Dagens ridpass skulle egentligen vara på krk/ridslingan. Men det fick bli travbanan istället. Kände att det blev lite för sent att rida till slingan då jag först kom till stallet vid 17.30.

Kände dessutom när vi skulle gå till travbanan som är ca 100/200 m från stallet så halkade hon nästan i varje steg med bakbenen fastän hon hade broddar. Så kände att det nog inte hade varit så säkert att gå på asfalten så länge.
Snöstyltor blev det också, det sitter som fasen. Dock fick vi bara hoppa av 1 gång under ridpasset men turen kom innan oss, de hade nämligen skottar preeecis innan vi kom in på banan... :))

Var tvungen att brodda henne så fort jag kom till stallet och det gick över förväntan bra. Hon var väldigt duktig och stod väldigt fint stilla. Blev väl några kickar med sista benet men MYCKET mindre än förra gången

Ridpasset gick superbra, fin tölt och trav. Jag och Becca red 2,5 varv så tre stycken galopprace. Riktigt kul och hon hade ett väldigt högt och lätt tempo. Var också väldigt kul att rida i snön.

Dock sjuuukt kallt. Första gången som jag verkligen fryser i hela kroppen. Såå önska jag hade en overall nu hahha.

Tyvärr fick jag inga bilder då min mobil laddade ur precis när jag kom till stallet. Får hoppas att snön
är kvar imorgon så jag kan ta några bilder!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ridpasset idag fick bli en längre uteritt, ca 1,5 timma. Vi tränade trav på ojämn mark, använda bakbenen i nedförbackar och till sist bara ha kul i skogen. Lät henne välja lite vägar (som var rätt dock) och tempo. Var väldigt mysigt men kallt.

När vi var hemma igen så började det snöa, väldigt väldigt mycket snö blev det och påväg hem var det snökaos. Vi körde i 40 km en ganska bra bit. Hoppas snön ligger kvar ett bra tag nu. Är dock lite rädd att Bianca ska få stora snöstyltor men får hoppas hon har turen att inte få det...

Veckoplaneringen för Bianca V.50 är :

Måndag :
Imorgon ska hon få vila, nu när vi börjar med lite hårdare och kravsatta pass tycker jag det är viktigt att hon får vila och återhämta sig både fysiskt och psykiskt.

Tisdag :
Detta ridpasset kör vi på krk (ridslingan) fokusera på bakben och galopp, annars bara låta henne välja lite själv och anpassa mig efter henne.

Onsdag :
Jobbar till 20.00 denna dag så ska verkligen försöka hinna ett ridpass denna kväll, blir antagligen ett ridpass i paddocken. Kommer fokusera på tölten och träna på att hon ska flytta sig för skänkeln.

Torsdag :
Travbanan tänker jag denna dagen, racea lite och bara ha kul. Inga krav utan hon får välja helt själv.

Fredag :
Skolan slutar 12.00 och jag tänker att jag rider ut ett lite längre pass. Blir kanske upp till sjön eller liknande. Sätter lite krav på henne i gångarterna men tempot får hon välja :)

Lördag :
Longering är planen denna dag, tänker att jag lägger ut bommar som hon får trava över för att arbeta med magmusklerna och balansen i traven. Jag jobbar 14.00 - 22.00 så känner att ett longeringspass räcker denna dag för både mig och Bianca.

Söndag :
Krk/uteritt blir det idag. Sätter nog en del krav på henne och kör som ett paddockpass fast ute :)

Kan hända att hon får vila 2 dagar denna veckan istället för 1, får se lite hur mina planer ser ut i skolan osv. Men annars ser upplägget ut såhär!

Likes

Comments

Bianca vilade igår så kom inte upp något inlägg, idag red jag på travbanan, tyckte hon kändes väldigt fin och fick bra känsla. Men hon var vääääldigt pigg. Det jag märkt med Bianca är att hon blir fruktansvärt stark när hon är pigg så att försöka sakta ner med rösten går inte lika bra då.

Började ridpasset med att flytta henne från marken. Yttertygeln var rak mot hennes hals så jag fick kontakt med den sidan, samtligt som jag hade innertygeln lös men det var den jag böjde henne inåt med.
Sedan så tryckte jag lite på bogen och petade samtidigt med spöt för att hon skulle flytta sig för ”skänkeln”. När jag  gjort det i ca 10 min så hoppade jag upp och gjorde det från ryggen istället. Hon flyttade sig lättare och finare men kom även till några stegringar idag. Lite protest alltså... 

Annars var hon fin idag, tyckte galoppen kändes väldigt bra. Hon hade med bakbenen och därmed ren takt.
Tölten var samlad och fin. Hon tar fina steg i lite mer ökat tempo. Traven var helt ok idag, hon har travat bättre men hon höll den ändå. Så är nöjd med den :) Är verkligen hur nöjd som helst när hon får trav. Sen kommer det dagar när hon inte travar lika bra och dagar där det är superbra, varierar lite. 

Ett litet klipp på ridpasset hittar ni på min instagram :

emla.dahlbergLikes

Comments

Dagens lektion för Lollo var väldigt bra, men den var väl inte riktigt som jag tänkt mig från början med Biancas beteende. Vi tränade mycket på att hon skulle flytta sig för skänkeln och där hade vi väldigt olika åsikter. Hon gjorde ett antal stegringar med mig och var väldigt lätt på framdelen. Kallar det för humörhäst, hon hade VÄLDIGT stark vilja idag.

Hon tyckte nog detta var väldigt överkurs och det förstår jag på ett sätt. Hon flyttade sig dock väldigt fint när hon väl gjorde det, men som sagt. Protester blev det, men hon är ett fuxsto och ung så det är väl det minsta jag kan förvänta mig ;)

Hon töltade dock väldigt fint idag, hon var som sagt lätt på framdelen och rest, tog traven fint och kunde trava på med bra takt och tempo. Vi körde ingen galopp idag men det är tanken till nästa gång. Så jag får träna lite tills dess ;)

I slutet av ridpasset när vi hade flyttat henne från marken en del så hoppade jag upp igen och testade att flytta för skänkeln. Inte lika många stegringar men en del stopp, hon ville alltså inte gå framåt denna gången, hon totalstannade och vägrade gå framåt. Så för mig gäller det att i dessa lägen vara tuff mot henne, för hon har såpass stark vilja att jag måste leva upp själv till hennes vilja. Dock tyckte jag det var lite komiskt att hon helt plötsligt totalvägrade så jag satt mest och skrattade på hästryggen vilket jag tycker är lite kul, man ska inte ta allt med för stort allvar ;)

Jag förstår självklart varför hon gör det och att ju mer krav jag ställer på henne desto mer testar hon mig.

Det jag ska träna tills nästa gång är att flytta henne från marken i 10 min innan ridpasset, flytta för skänkeln och allmänt mycket jobb i skritt. Sedan ska jag vara i paddocken ca 2 dagar i veckan. Ska träna i traven på att försöka få ner henne lite i formen för hon länger sig väldigt gärna så huvudet är upp och fram. Jag ska även testa att longera henne med löst inspända tyglar för att hon ska hitta formen lite lättare. Fick verkligen massor av bra tips och väldigt bra övningar som jag ska göra. Ridpasset var väldigt roligt, tufft och viljestarkt men roligt att se denna sidan också.

Imorgon får vi se lite på vilket humör hon är på, jag utgår lite från hur hon verkar imorgon. Tyvärr blev det ingen film från idag, kanske var lika bra ;), får filma nästa gång istället :)

Likes

Comments

Godmorgon!
Igår red jag på travbanan, väldigt lätt pass. Inte något krav, ville hon galoppera fick hon de, ville hon trava fick hon de. Tölten gick väl lite sisådär igår, även fast hon hade relativt hög form tog hon traven. Så lite avslappnad trav fick det bli.

Vi körde alltså ett väldigt kravlöst, roligt och avslappnat pass. Dock var det typ storm så hon var väldigt pigg och fokus för henne var väl att få springa fort haha.

Idag är det träningsdags för Lollo, äntligen!
Jag rider sent idag, 20.15 så har väldigt god tid på mig innan, åker hem till Emilia efter skolan så åker vi in tillsammans sen till stallet.

Hoppas hon är pigg och glad idag, skulle underlätta lite ;). Och att hon vill trava lika mycket som hon har gjort nu dom tre senaste dagarna. Så vi får visa lite vad som har hänt under 3 veckor.

Likes

Comments