Är så trött, trött på att få höra att man ska tänka positivt. Att säga till någon med ångest, att rycka upp sig är samma sak som att be en flodhäst att flyga. Försöker varje dag, att tänka positivt. Vissa dagar går bättre än andra, men det är inte så lätt som det låter. För det är väll heller inte så lätt för en människa som exempelvis har cancer att sluta vara sjuk? Det är då man liksom inser hur dumt det hela låter. Jag valde inte dethär, ingen människa väljer någonsin att drabbas av ångest. Liksom ingen väljer att få cancer. Så snälla, lyssna, stötta och hjälp den som behöver hjälp. Den som brottas med alla dessa mörka tankar. För det är faktiskt inte så lätt som det låter att tänka positivt.

Likes

Comments

Jag är som alla andra människor, har samma värde. Men kanske har jag andra förutsättningar och andra sätt att bete mig på, men ja är inte mindre värd för det.
Jag får ofta höra att jag ser snäll ut, att jag oftast är glad. Visst, det är absolut inget dåligt med att få höra det. Det är bara positivt, men bara för att ja alltid ser snäll ut, betyder det väll inte att jag inte kan bli arg, irriterad osv? Bara för att jag kanske alltid verkar glad, betyder det väll inte alltid att allt är bra? För psykisk ohälsa syns inte alltid, det är inte alla som kan se på en att man absolut inte mår bra.

Man kanske ser glad ut, alla kanske tror att allt är bra. Att man har vänner, att man har allt för att kunna må bra. Men bara för att man verkar glad, behöver det ju absolut inte betyda att man är det. Folk svarar kanske att allt är bra, för att de orkar inte göra någon sorts förklaring till varför. Eller att de kanske känner att ingen ändå kommer lyssna, så då är det kanske lika bra att bara säga att allt är bra.

Ska man verkligen behöva ljuga om hur man mår för att det känns som ingen lyssnar? Ska man alltid behöva vara glad, se ut på ett visst vis osv för att passa in? Ska man behöva skämmas över hur man mår? Ska man behöva tro att vissa ser annorlunda på en för att man mår dåligt?

För som sagt så även fast man alltid ser glad ut, behöver det inte alls betyda att det är så. För det kan vara så lätt för vissa att bara spela med, att bygga upp en fasad och få folk att tro att det är bra. För alla människor kämpar med något i livet. Vi alla kommer stöta på saker i livet som är jobbigt, och det är absolut inte fel att vara ledsen när det händer jobbiga.
Varför snackas det så mycket om det som är dåligt på sociala medier, men även utanför sociala medier? Får det verkligen folk att må bra? Till exempel när någon dött, varför läggs det ut så mycket då? Är det verkligen så att man måste visa att man var den som stod personen närmast? Får man verkligen anhöriga att må bättre? Är det inte mycket bättre att stötta varandra istället för att lägga ut allt på sociala medier?
För det första man oftast för är att lägga ut någon sorts bild och text om det som har hänt. Men hur skulle man då reagera som anhörig att istället få reda på vad som har hänt via sociala medier, istället för att få ett samtal om det? Skulle du själv tycka att det vore kul att få in på Facebook och sedan få läsa om att någon du känner osv har dött?
Vi kan inte hålla på att lägga ut allt negativt som hänt, på något sätt måste man ändra på sitt tankemönster och faktiskt inse att man inte man inte mår bra av allt negativa som sker runt omkring en. Man måste försöka på något sätt att kunna bryta det, även fast det känns tungt så måste man tillsammans försöka tänka mer positivt. Det kommer inte vara lätt, det kommer ta tid. Men kom ihåg att vi alla har varandra, för ingen är ensam.

Likes

Comments