Jag tänkte dela med mig av några tips idag om hästar till er som inte kan så mycket om foder ridningen och massa annat.

Det jag skriver här är inte helt rätt men det är så jag gör och ni får göra vad ni vill jag vill bara skriva det jag kan och komma med lite tips.

Just nu så har vi betfor och havre och det tycker dom om jätte mycket. Dom säger ju att det är mycket socker i betforen men om du häller vatten i betforen och låter det stå i en halvtimme eller en timme så häller man ut vattnet och då ska det inte vara så mycket socker kvar. I vår spannmål på kvällen så har vi betfor och lite havre och lite olja och morötter och det tycker dom är jätte gott. Förr hade vi använt müsli men vi har använt havre istället vet inte varför för jag är inte så insatt i det haha.

Sedan har vi använt ett pulver som vi häller i i vårt spannmål och det heter proequo. Det ska vara bra för magen för hästarna. Det går att söka på det och läsa om det mer. Det går att köpa på djursjukhus tror jag. Vi häller bara ned det i maten så äter dom upp det.

Vi hoppar 2 gånger i veckan eller det är olika men det är inte bra och hoppa för ofta för det frestar på benen på hästarna och man vill ju inte att dom ska få skador. Vi brukar köra väldigt mycket markarbete med våra hästar. Det är lite roligare än dressyr och dom mjukas upp väldigt bra och det är bra att träna med bommar. Så det kör vi väldigt ofta. Så om du inte tycker om ren dressyr så kan du köra markarbete men i bland så får man skippa det och bara köra dressyr men det är ju lite dressyr i det för man går ner i form och ställer dom och allt vad man gör haha.

Som sagt jag kan nästan inget om hästar men detta var några tips jag kommer säkert skriva lite mer tips om in för tävlingar hur man ska tänka och vad man ska tänka på och vad man ska göra dagen inan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag så hopptränade jag och det gick sådär bra. Hon var lite trött för att hon hade vara i transporten i 1 timme och hon var inte på hopp humör i dag men det kan dom inte vara hela tiden. Så jag hade inte heller ätit något och jag var stel för att det var svinkallt där vi var. Men nu när jag sitter och kollar på videorna så tycker jag att det var jätte fint endån.

Den tränaren jag har nu är jätte bra! Han ställer upp höjder han vet att jag klarar och han ser vad jag ska göra och det är jätte bra.

Sedan åkte vi bara hem och sen har jag bara varit hemma haha. Men blev så trött efter den träningen. Skola i morgon ush fy! I mon ska dom nog vila iallafall Giovanna.

Om ni vill se videon med bättre kvaleté när jag hoppade så kan ni se den på Instagram jag heter emmaberndtson.

Likes

Comments

Nu är jag hemma från Helsingborg och stallet. Vi var inte där jätte länge vi ville mest se Peder och Nellie. Det gick bra för Peder han rev inget men han tog det väldigt lugnt
Och Nellie rev ett hinder men det såg väldigt fint ut.

Dom skulle ju vila idag för att vi skulle hoppa i morgon för en tränare, så vi hoppade på barbacka och skrittade bara och gjorde lite övningar för att dom ska sträcka på sig lite.

Vi var även inne på Hööks en liten sväng för att vi skulle kolla på en padd till Giovanna för att den sadeln hon har nu glider bak så den har skaft upp håret så hon har två runda kala fläckar. Och vi hittade en som var bra. Vi ska prova den i morgon men den var väldigt tjock så sadeln inte kan flytta på sig.

Vi satt på dom smyckena som vi fick igår jag försökte ta några bilden haha men dom ville inte vara stilla så det blev inte jätte bra men hoppas att ni ser. Tog även lite bilder på Peder och Nellie men jag tog med mobilen så det blev inte jätte bra men bättre än inget alls.

Likes

Comments

Nu är vi på väg till Helsingborg och ska kolla på hästtävlingar. Hoppas att jag får se Peder och Nellie. I dag så ska Giovanna och Grace vila för på söndag så ska vi åka till en tränare och hoppa lite. Men jag uppdaterar mer sen när jag har kommit hem.

Likes

Comments

I dag kändes det jätte bra! Hon var inte seg eller inte heller för pigg hon var perfekt i dag. Men hon var ju mest pigg haha men det är ju bara bra. Vi satt fram några bommar för det är väldigt bra träning. Jag skulle först öka på långsidorna och då gasade jag på rejält haha. Jag håller på att lära mig att räkna mellan bommarna så att jag kommer rätt och det är jätte svårt. Men jag jobbar på det och det blir bara bättre och bättre.

Och den övningen gjorde vi några gånger och så klart så ska hon ju sparka lite men det är bara att trycka på henne så går det bra. Sedan så gick vi ut lite för att skritta av dom lite men då satt jag på Grace för Giovanna är lite tittig.

Vi sköljde av doms ben också men Giovanna blev lite rädd så vi tvättade inte hennes ben. Jag tror att förra ägaren har bara sköljt med en svamp på benen och som vi märker så är hon rädd för vatten. Men sen så stod hon bara still och då slutade vi och berömde henne och så fick hon godis.

I morgon ska jag till Helsingborg och kolla på tävlingar. Jag tror att Nellie Berntsson ska hoppa men vet inte. Tror också att Peder ska vara med hoppas de haha.

Vi fick hem små smycken som vi beställde för en vecka sen tror jag vet inte haha men man kan hänga det på tränsen och där står det Giovanna och på den andra står det Grace. Dom var jätte söta och jätte fina.

Likes

Comments

Eftersom jag har precis börjat med min blogg så tänkte att jag kunde skriva om mig själv och mina ponnys.

Jag heter då Emma och jag kom till världen den 7 april 2003. Jag var född för tidigt. Och jag har en tvilling som heter Matilda. Matilda och jag är väldigt mycket med varandra. Men jag var en liten tjej med tjocka kinder och nästan inget hår. Jag hade väldigt mycket kompisar när jag var liten så jag fick gå på väldigt mycket kalas haha. Jag kommer inte i håg så mycket från dagis och när jag gick i 1 2 3 eller 4 det var mest samma saker hela tiden. Men jag kom i håg att jag hatade dagis fråga inte mig varför haha alla typ älskade dagis men inte jag. Jag är så dåligt på matte eller det är bättre nu men jag fick ha hjälp inan när jag gick i lågstadiet. Jag går i 6an nu och jag trivs bra. I min förra skola så gick bara klasserna upp till 5an så nu i 6an så kom vi till en annan skola som går upp till 9an. Jag älskar att göra om mitt rum jag möblerar om hela tiden haha. Jag har en stora syster som heter Felicia och hon är 15 år och ska fylla 16.

Jag har fått väldigt mycket vänner nu vilket är jätte kul. Men jag är bara med en kompis som jag känner att jag litar på och vi har känt varandra jätte länge och hon heter då Maja. Hon gillar med hästar så hon brukar följa med mig till stallet vilket är mycket roligare än att vara där själv. Jag har andra vänner med som jag gillar jätte mycket och som gör mina dagar till dom bästa.

Min stora syster Felicia har alltid gillat hästar sen hon var liten. Så jag har växt upp med hästar och det är därför vi har 2 ponnys nu. När jag var 11 år fick vi då Grace och Felicia hade då en foder häst som hon var hos och red men sen slutade vi på henne för en anledning. Och vi hade tjatat om att ha en egen häst och Felicia kunde verkligen inte vara utan någon häst så våra föräldrar kollade på hästar och till slut så hittade vi en underbar ponny. Hon var verkligen jätte bra. Så vi köpte hon och vi hade hon där hon har varit inan vi köpte hon. Men sen så flyttade vi till forf en ridskola. Där var det jätte bra också. Och jag och Felicia och Matilda cyklade ut på sommaren och var med hon kom i håg att det var så mysigt vilket det är nu med. Sedan så hittade vi ett annat stall som vi nu står på. Och detta är jätte bra och vi trivs där. Felicia började tävla med Grace och jag kände att jag aldrig fick rida henne för att Felicia tyckte verkligen detta var det hon ville göra så nu så har vi då hittat en till ponny som är min och Matildas. Eller det är ju hela familjen men det är jag och Matilda som ska tävla med henne i framtiden. Vi kollade först på en ponny som hette Tingeling hon hoppade jätte bra och jag blev jätte kär i hon. Men sedan så köpte vi inte hon för att vi ville hitta den rätta. Så vi letade runt och då hittade vi Giovanna hon är underbar hon me.

Hahha det blir mest om hästarna jag pratar om nu men det är dom som är mitt liv. Och jag vet inte vad jag ska skriva om mig själv haha. Men så nu så rider Felicia på Giovanna också för att vi klarar inte av henne så bra. Så Felicia ska göra henne bättre så att vi sedan kan ta över henne. Hoppas att ni vet lite mer om mig och mina hästar nu.

Likes

Comments

I dag så tog jag med maja min kompis till stallet för att jag tänkte att hon kunde ta kort på mig till bloggen. Och hon följde med vilket var jätte kul så hon tog några bilder på mig och Grace. Jag red bara på Grace för att Giovanna är lite mer ung hästig och jag känner att jag inte klarar av det så Felicia fick rida hon. Iallafall vi red ner till stranden dom var väldigt pigga för att dom fick vila i går. Men det gick bra det var ingen som ramlade av vilket var jätte tur. Det var första gången vi var med Giovanna på stranden så hon var lite rädd också men det gick bra sen och hon kände sig tryggare när Grace var där. I morgon ska jag inte göra så mycket det ska bli skönt att bara vara hemma. Här kommer lite bilder som Maja tog på mig och Grace och även på Felicia och Giovanna.

Likes

Comments

Kan inte beskriva hur trött jag är.. vi åkte i bil i 2 timmar dit och 2 timmar hem så tråkigt att bara sitta i en bil men men. Jag köpte lite saker iallafall. Dom hade ju inte Hööks eller en häst affär på Emporia men vi åka in till ett ställe nära Emporia där det var två häst butiker. Jag köpte en grimma till Giovanna inte så att hon har typ 20 grimmor hahha men grimmor kan man aldrig få för många av.

Jag köpte ett par byxor till mig själv och en tröja och lite saker på Victorias Secret. Sedan så åkte vi hem från att gå i affärer i 6 timmar. Men när vi kom hem så åkte vi direkt ut till stallet och fixade med maten och allt sånt.

När vi gick in i Emporia så hörde vi att det var någon som pratade och då var det något som brann jag blev jätte rädd men det var inte så farligt. Vi fick iallafall gå in i en nödutgång hahah typ första gången jag gick i en sån. Men sedan så hände det inte så mycket men när vi kom in så luktade det jätte mycket bränt men sen var det som varligt.

Ni kommer säkert se detta inlägget i morgon men hoppas att ni hade en jätte bra dag!

Likes

Comments

Hej! detta är mitt första inlägg på min blogg. Som ni vet så är det sportlov nu och det är så skönt! jag har inga planer på vad jag ska göra men några saker ska jag nog göra. Jag ska mest bara slappa. I dag så åkte jag och min stora syster ut till Giovanna och Grace lite tidigare för att vi hade bokat för att vi skulle hoppa i dag. Giovanna hade inte hoppat i förra veckan så då fick hon hoppa några skutt i dag både med mig och min stora syster. Jag hoppade inte så högt men det var endån kul. Sedan så skrittade vi ut lite för det var så fint väder och det var inte så kalt. Sen så fixade vi med maten och boxen. Vi var även och köpte lite havre för det var slut. Innan vi åkte hem så släppte vi in dom så dom fick äta. I mon så ska vi åka ner till Malmö och gå in på Emporia. Jag har aldrig varit där så det ska bli kul. Inlägget kommer nog rätt så sent då för att vi kommer komma hem sent. Hästarna får villa i mon för att vi hinner inte rida dom. Jag ska inte vara ute i stallet i mon för att det är min andra syras tur att vara där. Vi har varannan dag men i bland är jag där fler dagar. Men på lördag ska vi åka till en tränare och hoppträna. Det är mest Felicia min stora syster som ska hoppa men jag är med och hjälper till och hoppar även lite jag med. Nu så ska jag nog bara villa och kolla på film för jag är så trött.

Likes

Comments