Idag var nog den lugnaste dagen sen jag kom hit, vilket imorgon är för 2 veckor sen??? Och det har redan gått 2 veckor och 2 dagar sen New York. Tiden går så snabbt och jag trivs verkligen jättebra, jag har redan varit med om så mycket saker jag aldrig kunde föreställa mig innan jag åkte hit!

Som sagt, idag åkte vi vid 08:45 till kyrkan och kyrkan var helt klart bättre idag än i onsdags, sedan åkte vi till samma restaurang som efter förra gången i kyrkan och åt mat. Jag åt enchiladas med smält ost + tillbehör. Själva enchiladas:en var ostfyllda tortillabröd med ostsås över, så nästan mer som ost med lite tortillabröd till haha, det var väldigt gott men mådde illa efteråt av all osten... Sen åkte vi vidare till Walmart, deras version av Ica fast 10 gånger större, köpte massa olika lunch-grejer så jag har inför veckan som kommer! Var hemma runt 2 tiden igen och sedan dess har jag fixat här hemma, mest städat, fixat lunch och sen kollat lite på tv, välbehövligt att bara få sitta ner och ta in allt som händer här. Denna dagen hade jag kallat en stressig dag med massa att göra hemma i Sverige, men i familjen Odell's sällskap så var det en av de lugnare dagarna här haha.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Direkt efter skolan idag åkte vi till Oklahoma till Rick's föräldrar och ska sova hos dem över natten för att imorgon hälsa på Jake (min värdbror + hans flickvän), ut och äta, åka och handla och gå på en memorial i Oklahoma City och sen hem igen på kvällen! Just nu är jag väldigt glad och lättad att jag överlevt första veckan av skolan, jag trivs och jag har lärt känna folk men det ska bli skönt med helg nu, även om den är full med massa saker att göra!

Likes

Comments

Skolan gick bra, det blir roligare för varje dag även om varje dag ser ut exakt som den andra! På kvällen åkte jag och Molly och kollade på när skolans 2 volleyboll-lag spelade! Det var kul men blev lite segt efter ett par timmar haha. Detta var som en övningsmatch inför riktiga säsongen och på måndag har både volleybollen och det amerikanska fotbollslaget övningsmatcher, hoppas jag kan gå på båda för det är verkligen massa High School Spirit här, oavsett sport vilket är så kul! Massa elever samlas och hejar tillsammans och när väl den amerikanska fotbollen börjar så ska man klä upp sig också på varje match vilket jag tycker så bli så roligt!! På första matchen är temat tropical! Just nu finns det inte så mycket mer att uppdatera om, utan skolan tar mycket tid och väldigt ofta får vi läxor som ska vara färdiga nästa dag. Men imorgon är det äntligen fredag och sen helg!!!! Även om vi har massa saker vi ska göra i helgen så ska det bli skönt att få en paus från skolan och läxor!

Likes

Comments

Jag börjar gilla skolan mer och mer, lär känna mer folk och vi börjar komma igång med lektionerna på riktigt nu. Så skolan var som vanligt idag, och efter skolan så åkte vi hem och åkte nästan direkt vidare till en affär först och sedan till kyrkan. Igår trivdes jag inte i kyrkan, vet inte om det är rätt ord men jag gillade det inte igår helt ärligt. Men igår var det inte heller riktigt "vanlig" kyrka utan typ en klass/lektion för oss ungdomar och vi pratade om ett ganska tungt ämne. Jag ser dock fortfarande fram emot att gå till kyrkan igen på söndag för jag gillar verkligen att umgås med alla ungdomar som är med i kyrkan!

Lunchen i skolan är också annorlunda från hemma. I Sverige serveras ju skolmat som vanligt gratis men här är det vanligast att ta med egen lunch. Det finns typ Chicken Nuggets att köpa i cafeterian men jag har tagit med varje dag och jag brukar oftast ta med jordgubbar, vindruvor, bars, nötter, äpple och vatten! Lite olika beroende på vad som finns hemma. Har inget emot att ta med mat hemifrån men det tar bara en del plats i väskan haha. Det är också en annan skillnad här i USA, man har inga skåp eller liknande så man bär med sig alla sina böcker (till 7 olika klasser) i sin ryggsäck varje dag och då blir det trångt med en stor lunchväska där i också.

Likes

Comments

Andra dagen i skolan var mycket bättre, jag hade fått mitt nya schema så jag hade klasserna jag vill ha och sen bytte jag även lunch vilket jag är väldigt nöjd med. Eftersom min skola är relativt stor så finns det A-Lunch och B-Lunch, först hade jag A-Lunch men när jag bytte mina lektioner så byttes även min lunch, så nu kan jag sitta med Molly och några tjejer från fotbollen! Nästa vecka har vi uttagningar till laget, ser fram emot att börja spela snart igen!

Mina 2 favoritlektioner i skolan är journalism och musikal/teater och idag hade vi uttagningar till musikalen, alla fick sjunga och man delades in i olika röst-grupper! Dem "största" rollerna är dock redan tagna, men det gör inget för mig, jag är gärna bara med i bakgrunden lite! Gillar verkligen denna klassen även om jag aldrig gjort något liknande tidigare! Fick en kommentar av en tjej jag pratade med att jag ser ut som någon som kan sjunga bra haha, hoppas det stämmer!

33 grader här // Manuset till Skönheten och Odjuret // Jeans trots 33 grader pga skolans klädregler // Saker inför skolan

I skolan har vi regler som skiljer sig väldigt mycket från Sverige, vi har ett fullt A-4 papper med bara massa regler om hur vi får klä oss. Vi har inte skoluniform, men väldigt strikta regler på hur vi får "se ut" och inte.

Man får inte ha korta shorts eller kjolar, och så långa som dem får va finns det ingen som säljer så det blir jeans varje dag, men det får heller inte vara hål i jeansen. Man få inte ha linnen med tunna band utan banden måste vara minst cirka 3-4 cm breda. Vi får inte ha minsta lilla urringning på tröjan och vi får inte ha piercingar eller liknande. Vi får heller inte ha träningstight om man inte har en stor t-shirt/klänning som går ner över rumpan och listan fortsätter haha. Detta är väldigt annorlunda från Sverige där man får klä sig hur man vill. Så vad jag har på mig i skolan varje dag är typ jeans + t-shirt.

Likes

Comments

Första dagen i skolan är över vilket är extremt skönt då jag var super nervös inför det. Varje morgon får Molly och jag skjuts till skolan så vi var där i god tid och mötte upp några andra tjejer som jag sedan satt med i aulan under välkomst-grejen. Det jag inte visste om var dock att jag och de andra utbytesstudenterna skulle gå upp på scenen, inför 1000 personer och presentera oss... Förvarning till andra utbytesstudenter som inte börjat skolan än, det kan hända att ni måste göra samma sak, men det är dock upp till er skola. Hade jag vetat om det sen tidigare dock hade jag nog inte velat åkt till skolan precis haha.

Mitt schema ser ut såhär:

Journalism

Engelska

Sociala medier och kommunikation

Biologi

Lunch <33

Historia

Musikal+ Teater

Algebra

Detta är mitt "nya" schema då jag ändrade några lektioner idag så nu är det så som jag vill ha det! Jag klarade av första dagen, många elever var väldigt hjälpsamma och folk i korridorerna frågade om jag behövde hjälp att hitta eller något så jag var inte sen till en enda lektion faktiskt!

Skolan i Sverige är inte ens i närheten av hur strikt min skola är här i USA är. Exempelvis, har man mobilen framme på bänken så kan man få kvarsitting, men sen är ju vissa lärare mer striktare än andra också. En annan sak som skiljer sig är att allas lektioner börjar och slutar samtidigt och man har bara 5 minuter på sig att ta sig mellan den ena lektionen och andra, alltså är det 1000 elever som samtidigt stressar genom korridorerna för att komma till sina klassrum och vissa klasser har man även i andra byggnader, jag har klasser i sammanlagt 4 olika byggnader men jag har redan lyckats lära mig hitta (trodde det skulle ta väldigt lång tid att lära sig) så nu är jag inte alls nervös längre.

På kvällen hade skolan ett "Kick-off" för alla sporter som spelar under hösten, allt från volleyboll till golf, men främst så presenterades det amerikanska fotbollslaget och alla cheerleaders var där! Det var kul att få lite inblick i hur det kommer bli framöver i höst på den amerikanska fotbollen, bara att då kommer det vara extremt mycket mer folk och massa som står och skriker och hejar, jag längtar så mycket!

In English

The first day in school is over which feels so good because I was extremely nervous for it. On the first day Molly and I got to the school pretty early and met some other girls that I sat together with in the auditorium later. What I did not know about, was that me and the other exchange students had to go up to the stage, in front of 1000 persons and introduce ourselves...

The classes I'm taking are; Journalism, English, Social media and communication, Biology, History, Musical Theatre and Algebra!

Greenwood High School is so much mor stricter than my school in Sweden, if you have your phone up, you can get detention, but then some teachers are more stricter than others too. Another thing that is different is that everyone's lessons start and end at the same time, and we only have 5 minutes to get from one class to another! I also have classes in a total of 4 different buildings, but I have already (almost) learned to find everywhere (thought it would take a very long time to learn) so now I'm not so nervous anymore about going to school!

In the evening, the school had a kick-off for all the sports that plays in the fall, mainly for the American football team and all the cheerleaders were also there! It was fun to get an insight into how it will be in the fall with the American football, I'm so excited for it!!

Likes

Comments

Igår vaknade jag upp med hemlängtan, har inte känt någon hemlängtan innan men jag tror det berodde att jag var så nervös inför både kyrkan och skolstarten på måndag. Så hade litet breakdown men min v-familj är ju så aktiv så hann inte riktigt tänka mer på det utan var tvungen att åka till kyrkan. På söndagar är kyrkan mer formell än onsdagar, med en person som pratar om ett "ämne" inom deras religon, vi bad inför skolåret och vi sjöng en hel del sånger vilket var roligt! Kyrkan är egentligen inte något jobbigt, jag kan bara sitta helt knäpptyst och lyssna om jag känner för det, men hittills har jag faktiskt tyckt kyrkan har varit roligare än vad jag har förväntat mig. Efter kyrkan åkte jag med min v-familj till en mexikansk restaurang där jag åt en quesadilla med grillade räkor, har gillat all mat hittills!

På kvällen träffades alla vi ungdomar från kyrkan igen (dem träffas varje söndagkväll) och vi åkte till en restaurang som heter TGI Friday's, där åt jag en väldigt "amerikansk" hamburgare med pommes och en jordgubbslemonad till! Efter middagen åkte vi vidare till ett frozen yogurt ställe som heter Cherry Berry, det är helt enkelt typ fryst yogurt i olika smaker och massa olika tillbehör till som man kan blanda fritt, allt från müsli till färska jordgubbar! Har så roligt med alla ungdomar från kyrkan, ser fram emot att gå till kyrkan och få träffa alla dem igen!

Bilder från restaurangen på kvällen // Frozen Yogurt // Molly och jag på den mexikanska restaurangen!

In English

Yesterday when I woke up I felt homesick, I haven't been homesick before here in the USA but I think that it was because I was so nervous for both the church and then starting school on Monday. So I had a little breakdown, but since my host-family is so active I didn't really have time to think about it because we were going to church in the morning. On Sundays, the church is more formal than wednesdays, with someone who talks about a "subject" within their religion, we prayed before the school year and we sang a lot of songs which was fun! After the church, me and my host-family went to a Mexican restaurant where I ate a shrimp-quesadilla!

Later that day, the youth group from church met again and we went to a restaurant called TGI Friday's, I ate a very typical American burger with fries and a strawberry lemonade! And after dinner we went to a frozen yogurt place called Cherry Berry! I'm having so much fun with the youth group and can't wait to spend more wednesdays and sundays with them!

Likes

Comments

Äntligen kunde jag sova ut denna morgonen, inte pga att jag inte haft tid till det annars men pga jetlag, vaknade kl 9 och Kristi gjorde pannkakor med blåbär och sirap till vilket var supergott! Det var typ coolt att äntligen få testa riktiga "amerikanska" pannkakor". På morgonen så hade någon "prankat" oss (eller ja, under natten hade dem gjort det men vi märkte det på morgonen) och kastat runt toapapper i hela vår trädgård för att skämta med oss, det var kul tills jag insåg att vi måste ju städa upp det också haha, så det gjorde vi efter pannkakorna! Update, vi fick inte ner allt toapapper, det var alldeles för högt uppe i träden :(

Vid lunchtid kom den italienska utbytesstudenten Martina hit till oss (jag träffade Martina tidigare i New York) och vi åt Pizza Rolls till lunch, spelade ett dansspel och sen åkte vi till den första fotbollsträningen, det var egentligen ingen riktig fotbollsträning men många av tjejerna som kommer spela i fotbollslaget i höst träffades + fotbollscoachen och vi spelade i 2 timmar typ, det var superroligt att få spela fotboll igen men såååå jobbigt i denna värmen! Jag har också blivit väldigt förkyld + ont i halsen så det kanske inte var det smartaste valet att spela men det var verkligen så roligt, och min förkylning börjar bli bättre nu (dagen efter) så det var helt klart värt det!

Efter fotbollen åt jag min första hemlagade middag här USA!! Spagetti med tomatsås, köttfärs, champinjoner och bröd och Ceasarsallad till. Maten här i USA är nog den största skillnad från Sverige skulle jag säga, vi äter verkligen ute hela tiden, men jag har inget emot det, jag får ju testa massa nya maträtter! Annorlunda betyder inte dåligt, men det har bara känts väldigt konstigt att äta ute på restaurang hela tiden. En annan konstig mat-relaterad sak här är plast/papper-bestick/tallrikar, jag är inte van att använda det men här gör man det hela tiden. Men det är väll också en del av den amerikanska kulturen som jag är här för att testa på haha. Sen på kvällen vilade jag bara så att min förkylning inte skulle bli värre, vill gärna vara frisk när skolan börjar (på måndag!!!!!!!!).

Pannkakor // Toalettpapper i Trädgården // Från fotbollen // Martina!!!

Martina och Molly // Från frukosten // Trädgården igen + Dexter // Från Fotbollen

In English

I woke up at 9 AM and Kristi made pancakes for us with blueberries and syrup which was so good!! And also, in the morning someone had" pranked "us (or well during the night they had done it but we noticed it in the morning) and they had put toilet paper in our garden... It was fun until I realized we had to clean it up too haha so that's what we did it after breakfast!

At lunchtime, the Italian exchange student Martina came to us and we ate Pizza Rolls for lunch, played a dance game and then we went to the first soccer practice, well it wasn't really a real soccer practice but many of the girls who will play on the soccer team this school year met + the soccer coach and we played for 2 hours, it was so much fun to finally play soccer again! After the soccer practice I ate my first home-made dinner here in the USA!! Spaghetti with tomato sauce and ceasarsallad. The food is probably the biggest difference from Sweden, we really eat out at restaurants all the time, but I guess that's a part of the Americqn culture too haha.

Likes

Comments

Igår var en ganska lugn dag enligt familjen Odell antar jag, även om vi gjorde en hel del saker enligt mig haha. Vid lunchtid åkte jag, Rick och Molly till en sportaffär och köpte massa sportkläder till mig då jag behövde lite nytt inför fotbollen, dem 2 var som mina personliga shopping-assistenter inne i affären haha, tror vi var där i cirka 2,5 h... Köpte ett par adidasskor, 1 sportbh, 3 nike shorts + 1 par adidas short, 1 adidas t-shirt + 1 till tränings t-shirt! V-familjen visade mig runt sen i staden Fort Smith och sen åkte vi över till staten Oklahoma som ligger bredvid Arkansas (gränsen mellan 2 två staterna är väldigt nära där vi bor), vi åt middag på ett ställe som heter The Barn där det serverades massa friterade grejer, och det allra populäraste var friterad Catfish, vet inte vad det heter på svenska men det är en ganska stor fisk iaf och det var väldigt gott! Familjen sa att detta stället var väldigt typiskt den södra delen av USA! Och angående den södra delen av USA, jag älskar den så mycket, värmen, människorna och främst dialekten!!! Så glad att jag hamnade i södra USA!

Skorna jag köpte // V-familjen + en servitris på restaurangen // Från shoppingen

In English

Yesterday was a quite calm day according to the Odell family I guess, although I think we did a lot of things. At lunchtime, Rick, Molly and I went to a store called Academy and I bought a lot of sportswear that I'll need when soccer practice begins. Rick and Molly were like my personal shopping assistants in the store haha. I think we were there for about 2.5 hours... I bought a pair of adidas shoes, 1 sportsbra, 3 nike shorts + 1 pair adidas short, 1 adidas t-shirt + 1 regualar training t-shirt! My host-family then showed me around Fort Smith, and then we headed over to the state of Oklahoma (right next to Arkansas) where we ate dinner at The Barn. There, they served lots of fried food and the most popular thing was fried Catfish, it was very good! My host-family told me that this place was very typical of the southern part of the United States! And regarding the southern part of the United States, I love the South so much, especially the weather, the people and mostly the dialect!!! I'm so happy I was placed in the southern part of the USA!

Likes

Comments

Min 3dje dag här i Arkansas var sååååå rolig! På förmiddagen vilade jag och plockade igjordning på mitt rum och vid 11:30 AM åkte jag och Molly hem till en kille som heter Luke, vi var cirka 10 personer där, först kollade vi på filmen The Visit och åt lunch som Luke's mamma hade gjort <33 och sen badade vi i poolen ett par timmar vilket var så roligt! Det som också är väldigt roligt och också en lättnad är typ att jag börjar lära känna lite folk och lära mig deras namn haha. Vi åkte sen hem med Kristi efter jobbet och duschade och fixade igjordning oss igen och vid 6:30 PM (18:00) åkte jag och Molly hem till en tjej från vår skola tillsammans med Hunter och Maggie.

Hon som vi var hos hade ett Back to school party så jag fick träffa och prata med massa fler som jag kommer träffa i skolan som börjar på måndag! Denna festen var så annorlunda än vad jag tidigare varit på, det fanns Snow Cone's, sockervadd, massa mat och godis, en basketplan, en stor pool med trampolin och man kunde spela volleyboll/basket i vattnet och sen hade dem även fixat en enorm vattenrutschbana!!! Dem hade fixat så mycket saker och det var verkligen sååå roligt! Och det bästa av allt för mig som är utbytesstudent var att det fanns ingen alkohol alls, och det är skönt att alla amerikanarna har insett att man behöver inte alkohol för att ha kul! Så det var verkligen ett lyckat pool party! Var helt slut sen efter dock, tror jag somnade i bilen påväg hem haha! Denna dagen var verkligen den bästa hittills här! Fast alla dagar här är väldigt bra, älskar detta stället!

In English

My 3rd day here in Arkansas was soooo much fun! In the morning I rested and cleaned my room and at 11:30 AM, me and Molly went home to a guy named Luke, we were about 10 people there, first we watched the movie The Visit and ate lunch that Luke's mother had made for us <33 and then we played games in the pool for a couple of hours which was so fun! What is also very fun but also a relief is that I start to get to know some people Now and have learned their name haha. We went home with Kristi after work and showered and fixed us and at 6:30 PM (18:00) me and Molly went home to a girl from our school together with Hunter and Maggie.

It was like a Back to school party so I met and talked to a lot of people I will meet in school that starts on monday! This party was so different from Swedish parties, there was Snow Cone's, cotton candy, lots of food and sweets, a basketball court, a big pool with trampoline and you could Also play volleyball / basketball in the water and then they had fixed a huge waterslide !!! They had fixed so many things and it was really sooo much fun! And the best part for me as a student exchange student was that there was no alcohol at all, and it's nice that all Americans have realized that you do not need alcohol to have fun! So it really was a successful pool party! I was so tired I think I fell asleep in the car on our way home haha! This day was really the best one so far here! But actually all days here is amazing, I love this place!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vaknade väldigt tidigt den första dagen här pga jetlag, ungefär vid 6 AM men låg kvar i sängen ett tag och skrev med alla svenskarna som var vakna haha. Jag och Molly gick sen upp tillsammans och gjorde Cinnamon Rolls till frukost, det var precis som en kanelbulle med vit glasyr, ingen stabil frukost men gott var det. Efter det gick jag och Rick igenom massa papper inför skolan och direkt efter åkte vi till skolan, jag fick se alla mina klassrum och skolan i sig vilket är en extremt stor skola och sen träffade jag även en av mina lärare och fotbollscoachen som tränar laget jag ska göra try-outs för! Vi fixade också sport-passes så vi kan gå in fritt på alla skolans olika sportmatcher och sen köpte vi en Greenwood Bulldogs T-Shirt till mig på Walmart!

Efter skolan åkte vi till min v-mamma Kristi's jobb så jag fick se hur det såg ut där och träffa alla hennes kollegor som hade längtat efter att få träffa mig haha och sen åkte vi direkt till Sonic's, ett lunchställe! Molly och jag beställde hamburgare, pommes och Grilled Cheese!

Ganska direkt efter att vi kommit hem så åkte vi vidare till kyrkan, okej så detta är en sak ni måste veta, min v-familj är väldigt aktiv, jag tycker det är superroligt och jag får följa med hela tiden och göra massa saker, men så om ni skriver ett sms eller något så kan det nog ta lite tid innan jag svarar för att familjen hittar alltid på saker, men det är bara roligt och då får jag ingen hemlängtan heller (har inte haft något alls än). Iaf, detta var första gången i kyrkan för mig och helt ärligt visste jag inte vad jag skulle förvänta mig, och jag blev typ chockad haha, detta kändes inte ens som en kyrka! När vi kom dit så gick vi in till en baskethall där massa ungdomar spelade basket och det spelades musik och jag fick träffa massa av Molly's vänner (det är väldigt många i vår ålder i kyrkan), vi pratade cirka 30 min innan vi gick upp till ett stort rum, där var det massa stolar och ljusslingor på väggarna så det var inte som en kyrka, min v-pappa Rick som jobbar i kyrkan sa några ord och hälsade oss välkomna och sen gick vi och tog mat och satte oss och åt i cirka en halvtimme igen med Molly's vänner. Sen så var det några som jobbat i kyrkan under sommaren så dem sa några ord och tackade för sig typ och sen åkte vi hem. INTE VAD JAG HADE VÄNTAT MIG. Musik, basket, mat och min v-pappa som prata lite. Jag är positivt överraskad, det var roligt, kyrkan var roligt och det är en storlättnad eftersom vi kommer åka dit massa fler gånger.

In English

I woke up very early the first day here due to jet lag, at about 6 AM, but stayed in bed for a while and wrote with all the Swedes that were awake haha. Me and Molly then went up together and made Cinnamon Rolls for breakfast, it was just like a cinnamon bun with white glaze, no the best breakfast but it was good. After that, me and Rick went through a lot of papers before school and when we were done with all of the papers we went to school, I got to see all my classrooms and the school itself which is an extremely big school and then I met one of my teachers and the football coach who coaches the team I Will make try-outs for! We also got our sports passes so that we can enter for free at all school sports matches and then we bought a Greenwood Bulldogs T-Shirt for me at Walmart!

After school, we went to my host-mom Kristi's job so I got to see how it looked and meet her colleagues who was excited to meet me haha and then we went straight to Sonic's, a lunch place! Molly and I ordered Hamburger and Grilled Cheese!

Just after we got home, we went to church, okay, so this is one thing you must know, my host-family is very active, I really like it, to do lots of things and meet lots of people, but If you write a text or something to me, it may take some time before I answer because the family always have things to do. Anyway, this was the first time I went with my host-family to the church and honestly I did not know what to expect, and I was kind of shocked haha, this did not even feel like a church! When we got there we went to a basketball hall where lots of teenagers played basketball and music was played and I met a lot of Molly's friends (there are very many in our age in the church), we talked for like 30 minutes before we went up to a big room, there were lots of chairs and fairy lights on the walls so it was not like a church, my host-dad Rick who works in the church said a few words and welcomed us and then we went to eat and sat down about half an hour again with Molly's friends. Then there were some who worked in the church during the summer so they said a few words and then we went home. NOT WHAT I EXPECTED. Music, basketball, food and my v-dad who talk a bit. I am positivly surprised, it was fun, the church was fun and it is a big relief because we will go to the church many more times!

Likes

Comments

Jag flög i Lördags från Kastrup till New York och flyget landade väldigt sent, så första dagen i New York var bara att komma in i landet vilket det var en hel del säkerhetskontroller för och även ta sig till colleget vi bodde på!

Första hela dagen i New York såg ut såhär:

Frukost + Brandalarm Test

Prova på Cheerleading och Amerikansk fotboll (det var superroligt verkligen)

Lunch <33

Tåg in till New York för att sedan spendera resten av hela dagen där!

Inne i New York fick vi två val, antingen åka och kolla på Brooklyn Bridge eller shoppa i Soho, jag och Johanna, den andra svenska tjejen åkte och shoppade! (Vi fick se Brooklyn Bridge senare ändå så vi missade inget). Efter shoppingen åkte vi in till Times square där man fick tid till att gå runt och kolla och ta massa bilder och sedan gick vi ner till hamnen för att gå på en båt som gav oss en guidad båttur genom New York, vi såg bl.a. Brooklyn Bridge som jag sa förut och frihetsgudinnan! Efter båten gick vi tillbaka till Times Square igen för att se hur det såg ut när det var mörkt ute!

Dag 2 i New York var trots det dåliga vädret väldigt rolig, vi började dagen med frukost följt av en amerikansk historia lektion, det låter säkert supertråkigt men läraren var helt grym och gjorde lektionen både rolig och intressant! Vi åkte sedan in till Central Park och såg John Lennon's memorial place! Sen fick vi en guidad tur genom centrala New York och såg massa kända byggnader och åkte på 5th avenue innan vi stannade och kollade på 9/11 memorial.

Vi kom tillbaka till hotellet vid middagstid där det serverades hamburgare, ingen surprise riktigt, och sedan gick alla upp till sina rum för att packa ihop grejerna då vissa av oss skulle lämna colleget redan 4:30 AM nästa morgon, och självklart var jag en av dem som skulle upp så tidigt!

In English

I flew on Saturday from Kastrup to New York and the flight landed very late, so the first day in New York was just entering the country, which included a lot of security checks and then going to the college to sleep!

The first day in New York looked like this:

Breakfast + Fire Alarm Test

Trying out cheerleading and American football (it was so much fun)

Lunch <33

Took the train to central New York to spend the rest of the day there!

In New York we had two choices, either to go and check out the Brooklyn Bridge or shop in Soho, so me and Johanna, the other Swedish girl went shopping! (We did see Brooklyn Bridge later anyway so we didn't miss anything). After shopping we went to Times Square where we had time to go around and take a lot of pictures and then we went down to the harbor to go on a boat that gave us a guided boat trip through New York. We saw .Brooklyn Bridge as I said before and the statue of liberty! After the boat, we went back to Times Square again to see what it looked like when it was dark outside!

Day 2 in New York, despite the bad weather, was very funny, we started the day with breakfast followed by an American history lesson, it certainly sounds boring but the teacher was absolutely amazing and made the lesson both fun and interesting! We then went to Central Park and saw John Lennon's memorial place and then we got a guided tour through central New York and saw lots of famous buildings and went on the 5th avenue before we went to 9/11 memorial.

When we came back to the college we were served hamburgers, not a surprise, and then everyone went up to their rooms to pack their bags because some of us had to leave the college already at 4:30 AM the next morning and of course I was one of those who had to be up early!

Likes

Comments

Kom hit igår vid 3:PM (15:00) ungefär och möttes av min värdfamilj och Rick's föräldrar!! Jag fick blommor av dem och dem hade en skylt där det stod "Welcome Emma!", vi åkte till Cheddar's för att äta lunch, och för er som undrar så har jag valt att sluta äta vegetarisk mat, både för att jag inte ville begränsa antalet familjer som "kunde" välja mig och även för att jag verkligen vill testa på den amerikanska kulturen, vilket innebär stora mängder kött.. Jag var lite nervös, eller ja lite och lite, jag var extremt nervös när jag kom hit och också för att äta lunch och att det skulle bli stelt men det blev det inte alls över huvudtaget! Efter maten åkte vi till The Sugar Shack och jag testade min första Snow Cone! Det är som en blandning av slush/glass, vi åkte sedan runt i samhället så jag fick se lite innan vi åkte hem till huset!

Väl hemma så packade jag upp min väska och ringde hem lite snabbt, v-familjen öppnade presenterna jag hade med till dem och de testade svenskt godis!!! Jag hade med kexchoklad, 2 olika marabou sorter, bilar och djungelvrål såklart! Utöver det så hade jag med en ljuslykta från Orrefors, en osthyvel vilket var en hitt då min v-pappa tydligen älskar ost, svenska matlagningsmått och två böcker, en fika-receptbok och en bok som heter "How to be Swedish"!

Senare på kvällen kom även min v-syster Molly's kompis Bella hit så vi satt och pratade ganska länge och även hon fick testa svenskt godis! Bilarna var populärast tydligen? Jag hade förväntat mig Marabou:n haha. Kan ju också tillägga att det blev en hel del djungelvrål över till mig, men det klagar jag inte på.

Presenter från min skola // Dexter, familjens hund // Molly och Bella testar svenskt godis // En bild jag skickade hem till mamma för att visa att jag hade bäddat min säng här haha!

In English

I got here yesterday at 3:00 PM (15:00) and my host family and Rick's parents met me at the airport!! They had bought flowers for me and they had a sign saying "Welcome Emma!", they're so cute! Then we went to Cheddar's for lunch, and for those of you who wondered, I have chosen to stop eating vegetarian food, both because I did not want to limit the number of families who "could" choose to host me and also because I really want to try the American culture, which means a lot of meat .. I was a little nervous, or a little bit, I was extremely nervous when I came here and to sit down and have lunch and I was afraid it was going to be awkward but it did not get awkward at all! After lunch we went to The Sugar Shack and I had my first Snow Cone! It's like a mix of slush/ice cream, and then we went around the community so I could se a little bit of how it looked like before we went home to the house!

Once at home, I packed up my clothes and stuff and I also called home to Sweden quickly, I brought presents from Sweden to my host family so they opened the presents and tried Swedish candy! They tried kexchoklad , 2 different kinds of marabou, bilar and djungelvrål of course! Besides candy I brought a candle-holder from Orrefors in Sweden, a cheese-slicer and two books, a Swedish fika-recipe book and a book called "How to be Swedish"!

Later in the evening, my v-sister Molly's friend Bella came here, so we talked for quite a while, and she also tried Swedish candy! They actually liked bilar the most? I was expecting they would love Marabou the most haha!

Likes

Comments

Fyyyyy var jobbigt det var!!! Alla danskarna stod och väntade på mig uppe vid securityn medan jag stod och grät och sa hejdå till mamma, pappa och Åsa. Nu när jag väl är här känns det dock inte så jobbigt, klart jag saknar dem, men jag går inte runt och gråter på camp som vissa andra utbytesstudenter har gjort!

Ahhhh it was so hard to say goodbye! Everyone from Denmark was waiting for me at the security while I was crying so, so, so much when I was saying goodbye to my mother, father and Åsa! Now when I'm here at camp I don't feel homesick at all, of course I miss them, but I don't go around and cry here at camp like som of the other exchange students does!

Likes

Comments

Jag är äntligen framme i New York, eller ja, jag har varit här i 3 dagar nu och idag är sista dagen pa campet! Har haft mycket roligare här än vad jag hade förväntat mig haha, vi kom sent i lördagskväll och både igår och idag har vi varit inne i centrala New York och turistat runt! Vi har dock inte haft något internet vilket gjort att jag inte kunnat uppdatera! Imorgon flyger jag tidigt på morgonen till min värdfamilj äntligen och är så taggad på att äntligen få träffa dem! Nu ska jag upp och packa ner det sista i min resväska och sen sova, vi syns i Arkansas!

I'm finally here in New York, or I've actually been here for 3 days now and today is last day of camp! I've had so much more fun here then I expected to have haha, we arrived late on saturday night and both yesterday and today we've been in central New York! Tomorrow morning my flight leaves to Arkansas and to my host family really early! I'm so excited to finally meet them! Now I'm going to pack down my things now and then go to sleep, see you in Arkansas!

Likes

Comments

Har precis börjat packa nu och då blir allt så himla verkligt, jag inser att det verkligen händer, att om 9 dagar (inte ens tvåsiffrigt längre) lämnar jag Sverige i 10 månader! Svårt att ta in? JA.

Alla frågar hela tiden hur det känns, och helt ärligt har jag ingen aning. Är supertaggad att åka till New York, träffa min värd-familj och börja på ett Amerikanskt High School. Har samtidigt panik över att lämna familj och vänner och önskar jag skulle kunna stanna hemma några dagar till, samtidigt som jag så gärna vill åka. Jag gråter av lycka och panik på samma gång. Någon annan utbytesstudent som känner igen sig?

Jag kommer också nu börja skriva mina inlägg på både på svenska och engelska, och det är för att jag bloggar för min svenska organisation och är länkade på deras hemsida men har nu också fått önskemål av min amerikanska organisation att blogga på engelska så de kan följa och dela med sig på sina sociala medier av mitt år, superkul!

I've just started packing and suddenly everything seems so real, I'm actually doing this, in 9 days I'll leave Sweden for 10 months!

Everyone constantly asks how it feels, and honestly I have no idea. I'm so excited to go to New York, to meet my host-family, go to an American High School, and at the same time, I'm panicking about leaving my family and my friends and wish I could stay in Sweden for a few more days. It's going to be so hard to say goodbye to everyone, but I guess that's a part of the exchange year too. See you soon America!

Likes

Comments

ÄNTLIGEN är jag färdig med mitt visum! Har haft lagom mycket panik och stress över att inte få färdigt mitt visum innan jag åker iväg, men nu när jag är färdig så inser jag att det var inget att stressa upp sig för!

Jag mötte upp Hanna (@oneyearinmichigan på Instagram) vid ambassaden så vi köade tillsammans, tips till andra utbytesstudenter, antingen boka tid samtidigt som en annan utbytesstudent eller börja prata med folk i kön för man kommer få vänta länge! För mig och Hanna tog köandet och intervjun cirka 3 timmar!

Själva intervjun gick väldigt snabbt, han som "intervjuade" mig frågade vart i USA jag skulle bo, om jag skulle gå på ett High School, om mina föräldrar betalar och sen fråga han om jag såg fram emot att åka och så var det färdigt! Så nu får jag mitt pass och visum inom en vecka och sen så återstår det bara att packa innan jag åker!

Så tips till er utbytesstudenter som inte varit där än:

- Försök boka samma tid på ambassaden som någon annan utbytesstudent, köandet blir helt klart mindre segt då!

- Ha bara med dig det du behöver, lämna mobil och sånt hemma för det måste du ändå lägga ifrån dig direkt i säkerhetskontrollen!

- Var där tidigt, ens bokade tid verkar inte ha någon betydelse så var där så tidigt du kan!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Som firas tillsammans med the one and only Åsa vid min sida, min födelsedag igår var så himla rolig så hade kramp i hela ansiktet efter alla skratt! Hur ska jag klara mig utan dig i 10 månader?

Likes

Comments

Om 1 dag och 1 månad flyttar jag äntligen över Atlanten till USA! Här nedanför är lite låtar som verkligen får mig ännu mer taggad (om det ens är möjligt att bli mer?) på utbytesåret! Om någon annan utbytesstudent ska åka till New York med STS den 5 augusti så skriv gärna!

Likes

Comments

Som tradition firas ALLTID midsommar på Öland med familjen och i år är inget undantag. Blommor i håret, somrig klänning, och jordgubbstårta, hur kan man inte älska midsommar?

Kunde inte låta bli att göra varsin mini-krans till kaninerna heller!

Likes

Comments

Till hösten kommer jag gå på Greenwood High school i USA som är en extremt sportinriktad skola med äkta school spirit, precis som jag önskade! Skolan erbjuder massvis med sporter och självklart ska jag försöka komma med i något lag, allra helst fotboll! För er som inte känner mig så har jag faktiskt spelat fotboll i flera år så det ska bli roligt att ta upp det igen!

Det bästa av allt med skolan är den amerikanska fotbollen i mina ögon! Det är verkligen så stort på den skolan jag kommer gå på vilket är något jag alltid drömt om att få uppleva! Vad jag har hört från min värdfamilj så ska laget också vara väldigt duktiga, vilket gör det ännu mer spännande!

Min skolan börjar redan den 14 augusti, om knappt två månader! Jag kommer att vara junior, alltså i den näst äldsta "klassen" och min värdsyster Molly som är två år yngre går i samma skola så det känns skönt att ha något ansikte som jag känner i korridorerna!

Det man gör när man åker som utbytesstudent skolmässigt är att man går ett vanligt, amerikanskt skolår i USA. Självklart är ett utbytesår en god merit men detta året kan jag inte tillgodoräkna mig i den svenska skolan utan jag kommer pausa skolan här hemma i Sverige och börja med de som är ett år yngre än mig när jag kommer tillbaka.

I videon här under syns först fotbollslaget och vid 0:58 kan du se skolan och lite delar av fotbollsmatcher!

Likes

Comments

Jag tror att alla utbytesstudenter kan känna igen sig i att det man är allra mest nervös för och även förväntansfull inför är vart och framför allt hos vilka man kommer att spendera sitt år!

Min ansökan hann inte ens bli helt klar innan värdfamiljen hade valt mig och från första stund kändes det helt rätt. Jag har hamnat hos familjen Odell, som består mamma Kristi, pappa Rick, lillasyster Molly och storebror Jake! Och lilla vovven Dexter! Redan vid första brevet från familjen har jag känt mig så himla välkommen och desto mer jag pratar med dem desto bättre känns det! Tror nästan de ser fram emot detta året lika mycket som jag!

Redan den 5 augusti bär det iväg på det stora äventyret, och nu är det bara visumet som saknas, dvs ett besök i Stockholm på den Amerikanska ambassaden!

Det känns helt fantastiskt att på andra sidan jorden finns en familj som tar emot mig med öppna armar, jag vill åka nu!

Likes

Comments

Och för 70 dagar sen hade jag inte ens tanke på att åka, att jag faktiskt kunde åka på ett sånt här år. Jag började med att klicka hem en katalog från STS, blev intervjuad (på både svenska och engelska) och antagen på en och samma vecka, och sedan dess har mina tankar varit fyllda av USA!

Direkt efter att jag blivit antagen började min ansökan på riktigt (90 % papper som skulle fyllas i). Nu 2 månader senare är ett tiotal vaccinationer tagna, jag har varit på förberedelsemöte i Göteborg och en ny, gigantisk resväska är inhandlad!

Förra veckan ringde STS med glada nyheter, jag kommer spendera mitt år i delstaten Arkansas, i Södra USA! Den 5 augusti lämnar jag Kalmar för drömmarnas land, och första stoppet är i New York, där jag kommer få lära känna andra utbytesstudenter, och tillsammans ska vi sen turista i staden innan vi alla åker ut till våra värdfamiljer, utspridda i alla stater!

Värdfamiljen och mitt High School kommer jag skriva om framöver, hoppas ni vill följa med på min resa!

New York // Vackra Arkansas // New York

Likes

Comments