Hej! Nu tänkte jag svara på olika frågor som ni säkert vill veta.

1. Vad heter jag i mellannamn? Jag heter Emma Teresia Karlsson.

2.Hur många syskon har jag? Jag har 1 syskon, en storasyster.

3. Vad jag har för djur? Jag har en kanin som heter Silver, gilla om jag ska skriva mer om henne. Sen har min mormor och morfar en vit schäfer, det ä inte min men det känns som om jag äger halva henne iallafall för att båda älskar varandra lika mycket, nu är hon lite konstig för hon har nyss slutat löpa så hon är lite konstig om det inte blir bättre så skulle dom ringa till veterinären i Mönsterås.

4.Favoritmat och favorit restaurang? Min favorit mat är Kebab pizza jag har flera maträtter som är mina favoriter men det var den enda som jag kommer ihåg. Min favorit restaurang är China restaurangen i Oskarshamn, där brukar jag äta ris och köttbullar med sås det är det godaste där, men det som är lite godare är dom friterade räkorna dom är mina favoriter.

5. Favoritglass? Min favoritglass är Sandwich, för att jag älskar choklad.

6.Kär? JA jag är kär.

7. Favorit klädaffär? Min favorit klädaffär är Cubus och Ullareds klädavdelningar.

8. Favoritfärg? Min favorit färg är rosa, lila, blå, guld och silver.

9. Favorit godis? Mitt favorit godis är Lysmelk för att det är choklad.

10. Instagram eller snapchat? Instagram för att det är bäst och det är det jag använder mest.

Hejdå!

Likes

Comments

Idag fyller världens bästa hund 7 år. Jag har inte köpt ett paket än men jag ska göra det efter skolan. Grattis världens bästa Raja älskar dig så mycket. ❤💝💖😘💋

Likes

Comments

Hej!

Nu tänkte jag skriva ett nytt blogginlägg som ska handla om vilka låtar jag tycker om just nu! Så vi börjar med den första.

1. The Vamps - All Night.

2. Joakim Lundell - All I Need.

3. Alok, Bruno Martini - Hear me now.

4. Gabrielle - 5 Fine Frokner.

5. Zayn, Taylor Swift - I dont wanna live forever.

6. Rihanna - Rude boy.

7. Noah Cyrus, Labrinth - Make me cry.

8. Nause, Pretty Sister - Dynamite.

9. Shakira - Try everything.

10. Ozo, Falck Linus - Tjockar igen.

11. The Chainsmokers - All we know.

12. Zay Hilfigerrr - Juju on that beat.

13. Alan Walker - Alone.

14.Kent - Egoist.

15. Eminem - Lose yourself.

Hejdå!

Likes

Comments

Hej!

Idag är det Fredag det innebär att det är äntligen helg. Det har varit en lååång vecka. I Måndags hade vi Tyska läxa ganska tråkigt men hade ändå alla rätt. På Tisdagen och Torsdagen hade vi nationella prov i Svenska så nu har vi bara i Matte och Engelska. Och det är skriftliga prov i 4 delar men dom gick snabbare och enklare än vad jag trott. På Onsdagen hade vi Engelska läxa det tror jag gick bra. På Onsdagen var också Folktandvården i skolan och gjorde undersökning på oss i sexan. Jag hade som tur var inga hål. Men jag ska ändå till tandläkaren på Måndagen för att hon skulle visa hur man borstade lättare vid lösa tänder och ta bort något (vet inte vad det heter) men det är iallafall vitt. Så på Måndag ska jag vara där 8:20 men jag ska tillbaks till skolan med en gång efter. På Onsdagen var det Torpet också vi hade en övning i stugan eftersom det var så kallt ute. Sen frågade hon vilka som ville följa med ut hos hästarna och jag var den enda som ville. Så vi skulle ge dom mat och jag fick klappa och ta hand om hästarna medans hon gjorde iordning maten. När jag kom in i stallet så såg jag inte Qulan eller Lovis men sen märkte jag att dom låg ner Lovis sov men vaknade när jag ropade på henne. Qulan åt hö så jag passade på att gå in till henne och mysa lite. Jag gick inte in till Lovis för att hon är bara 2 år och hon är inte inlärd än. Men jag hann rykta både Qulan och Ambra men Ambra var så hungrig så hon ville inte ta upp den sista fram hoven.Idag är det ju Fredag. Och idag hade vi inga rediga lektioner utan då var våra klassföreståndare Liselott och kicki bara inne hos oss fast Liselott var tvungen att gå igenom matte proven med fyrorna och femmorna. Men idag har vi bara gjort några vänskaps övningar och spelat mattespel och pysslat till Alla hjärtans dag. Vi skulle göra ett hjärta och skriva något fint i det så skulle lärarna sätta upp det i matsalen och sen sista lektionen fick vi ha nytidskryss och titta lite på Youtube klipp.

Nu ska jag ta och lägga ut det här så kommer jag med en nytt blogg inlägg snart Hejdå och grattis på en tidig Alla hjärtans dag.


Likes

Comments

Hej!

Nu tänkte jag berätta lite om Torpet som jag går på. Det är min skolkurator som har det Torpet. Hon har hundar, hästar, katter och får. Vi håller mest på med hästarna. Jag kan börja berätta om fåren dom får lamm i vår och då brukar vi gosa med dom sen när dom har blivit stora brukar vissa slaktas och dom brukar göra korv och skinn av dom och sälja. Nu ska jag berätta om katterna. Dom har fått kattungar men dom har bara behållt en dom andra har dom sålt vi hälsade på dom när dom var 3-4 veckor gamla. Kattungen bor i sadelkammaren vet inte varför men mamman vet jag inte var hon är tror hon är en utekatt. Nu ska jag berätta om hundarna. Hon har fem hundar hon har två sen har hennes son en och hennes dotter två plus en som bor där som har köpt en hund där vet inte varför hon bor där. Deras hundar är vall- hundar. Det är en hund som är brun och det är en hane som heter Hopp. Sen finns det en svart hund som heter Binya. Man ser inte skillnad på vissa av hundarna. Sen har dom en som heter Bondie-Belle som är svart och brun. Sen har dom en hund som heter Megzee-Belle "Meg". Och sen en hund som heter Siri och hon är en svart Pudel dom andra hundarna vet jag inte vad dom heter. Nu går vi över till hästarna. Dom har 5 hästar men dom har haft fler fast dom är sålda eller så finns dom inte mer. Den första hästen heter Ambra en korsning mellan shetlandsponny , russ och fjording. Född 2000. Hon kom till dom våren 2007. Hon är både en körhäst och ridhäst. Hon är ljus brun. Nästa häst är Qulan min favvohäst pga hon är störst och är en travhäst. Är en kallblodig travare född 2005 och kom till dom 2010. Dom började rida in henne men fick ta en paus pga en skada. Hon är svart. Hon har ett jack på sidan av magen pga att hon rev upp sig mycket sig på nät eller nåt dom trodde inte hon skulle klara sig sen har hon ett ärr en bit upp över mulenpga att hon har gått in i något. Hon är jätte duktig. Nästa häst är Lilla-Gullet hon är svart och är en shetlandsponn jag rider henne jätte mycket nu har ridit Ambra också och Qulan har jag ridit en gång. Hon är född 3 Maj 2007 hos dom dom andra hästarna har inte varit född där. Hennes mamma var mindre än henne hon är också en körhäst och rid häst. Nästa häst är bara ett år och hon heter Lovi s hon är inte in lärd än så vi kan inte göra så myycket med henne vi får bara gå in i hennes box när Lonja är med. Hon är en Nordsvensk brukshäst som är född 2015 på Torpet. Hon är ljus brun som Ambra. Sista hästen heter Vivann vet inte så mycket om henne hon har precis kommit till Torpet. Det går iallafall att rida henne men jag har aldrig det hon är också ljusbrun det var iallafall allt om djuren på Torpet. Om ni vill veta mer gå in på hennes hemsida :Torpet Hårdehall

Eller hennes instagram : LonjaNimbs där har hon bilder på alla hästar kan lägga ut lite bilder här också.

På Måndagar har hon handikappridning och på sommaren kan man hyra en stuga med ute dass finns bilder på hennes hemsida. Om ni undrar är vi inte där på lov eller studiedagar bara när det är skola man får bara vara där tills man går ut nian och det är för dom som har lite svårt i skolan på Krungård. Hoppas ni tyckte det var roligt att höra. God Jul och Gått Nytt ÅR!!!!!

Hejdå!

Likes

Comments

Hej! Nu var det länge sen jag skrev och det är för att jag inte har haft så mycket tid. Jag fyllde 12 år i augusti och fick en förtidig födelsedags present av morfar. Och det var en kanin! Jag tycker det är jätte roligt att ha en kanin. Morfar köpte den av en kompis till honom så jag vet inte hur gammal hon är. Men jag döpte henne iallafall till Silver eftersom rasen heter lilla Silver och för att hennes päls är silvrig. Nu på vintern är hon hos min mormor och morfar i hönshuset för att hon inte ska frysa så mycket. I somras grävde hon ett hål i marken så vi fick lägga nät under. I somras kom en katt till oss. Och det är några tyskar som har flyttat hit som säger att det är deras katt som har gått från Tyskland. Men det tror vi inte på eftersom den kom hit efter dom kommit hit. Den är iallafall svart och den har fått ett hus här också att bo i. (ett litet typ katthus som vi byggt själva). Men den har varit hos oss ganska länge för den har fått mat och mjölk här. Vi märkte att han hade mask i magen i somras så vi fick köpa avmaskningsmedel så nu har han ingen mask längre och har blivit fetare. Nu på vintern har den fått lite varma filtar i huset för att den inte ska frysa. Han får gå in hit ibland och äta mat härinne men han får inte vara här för länge för att mamma inte tål katter. Han gillar att leka i snön och han har en låtsas råtta som han tycker är jätte rolig. Tyskarna har sagt att han heter Nino men vi kallar honom Tusse eller som min storasyster kallar honom Nisse. Mormors hund Raja är nu 6 år ska fylla 7 i den 16 februari så hon har blivit stor men hon beter sig fortfarande som en valp. Ni som inte vet så är hon en vit schäfer tik. Hon gillar bilar även om hon har blivit påkörd av en bil. Det kan jag berätta om en annan gång. Jag har ju precis börjat 6: an och det känns väl bra innan jullovet ska vi ha nationella prov muntligt. Vi har redan haft i svenska och ska ha i engelska och matte. Och så har vi haft ett vanligt matte prov och ska ha ett engelska och so prov. Jag har börjat på ett torp som en skolkurator bor på så jag är där varje onsdag efter skolan kan berätta en annan gång.

HEJDÅ!!!Likes

Comments

Jag heter Emma och är 10 år.Jag fyller år den 13 augusti.Jag gillar att läsa och cykla.Sporterna jag tycker om är basket och fotboll.Det jag hatar är skolan.Dom djur jag gillar är hund,katt,kanin och häst.Fast mest hund.🐶🐱🐰🐴

Likes

Comments