och jag är övertygade om att det kommer vara det ikväll med. I helgen ska jag resa, jobba och träffa en av mina närmsta vänner. Därför ser jag så mycket fram emot helgen. Vad ska du göra i helgen?

Kram, Emma

Likes

Comments

View tracker

Ifrån i söndags när jag och Nicklas tog en lååång promenad genom Köpenhamn, tittade i inredningsbutiker(Soon going to tell you guys about that..) och prata om allt mellan himmel och jord.

Ifrån i måndags när jag sprang runt på Strøget för att hitta den perfekta stickade tröjan efter att ha pratat bort två timmar i telefonen med Lina.

Tiden springer verkligen förbi och nu är det redan en vecka sen som jag kom till Köpenhamn. Tiden som gått har förgyllts med massor av guldklimpar, stunder och nya intryck. Jag trivs verkligen bra här, himla bra och veckan som gått har gått åt till att komma in i och skapa en vardag här. Se mig omkring och lära känna Köpenhamn. Det är väldigt viktigt för mig och jag vill helst kunna staden jag bor i utantill.
Det har därför blivit endel promenader och en skön, rejäl löprunda.

Kommer in i allt mer och mer men det finns mer att lära och se. Vill lära mig danska. Måste lära mig danska. Men nu, + & - med veckan som gått.


Ups & downs this week

+ I lördags när jag, Nicklas och Jasmine (Nicklas mamma) var på Bio och åt middag ihop. Otroligt rolig och mysigkväll som gör mig varm i hjärtat så fort jag tänker tillbaka på eftermiddagen/kvällen.

-
Att man måste ha ett CPR nummer för att skaffa ett gymkort här...... och att det som alltid är lite små struligt (läs fruktansvärt krångligt) att fixa det.

+
Att jag trivs fruktansvärt bra här på alla sätt och vis.

-
Att jag fryser så jag blir blå om näsan när det är 3 grader haha, tre grader...
fick ett sms av mamma där hon fråga om det var kallt. Jag beskrev kylan som om jag vore på Antarktis men sen kände jag mig tvungen att kolla vad temperaturen faktiskt visade och då visar den 3 grader haha, fick förmildra min beskrivning lite men kallt är det. Gillar det dock. Alltid gillat kylan. Det har sin charm.

+
Att det finns så mycket inspiration överallt och människor som inspirerar mig. Jag älskar det.

-
Att Nicklas har brutit ett finger, opererades igår och ska gå med gips i fem veckor.. Killen kan inte ens smöra en macka... ;-)

+ Att äntligen ha min skandinaviska standard igen <3 LOVE THAT! På alla plan. Ifrån hushåll, till mataffärer, restauranger och service. Och jag får inte glömma, kollektivtrafiken (!!) Hörs om en vecka, puss & kram Emma

Likes

Comments

Snapshot you haven´t seen.

Sen senast vi hördes har jag spenderat mina sista dagar i Marbella för i år.

Jag har sträckläst "Jag är inte perfekt, tyvärr" av Michaela Forni. Kan ge den ett omdöme i två ord. Älskar den.

Unnat mig massage x2 för att jag klarade 5 månader som telefonförsäljare.

Knappast tränat alls för min inspiration och motivation till träning är som bortblåst... :(( Hoppas den kommer tillbaka nu i CPH (!!)

Insett att månaderna som telefonförsäljare har gett mig telefonfobi.... Jag som älskade att prata i telefon? Kunde easy prata bort en eller två timmar med mina närmsta vänner, när som på dygnet. Aja det ska jag börja älska igen, punkt slut. Funkar ej när man bor så långt bort.


Men nu till det ni säkert är mest nyfikna på. Min flytt till Köpenhamn. Vet inte om jag nämnt det tidigare här på bloggen men jag har alltid sagt att jag ska bo i Köpenhamn någon gång i mitt liv. Även om jag inte varit där innan i September nu i år så har det alltid varit en stad som verkligen tilltalar mig. Jag rent ut sagt ÄLSKAR den och det var kärlek vid första ögonkastet.
Jag diggar den danska inredningsstilen, den danska kulturen och allt som andas, uttrycker och är Copenhagen. Därför känns valet inte svårt och ganska självklart.

Jag vill lära mig danska och upptäcka staden ännu mera. Leva där och skapa en vardag där. Sen finns ju även Nicklas här <3 det är ett stort + och gör flytten ännu bättre.
Dessutom känner jag mig väldigt klar med Marbella. Misstolka mig inte, jag älskar Marbella och stortrivs här, men på sommaren, en månad eller två. Det har jag insett nu för jag saknar det skandinaviska tempot och kulturen för mycket. Jag vill gå upp vid 06.00 och börja jobba 8.30. Haha det kanske låter sjukt i någons öron men that´s me i vardagen med ett arbete. På semestern och sommaren är det en annan sak ;-)

Så idag, exakt fem månader efter att jag landa på Malaga flygplats (10 juni) en vecka efter att jag tagit studenten lämnar jag Marbella och Spanien för i år. Jag flyttade hit på obestämd tid och när jag kände mig redo skulle jag göra något nytt, testa något nytt, upptäcka något nytt och därför är CPH och Danmark perfekt som nästa steg i mitt liv. Så tack Marbella och Spanien för allt.

Jag är så otroligt himla sjukt jävla glad att jag fått denna chansen och möjligheten att flytta till CPH så tack livet för det och för att mer bra saker är på gång. Tänk om 15 åriga Emma hade vetat detta...
Som ni kanske märker är jag typ i extas, jag känner så mycket, är så tacksam och glad men även pirrig och lite rädd. Det är tusen känslor och kan inte få ut allt i ord. Jag måste liksom nypa mig i armen ibland för att fatta att allt som händer verkligen händer. Jag vill inte att ni på något sätt tror att jag skriver detta för att vara storordig eller stoltsera mig själv. Nej nej nej. Jag har inte vågat berätta det för någon för jag vet att många saker sticker i andra folks ögon, Pdotter fick mig dock att tänka om när jag läste hennes inlägg om att hon och hennes P har köpt en lägenhet. Jag älskade det jag läste, såg och blir så sjukt glad för deras skull även om jag inte varken känner eller har träffat dem. Om två år vill jag också köpa en fantastiskt lägenhet!
Nu skriver jag det här för att uttryck min glädje, känslor och tacksamhet i en text. Att skriva har alltid varit terapi för mig både i glada och ledsna stunder.

Kram, Emma

Likes

Comments

Som rubriken lyder så har jag lite funderingar. Denna gången gäller det bloggen och jag funderar på att börja blogga enbart en till två gånger i veckan?

Det kanske låter konstigt och lite.. men let´s face it jag lyckas aldrig uppdatera en gång varje dag en hel vecka ut... Tiden finns helt enkelt inte där och jag är så färdig med alla "fylla ut bloggen" inlägg så nej tack till dem.

Vill att min blogg ska vara lite som min dagbok men att läsa om min dag och hur den varit dag ut och dag in känns inte jätte inspirerande att varken skriva för mig eller att läsa för er. Därför funderar jag på att hålla mig till ett inlägg i veckan. Då kan det vara ett inlägg i form av min vecka och vad den innehållit, dalar och toppar men även något tips, tankar eller känslor.

Ska jag börja med detta då ska jag ha en bestämd dag. Så ni vet vilken dag ni ska kolla in här. Och det där med dag kan ju vara lite svårt att komma på men nu i samma sekund som jag skriver detta slog det mig att torsdagar är en bra dag. Varför? Jo för då är mer än halva veckan gått och jag brukar veta vad jag har för planer inför helgen. På så sätt kan ni ta del och följa mig på bästa möjliga sätt, tror jag. Så ja, så får det nog bli.

Torsdagar it is, keep that in your mind ;-)

Likes

Comments

Ifrån tisdagens mys/charkkväll med Hanna efter jobbet. Jisses vad jag har saknat henne... blev alldeles lugn och lycklig i själen av att se henne igen och nu är hon här i en vecka <3

Har insett att när jag flytta hit tillät jag inte riktigt mig själv att sakna alla där hemma för jag visste att saknaden skulle bli så stor och stark. För stor för mig för att klara av att hantera så jag stängde av dem känslorna. (En dålig egenskap jag har) Jag kan ångra det nu i etfterhand men tyvärr kan jag inte ändra på det nu utan bara se till att visa det nu istället och visa uppskattning. Och det gör jag. Jävlar vad jag uppskattar allt. Allt jag har och gör. Som den här kvällen med Hanna. Den var balsam för själen.

Likes

Comments

Just nu har jag ca tusen bollar i luften och vid sidan om är min syster här och hälsar på. Hon kom i måndags och jag kom hem ifrån en underbar weekend i Paris med Nicklas i söndagskväll.

Vill inte gå in mer på vad som är på gång riktigt än men stay turned, uppdatering och information kommer. Tills dess hoppas jag allt är toppen med er och att ni har och får världens bästa vecka.
Till sist. Tack livet du äger!

Likes

Comments

Redan fredag, äntligen fredag! Några jobbtimmar återstår innan jag checkar ut och går på helg. Vart tog denna veckan vägen?
Känns som den bara försvann men den leverade som jag ville och nästan mer. Nu är jag pepp på helg och ledighet och nästa vecka. Men mer om den då och tills dess önskar jag er alla en jättetrevlig helg och jag tycker vi startar den lite i förväg med några inspirerande texter.
Puss & kram, Emma

Likes

Comments

Mejeriprodukter i form av kvarg, riktigt yoghurt, smör och grädde... Speciellt en god yoghurt och kvarg. Det finns inte här och om det finns så är kvalitén katastrof...

Hemmakväll... åh det saknar jag så mycket. Men som tur är finns scandi, en skandinavisk mataffär och givetvis har de lösgodis. Jag är så gott som stammis såklart och mitt sockerberoende hålls i schack ;-)

Att köra bil, att kunna ta sig vart som helst när som helst med den. T.ex att kunna ta bilen när man måste till banken, när man ska handla eller till jobbet... bussarna och kollektiv trafiken i Spanien ligger några år efter Sverige...

Svenska lagar och regler.

Men mest av allt saknar jag den goda standarden på allt, hela tiden. På vatten, ventilation, värme och el. Samtidigt så väger många av fördelarna med Spanien över men jag behöver den skandinaviska standarden i mitt liv. Så i framtiden ska jag bo både i Skandinavien och utomlands. Det är slutsatsen jag kommit fram till efter 5 månader här. Så jag får lite av varje liksom.

Likes

Comments

Planera in en frukostdejt med en kompis, pojkvännen eller mamma/pappa mitt i veckan innan jobbet. Lovar att det fyller dig med massa positiv energi mitt i veckan eller varför inte göra det nästa måndag för en ultimat start på nästa vecka? Nu på torsdag funkar ju också perfekt, då är det ju snart fredag så varför inte ta ut det lite i förskott? ;-)

Ta en promenad och mata ut gamla favoritlåtar som du kan helt utantill och bara sjung med allt vad du kan! När jag gör detta fylls hela jag av bästa jävla måbra känslan någonsin..!


Ring någon som står dig riktigt nära och bara prata bort en timma eller två, skratta så mycket du kan och fyll på med massa positiv energi!

Hej på er! Hej tisdag! Hoppas ni får en bra dag. Jag hade en grym start på dagen och tänkte dela med mig av några måbra tips som jag brukar förgylla min vardag med. Hoppas ni gillar det. Puss & kram, Emma

Likes

Comments