Varje år är det homecoming på de flesta amerikanska skolor och nyligen hade vi vår! Det börjar en månad innan med att alla elever får rösta på 2 tjejer från varje årskurs som ska få representera sin årskurs! De tjejer som får flest röster kallas homecoming maids, alltså brudtärnor. I den äldsta årskursen, senior väljs dock 3 tjejer och sen får fotbollskillarna rösta på någon av tjejerna och tjejen med flest röster blir homecoming queen, alltså bruden. I början på oktober på en av fotbollsmatcherna hålls själva ceremonin, varje tjej får välja vilka killar som ska gå med vid hennes sida inför publiken, och i högtalaren ropar dem upp namnet på tjejen, fotbollskillarna som går med henne och alla deras föräldrars namn. "Brudtärnorna" hade på sig blå/svarta klänningar och homecoming queen (bruden) hade på sig en vit brudklänning!

Under kvällen så uppträdde skolans band, militär, cheerleaders, danslaget och självklart spelades det en amerikansk fotboll också och det är ingen chock precis att vi vann stort igen haha! Nu närmar sig verkligen finalen av fotbollssäsongen och vår skola är tippade att vinna allt i år, herregud vad häftigt om jag får vara med om det!

Veckan som är innan homecoming-matchen klädde vi alla elever upp oss varje dag till olika teman! Ska redigera alla bilder från när vi klädde ut oss och lägga här så snart som möjligt! Det är så verkligen så roligt att klä ut sig i skolan inför matcher, Sveriges skolor borde verkligen ta efter!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ännu en fotbollsmatch och ännu en vinst! Temat var Pink Space för bröstcancer och jag gick all-in! Matchen spelade hos motståndarlaget Russellville som ligger 1 timme bort, detta stoppade dock inte vår skola från att åka och heja utan vi var alla där och skrek som vanligt haha. Skolan vi mötte hade också några utbytesstudenter, en av dem är från Sverige så jag träffade henne i halvlek vilket var så roligt!! ( @josieinarkansas på instagram)

Likes

Comments

Denna videon visar lite från fredagskvällarna här, verkligen varenda person som bor i denna staden går på matcherna och det skadar ju inte att vi är bästa laget i hela serien heller! Detta är helt klart en av de bästa sakerna med mitt utbytesår!

Likes

Comments

Jag tror att det är minst lika svårt att ta beslutet att avbryta sitt utbytesår som det är att stanna hela året ut. Från början var vi 12 utbytesstudenter på min skola, 1 lämnade efter någon vecka, 2 kommer lämna inom någon månad och ytterligare en, han på bilden som är en av dem jag blivit väldigt bra kompis med lämnar redan nu på söndag. Som utbytesstudent är det jobbigt att vara runt andra som väljer att åka hem, dem gör det mer accepterat att välja att avbryta vilket gör det ännu svårare att stanna, för oavsett hur mycket jag älskar mitt liv här så kommer hemma alltid att vara hemma i Sverige, där min familj finns. Jag vill inte avbryta mitt utbytesår alls, men jag hade gjort vad som för att få pausa det och åka hem en vecka och krama om min familj. Det är nästan jobbigt att veta att jag när som helst på dygnet kan ringa STS och be dem boka nästa flygbiljett hem vilket kommer göra att jag får krama om min familj inom bara ett par dagar. Men jag ska klara det, jag kommer klara det, saker som detta gör det bara lite tufft, även om jag lever som i en amerikansk high school film så är vissa dagar jobbigare än andra och det måste man vara förberedd på för det är ju också en del av utbytesåret vare sig man vill eller inte.

Likes

Comments

Idag i kyrkan så gav Luke mig kanelbullar som han och hans mamma hade gjort, så himla söta! <3 Kyrka som vanligt idag, vi åkte till den mexikanska restaurangen och åt efter, åkte vidare och handlade mat på Walmart inför skolluncherna i vecka och sen åkte vi till en second hand butik och köpte kläder inför Homecoming week där vi ska klä upp oss varenda dag!

När vi kom hem började jag baka svenska kakor direkt och tiden bara försvann kändes det som haha för när jag blev färdig med kakorna var det dags att åka igen för att spendera tid med ungdomsgruppen från kyrkan! Har kommit väldigt nära vissa från kyrkan och jag är så otroligt tacksam att jag lärt känna dessa människor! Detta var verkligen en fullspäckad dag, men det är ju precis så jag vill ha det för jag är ju trots allt bara här i 10 månader och vill verkligen ta vara på varje dag fullt ut!

Likes

Comments

Inga bilder eller videos kommer någonsin kunna visa hur himla roligt det är på fredagskvällarna! Vårt fotbollslag är just nu det bästa i hela delstaten (man tävlar inte mot andra stater så bättre blir det inte) så alla är supertaggade och skriker och dansar till ljudet av skolans bands trummor och fyrverkerier smälls konstant då vårt lag hela tiden krossar motståndarlaget!

Har fortfarande svårt att ta in att just jag får uppleva detta, jag hoppades när jag skickade in min ansökan att min skola iaf skulle ha någorlunda high school spirit och ha ett hyfsat bra fotbollslag, och här är jag, ett par månader senare med ett fotbollslag som är bättre än alla andra i hela delstaten och med en skola där varrenda elev hejar på laget på fredagskvällarna och skriker och dansar som om det inte fanns något annat. Jag önskar att det fanns något sätt som gick att visa hur det verkligen är, men detta är en sån sak man bara måste vara på plats och uppleva själv för att förstå!

Likes

Comments

Som jag tidigare skrivit finns det regler på hur man får klä sig i skolan och det var bara en tidsfråga innan jag skulle bli tillsagd, inte för att jag varje dag klär mig utmanande och försöker bli "dresscoded" men för att det är ovant för mig och att jag lätt glömmer bort det. Häromdagen hände det iaf och jag vet inte om jag känner mig typ kränkt eller helt okej med det.

Jag och min klass var i biologisalen och gjorde olika slags laborationer och min lärare (en kvinna) knackar mig lite lätt på axeln och ber mig följa med henne ut ur klassrummet. Väl utanför så säger hon, "Så hur tycker du att det går i denna klassen?", jag visste inte riktigt vad jag skulle svara för jag var förvånad och konversationen var allmänt stel för jag visste att det finns folk som är sämre än mig betygsmässigt så jag visste att det inte hade något med det att göra. Efter några stela minuter om hur det gick i skolan så frågar hon "Har du någon annan t-shirt med dig idag" och det hade jag som tur var så jag svarar "Ja det har jag, ska vi laborera eller något som kan göra att jag får färg på tröjan?" (hade en vit blus på mig), läraren svarar "Nej, men... Helt ärligt så kan inte en enda kille i klassrummet fokusera på biologin när du har på dig den tröjan." så jag svarade försiktigt (utan attityd för då hamnar man bara i mer problem) "Okej..." och gick iväg och bytte om, detta tog 15 min av min lektion som jag senare var tvungen att ta igen. När jag hade på mig tröjan laborerade vi i grupper, så det var jag och 2 killar. Killarna var jätteduktiga i biologin och vi samarbetade jättebra, jag känner mig inte så "kränkt" men jag tycker synd om killarna för att lärarna tror så om dem.

Detta är tröjan jag hade på mig, längst ner på tröjan är det blommönster och det är små hål som bildar blommor, om man kollar cirka 10 centimeter från tröjan så kan man se igenom hålen men absolut inte på avstånd, men tydligen var det för mycket hud (en långärmad??). Regler är regler, så det var bara att gå och byta om och läraren tackade mig sen för att jag inte sa emot henne och inte hade attityd.

Likes

Comments

I helgen har vi varit i Oklahoma för att gå på en country-konsert, tivoli och rodeo! En fullspäckad helg (som vanligt haha), vet inte om jag gillar rodeo eller inte men antar att det är en del av den södra amerikanska kulturen så det var iaf roligt att uppleva det (fullt med cowboys överallt haha)!

I söndagskväll (precis efter vi kommit hem) träffades vi ungdomar från kyrkan och åt mat och sjöng lite sånger tillsammans, vi grillade också S'mores senare på kvällen vilket var supergott! Och som ni kan se på bilderna så fick jag chokladbollar av Luke! <3 Är förvånad över att det faktiskt smakade som äkta svenska chokladbollar haha!

Likes

Comments

Fredag igen vilket betyder match + ett tema vilket denna gången var 80's rock and roll, min klädsel för temat var kanske inte helt 100 haha för jag fick ett gult blomhalsband av en och tyckte det var roligare att representera Sveriges färger än att leka tuff i rock n' roll kläder! Greenwood vann matchen (som vanligt) och matchen spelades hos motståndarna men självklart var massa elever där och hejade ändå!

Efter matchen stannade vi och åt på McDonald's och helt ärligt så är jag förvånad att vi inte varit där tidigare, jag har alltså varit i USA över en månad utan att åka till McDonald's? Imponerad faktiskt, men nu var det tydligen dags iaf haha!

I lördags var vi och handlade mat inför skolluncherna i veckan och påvägen hem släppte Kristi och Molly av mig hos Martina, den italienska utbytesstudenten och jag spenderade hela kvällen där! Vi målade ett par timmar och pratade om allt möjligt, vi förstår ju varandra på ett annat sätt om man kan säga så eftersom vi båda upplever samma saker och båda är långt hemifrån! Sen kollade vi på Grease och åt pizza och chokladglass, en väldigt mysig kväll!

Några av våra vänner från kyrkan // Kolla hur lycklig Luke blev av lite Ahlgren's bilar haha!

I söndags var det kyrka som vanligt på morgonen, efter lunchen åkte vi hem och jag gick och la mig för har börjat få väldigt ont i halsen, vaknade några timmar senare och åkte direkt för att träffa nästan alla människor från kyrkan igen. Vi hämtade upp Martina påväg dit så hon fick träffa våra vänner från kyrkan och vara med oss där. Vi var hemma hos ett par från kyrkan och massa människor hade tagit med sig hemmagjord glass eller kakor/efterrätter så vi åt en hel del och sen gick vi ner till floden här i Arkansas vilket var väldigt fint och så spelade vi lite spel innan vi åkte hem vid 8-tiden igen!

Likes

Comments

Eftersom dagarna börjar smälta ihop med varandra här så har jag tänkt ändra "hur" jag bloggar, istället för att varje dag berätta om att jag har varit i skolan, pluggat och sen kyrkan så tänker jag två inlägg i veckan, ett som beskriver skolveckan och ett inlägg som beskriver helgen, istället för att upprepa mig varje dag om skolan!

Några av mina favorit-bilder från mitt utbytesår här hitills!

Snart har 6 veckor gått sen jag kom till USA, och om jag jämför med hur jag förväntade mitt utbytesår så kan jag glatt säga att det är så sjukt mycket bättre, inte för att jag trodde att mitt utbytesår skulle bli dåligt, jag trodde bara aldrig att det ens kunde bli såhär bra!

Vill också säga (för många har hört av sig och undrat) att området där jag bor är inte drabbade av orkanerna som varit här i USA på senaste tiden, delstaten som jag bor i gränsar till Texas där den första orkanen slog till, men vi är lite mer inåt landet i säkerhet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

2 gånger i kyrkan på 1 dag. Det är väldigt annorlunda om man säger så haha, att komma från min familj hemma i Sverige som knappast aldrig är i kyrkan till hit där vi går i kyrkan jämt och ständigt. Kyrkan har gått bättre än förväntat ändå, men det känns konstigt/speciellt att sitta i ett rum med hundratals människor som tror på samma sak och ägnar så mycket tid av sina liv till sin religion när jag själv inte ens vet vad jag tror på. Men samtidigt hade jag ändå inte velat byta bort kyrkan, jag är glad att jag får uppleva det för först och främst har jag lärt känna massa människor genom kyrkan och sen är det också häftigt att få höra deras historier om gud typ och få uppleva allt som har med det att göra.

Likes

Comments

Ena halvan av studentsektionen // Vid matchstart kastar alla upp babypulver som skapar ett vitt moln

Det finns verkligen inget jag älskar här i USA så mycket som fredagskvällarna, herregud va lyckligt lottad jag är som får uppleva detta! Min kompis Luke hade med sig en kamera under matchen också så därav alla fantastiska bilder!! Greenwood klassade ut motståndarlaget totalt med 49-0 och stämningen var verkligen på topp och fyrverkerier smälldes konstant! Temat för denna dagen/matchen var blått, vitt och rött dvs Amerikanskt tema och alla var verkligen uppklädda vilket gör det hela så mycket roligare!

Såhär ser vår plan/arena ut!

Bilder från dagens Pep Rally där vi taggade upp inför matchen!

Efter matchen åkte jag med Dane hem till en av utbytesstudenterna som fyllde år där vi grillade S´mores, man grillar marshmallows som man sedan tillsammans med choklad lägger mellan två kex! Det var första gången jag testade och det var riktigt gott faktiskt, väldigt typiskt amerikanskt har jag hört.

Likes

Comments

Har varit i USA en hel månad nu och har aldrig varit med om att en månad tidigare har gått så snabbt. Redan under min första månad här har jag hunnit uppleva tusentals olika saker känns det som och även fått besöka flera ställen! Jag har också hunnit lägga märke till några skillnader som finns mellan USA och Sverige, för det är minst sagt 2 väldigt olika länder.

- Osten!!! (Det första jag kom på haha, viktiga grejer) Detta är bland de konstigaste sakerna dem har här och att dem ens får kalla det för ost känns inte tryggt? Osten är kemiskt orange och smakar kemikalier med lite ostbåge-smak... Har inte ätit en enda ostmacka sen jag kom hit haha. Sen har dem ju ingen osthyvel heller, en av mina presenter till min v-familj när jag kom hit var en osthyvel och den verkar ha använts flitigt!

- Deras kärlek till landet! Herregud vad kära USA är i sig själva och vad dem älskar ännu mer är att visa hur stolta dem är över att vara just amerikanare och det märks hela tiden! Imorgon på fotbollsmatchen är det amerikanskt tema och det kommer bli helt galet, är så taggad för vet att alla verkligen kommer gå all in för det amerikanska temat!

- Skolsystemet, det är extremt annorlunda, samma schema varje dag och man har inte en klass som man är med utan man träffar olika människor i varje lektion vilket är både positivt och negativt, man lär känna väldigt många människor men det gör det dock svårare att lära känna någon på "djupet" och bli bra kompis med!

- Man åker bil överallt, varenda lilla sträcka så kör man, bussar eller tåg verkar knappast existera här (förutom skolbussar men det är allt)!

- Skollunchen, antingen packar man med sig egen hemifrån eller köper man lunch i matsaken vilket blir ganska dyrt i längden, jag tar alltid med egen lunch men jag saknar verkligen varm mat till lunch!

- Människorna är extremt öppna. Alla pratar med alla och folk ger komplimanger hela tiden!! Älskar det!!

Idag, Torsdag, bestod av skola, plugga och kolla på svenska tv-program och äta svenskt godis, vilar upp mig inför morgondagen som kommer bli väldigt lång eftersom det är matchdag! Go Bulldogs!

Bussarna är precis som på film dem också

Likes

Comments

Tänk er att ni ligger hemma i sängen med magont och så kommer ett enormt paket fullt med Marabou, paketet kunde verkligen inte kommit vid en bättre tidpunkt. I paketet fanns 3 stora Marabou mjölkchoklad, Ahlgrens bilar, 1 kg lösgodis och ett långt, långt brev. Jag har verkligen världens bästa vän som skickat allt detta till mig!! <3

Var som sagt hemma från skolan idag, hade en hel del skolarbeten att göra eftersom jag inte får hamna efter så jag pluggade mest (och frossade i svenskt godis hehe). På eftermiddagen kom Kristi och Molly hem och jag mådde lite bättre då så följde med till kyrkan på kvällen! Imorgon ska jag till skolan och det ska bli skönt att få komma tillbaka och träffa lite folk igen haha!

Likes

Comments

Idag när jag vaknade mådde jag inte alls bra men tog mig ändå till skolan för ville inte missa lektioner, men det blev bara värre och värre så till sist så sms:ade jag Rick att jag inte mådde bra och frågade om jag kunde ta mig hem på något sätt, han frågade om jag hade varit hos skolsköterskan än vilket jag inte hade, lektionen fortsatte och plötsligt ringde telefonen i klassrummet och min lärare svarar och ropar sen mitt namn och jag går fram till henne och hon ger mig luren och jag bara "eehehhh helloooooo??", människan säger åt mig att lämna klassrummet och gå direkt till skolans kontor (tror inte man vill bli skickad dit), jag fattade först inte vad som hände men sen påväg dit så började jag förstå att det nog var Rick som hade kommit till skolan för att "checka ut" mig, det är inte alls lika smidigt som i Sverige men han skötte allt åt mig iaf så jag mötte honom utanför kontoret och så skjutsade han hem mig!

Resten av dagen spenderades med Dexter i soffan, jag kollade på lite serier och pluggade en del! Trodde verkligen jag skulle få hemlängtan under dagen eftersom jag var hemma helt själv och inte gjorde mycket alls men fick ingen hemlängtan vilket var skönt!

Likes

Comments

Eftersom det varit Labor Day Weekend här i USA så var vi lediga från skolan idag, måndag! Pratade lite med familjen hemma innan jag åkte med min v-familj till en cowboy-butik där dem sålde allt en cowboy kan tänkas behöva haha, självklart testade jag också ett par cowboyboots men det var inte riktigt min stil.. Vi åkte sedan vidare till en pizza-buffe och det var så gott så jag åt alldeles för mycket mat (igen hehe)!

På kvällen åkte vi hem till Luke där vi träffade några vänner från kyrkan och badade ett par timmar vilket var så roligt! Vi lekte olika lekar, spelade volleyboll i vattnet och åt hemmagjord oreo-glass (godaste glassen jag ätit <3) Ett väldigt bra avslut på en väldigt bra helg!

Likes

Comments

Började söndagen med äkta amerikanska pannkakor med blåbär, vindruvor och sirap till, favoritfrukosten <3 Efter frukosten åkte vi vidare till kyrkan, så ja även om vi är ute och reser så går vi fortfarande till kyrkan, men denna gången i 1 timme bara.

V-familj + v-mamams föräldrar // Jag och Dexter myste i bilen påväg hem, bilresan tog 5 timmar!

På eftermiddagen åkte vi hem mot Arkansas igen, vi körde förbi Dallas på vägen hem så jag fick se hur staden ser ut och vi stannade även på en mexikansk restaurang som heter Chipotle där jag åt vegetarisk tacos med den godaste guacamolen någonsin till!!!

Dallas

Likes

Comments

Jag har verkligen haft turen att hamna hos en familj som ofta är på resande fot vilket gör att jag får se flera olika städer och stater här i USA än bara den jag bor i. Har redan hunnit vara i 4 stater och fler kommer det säkert bli, i vår väntar även en resa utanför USA vilket jag ser fram emot så mycket (Om det funkar med mitt visum...)! Jag som älskar att resa är verkligen så glad att jag fått möjligheten att uppleva USA från många olika ställen!

Det är verkligen jättekul att många av er som läser själva blir inspirerade att åka iväg på ett utbytesår och skriver till mig och har frågor (vilket jag jättegärna svarar på), men jag vill bara säga till er att förvänta er inte att erat utbytesår kommer likna mitt, för varje utbytesår är helt annorlunda och varje värdfamilj ser olika ut. Så ta det inte som en självklarhet att ni t ex. kommer få resa med er värdfamilj! Men har ni frågor så svarar jag gärna på det, och om ni är tveksamma om ni ska åka eller inte, så åk!! Det är helt klart ett av dem bästa besluten jag någonsin tagit!

Denna helgen kommer spenderas i Texas hos min v-mammas föräldrar! Idag, lördag ,har vi spelat lite spel, vilat framför tv:n och främst ätit massa god mat!!! Vi har inte så mycket planerat under helgen utan ska bara umgås tillsammans hemma hos Kristi's föräldrar vilket ska bli skönt!

Likes

Comments

1 september, dagen hela skolan väntat på så länge! Det är dags för den första amerikanska fotbollsmatchen! Till varje match så är det ett tema och idag var det tropiskt/Hawaii och alla gick verkligen all-in! Stämningen var helt grym och på varje rast spelades det Hawaii-musik i högtalarna!
I skolan hade vi ett "Pep-Rally" där alla träffades i basket-arenan och taggade inför kvällens match, vi sjöng sånger, det var tävlingar och fotbollslaget + skolans cheerleaders var där och uppträdde!
Efter skolan träffades vi i fotbollslaget och var tillsammans och jag var även med musikal-gänget ett tag innan matchen!
Matchen började kl 7 PM och alla elever var i student-sektionen och skrek och sjöng ramsor tillsammans!
När Greenwoods lag sprang in på planen kastade vi alla upp baby-pulver i luften så det blev som ett vitt moln och alla dansade och skrek!
Det märktes direkt hur grymma Greenwood är då dem gjorde en touchdown efter bara 1 minut!! Alla skrek och sjöng Greenwoods hejaramsor och dem smällde massa fyrverkerier, typiskt Amerika haha, extra allt ;)
Hela staden var där ikväll, varenda del av läktarna var verkligen helt fullproppade. Matchen slutade 34-7 till Greenwood! Så ja, såhär kommer det att vara varje fredag nu ett par månader framöver, är så glad att jag får vara med om detta!!! Och till alla som undrar, JA - Det är precis som på film! Det är som rugbyn fast ännu extremare med teman, Pep-rallyn och fyrverkerier + att det är 1 gång i veckan istället för 1 gång om året! Denna höstterminen kommer bli grym!
Kom hem från matchen vid halv 11 ungefär då vi var tvugna att skynda lite för att åka till Texas efter matchen (nej inte till den delen där det är översvämning). Vi kom fram till Kristi's föräldrar kl 4 på natten och ska spendera helgen här!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hela denna dagen var stressig, både i skolan och efter! Direkt när vi kom hem så hade jag massa plugg, matteuppgifter, läsa en bok i engelskan och plugga inför ett biologitest! Fick avbryta pluggandet dock för att åka iväg och spela fotboll med laget vilket var superroligt!! Fotbollsträningarna börjar dock inte på riktigt förens om 1,5 vecka, utan idag spelade vi mest för skojs skull!

Likes

Comments

Igår färdigställdes äntligen alla roller till musikalen!! Jag kommer vara med och sjunga i låten Belle, vi är ett litet gäng som sjunger några delar tillsammans och så ska jag sjunga (eller säga är kanske mer rätt haha) "Good day" och jag är också med i dans-teamet till låten Be our Guest! Tror denna musikalen kommer bli hur bra som helst! Jag är verkligen extremt taggad, den 16,17 och 18 november är det dags!

Efter skolan åkte vi till en second-hand butik för att köpa kläder till att vi ska klä upp oss på fredag till fotbollsmatchen! Temat är tropiskt så Molly och jag köpte varsin Hawaii T-Shirt haha! Vi åkte vidare till kyrkan sen i nån timme, det känns mer och mer normalt för varje gång som går, även om det är helt nytt för mig!

Låten jag ska sjunga i // Låten jag ska dansa till

Likes

Comments

Har lärt mig nu att något typiskt amerikansk är väldigt svårt att definiera då alla familjer är extremt olika här på alla sätt och vis, men när jag tänkte på en typisk amerikansk dag innan jag åkte hit så var idag precis så jag tänkte mig det, direkt efter skolan åkte vi till en volleybollmatch, hejade på lagen (high school spirit) och åkte sedan och åt hamburgare med pommes och en chokladmilkshake till <3 Dock har vi ju läxor här från dag till dag så fick sitta uppe ganska sent med matten men det var det värt, hade en väldigt rolig dag!

Likes

Comments

I USA får man betyg 1 gång i veckan i %-form och idag fick jag mina första för denna terminen, jag är nöjd med tanke på att allt är nytt och det är så mycket att ta in fortfarande men jag har ändå lyckats fokusera på skolan! Detta är de betygen jag fått än så länge (historian och musikalen som fattas):

Journalism - 111 % (Jag har tydligen fått extra poäng i denna klassen, 100 % är ju egentligen max men lärarna har tydligen extrapoäng de kan dela ut till elever som gjort något lite extra bra i sitt arbete)

Engelska - 100 %

Sociala Medier och Kommunikation - 90 %, anledningen till varför jag inte har fullt här är för att jag har formulerat om meningarna och inte skrivit av svaren rakt av från texten vilket jag tydligen fick minus för? Hur kan man få minus för att INTE skriva av? USA är verkligen speciellt haha.

Biologi - 93 %

Algebra - 86 %

Väl efter skolan pluggade jag matte och biologi då de är de 2 ämnena jag har svårast för här i USA pga alla termer. Jag tog en paus i pluggandet iaf och gick ut på en promenad med Dexter! Kändes som att gå hemma när vi gick förbi alla kossor haha.

Likes

Comments

När man kommer in i ett nytt liv kommer också nya rutiner, något som jag inte tänkte på i Sverige men här i USA har jag blivit medveten om det och de senaste dagarna har jag tänkt på vad jag "vill ha" för rutiner och hur jag vill vara som person. För när man kommer som utbytesstudent till ett helt nytt land bland helt nya människor så har man chans att börja om på nytt eftersom ingen alls känner en, till exempel hur man vill att folk ska se på en vilket kan vara både positivt och negativt, jag har verkligen försökt vara mig själv så mycket jag har kunnat!

Tänkte dela med mig lite av mina rutiner här i USA:

  • Äta havregrynsgröt till frukost och packa nyttig lunch. Amerika är ju ganska känt för onyttig mat och övervikt och det är verkligen stora skillnader på maten i Sverige och USA; här ska allt gå fort och det ska gärna lagas i mikron haha. Min v-familj äter ute på resturang väldigt ofta och då vill jag kunna testa nya rätter utan att tänka på att behöva vara nyttig, så därför försöker jag äta nyttigt till frukost och lunch!
  • Bädda min säng och städa mitt rum. Jag försökte i början att alltid bädda min säng på morgonen och plocka igordning mitt rum på kvällen och helt ärligt trodde jag inte jag skulle klara det i mer än en vecka, men det har lyckats bli en rutin nu vilket är väldigt skönt.
  • Motion, återigen tillbaka till den onyttiga maten som finns här. Jag är en person som har noll motivation till att träna själv, men har försökt börja gå ut på promenad en gång om dagen med Dexter nu innan fotbollssäsongen drar igång på riktigt så jag kommer orka med det och inte heller komma rullandes hem efter all onyttig mat här haha!
  • Att blogga en gång om dagen känns också helt normalt nu. Jag hade inte tänkt att blogga så ofta som jag gör nu från början men jag har insett att detta är det enklaste sättet för mig att uppdatera alla hemma om hur jag har det här då jag inte hinner höra av mig till alla varje dag, och så tror jag nog att jag kommer vara väldigt glad över att ha så mycket inlägg och bilder att kolla tillbaka på, för märker redan nu efter snart 3 veckor här att jag glömmer saker vi gjorde i början när jag kom hit, hur ska det då bli efter 10 månader haha?

Is med cola smak? Dem har verkligen extremt mycket is i alla drinkar här // V-Familjen <33 // Räk-quesadillas!

Söndagarna ser oftast likadana ut här i USA, åker till kyrkan direkt på morgonen och är där tills lunchtid, sen åker vi och äter på en restaurang (samma restaurang varje gång efter kyrkan på söndagar) och sen hem och plugga, vilket denna söndagen fick bli engelska då vi hade i läxa att läsa ett kapitel i boken Unbroken.

Likes

Comments

Denna dagen var så välbehövlig, att bara få ta det lugnt hemma i huset, vila upp sig och ta in allt som händer. Till lunch testade jag äntligen Mac and Cheese, jag har varit väldigt taggad på att testa denna amerikanska maträtt men det var verkligen inte något märkvärdigt alls. Man köper det i färdig-paket, man man tar sin lilla plastburk, tar bort locket, häller på vatten (över pastan som är i burken) och sen in i mikron i 3 minuter, efter det häller man på ett ostpulver och blandar och sen är det färdigt. Smakade inte så mycket men kommer säkert äta det igen haha. Kristi gjorde även grillade mackor till oss vilket jag verkligen gillar, så inte en supernyttig lunch haha men pasta, bröd + massa ost är så gott så det funkar! Efter lunch åkte vi till Walmart (deras ICA fast 10 gånger större) där vi handlade massa mat inför veckan och främst grejer att ha med som lunch till skolan, så nu har jag köpt massa olika grejer jag ska testa i skolan vilket gör mig ganska taggad för en nya skolvecka! Vi åkte sen vidare till en annan butik lite snabbt innan vi stannade på Sonic's och köpte varsin dricka, jag beställde en choklad-milkshake vilket jag gjort dem senaste 3 gångerna nu hehe!! Sen åkte vi tillbaka hem igen och Kristi hade tvättat på förmiddagen så jag vek lite tvätt och städade upp mitt rum när vi kom hem.

På kvällen lagade jag och Kristi en svensk måltid, inte jättetypiskt svenskt men det är en av mina favoriträtter som mormor brukar göra! Det blev inte alls i närheten av hur god mormors kycklinggryta alltid är men det blev ändå bra, det svåra var att översätta receptet till amerikanska matvaror då dem bland annat inte har crème fraÎche eller vitpeppar, men vi fick det att funka och jag gillade det ändå och Kristi också vilket var det viktigaste haha! Lite senare på kvällen gick jag ut på promenad med Dexter en runda för att se hur det ser ut lite här i området och det är verkligen så vackert här, särskilt när solen håller på att gå ner!

Likes

Comments

Äntligen fredag och jag har haft en så rolig dag idag!! Började med skolan som vanligt och efter det gick jag och mötte upp Chenyck och kollade på när killarna tränade amerikansk fotboll i väntan på att vi själva skulle spela "vanlig" fotboll. Vi mötte upp några andra tjejer vid planen men värmen här gör en supersvettig utan att ens anstränga sig så vi spelade inte alls länge utan gick istället och gjorde oss igjordning inför kvällen som vi spenderade på ett tivoli här i Greenwood! Chenyck och jag höll ihop hela kvällen tillsammans samtidigt som vi träffade massa andra elever från skolan eftersom nästan alla elever var där ikväll vilket var väldigt roligt! På tivolit fanns massa karuseller som vi åkte, flera foodtruck's där vi köpte pizza, pommes, sockervadd och lemonad och det fanns också massa djur att kolla på, inte zoo-djur, utan kaniner, getter, grisar m.m. Det fanns även en rodeo där med tjurar vilket vi kollade in lite snabbt på, inte riktigt min grej men det var verkligen typiskt södra USA med folk klädda i cowboy-boots och cowboy-hattar så det var ändå roligt att se!

Vår nya logga för vårt fotbollslag // Innan fotbollen // Omklädningsrummet

Likes

Comments

Idag började dagen hur bra som helst, utanför mitt klassrum stod Christian med en stor 1 kilo-påse Swedish Fish, något slags godis som de har här i USA som tydligen ska vara svenska fiskar? Hade hellre uppskattat om dem sålde marabou här istället, godiset var gott iaf men så värst svenskt är det inte precis haha! Det var kul att äntligen få testa godiset för det är ofta många som frågar om jag vet vad det är och om jag har testat det osv.

Vid lunchtid så kom Christian fram till mig igen och ger mig en lapp där det står ett nummer och en kod på, först förstod jag inte riktigt var det var men tillslut fattade jag att det var till ett skåp haha. Jag har ju tidigare sagt att vi inte har skåp här på skolan utan man måste isåfall köpa ett (typ som att man hyr in sig i ett?), och Christian hade översatt mina blogginlägg och sett att jag klagat lite på att jag behöver dra med mig alla böcker varje dag till skolan och tillbaka igen så han köpte ett skåp till mig som en välkommen till USA-present haha! Blev så glad, kommer inte ha tid alltid mellan rasterna att gå till skåpet men på lunchen kan jag lägga in hälften av böckerna iaf och sen ta resten av hälften med mig! Jag kommer inte heller behöva bära runt på lunchväskan efter lunchen! Blev så glad för godiset och skåpet så idag har verkligen varit en av de bättre dagarna i skolan här!

Eftersom det är onsdag idag så var det dags för kyrkan igen efter skolan, idag var det bara vi ungdomar och vi diskuterade ett ämne, mycket bättre än förra onsdagen för då gillade jag inte alls det! Idag gick det bra iaf, har inga problem med att vara med min värdfamilj i kyrkan utan tycker det är roligt för det mesta!

Likes

Comments