Hej!
Nu tänkte jag skriva om mormors hund Raja!
Raja är en vit Schäfer. Hon är en tik. Hon är 7 år. Hon fyller år den 16 Februari. Hon blev påkörd när hon var några månader gammal. För hon såg något och så slet hon så hårt så att kopplet gick av. Och sprang ner till vägen och blev påkörd. Men hon fick inga ben skador utan bara några sår. Hon hatar postbilen,sopbilen,andra bilar som hon inte känner igen, andra hundar, katter, min kanin för att hon tror att det är någon hund eller katt.😂😂
Hon gillar att bli klappad och att ut och åka.Hon är bortskämd. För hon har många leksaker får god mat och ganska mycket godis.Hon gillar att vara ute i linan och rulla sig. Hon gillar inte veterinärer för hon hatar när dom ska titta tex örat när hon hade Blodöra så hon brukar morra på dom. Sen hatar hon fästingar men när man tagit dom och visar henneblir hon jätte glad. Men ibland så brukar hon gå och lägga sig under  sängen för att hon hatar när man ska ta fästingarna vet inte varför hon brukar göra det ibland😂
Raja är lite konstig ibland men glad och söt. Hon blir jätte glad när jag kommer till henne.
Nästa gång jag skriver ska jag skriva om min kanin.
hejdå!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Den 21 Juli var vi i Målilla på älgpark. Det var jätte roligt där. Dom hade getter, kaniner, kaninungar, en hund och en katt. Och typ 15 älgar. Både små och stora. Det man kunde göra där var att man kunde mata älgarna vid kl.11.00 och 15.00. Sen kunde man klappa dom samtidigt. Jag klappade en älg tjur på hornen och dom var varma och typ slemmiga. Vi ska åka dit i helgen igen med mormor och morfar. När vi var där kom vi exakt när dom öppnade kl. 10.00. Och då var det bara vi och tre familjer till. Sen när vi skulle åka hem vid kl.13.00 då var det fullt på parkeringen. Det var mest tyskar. Så hoppas det blir lugnare nu i helgen. Där när dom skulle matas var det jätte mycket folk. Så jag hade ont i huvudet sen när vi satt i bilen och nästan hemma.

Likes

Comments

Idag fyller jag 13 år. Jag har fått bra presenter. Det jag fick var:

3 kort,
Fått 1340 kr (från olika personer),
Ariana Grande parfym (Sweet like candy),
En mugg där det står du är cool,
Mandelmanns köksbok,
En plattång,
Ett present kort från Kicks
En lysande kanin
Och en bukett blommor.

hejdå👋

Likes

Comments

Nu ska vi åka till Kalmar. För vi ska gå på Kalmar stadsfest. Det är idag och imorgon. Idag är inga bra artister, men imorgon är ❤Samir och Viktor❤ Så idag ska vi gå runt  lite och kanske titta på några artister. Och titta vid tivolit. Och så ska vi äta på Mc Donalds. Vi ska typ göra samma sak imorgon också. Vi ska fika idag också. Men nu måste jag sluta för vi ska hämta mormor nu.
hejdå!

Likes

Comments

hej!
Nu tänkte jag skriva om när Silver (min kanin) fyllde år. Hon fyllde år den 30 Juli. Eller hon fyllde egentligen inte år då men jag firar att jag har haft henne i ett år. Så när vi köpte henne var hon bara typ 3 månader gammal. Så jag vet inte exakt när hon föddes men hon får fylla år den dagen iallafall. Så på hennes födelsedag fick hon 1 tårta på morgonen med lite sallad, gurka, morot, knäckebröd och lite godis. Det tyckte hon var jätte gott. Jag fick henne som en tidig födelsedags present. Den 13 Augusti fyller jag år. Då fyller jag 13 år. Och det är om fyra dagar!!! Hoppas att det blir fint väder. För på nästan alla mina födelsedagar har det regnat. Men när Silver fyllde år (vet inte om det var samma dag eller om det var några dagar senare) då i två dagarspö regnade det, åskade och blixtrade. Men hoppas det blir fint väder på min födelsedag och på Silvers födelsedag nästa år. Och på Rajas också fast på Rajas har det nästa alltid varit fint väder och det är ju tur för henne. Raja fyller år den 16 Februari då fyller hon 8 år nästa år

hejdå👋

Likes

Comments

Hej!
Nu tänkte jag skriva om när vi var på Latitud i Oskarshamn den 7-8 Juli.
Vi gick båda dagarna. Och det var jätte roligt.
Första dagen såg vi på Per Gessle. Och några mer som jag inte kommer ihåg just nu. Sen andra dagen såg vi på ❤Benjamin Ingrosso!❤ Och han var jätte bra. Det var dom två som var dom bästa. Sen såg vi några andra ganska bra artister men dom här två var bäst. Per Gessle var typ vid 22.00-23.30. Och Benjamin var vid kl. 12.00-12.30. För att han hade så några låtar.Sen den 8 Juli så åt vi på Mc donald's vid kl. 00.00. Och sen var vi hemma vid typ 23.00 den 7. Och den 8 vid klockan 2.00. Men det var det jag hade tänkt att skriva idag. Sen den 9 Augusti kommer jag skriva igen!
Hejdå👋

Likes

Comments

Hej!
Nu tänkte jag skriva om när Raja var hos veterinären. Den 6 Juli åkte vi till veterinären i Mönsterås pga att Raja hade  Blodöra i ett par dagar. Så vi fick sätta på en munkorg för att hon kan bli arg för hon gillar inte veterinärer pga att hon blev påkörd när hon var några månader sen dess har hon inte gillat dom. Men då fick vi söva henne när dom skulle ta ut det. Och så satte dom  på stygn. Sen den 12 Juli var hon där igen för att dom skulle undersöka henne och säga när vi skulle ta ut stygnen. Men då märkte dom att det hade kommit lite till och att ett stygn hade gått upp. Så då fick dom söva henne ta ut det och laga stygnet. Sen skulle hon vänta några veckor innan dom kunde ta bort stygnen. Men dom sa att  vi var tvungna att ta en tid på ett annat djursjukhus pga att dom hade semester. Så mormor sökte runt och sen hittade hon ett djursjukhus i Kalmar (anicura) och fick en tid där. Den 26 Juli fick vi tid vi skulle vara där vid 10.00  men dom blev 20 minuter försenade eftersom det var mycket folk där. Men efter 20 minuter kom vi in. Vi fick gå bakvägen för att Raja gillar inte andra hundar,katter och människor som hon inte känner igen. Och det var jätte fint där inne. Det var första gången jag var där. Men dom behövde inte söva henne och det tog bara 5-10 minuter sen var vi klara. Efter första gången hon var och tog bort Blodörat så var hon tvungen att äta några tabletter. Men nu mår hon bra igen och det har inte kommit tillbaka. Men hon var jätte söt förut men nu tycker jag att hon är ännu sötare för nu har hon ett hängande öra.❤
Och efter vi hade varit där så åkte vi hem.
Hejdå!

Likes

Comments

Nu ska jag skriva lite om vad jag köpte i Ullared.
1. 11 st kanin godis (kräcker.)
2. Mineralblock till kaninen.
3. Aktivitetsboll till kaninen.
4. Tandborste och tandkräm.
5. Hundgodis till mormors hund.
6. 2st tröjor.
7. Bomullspads.
8. 1 cd skiva med Miriam Bryant.
9. 1 tunnel till kaninen.
10. Skol almanacka.
Det var det jag tänkte skriva i det här inlägget. I nästa inlägg kommer jag skriva om när Raja (mormors hund) var hos veterinären. Kommer skriva det den 5 Augusti.
Hejdå👋

Likes

Comments

Nu tänkte jag skriva lite om Ullared.
Den 26 Juni flyttade vi kaninen till min mormor och morfar pga att vi skulle åka till Ullared dagen efter. Så vi flyttade henne dit så att hon fick vara i sin gamla bur. Sen den 27-29 Juni var vi i Ullared. (När jag har lagt upp det här kommer jag skriva ett nytt och skriva vad jag köpte.) Det var jätteroligt i Ullared. Och vi fick vara med i tv. Mamma och min storasyster var med och visade upp en tunnel som jag hade köpt till min kanin. Jag ville inte vara med. Sen samma dag frågade dom mig och mormor om vi ville vara med men vi sa nej. (Min morbror tog hand om min kanin.) Sen hände det inget mer där vi bara handlade jämt. Sen den 30 Juni flyttade vi hem kaninen. Och jag gav henne tunneln och hon gillade den. Men efter typ 1 vecka hade hon redan tagit sönder den. För det hängde 2 bollar som lät. Och då hade hon bitit av en sån så jag klippte bort den andra också. Och dagen efter gav jag henne tunneln igen men då ville hon inte ha den för den lät inte längre. Så mormor va tvungen att laga den då gillade hon den igen. Min kanin är lite konstig ibland. Men det var allt jag skulle skriva.
Hejdå!

Likes

Comments

Nu har det gått typ en månad sen jag skrev sist. Idag tänkte jag skriva lite om skolan innan det blev sommarlov. Den 4-5 Juni var vi på Klassresa på Boda Borg. På Boda Borg var det jätte roligt. Men sen skulle vi åka båt till en ö där vi skulle sova över och man skulle behöva gå 1 km innan man kom till stugorna. Det kändes som flera km men det var pga att det var en lång backe och att det spö regnade tror jag. Den 8 Juni var det Friidrottsdag. Jag var med på längdhopp och 60 meter men jag vann ingenting, men vi vann iallafall stafetten för första gången annars brukar det vara en annan skola som vinner dom har vunnit 5 år i rad men i år var det vår tur. Den 12 Juni var det lära känna dag med dom nya klasserna vi ska ha i 7:an. Det var roligt fast lite svårt att lära sig namnen och lärarna var jätte snälla. Jag ska gå i 7c. När vi fick reda på klasserna blev jag förbannad för man fick göra en lista på vilka 5 styckna man ville gå med. Vissa fick alla 5 men jag fick bara 1 person jag ville gå med så då var jag väldigt förbannad. Men nu är jag inte det längre för dom andra är också snälla. Den 13 Juni var det öppet hus på Torpet. Jag fick ta hand om Qulan. Det var jätte roligt. Den 16 Juni var det Skolavslutning vi hade kl. 10,00 tror jag det var roligt men lite sorgligt för vissa kommer man ju inte gå med men man kommer träffa dom ändå. Men det var mest sorgligt med lärarna för Liselott kommer inte jobba kvar där längre för hon ska börja i Kalmar men hon kommer hälsa på ibland för att hennes dotter går i 8:an då. Men Kicki kommer jobba kvar. Det sista jag vill säga är att jag börjar skolan den 21 Augusti det kommer bli jätte roligt men nervöst. Jag är mest nervös för skåpen och att hitta rätt klassrum men första dagen kommer lärarna visa oss lite mer. Och första veckan gjorde det ingenting om man kom lite försent ifall man inte hittar. Kommer skriva imorgon eller om några dagar igen om vissa andra grejor.

hejdå!

Likes

Comments