Header

Helmut Newton 
fotograf

På en klassresa för ca 3 år sen, i Stockholm, i lobby på Fotografiska hittade jag Helmut Newton och blev så himla kär. Helmut var en (enligt min mening) provokativ modefotograf. Jag köpte boken "A Gun for hire" av Helmut Newton och har för mig sedan dess varit en av mina byggstenar i mitt kreativa arbete. (Tyvärr har den vuxna verkligheten hunnit ifatt mig och min älskade kamera har fått läggas åt sidan under en period...)

Helmut Newton var gift med skådespelaren och den stora fotografen June Browne som bland annat har fotograferat för Elle, Vouge och den tyska nyhetstidningen Stern (som blev bannad av den brittiska militären för en vecka 1950). June Browne var också skådespelare med signaturen Alice Springs.June Browne
skådespelare & fotograf


June Browne tillsammans
med Helmut Newton.

Personligen tycker jag att June Browne är en fantastisk fotograf och går mycket i samma stil som Helmut Newton. Fler samarbeten finns mellan dem men kommer bara att nämna boken "Them and Us" som de tillsammans arbetat med. Jag har själv inte bläddrat i den, men från de utdrag jag har sett, vill jag gärna se mer. Här finns en länk för den som är intresserad -> Them and Us.

Har ni någon fotograf, eller konstnär av något slag som ni vill tipsa om så dela gärna med er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


I förmiddags kom min bästa vän L och hämtade upp mig utanför min port i hennes röda pärla och vi spenderade ett par timmar på spa. Kurorten Mösseberg hette spat vi besökte idag, ingen av oss hade varit där tidigare och vi blev överrumplade av glasentrén som sträckte sig tre våningar upp och ett vattenfall längs med trappen upp till övervåningen. Fantastiskt fint! Därefter åkte vi på loppisrunda och L fick med sig en fina saker hem till sin nya lägenhet. Så skönt att få spendera tid med henne, catcha upp och skratta hysteriskt. Resten av min lördag skall jag spendera i marknadsföring och pussar på D. Bättre lördag kan det faktiskt inte bli!

Likes

Comments​​Hej!

Jag heter Emma, 21 fyllda år och jag är kär o studerande. Jag bor med Honom på bilden ovan, ett par mil bort från min hemstad. Jag utbildar mig till Operativ digital kommunikatör och examineras hösten 2018. I onsdags var det min första dag på utbildningen och det känns spännande, nervöst och bara så himla rätt. Är också personlig assistent i min nuvarande ort och har haft den jobbtiteln sedan jan -17. Jag tycker om att lösa korsord när det regnar, lördagsmys hemma i soffan med Honom och se på The 70's show innan läggdags. Helst av allt, som jag önskar, skulle jag vilja bo på en ö någonstans utanför en kust, någonstans närmre ekvatorn, kanske på en båt, tillsammans med kärleken runt hela vida världen. Jag vill upptäcka Tellus alla vackra platser, djupa gömda gruvor och jag vill känna på atmosfären. All those dreams... Men det var lite kort om mig. 

Jag har börjat blogga för att jag vill dela med mig av inspiration, ge någon känsla av samhörigheteller likgiltighet i olika typer av situationer, känslor eller vad det nu kan vara, Jag vill dela med mig av mina reflektioner kring existensiella frågor och min syn på livets långa hårda skola. 

Allt gott,
Emma

 
Likes

Comments