Var ett tag sedan som jag uppdaterade här men dessa veckor har varit väldigt fullspäckade. Under halloween kom min pojkvän hit och var här en vecka sedan åkte han tillbaka till Tyskland. Vi gjorde såklart en halloween pumpa tillsammans medan han var här, så vi gjorde en liten katt, den blev ju ascool! En vecka efter att Sören åkte hem så åkte vi till Norrland och hämtade min låtsats farfar som har bott där uppe väldigt länge, men han blev sjuk förra året i stroke så nu har han äntligen fått ett rum här nere i Småland som han kunde flytta in i. Så vi åkte med en lastbil och sen vår bil upp, så hela familjen åkte upp och även "lilla" Pytte följde med upp, han hade dock inget annat val, haha. Det var en väldigt jobbig resa, det är så långt och det är drygt att bara åka, vad ska man göra liksom? Hemvägen var dock drygare än vad ditresan var. Men allting gick bra, vi kom upp säkert och vi kom hem säkert. Vi möttes av snö när vi kom upp så det var lite kul!
Veckan efter det så fyllde jag år, det vill säga för en vecka sedan, så jag bestämde att vi skulle åka iväg under helgen som jag fyllde år så vi åkte till Stockholm. Så kan ju säga att det har varit väldigt mycket pådrag nu dessa dagarna, dock så är det kul att göra saker men det är skönt att bara få ta det lugnt lite ibland också. Så kan säga att imorgon så ska jag sova ut, inga måsten på att gå upp tidigt så ska bli så jäädra skönt! Gått upp runt 6 varje dag och i Norrland fick vi gå upp vid 5-tiden så sovmorgon behövs! 👼

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det har börjat med en ny sak på sociala medierna om just "#metoo". Jag tycker det är väldigt viktigt att det kommer fram, jag tror att det är mer än hälften av alla tjejer som någon gång har varit med om sexuella trakasserier eller liknande.
För ett år sedan så blev jag för första gången livrädd för att vara tjej. Jag hade precis sagt hejdå till min kusin och var påväg mot tåget för att åka till körskolan. På vägen dit så möter jag två killar, den ena vänder sig om och bara frågar "vad heter du?", jag började känna mig rädd och ignorerade killen. Jag fortsatte att gå och gick förbi dem, jag tog upp mobilen och försökte ringa mamma, men mamma svarade inte. Den ena killen sprang framför mig och stannade en bit framför mig han höjde handen och jag vek undan för handen och han high-five'ade med kompisen som var bakom mig. Det jag hör dem säga är "haha, precis som i klippen på Facebook". Jag fortsatte att gå snabbare för jag ville bort från dem fort. Sedan hör jag "vi följer efter henne", det var där miljoner av tankar famlade runt i huvudet. Nästan så att en dödsångest attack kom flygandes. Jag hade riktig panik, jag visste inte vad som skulle hända, jag trodde att jag skulle bli våldtagen eller bli dödad. Alla olika slags tankar flög omkring i huvudet. När jag inte fick tag på mamma så ringde jag min kusin, hon svarade och hon sa till mig att stanna någonstans så kommer hon och hämtar mig. Jag ställer mig bredvid andra människor för att jag tänkte då bryr dem sig inte om mig, dem gick förbi mig men jag skadade fortfarande. Jag hade fortfarande panik. Sedan dess har jag varit livrädd för män, allra helst män som jag inte känner. Jag är glad att det inte var mörkt den dagen, då kanske det hade blivit värre. Jag polisanmälde denna händelsen men polisen brydde sig inte. Det är någonting som måste ändras, det är inte bara synd om oss kvinnor men det är vi kvinnor som är mest utsatta. Vi ses som objekt, en leksak. Det finns dem som tycker att vi överreagerar men man måste sätta in sig i situationen själv, det är ingen som vill känna sig rädd över vart man befinner sig, vilken tid och med vilka.
Jag är alltid på ständig vakt för vilka människor som är omkring mig, allra helst män. Det ska inte behöva vara så men det är ett sånt samhälle vi lever i.

Likes

Comments

Då var det en ny vecka och ett väldigt bra tag sedan som jag skrev sedan sist.. Men det blir tyvärr så. Förra veckan så började jag mer seriöst på mitt nya "jobb". Jag vill kalla det för jobb för jag gör ju saker när jag är där. Förra veckan så började jag iaf med att måla kubb och fortsatte med det i resten av veckan. Dock så började jag bli sjuk i tisdags, det började med halsont och sedan så blev det värre och värre. Hade sjukt ont i halsen i tisdags men jag åkte ändå och jobbade, annars förlorar jag pengar vilket jag inte vill. Jag missbrukade te väldigt mycket förra veckan, käkade halstabletter men dem fungerade inte alls... På onsdagen så blev det värre, näsan började rinna och frös en hel del, visst det var väldigt kallt ute men jag kände mig rent utav sämre på onsdagen. På torsdagen så var det likadant som dagen innan men det var bara att jobba ändå, dock så sa min arbetsledare till mig att om jag har feber så ska jag stanna hemma osv. sen att jag inte såg så kry ut. Så var nästan som en liten pik om att jag kanske skulle stanna hemma på fredagen. Han sa till mig att jag skulle fundera över kvällen hur jag skulle göra. Så jag stannade hemma på fredagen, just för att jag förstår själv att det inte är kul att ha en snorunge där. I lördags åkte hela familjen hem till min kompis och hennes föräldrar så var vi där under hela kvällen. Jag har inte träffat henne sedan jag tog studenten i juni så det var kul att träffas igen! Igår hände det verkligen knappt någonting, vi begravde vår katt som vi hittade på vägen i torsdags. Vi vet inte om hon hade blivit påkörd eller om det hade hänt någonting annat, hon såg inte skadad ut, man vill gärna veta vad som har hänt med henne men det kommer vi aldrig få veta... Hon är väldigt saknad iaf, hon var omkring 10 år eller något så hon har hängt med i många år så det gjorde väldigt ont i hjärtat! 💔

Idag så bestämde jag mig för att åka och jobba, jobbade bara i fyra timmar så kunde likaväl åka iväg. Jag är dock fortfarande snorig och hostig, men det får dem leva med 😜. Bara att se nu vad resterande veckan har att bjuda på. Ska försöka plugga lite teori nu en stund.

Puss&Kram

Likes

Comments

Då var denna veckan snart slut. Det har hänt väldigt mycket denna veckan, jag kan inte säga att jag tycker att det kanske är så positiva saker på det sättet men det är även nyttiga saker som har hänt. Jag har börjat med aktivitetsstödet som jag är tvungen att göra för att kunna få någon ersättning för att jag är arbetslös. Jag kan inte säga att jag tycker det är så kul, men det är nyttigt för mig att vara där för att få en blick och att få komma ut i arbetslivet. Jag måste börja gå upp tidigt vilket jag absoluuut inte är van vid! Jag brukar sova till 10 tiden annars men nu måste jag gå upp klockan 6 på morgonen för jag måste åka senast runt 7. Jag börjar halv 8 på morgonen så det är till och med tidigare än vad jag började när jag gick i skolan, då man började som tidigast 08.10. Men det är bara till att bita ihop och se glad ut. Jag kommer ifall hem runt 17 på dagarna så kan jag sedan ta det lugnt framför datorn eller tv'n och sedan är jag alltid ledig på helgerna, så jag är där och jobbar fem dagar i veckan. Jag har alltid haft lite svårt med att komma upp på morgonen, jag är inte direkt en morgon-person.. Jag har flera alarm på efter varandra för att jag vet att jag kommer vakna, brukar stänga av alarmet i sömnen så flera alarm är ett måste för min del. Sen har vi ett annat problem, jag kan inte äta frukost direkt på morgonen. Det har varit så sedan jag var liten, jag får kväljningar av att äta frukost direkt efter att man vaknat och kroppen inte har kommit igång riktigt. Jag mår helt enkelt dåligt ifall om jag äter frukost direkt, och frukost är ju dagens viktigaste mål men också det svåraste och tråkigaste målet att äta enligt mig själv. Så när jag började igår så kom jag till jobbet vid 07.15 så jag bytte om till arbetskläderna och sedan så satte jag mig och åt en riskaka. Jag ser ingen anledning till att jag ska gå upp jättetidigt på morgonen och sen bara sitta och vänta tills man ska åka just för att jag inte äter frukost direkt på morgonen. Jag brukar gå upp ca en timme eller en halvtimme innan vi ska åka, sitter och sminkar mig runt 10 minuter och sedan klä på mig, fixa håret och andra saker också. Jag brukar oftast hinna, när jag gick i skolan så blev det ibland lite knivigt med tiden men vi hann alltid till bussen "alltid"...

I torsdags var jag även på jobbintervju, det gick jättebra och jag var så nervös inför det och var nästan som att jag faktiskt bara ville skita i det för att jag var så nervös. Men det gick verkligen jättebra, jag tog inte jobbet då det bara var någon timme från mån-fre som man skulle vara där och sedan varannan söndag så jag hoppade det. Men jag står fortfarande kvar som intresserad av jobbet fast ifall om tjänsten skulle utökas med fler timmar och kanske även lite vikare-tider. Så det var absolut inga problem. Sedan på torsdagen så åkte jag även till det jobbet jag ska vara på och var där från 12 till 16. Om jag ska vara ärlig vet jag inte riktigt vad jag gör där, haha. Alltså vad finns det egentligen att göra? Jag har tillvisso bara varit där i två dagar så jag ska ge det en chans, det kanske blir bättre nästa vecka, hoppas jag.

Någonting roligt som hände i trosdags också var att jag och mamma körde inne i stan efter jag hade varit på intervjun. Mamma skulle köra och parkera på parkeringen och där står polisen mitt i vägen och pratar med en, observera att polisen satt i polisbilen mitt i körfältet. Så mamma fick försöka komma förbi på vänster sida av polisbilen och direkt när vi stannat och kliver ur så kommer polisen till mamma och bara "har du ditt körkort med dig?", haha och mamma bara "ja, har jag gjort något fel?". Polisen bara "nej, men det är fel på din skylt där bak". På mammas regplåt så går det inte att se riktigt vad det står för det har hänt någonting med den så polisen ska skriva ett protokoll bara säger han. Mm, visst. Det tog alltså över 20 minuter för honom då han även gjorde en flygande besiktning av bilen också. Så vi blev lite irriterade och den andra polisen var väldigt otrevlig. Så mamma fick en varning, så om hon inte återgäldar problemet så kommer hon få böter eller något nästa gång så det var bara att beställa en ny regplåt. Tycker ändå att själva händelsen var rätt så kul, en sån liten sak skulle ta såå lång tid. Men aja.

Jag kan säga att jag är väldigt trött idag iaf, vi var och firade min brors födelsedag igår så vi kom hem runt 1 så gick och lade mig direkt men är väldigt trött idag fast att jag sov nästan till 11. Bara att se vad resten av dagen har att erbjuda.

Puss & kram

Likes

Comments

Var några dagar sedan som jag skrev nu, har hänt lite saker, bra som dåligt dessa dagar. I torsdags var jag iväg hos arbetsförmedlingen och pratade med dem om vad som skulle hända nu då jag ännu inte har något jobb. Så nu ska jag vara på någonting som kallas för "ungdomsservice", jag har absolut ingen aning om vad det handlar om eller vad som kommer att hända. Jag ska dit på "studiebesök" imorgon (tisdag), är otroligt orolig för vad som kommer att hända, vad jag kommer att göra. Jag vet inte om jag ska vara där till mån-fre och vilka tider jag kommer vara där, jag har ingen koll alls. Jag är väldigt nervös över det, jag som har tänkt att ta tag i körkortet igen och få det innan detta årets slut men vet inte hur jag ska få tid till det nu om jag kommer vara där hela veckorna sen. Eftersom körskolan inte har öppet på helger så måste jag göra det på veckodagarna. Allting löser sig på ett eller ett annat sätt så jag vet att jag inte behöver vara orolig men det är man ju alltid till en början. Men det är bara till att se vad som händer imorgon.

I fredags övningskörde jag för första gången på nästan ett år, kan ju säga såhär mycket att jag hade glömt en hel del... Men så var det också ny personal så då blir man lite mer nervös, men jag tror att det kommer lösa sig och gå bra. Om jag fortsätter som jag gör nu och ger fan på att jag ska ha det där körkortet så får jag det. Jag måste bara vara på att köra en hel del och inte sluta. Även fast att det går dåligt ibland så får jag absolut inte sluta, vad som än händer får jag inte sluta. Jag behöver mitt körkort.

Min bror frågade även mig igår ifall om jag vill ha hans Audi, han har en ny bil och sedan ska han och hans flickvän skaffa en annan bil till henne. Det som behövs fixas är kopplingen och sedan airbagen. Detta är tydligen tvunget att fixas nu. Han ville sedan inte heller att Audin bara ska stå och ingen använder den så jag har sagt att jag gärna tar den bilen sedan, jag har ju som sagt tänkt att få körkortet detta året och då behöver jag ju en bil.

När jag satt och skrev detta blogginlägget vilket jag började med för några timmar sedan nu så fick jag ett telefonsamtal där det är en man som frågar om jag fortfarande är intresserad av arbetet som jag har sökt och jag svara självklart ja, så nu ska jag på jobbintervju på torsdag och är såå taggad över det! Min första jobbintervju. Hoppas det går bra, men det tror jag!

Puss & Kram

Likes

Comments

Idag har det inte direkt hänt så jättemycket mer än vad det brukar göra. Idag sov jag lite längre än jag brukar. Brukar vanligen försöka vakna vid 9-10, vilket jag gjorde men somnade om igen till runt 11. Jag kunde inte somna igår och så blev de att man tog en lite längre sovmorgon. Jag har vissa perioder som jag inte kan somna och jag har hamnat i den perioden igen tyvärr, det är jättejobbigt men jag tror alla någon gång har hamnat i den perioden då man har svårt för att somna.

Jag har suttit ett tag med körkortsteorin idag, jag har som sagt bestämt mig för att göra detta nu och lägga någon timme nästan varje dag, på de sättet så borde det sätta sig i huvudet någon gång. Så jag satt med teorin ungefär i två timmar sedan så orkade jag faktiskt inte sitta och glo på datorn och tänka en massa, absolut inte när det någonting som jag inte är ett dugg intresserad av så blir det inte bättre av att sitta med de länge. Bestämde mig för att ut och träna en stund så sprang på bandet en halvtimme och sedan har jag även börjat med att träna min rygg igen. Jag kommer aldrig få bort min skolios men jag hoppas att jag kan göra den lindrigare så försöker att börja träna ryggen nu när jag väl tränar. Och såklart så tränar man rumpan lite grann också, vill få en snygg rumpa liksom!
Imorgon måste jag upp tidigt så jag hoppas jag kan somna ikväll.

Puss & kram

Likes

Comments

Var ett tag sedan som jag bloggade och nu kanske det är på tiden att jag börjar blogga igen kanske. Får se hur länge det håller innan det bli tyst här igen, hehe.

Det händer absolut ingenting roligt i mitt liv just nu om jag ska vara ärlig. Sitter dag in och dag ut och gör absolut ingenting, man gör det gamla vanliga - kollar på youtube, kollar på tv och gör absolut ingenting. Jag har dock börjat ta tag i träningen igen, jag hoppas att jag kommer börja bli piggare och må bättre om jag börjar med träningen igen. Jag har under en tid nu inte mått så bra, jag känner knappt igen mig själv på något sätt. Jag är trött hela tiden, dock har jag varit väldigt trött sedan jag började första året på gymnasiet och brukade somna nästan så fort man kom hem men känner mig tröttare vissa dagar. Jag har ingen energi till att göra någonting alls. Det finns 1000 saker som jag egentligen kan göra här hemma men när man är hemma hela tiden så känner man i stort sätt "nej jag gör detta imorgon istället" och så fortsätter det, vilket inte är bra.

Igår när jag skulle sova så började jag tänka en hel del, jag började få lite ångest över vad jag ska göra. Jag tänkte mest på mitt körkort, jag vill ha ett körkort men att ta tag i de är det svåra. Men idag började jag ta tag i det, jag började öva på teorin och ska försöka öva flera dagar i veckan. Sedan ska jag försöka ta mig till körskolan på torsdag och se om jag kan få någon körlektion efter att ha tagit en låååång paus nu i snart ett år. Jag tog denna pausen för jag kände att jag kunde inte ta det i samband med skolan. Det var helt enkelt för mycket på mina axlar på en och samma gång.
Jag har haft problem med magen under flera år näst intill sedan jag var liten och har inte varit hos läkarn förens nu i sommar om mina magproblem. Jag trodde att det skulle sluta så fort skolan var slut men tyvärr så blev det inte så. Jag fick jätteproblem i somras och fick helt enkelt nog och kontaktade läkarn om mina problem. Jag berättade om allting att jag har väldigt ont i min mage osv. och dem kunde inte hitta något fel och därför fick jag diagnosen IBS. Mina problem uppkommer mest när jag känner mig stressad eller orolig och det märker jag nu. Jag är stressad kring jobb och körkort och det är nu mina magproblem kommer fram igen. Men jag tänker fortsätta kämpa nu med mitt körkort, för jag vill verkligen ha det, det är att verkligen orka ta tag i det som är det jobbiga just nu, men jag ska klara det!

Jag har tänkt börja med ett projekt här hemma som jag ser fram emot och har redan börjat lite grann. Jag bor på landet och har ett uthus, förr när jag var mindre hade vi en get och nu har vi inte henne längre. Där hon bodde har vi bara massa skit i just nu och därför har jag en tanke på att göra om det till ett litet mini gym här hemma. Detta har varit planer när mina bröder bodde hemma också men blev aldrig av. Jag har redan börjat måla en dörr in till det rummet och nu måste det börjar plockas ut lite grejer där ifrån. Jag har ett träningsband som jag tänkte sätta in och sen vet man inte man kanske kan hitta något mer träningsredskap som man sätta in där. Men hade varit skönt om man hade ett specifikt rum som man hade träningsgrejer i, ett ställe som man kan gå och få vara lite för sig själv. Jag tror det skulle kunna bli bra faktiskt, jag hoppas ifall att det kommer bli bra. Men detta projektet kommer ta ett tag innan det blir klart.

Puss & kram!

Likes

Comments

Man känner att hösten är påväg, solen skiner sen kommer regnet och det börjar bli kallare i luften. Löven har även börjat bli röda, det känns lite tragiskt att sommaren snart är över.

Har börjat ta tag i träningen igen. Jag är en sån person som tröttnar väldigt fort på saker, exempelvis som att träna, det är kul i början men blir väldigt snabbt tråkigt. Men jag känner som så att jag är inte nöjd över mig själv över huvudtaget så jag måste göra någonting åt det, så tänker träna nu ett tag till jag tröttnar igen, men förhoppningvis så tröttnar jag inte lika fort denna gång. Eftersom att jag bara går hemma nu för stunden så kan jag likaväl börja med träningen så jag iaf har någonting att göra. Måste även sätta lite fart med körteorin snart med, men det är sååå tråkigt! Minns bara i skolan, att öva på prov är absolut inte min grej. Saker och ting fastnar inte i mitt huvud, jag vet inte varför, kan vara för det är så tråkigt... Men om jag vill kunna ha mitt körkort snart så måste jag börja öva mer.

Idag stod jag för maten så gjorde nog världens simplaste mat, spagetti och köttfärssås. Ville vara snäll mot mamma och inte låta henne ställa sig och laga mat det första hon gjorde när hon kom hem från jobbet!
Ha de bäst!

Likes

Comments

Jag har inte lagt upp någonting nu på ett par dagar, delvis för jag har ingen aning om vad jag ska skriva och för jag har inte gjort någonting de senaste dagarna. Men jag tänkte att jag kan väl berätta lite mer om vem jag faktiskt är.

Jag tog studenten nu i juni och har sedan dess inte haft någonting att göra, eller jag vet inte vad jag ska göra. Jag håller på att söka jobb och hoppas att jag snart kan få något.
Jag håller på att ta körkort, jag började förra året i augusti/september någon gång men har tagit en paus sedan december förra året, jag har äntligen börjat ta tag i det igen.
Jag har skolios, för dem som inte vet vad skolios är så är det en ryggsjukdom som gör att ryggen är sned. Ryggraden ska vara rak men min ryggrad är formad som ett "s".
Jag har ett medfött hjärtfel sedan jag föddes, ingenting som jag märker av direkt idag då jag är "friskförklarad", men jag ska alltid ha i åtanken att jag har de.
Jag har en sjuk pappa med stroke sedan 2008.
Jag har dansat när jag var mindre men slutade när pappa blev sjuk, skulle vilja börja dansa igen 💃.
Jag har två bröder som jag står väldigt nära. Jag älskar att umgås med min familj .
Jag älskar att umgås med min älskade pojkvän, längtar varje dag efter att få umgås med honom 👫 ❤.
Jag har en katt som heter Pytte 🐱 .
Jag har aldrig varit ute på en klubb/pub.
Jag har aldrig druckit alkohol.
Jag är ingen festprisse, vill hellre sitta hemma i soffan och kolla på någon bra film och äta något gott.

Man skulle nog säkert kunna göra listan hur lång som helst men just nu kommer jag inte på något mer specifikt att skriva om. Bjuder på en bild med mig och mannen i mitt liv ❤.

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg, jag kommer berätta om mitt liv och vad som händer och jag hoppas du vill följa med på min resa.

Jag bloggade förr när jag var mindre men det slutade rätt så fort. Nu har min pojkvän sagt att han tycker jag borde skaffa en blogg för att kunna skriva av mig saker som händer eller bara berätta om min dag, så får väl ge det ett försök.

För övrig är jag precis hemkommen från Tyskland där min pojkvän bor sedan ett och ett halvt år tillbaka, vi har varit tillsammans nu i över två år. Det är alltid lika svårt att behöva säga hejdå varje gång ❤.Likes

Comments