Hästarna var glada i morse att få komma ut i snön. Tyvärr hämtade jag vatten när dom rullade sig i snön 😬 men fick lite fina foton.  önskar att jag hade en systemkamera när jag tog bilderna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hola! Det har varit nyår och jul och vad hände md bloggen störtade den? Ne men jag har inte riktigt tänkt på bloggen det senaste. Så det blev som att jag hade glömt den! Men iallafall jag hade en trevlig nyårskväll. Nyårskvällen sov jag över med en kompis och nästa natt ringde vi en till kompis så vi sovde över 2 nätter i rad! Mitt reckord hitills! Jag var lite trött efeter attdom åkt hem men vi läggde oss vid eller inannan ett. För mig är det så att när man sover över med andra så vill dom vara uppe hela natten så nästa dag är man trött osv. + Det tråkiga med mig är att om jag ej sover så blir jag sjuk och får ont i halsen så det får massor utav ------!

Om 8 dagar så ca en vecka ska jag börja på min nya ridskola! Det ska bli spännande men jag är lite skraj typ eller vet ej hur jag ska uttrycka mig men jag fick nyss reda på att man få 15 min (enkvart) att fixa hästen för ridning!AA hur ska jag kunna klara det för mig tar det ca 30 min! 


Nu måste jag sova natti natti! :D

(ingen bild i dag)

Likes

Comments

Jag har testat lite olika hästspel och jag har testat lite nu på Howrse Men det som är tråkigt är att man ej kan liksom rida osv? Men på howrse heter jag Wilmisen Så adda gärna ifall det går? hhaaha men nu ska jag spela lite på howrse och lista ut om man kan rida eller så :D Hajjdå!

Likes

Comments

Idag så är det jul afton yeey! Jag fick inredning,ipadmini!häst grimma (rep),underställ,showergel,parfym m.m ha en riktigt god jul!!

Likes

Comments

¡Hola!
I år blev håg jätte sen ute att köpa julklappar men nu ska jag till stan och köpa! + Har typ 4 present kort! Vilken tur jag har😂Juste jag har kommit in på en ridskola😀

Likes

Comments

Nu ska jag till en julmarknad på skolan. våran klass ska sälja lotter. yeey! men nu måste jag sluta skriva!

Likes

Comments

¡Hola amigos! Nu ska jag till ett julbord som tar 2tim att åka till! 😣Sitter i bilen just nu! Jag ska försöka blogga mera eftersom att det är kul? 😀 Men ska försöka mest blogga om vad jag gör och om hästar låter inte det bra?  Jag tycker det låter bra iallafall! 😆 Men julkalendern 2015 har börjat.  Själv tycker jag att det ej är någon julkalender riktigt... Tycker det mer är ej skol fakta film.  jag tycker att en julkalender ska vara  mystiskt
m. m.  Tycker det är lite elakt mot barn att visa e  skolfilm😐 efter allt jobb i skolan och får ju lov ska man ha ett roligt program att titta på eller så tycker jag.  Nu ska jag sitta i bilen och vänta tills vi är framme👍

¡Chao!

Likes

Comments

nu är hästarna hemma!yeey!  Men vänta lite?  det är också 1 advent! j så kul! happy 1 advent? 😀😊

Likes

Comments

För att det ej ska vara tråkigt att läsa lyssna på denna musiken samtidigt! ! :D

OKej så vad ska jag säga igenkligen? Jo jag ska ta hem mina hästar om en VECKA! OMG! OMG! OMG! OMG....... A men nu ska jag inte skriva OMG!OMG! i hela inlägget!

Det finns många anledningar varför vi ska ta hem våra hästar men jag tycker först att ni ska vete grunden varför våra hästar står i ett annat stall osv osv..

Jo jag började rida när jag var ca 4 år. Fick min först häst vid typ 8-9 års åldern. Hon var en shettis hel svart och hette Pärla. Men sedan sålde vi henne (tänker ej gå in på detaljer vrf osv..) Men iallafall vi skaffade en ny häst när jag var ca 10 år. Hon hette Nita och var ett Gotlandruss Vit färg. Lite senare skaffade vi en till häst som heter Wilma och var en Nordsvensk och var svart/brun.Jag hade gått på en ridskola Hela denna perioden när vi hade haft hästar. Själv om jag får skryta lite var jag väldigt bra fick ofta beröm och så ahha! Skrytsam man e då! :D Men iallafall en gång på ridskolan så fick jag en häst som hette silver och var väldig stor. När jag kratsade hovarna på henne ville hon sparkas redan då! Men sedan red vi i väg och llt gick bra tills ridläraren sa ''Den hära vägen upp till trädet där borta får man trav och ta galopp om man vill'' Jag tänkte jag tar trav för jag visste att Silver var väldigt het och tävlat mycket. Jag ville inte att hon skulle dra iväg så jag skrek till ridlraren '' Kan du hålla i mig'' sa det ett antal gånger men hon hörde ej så jag försökte hålla in min häst men hon bara drog iväg, För att en annan häst som heter korp drog iväg i galopp på silver ville antagligen tävla. Jag kände hur vinden susade snabbt förbi öronen. Jag kände hur jag tappade greppet ifrån tyglarna, stigbyglarna jag ''skrek''. För det var fruktansvärt läskigt. Jag ville gråta på hästen. Hon skenade och jag åkte av.Jag kommer ihåg att jag slände av mig lite med meningen för jag kände att jag kommer inte hålla mig kvar länge till. så jag släppte lite med meningen. Nu kanske ni tänker men då får ju hon skylla sig själv. Men nej... Men jag har inte kommit till varför riktigt jag släppte. Jo jag släppte för jag såg en pinne sticka ut framför mig så ifall jag skulle hålla mig kvar skulle jag åkt av med pinnen längre fram! Det skulle vara mycket läskigare...... Ne men efeter det slutade jag rida... Jag var livrädd för hästar. JAG SA TILL MIG SJÄLV ATT JAG ALDRIG SKKULLE RIDA IGEN DET VAR LIKSOM ETT STORT NEJ DET VAR DET VÄRSTA JAG SKULLE GÖRA IGEN! JAg skadade mig när jag ramlade av D:


Men varför böjade jag rida igen då?Jo jag ville börja i ca ett år inanna jag började rida igen eller asså under dessa 2-3 åren ville jag alltid börja rida igen men jag var för rädd att min häst ska skena iväg vilket jag lite är idag en..:( Just nu om jag ska vara ärlig vill jag nästan gråta men jag kan bara ej... Men iallafall min bff från 2012 slutade vara med mig? Men jag hoppade från vän till vän i skolan så aa hade ingen permament. Men en dag bestämde jag mig att jag skulle börja rida igen! men jag vågade inte på våra hästar. (ps. vi ställde in våra hästar hos ''mitt kompis stall som var hon jag kallade för bff förut haha!'' stall där om en står idag.) Så jag red på en mindre häst där som hette MIra. Jag älskade det! När jag sadlade borstade jag känndes hemma. + Klarade nästan av allt själv! Var lite osäker vart sadlen skulle sitta men annars gick det toppen. Min kompis som hade stallet då ledde mig. sen vid traven var jag lite rädd att hon skulle skena iväg. Men det gick jag klarade det sedan efteråt ville jag trava hela tiden!

Sedan vågade jag rida min häst Wilma trava och så men ennu inte galopp på henne! (Nita var min häst förut men hon var för liten för mig så jag fick rida på Wilma)

sedan 2 månader efeter var jag med på ett sommar lägen som var i sommras nu! jag fick mira å och hon var lite seg över ett par hinder så jag använde ett spö jag råkade visa spöt för tydligt så hon fick galopp! jag fick inte kontroll över henne. Jag bromsade in henne och jag kunnde je fatta att jag galopperade! Sedan när jag ryktade sa hon som ägde stallet att jag skulle få galoppera på min egna häst WILMA! Så När det var dax att testa tog jag man och holde mig i. Sedan fattade jag galopp och det var läskigt och lite svårt men efeter det så älskade henne. Sedan kom jag en gång i veckan till henne som jag en gör idag men NU ÄR VI FRAMME VID NUET FÖR ATT OM EN VECK KOMMER MINA SMÅ POLLLAR HEM WILMA OCH NITA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aa men anledningarna då vrf ska ni ta hem dom då?

1. Nu när jag intresset så var det värt att ta hem dom! Det är ingen mening att dom ska stå i ett annat stall? nu när jag gillar att rida igen?

2. Den dära tjejen som var i stallet och ledde mig på Mira är as elak och retas!


Kanske kommer ett till inlägg om detta :D

Likes

Comments

Nee men gud nu får jag skärpa till mig! har inte bloggar på2 dagar!!! åå måste få in detta som en rutin nu! Men imorn stallet och ördag stallet och söndag ett annat stall..... Men aja!

​Kram & sov gott!

Likes

Comments