View tracker

Melvin 0-1 månad

Idag är den första dagen med 8 timmars jobb för Alex, vilket betyder att vi är själva hemma idag, jag och lilleman ❤ självklart skulle han just idag vakna tidigt då han i vanliga fall brukar vakna vid 9-10 men både i natt och morgonen har vi haft en olycklig bebis.  En som inte nöjer sig med något annat än att ligga på mitt bröst.  Men just nu så lyckades jag få han att somna i nestet så jag ligger här i sängen och uppdaterar er.

Annars så flyter dagarna på här hemma. Försöker komma in i vardagen här hemma, hade tänkt att ta en promenad i dag (var planen igår) men i morse när Alex sa att det var 25 minus ute i natt och för tillfället är det 16 minus så känner jag att en dag inne skadar inte 😂 men idag skall jag försöka att få ihop min förlossningsberättelse bland annat som jag förhoppningsvis publicerar på söndag när lilleman ändå blir 2 veckor. och då skall vi även se vad vågen står på samt före och efterbilder på magen 🙂

så stay turned!

Likes

Comments

Melvin 0-1 månad

Julafton flög förbi. Snart är även det nya året här. 2017! Tänk vad allting går fort egentligen.
För oss blev det ingen vanlig julafton i år.
(Ni kommer få en riktig förlossningsberättelse senare)
Utan vi började vår fredag, som enligt planen var att åka på ultraljud, och till barnmorskan för att sedan landa i soffan för lite uppesittarkväll med Alex bror.
Men så blev det inte, proppen gick den , värkarna började och vi satte oss i bilen till BB för kontroll. Var öppen 3cm med värkar så blev inskrivna på en gång och det var så vår julhelg startade.

Mer får ni läsa senare 🙂
Här är vår prins i morse 😍

och tänk att det var såhär mina sista dagar på 2016 skulle se ut...

Likes

Comments

Mom 2 be December 2016

Dagen D är här!
17 december, den dagen vi räknat mer till så himla länge. Den är äntligen här 🙂 men lär dock inte hända något ikväll tror jag dessvärre.
280 dagar har jag nu varit gravid vilket känns helt konstigt.

Tiden har gått så fruktansvärt fort och nu gäller det bara att behålla tålamodet, och börja räkna åt andra hållet 👍📅

Idag har jag försökt att tvätta lite, diskat och så. Tänker att jag fått försöka ta lite mer ikväll och fortsätta i morgon om orken är tillbaka. Har varit så fruktansvärt trött idag så har annars bara legat i soffan 😛 men det borde man få göra eller hur? 😇

Om bebis inte kommer i helgen så bär det av till jobbet på måndag igen för att plocka ihop och städa av kontoret.  Annars så kan jag gladeligen säga att jag jobbade fram till BF iaf 🙂

var hos Bm i går och hon har sagt den senaste månaden att hon tycker att jag borde dra ner på jobbandet men känner att det är super onödigt så länge jag orkar. Men igår iallafall på kontrollen så var blodtrycket lite högt, så skulle hålla koll på huvudvärk och så.  annars så såg allt jättebra ut och bebis ligger fortfarande fixerad och trycker på som bara den 👶

Så nu håller vi tummarna på att tiden går fort. ❤❤❤

Likes

Comments

Mom 2 be December 2016

Denna veckan har varit ett enda känslomässigt kaos. I tisdags var vi hos mvc och klämde på bebis lite, då han har varit ett sätes barn sen första stund. Och dessvärre gjorde han det även i tisdags. Så besöket hos förlossningen och att göra ett vändningsförsök  blev kvar i kalendern. Resten utav den vakna tiden i tisdags och i onsdags gick många utav mina tankar runt detta. För vad som en hände så ville jag verkligen inte föda med rumpan först.

Väl inne i torsdags gick vi igenom allting med barnmorskan och jag berättade om mina rädslor och i det ögonblicket så kändes det verkligen som att nu blir det ett planerat snitt. Men barnmorskan ville att jag skulle prata med läkaren ändå och berätta även för henne hur jag kände samt blev uppkopplad på ctgn.  Sen började det, läkaren kom in och kände på magen , hon frågade om hon fick prova och att det kan gå såpass lätt att hon bara får tag på en spark och han snurrar själv. Jag sa okej på det, att hon kunde få peta men att jag ville egentligen inte alls och det både såg hon på mig och hörde. Nålen sattes i handen, bricanylet sprutades in och nu var det bara vändningen kvar. Underbara fina älskade Alex stod uppe vid mitt huvud och pussade mig i pannan och strök mig i håret medans tårarna rann. Efter någon minut så slutar läkaren och tittar på mig. och säger : jag vet att du vill jag ska sluta nu. Men bebis är vänd och jag är klar. 1 1,2 minut tog det och under denna tiden visste jag verkligen inte vart jag skulle ta vägen. Vi fick ligga kvar en timme uppkopplade på ctgn igen för att kolla så allt med bebisen var bra och även ett supersnabbt UL som vi tyvärr inte fick se. Men efteråt fick vi frukost 😍 väl hemma igen så somnade jag och sov i många timmar.  Var väldigt öm och kände mig väldigt känslomässigt död. Och så har jag väl egentligen känt mig nu sen i torsdags. 

Jag har lite lättare att vända på mig i sängen nu och inte lika ont i ryggen. Däremot så ömmar magen fortfarande och jag är inte riktigt van vid dem nya rörelserna som sparkarna upp på revbenen och så.

Men i morgon går vi in i vecka 38! 😄 med 20 dagar kvar, så ikväll blir det packning utav förlossningsväskan och förhoppningsvis bara njuta nu dem sista dagarna och få jobbet klart.

Nu vet ni iallafall vad som är på g.

Likes

Comments

Halloj alla fina!
Det har varit några riktigt tunga dagar nu dem senaste. Känt mig rätt deppig och så men Så fort snön föll över Stockholm så sken jag upp kan jag meddela. Såå himla härligt 😍 nu är juh dock allt borta igen 😨😲

Så hur har jag mått överlag då?

Alltså det har varit så himla olika.

Ibland har jag bara velat gråta och hoppats på att allt bara varit en dröm.  Men samtidigt vet jag att det finns inget annat jag hellre vill! ❤ jag har nog fortfarande inte heller riktigt vågat förstå att det faktiskt är på riktigt, efter 2 år av försök och nu sitter jag har och skall föda i nästa månad!!!

Jag är oerhört glad att jag har mått så otroligt bra, inte kräkts (dock mått extremt illa) kunnat jobba utan några hinder osv. Jag har helt enkelt försökt leva ett så normalt liv som möjligt. Självklart har jag varit tröttare än vanligt men det är nog rätt förståeligt.

cravings: just nu är det smörgåsgurka, pizzasallad, gurka, morötter och ruccola .

mående: just nu mår jag väldigt bra psykiskt och fysiskt börjar det bli rätt jobbigt men försöker att inte tänka så mycket på det utan att det kommer bli mycket värre att föda sen.

Annars är det väldigt tråkigt att jag förlorat så många vänner men förtillfället så känner jag hellre att jag går igenom detta ensam med Alex än att ha massa idioter runt mig.

Jag har blivit VÄLDIGT folkskygg och är förtillfället mer en gärna ensam.  Så förlåt till er alla som vill ses och jag bara drar mig undan hela tiden. Känner inte riktigt igen mig själv i det men jag får bokstavligttalat panik av att umgås med folk just nu.

Mindre än en månad kvar nu.
Nästa vecka kommer deras hända väldigt mycket när det kommer till bebisväg  (kommer skriva mer då) men allt börjar på tisdag.

Börjar bli riktigt nervös nu, förlossningsbrevet är skrivet och väskan skall packas i morgon.  Känns dock som det inte är så nära i tiden än, eftersom jag har såå mycket att hinna med på jobbet innan.

Men nu räknas dagarna ner och idag är det 29 dagar kvar 🙂

Likes

Comments

View tracker

Mom 2 be December 2016

jag har världens finaste vänner, syster och sambo! Allting började i fredags och Alex höll på att stressa mig över att vi måste städa. Men jag hade såå mycket jobb så satt hela fredagskvällen och så fick vi städa på lördagen istället men helt plötsligt så säger Alex att vi skall släppa allt och åka till Täby.  För er som känner Alex så gillar han inte att gå omkring bland för mycket folk 😅 så då började jag ana att något märkligt var på g. Vi åkte iallafall till Täby och åt lunch och sedan hem igen. Smsade med min syrra hela tiden och sa att Alex betedde sig märkligt och så och kollade på klockan jämnt 😛 väl hemma sen igen, så fort vi kliver in i hallen brister jag ut i total gråt och bara står och stor tjuter. Och så smyger tjejerna ut! Gud vad jag älskar er alla! Emma , kattis, min fina syster Olivia, Ida, Lina och Liv samt såklart min älskade sambo som oxå vad delaktig i detta 😍 Allt var så fint och så gott och alldeles perfekt.  Kunde inte fått det bättre än detta ❤ är så glad att JAG har er i mitt liv och att även min lilla son kommer få ha er i sitt liv. 👶💙

Fick massa fina presenter oxå som kommer komma upp i nästa inlägg och en super fin blöjtårta 😍

jag fick även smaka bebismat och gissa vad det var , samt gissa smält choklad som låg i blöjor 😅 så himla roligt!

Detta gjorde ni super tjejer, och jag är åter igen så tacksam och glad! tack!! ❤

Likes

Comments

Mom 2 be December 2016

Nu har min första lilla bristning dykt upp, mitt på magen 😅 först blev jag super ledsen.  Men sen kom jag på att bebis skall öka cirka 2 kg nu innan han skall ut, vilket är typ 9 veckor kvar. haha! så det tröstade mig lite i alla fall 🙂 var på del 2 av 3 i föräldrar utbildningen igår och igår handlade det om smärtlindring. Väldigt intresserant och hon som pratar är verkligen såå bra! hon är själv barnmorska på BB Stockholm.

apropå barnmorska så skall jag träffa vår på fredag ☺ längtar efter att höra min älskling ❤

Likes

Comments

Mom 2 be December 2016

Då vare ny vecka igen då, 9 veckor kvar +-2 veckor, alltså ett sommarlov ☺ det positiva efter "mitt sommarlov" är att jag får världens bästa presenten och inte börjar i skolan haha!

I tisdags var första delen av förlossningskursen och i morgon fortsätter den och då skall vi gå igenom smärtstillande bland annat.  ☺ börjar bli mer och mer verkligt och jag har mer och mer panik. På fredag skall jag träffa barnmorskan och lyssna och mäta bebis bland annat.

Hur mår jag annars då? psykiskt mår jag faktiskt ganska dåligt, fysisk går allt bra fortfarande men jag har väldigt ont i svanken och igår såg jag att hela svanken är svullen 😮 vaknar varenda gång jag skall vända på mig. Vilket är minst en gång i timmen.

Naveln börjar peta ut och mamma kallar det för "klar knappen".

Handlade sista kläderna idag, så nu skall det sista tvättas upp, mer saker skall ner från vinden, bland annat det till badrummet. jag skall skriva ner vad vi har till "badrummet " och vad vi behöver, samt köpa blöjor.  Sen tror jag att vi är ganska klara.  Bara bilstolen som skall in i bilen.

Så nu får du gärna titta ut älskling ❤

Likes

Comments

Mitt liv, Mom 2 be December 2016

Det har inte direkt varit en dans på rosor dessa veckorna under graviditen.
Jag har fått höra så mycket elaka kommentarer och riktigt läskiga saker.
Allt detta slår mig såklart i bakhuvudet vissa kvällar och speciellt en dag som idag är inte speciellt konstigt.

Att folk har hoppats på att jag skall få missfall, önskat att jag aldrig skulle lyckas bli mamma, att jag kommer bli världens sämsta mamma osvosv, listan kan göras lång. Men detta är en del utav dem få sakerna som jag har fått skrivna till mig, fått sagt bakom ryggen på mig bland annat.

Att dessutom få höra sånt här när man försökt att få detta efterlängtade barn längre än vad ni tror gör inte detta roligare.

jag har gråtit och skrikit, börjat tveka på migsjälv bara pågrund av detta. Varför kan man inte glädjas åt andra?

Världens mest efterlängtade son!

Jag vill bara börja gråta när jag skriver allt detta, men har inte era föräldrar lärt er att det inte är okej , att mobba folk! Och ja detta ser jag som mer än mobbing.

Jag är så fruktansvärt trött på att folk är så extremt elaka

Likes

Comments

Klev in i vecka 28 igår och jag måste säga att jag mår oförskämt bra så jag hoppas verkligen detta håller i sig nu.

I helgen lånade vi Alex mammas hus och grillade, badade tunna, plockade svamp och bara sög i oss en massa sol.

Detta är sista veckan av trimester 2, och på söndag går vi in i vecka 29 och trimester 3.

Annars har det inte hänt så mycket, jobbar mest och försöker hinna med så mycket som möjligt just nu. Då jag börjar få lite panik över att det snart är oktober 😂

Likes

Comments