Hello flawless!

Idag har jag inte gjort ett skit. Det har varit så grått och regnigt ute så jag har bara legat inne framför tv:n och kollat filmer. Vilket också resulterade i huvudvärk.. haha. Får ni också huvudvärk och blir sega om ni inte rör på er på en dag?

När Jonathan slutade jobbet gick jag iallafall och mötte honom för att komma ut en liten stund. Det hade slutat regna då. Sen åkte vi för att fixa lite sushi till mig, mums!

Tycker ni om sushi? Det brukar va så att man antingen älskar det eller så hatar man det.
Första gången jag åt det var det ingen hit faktiskt. Jag och några tjejkompisar gjorde hemmagjorda då. Andra gången jag åt det var det gott och tredje gången var det helt gudomligt gott.

Ha en bra kväll/Em

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hello flawless!

Idag köpte jag mig min nya dator, som ska vara till plugget. Jag har som sagt kommit in på högskola, folkhälsoprogrammet, och jag är så jäkla lycklig. Det va 50 st som skulle bli antagna och det var ca 400 som sökt, jag blev antagen via första antagningen och blev överlycklig. Trodde verkligen inte det. När jag läste på antagning.se och det stod att jag blivit antagen trodde jag inte att det va sant, bokstavligen, så jag ringde och fråga om detta verkligen stämde, haha.

Jag har alltid varit enormt intresserad av alla typer av hälsa och har läst en del på egen hand så detta ska bli så enormt roligt. Ser fram emot att lära mig ännu mera!

Men till detta behöver man en hel del grejer, så jag har nu skaffat mig en dator endast för plugget samt köpt lite anteckningsböcker. Är det något mer man behöver?
Snälla ge mig tips!

Det som gör mig nervös är alla dessa böcker. Skaffar man sig det innan skolstart och hur ska jag isåfall veta vilken litteratur jag ska införskaffa mig?

Stora kramar/Em

Likes

Comments

Hey again flawless!

Dessa 2 blev nya i samlingen och här har ni också hela samlingen av mina bronsringar! 😍
Alla är köpa på olika medeltidsmarknader vilket gör allt lite roligare och som ni också ser så skulle jag behöva ha fler fingrar, haha!

Jag får verkligen inte nog!

Samlar ni på någonting?

Puss/Em

Likes

Comments

Hellu flawless!

Ni som känner mig, eller har följt mig länge här på bloggen vet att jag älskar, verkligen älskar medeltidsdagar. Eller egentligen allt som har med medeltiden att göra, vilket då gör att medeltidsdagarna verkligen är så mysigt för mig. Älskar hur alla lever sig in i det hela, alla hantverk, musiken.. Ja allt är så vackert!

Min lillasyster fyllde år i tisdags så jag åkte till henne i Arboga och sov där i 2 nätter. Då hann vi med en dag på marknaden och sedan gå ut en sväng på krogen för att se Nordman. Han lyssnade jag på när jag va liten, mamma satt alltid på Nordman på lördagar och jag och felicia dansade till honom med en liten burk godis i handen. Kommer så väl ihåg det. Så han är verkligen ett stort barndomsminne för mig, han har verkligen satt spår i hjärtat. Jag minns också att jag sa till mamma och pappa att jag skulle gifta mig med honom, haha!
Hans musik är ju helt magisk. Instrumenten är magiska och hans röst är magisk.

En tradition för mig är att köpa mig någon ring i brons när det är olika medeltidsmarknader. Jag är galen i brons ringar och har en rejäl samling. Jag skulle behöva ha fler fingrar, haha. Det va så roligt när jag kom till han som säljer mina favorit ringar och jag berättade att jag går till honom minst en gång om året och han svarade "Jag vet!" haha, härligt!
Det blev 2 nya ringar till min samlig 😍

Jag visar er de ringarna i ett inlägg senare ikväll samt hela samligen!


Hade 3 underbar dagar i arboga tillsammans min syrran, love you!

Ha en super bra fredag!/Em


Likes

Comments

Heey flawless!

Jag har alltid varit så faschinerad av alla sortes mineraler. Tycker det är så häftigt hur något kan kristallisera sig i berg och bli så enormt vackert. Min sambo och jag har varit ut mycket och letat och undersökt många ställen men det är riktigt svårt (han har samma stora intresse för mineraler). Man måste ha kunskap om berggrund och jord, alla dess arter. Men hur går man vidare efter det då? Ja, det undrade vi också. Det är inte så bara att leta fram kristaller även om man vet hur bergarten ser ut nedanför ens fötter.

Vi har ett par vänner som varit ut och hackat och letat, samt hittat MASSOR. De har också varit i Norge och funnit massor. Deras samling är helt otrolig..
Vi har länge tänkt åka ut tillsammans med dom men tiden har aldrig passat. Förens nu!

Så i söndags åkte vi långt ut i skogen, till ett ställe där de har funnit bergskristaller förut, och herregud säger jag bara.. Vi var helt lyriska! Jag var nästan gråtfärdig när jag fann min första egna bergskristall. Jag älskar verkligen bergskristaller och rökkvarts vilket liknar bergskristaller men är en aning mörkare, lite rökiga.
Där ute var vi i timmar, blev skitigare än någonsin och kämpade med att grilla korv med blöta pinnar, en rolig och fantastisk dag!

Så hela dagen idag har jag skrubbat och gjort rent allt vi hittade, det tog verkligen hela dagen!


Ett stort hjärtligt tack ska ni ha, Cassandra och Martin, för att ni ville visa och lära oss mera!❤💎

Puss och kram/Em

Likes

Comments

Heey flawless!

Igår blev jag fotograferad av pappa och hans tjej som är awesome med kamerorna! Helt ärligt så kan jag tycka det är enormt jobbigt att stå framför kameran trots att jag ändå älskar kameror. Tror det är när andra fotar en, men när fotograferna peppar och säger att man är duktig blir det så enormt mycket lättare att göra ett bra performance, vilket de gjorde och bilderna blev sjukt bra! Är otroligt nöjd med alla bilder och jag längtar till nästa photo session.
Stort tack till er!

Fotograferna:

Jörgen Lindberg:
Kontakt: -> Facebook - instagram


Anne-Lene Tammela:
Kontakt: -> Facebook - Instagram


Hade/Em

Likes

Comments

Hello flawless!

Ikväll träffade vi dessa sköna människor för lite käk. Fasiken så kul vi hade! Vi började med att äta massa gott på Pinchos och avslutade kvällen med en öl på Pitcher's. Är så nöjd med kvällen!

Nu blir det game of Thrones!

Puss/Em

Likes

Comments

Hey flawless!

Månadens glossy box såg ut på detta vis, en massa skoj. De senaste boxarna har verkligen innehållit mycket roliga och nödvändiga produkter.

Vill ni också prova på glossy box? -> Klicka här <- Det kostar 139 kr i månaden vid löpande prenumeration och är ingen bindningstid. 👌😊

Kram/Em

Likes

Comments

Hello flawless!

Jag hittade färsk gurkmeja i varuhusbutiken, det är inte ofta man ser? Inte vad jag sett iallafall!

Gurkmeja är ju en krydda, en enormt hälsosam krydda som går att köpa överallt men tyvärr är ju många kryddburkar också prepparerade med annat skit. Så därför blev jag så lycklig när jag hittade dessa! Mamma har alltid tjatat på mig att äta gurkmeja pga att det är så enormt nyttigt och speciellt bra för leder (Jag har ju reumatism), så nu lär hon bli väldigt stolt över mig, eftersom jag gick så långt att jag köpte de från skratch så att säga.

Gurkmeja ger ifrån sig bäst näringshalt vid upphettning, ex att använga vid matlagning. Men jag gjorde som så att jag kokade upp vatten och gurkmeja och drack som te. Ja, det blir lite kryddigt, men jag är inte kinkig så det gick i!

Gurkmeja bra för? Detta fann jag på -> Kurera.se:

" * minskar inflammationen på cellulär nivå.
* stärker och förbättrar matsmältningen.
* stödjer hälsosam leverfunktion och detox.
* är renande för blodet.
* ger skydd mot arteroskleros.
* ökar ledernas flexibilitet och minskar svullnaden hos människor med ledgångsreumatism.
* ökar insulinkänsligheten och reglerar blodsockernivån.
* skyddar levern mot gifter och stödjer hälsosam leverfunktion.
* blockerar bildningen av AGE-komplex, Advanced Glycation end-producs, vilka skadar vävnader såsom diabetisk retinopati, blindhet, grå starr, Parkinson och Alzheimer.
* Det sänker det inflammations-relaterade kolesterolet LDL med 43 procent, men ökar det goda HDL kolesterolet med 50 procent.
* förhindrar kostinducerad fettlever.
* förhindrar övervikt genom att minska blodflödet till fettceller.
* Gurkmeja innehåller curcumin som motverkar och reverserar (läker) bland annat cancer, artrit och Alzheimerz. Laboratorieförsök har visat hejda tillväxten av bland annat bröstcancer, lungcancer, hudcancer och prostatacancer. I studier togs upp till åtta gram curcumin dagligen till cancerpatienter utan att få några negativa sidoeffekter.
* Japanska forskare visade nyligen i en studie en klar symtomförbättring hos Alzheimerpatienter med två kapslar tillskott under ett års tid. Två grava fall kunde till och med känna igen familjemedlemmarna i slutet av studien.
"


Så hörrni flawless, häll i er gurkmeja!

Puss och kram/Em


Likes

Comments

Hellu flawless!

Jag bara måste dela med mig av detta recept, drog ihop det själv en morgon!

Är ni som jag och absolut älskar pannkakor? Då är detta något för er som vill äta lite mera hälsosamt. Dessa pannkakor innehåller nämligen inget mjöl alls, vilket drar ner på kalorierna och är istället proppade med protein. Plus att de är glutefria!

Ingredienser:

1 Mosad banan

2 ägg

1 msk fiberhust

ca 1 dl soyamjölk

vaniljpulver

Stek i smör eller kokosfett

Tips: Dra ner lite på fiberhusken om du vill ha lite tunnare pannkakor. Det är dessutom lika goda om du vill utesluta banan.

.Hoppas det smakar/Em

Likes

Comments

Nouw Magazine