Hej det va ett tag sen..det blev ganska stressigt i skolan så jag hade inte tid att skriva och sen kom jullovet och då var jag i stallet hela tiden och nu efter lovet kommer jag försöka bli bättre på att komma ihåg bloggen! Matilda och Akina är i Thailand och har vart det hela jullovet och lite innan men dom kommer hem på fredag och det är skönt för jag har saknat dom så mycket! Idag är jag sjuk så jag sitter hemma och tar det lugnt. Jag har ont i halsen och lite ont i magen så jag ska dricka mycket te hehe. Men nu ska jag plocka undan min frukost och sen ska jag nog plocka fram datorn. Hejdå! /E

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! ridlektionen idag gick sjukt bra! jag fick en häst som heter Töfri och honom har jag inte ridit på riktigt länge så det va super kul. Vi tränade bak och framdelsvändningar och även öppnor. lägger in bilder på vad det är om ni inte vet. det gick hur som helst jätte bra för mig. den första bilden är på en framdelsvändning och andra på en öppna. 

mitt höstlov har vart helt ok, jag har inte gjort så mycket men i morgon tror jag att jag och mamma och min mormor ska till gravarna och tända ljus, men först behöver jag åka förbi Akina och hämta mina skor och jacka jag glömde dom där. Men nu ska jag fortsätta titta på gossip girl, det är andra gången jag ser serien, och jag älskar den! vi hörs någon gång. hejdå!

Likes

Comments

hej nu tänkte jag testa på en lyx vs budget på ridsaker. På den här bilden ser jag ingen skillnad direkt förutom att den dyra har guldknappar och en vit lapp ovanför fickan och den som kostar mindre har silverknappar. så det är onödigt att lägga ner ungefär 2600kr när man kan köpa en likadan för ca 700kr? kavajen är för övrigt riktigt snygg! och jag skulle lätt kunna köpa den för 700kr. hittade inte exakt dom rätta kavajerna. 

men spooks kavaj kan ni se här 

och harry´s horse här dock inte exakt samma modell

Jag vet att vi inte riktigt har så många läsare men ni kan gärna kommentera vilken ni skulle ta. Hejdå! /E

Likes

Comments

Kom hem från skolan för någon timme sedan och är sjukt trött. Känner mig lite hängig så får se om jag mår bättre i morgon annars måste jag nog stanna hemma från skolan. Det vore inte så bra eftersom att jag har no prov i morgon..har 5 prov den här veckan vilket lärarna inte får ge, man får max ge 2 prov i veckan. Idag hade jag so prov och det här so provet får vi 3 lektioner på oss att göra, i morgon har jag no prov och på torsdag matte prov och på fredag både engelska och spanska. Men jag antar att det bara är att plugga..det är ju höstlov nästa vecka och det är så otroligt skönt. Jag, Matilda och Akina har pratat om att vi kanske ska gå på bio någon dag på höstlovet. Vet ni någon bra film? Men jag måste gå och plugga nu så vi hörs imorgon.

hejdå! / E

Likes

Comments

Hej! Igår va ju örnes kampen och Elina kom 2:a i grenen tölt. Matilda tävlade inte.
Elina: jag känner att det gick riktigt bra men i 4-gång kunde jag gjort finare galoppfattning och haft mer energi i övriga gångarter. Jag blev riktigt överraskad när jag kom 2 för jag hade känt att det gick uselt på tölten, det hade känts som att han inte gick snyggt osv. Men det va riktigt kul

Akina: jag känner att i 4-gången var jag riktigt nöjt med allt förutom galoppen, jag fattade fel galopp 2 gånger. Tölten gick riktigt bra och jag blev besviken när jag inte fick en rosett för jag hade trott att det gick riktigt bra och att allt såg snyggt ut. Men det är bara att ta nya tag till nästa tävling!

Likes

Comments

Hej Elina här. Ja jag vet att jag skriver typ mest hehe..i alla fall. Matilda gjorde ett inlägg om när hon började rida. Jag tänkte också göra ett sånt för jag tycker det verkar kul.
Jag och Matilda började rida samtidigt och anledningen till att jag började rida va nog mest för att Matilda skulle göra det och jag tyckte helt enkelt det verkade kul och jag hade alltid varit lite intresserad av hästar. Jag var ungefär 6-7 år när jag började rida. Precis som Matilda började jag på ett stall med "vanliga" hästar. Hon har redan berättat allt om varför vi bytte osv så jag behöver inte skriva om det. Hur som helst. Jag började rida islandshästar och jag fastnade för dom. Jag älskar även att hoppa och det kan man inte riktigt göra på islandshästar och där ett tag funderade jag på att byta stall. Men jag förstod senare inte alls ett långt tag efter att om jag bytte skulle jag göra ett stort misstag.här nere ser ni bilder från när jag var nybörjare till att jag ridit ca 5 år och till bilder från förra året och det här året.

Jag har nog inte mer att säga. Så vi hörs imorgon och på lördag. Imorgon ska jag och Akina träna inför tävlingen på lördag. Hejdå!

Likes

Comments

Hej jag heter Akina och är 18 år. Jag går på internatskola och går lantbruks inriktning och där håller vi på med kor och grisar mm. Vi är med vid födseln och idag var vi med och födde grisar som ni ser på bildning. Det är riktigt coolt och "magiskt" eller vad man ska kalla det. Dom är riktigt söta.
Japp men det var allt för mig idag, vi diskuterar ifall vi ska ha varsin dag som man skriver inlägg på. Så att alla inte skriver på samma dag. Men hejdå!

Likes

Comments

Hej det är jag som är Matilda

Som ni kanske vet är jag 13 men fyller 14 i januari. Jag började rida efter att jag hade följt med Akina på en av hennes lektioner men jag började faktiskt inte med islandshäst utan "vanliga" ponnys
Men det stallet var inte så bra många av hästarna var ilskna och vissa fick man inte gå in till dessutom red man nästan alltid inne, det fanns inga tävlingar och inga ridläger. Så efter en termin där böt jag till Akinas stall och är fortfarande kvar där efter ca 6-7 år


/M

Likes

Comments

Hej, Elina här igen! Ja min dag idag va helt ok, som vanligt liksom. Jag gick i skolan och slutade 14.55, skulle slutat med NO idag men eftersom vi skippar matte lektionen på torsdag pga att brandmän ska komma så slutade vi med matte idag. Jag fick även reda på idag att jag sa få omprov på engelskan på fredag. Är så otroligt trött på skolan, nu har jag omprov på engelskan sen ska vi ha muntligt prov, vi ska jobba med en presentation i typ 2 veckor och sen ha muntligt prov, efter det muntliga provet ska jag ha 2 prov även dom i engelska. Usch hatar skolan..Jaja nu måste jag plugga till NO läxa i morgon, hejdå!

Likes

Comments

Hej! det här är första inlägget av mig och jag tänkte bara skriva om vad jag gjort nu i helgen och lite om skolan. Som varje helg har jag vart med Matilda och Akina och förutom att vi red igår så har vi inte gjort så mycket. Idag åkte Matilda hem tidigt så jag och Akina gick ut och tog massa foto, vi fotade på en äng och på grusväg oså. När vi red igår gick det riktigt bra, nästa vecka ska vi tävla så vi tränade på det igår.

Imorgon är det ju skola igen och jag är inte alls taggad på det.. trivs inte alls i min klass och som dom flesta andra tonåringarna tycker jag skolan är jobbig med alla läxor och prov, hade 5 läxor förra veckan och 2 prov. Jag går ju i 8:an och det är många som säger att 8:an är jobbigaste året och andra säger att 9:an är. jag kan ju inte riktigt säga vad jag tycker men hittills har 8:an börjat riktigt jobbigt. men nu är det i alla fall 2 veckor kvar till höstlovet så det är väll bara att stå ut. Japp men vi hörs antagligen imorgon! hejdå /Elina

Likes

Comments