Header

Ni vet känslan av en slags osäkerhet. Inte på en själv och inte gällande någon annan, utan mer på vad som sker härnäst.
Jag har kommit längre än vad jag någonsin hade anat, när jag för drygt 2,5 år sedan stod vild och glad, redo att springa allt vad jag kunde med min glaciär-vita studentmössa på huvudet som var redo att smutsas ner under dagen samt kvällens gång.

Jag var vilsen, aningen rädd. Jag ville så mycket, men skulle möjligheterna för en fot in uppstå?
Skulle chanserna dyka upp eller behövde jag jaga dom förgäves? Frågorna cirkulerade ständigt.
Jag slår idag fast vid att allt jagades till 100%. Chanser och tillfällen kan dyka upp, men det är ens egna uppgift att se till att göra något utav dom och skapa något.

​Jag är idag fast anställd på Karlstads största mediekoncern, har köpt min bil och väntar in min nya lägenhet som nu skall byggas och stå klar våren 2018.
​Hinner jag med allt? Jag ville ju resa, jag ville ju upptäcka, jag ville se! Idag är jag så trygg så jag kan säga att jag kommer resa, upptäcka och se!
Ibland undrar jag hur jag någon gång under dessa år inte hamnat i den position där jag tappat greppet. Fokuset låg alltid på målet, ett mål jag än idag fokuserar på samt ett mål som det krävs mycket för att nå. Jag är samtidigt så långt ifrån klar med vad jag vill uppnå i mitt liv.

Det jag egentligen vill förmedla är att oavsett vilken tänkbar sits man än befinner sig i så är alla chanser, tillfällen och möjligheter till ett yrke eller syssla ett ledande koncept till att nå ett steg närmre sin första milstolpe. Man sätter helt enkelt ut sina egna milstolpar, mitt första jobb var min första milstolpe. Jag hade en fot in och där ifrån var det bara att gasa.
Det må vara det värsta och mest slitsamma man kan tänka sig. Men det finns en fras som betat sig fast i mitt huvud sedan jag var tonåring: "It's about work before glory." Klyschigaste frasen - kan tyckas, men så jäkla sant.

Jag må slita när jag som mest orkar det, men fan vad jag ska njuta när jag som mest behöver det!
​Kör hårt vänner, ni är alla grymma, unika och kapabla till allt. Jag lovar.

- E.S

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hon kom, hon gick, hon kom sedan gick hon igen.
Jag kom, jag gick, jag kom sedan gick jag igen.


Ska det behöva vara denna frekventa känsla av instabilitet, osäkerhet och desperation? Desperation över att försöka lappa ihop alla sår. Ett sår där. Ett sår här, sår som för mig egentligen inte läkt än.

Jag är trött på att lappa mina sår, skapa ett annat hos henne och samtidigt försöka hjälpa till att lappa ihop det för att det är min plikt. Klart det är. Innerst inne är hon fortfarande hon. Mitt första allt.
Jag är samtidigt smått rädd för en förändring, en förändring som för oss båda egentligen i längden kanske skulle vara friskare.
Det verkar som det är lättare för oss att skymta mot det vi vill ha, istället för att skymta på sanningen. Vad är sanningen?
Klyschigt sagt är livet för kort för att spela spel. Om du älskar någon och vill vara med personen, gå efter honom/henne. Handskas med allt annat senare för vi vet faktiskt inte vad morgondagen har att ge.

Dessa tankebanor dyker personligen enbart upp för att jag vill hennes bästa. Jag hatar tanken, vill inte tänka tanken och mår illa av att ens flika in på dessa banor.
Att bara fått sett henne gå från en vilsen tonåring till en egentligen mer stabil människa i form av visioner och mål.
En stabil människa som är tillräckligt stark för att stå upp för sig själv och sina principer.
En människa som jobbar för sig själv. Jag ler när tänker på det. För denna bergochdalbana av briserade känslor, svek, skrik, svett, tårar, kyssar, sex, tystnad och framförallt skratt har gjort mig till en helt annan människa. En extremt tacksam människa som evigt är skyldig att ge ett tack.

Och precis som allt annat, slutade denna texten oklar med vad jag egentligen vill få ut.

Likes

Comments

Sommarens sista dagar har bestått av sol, vänner, jobb och alkohol. Trött på alkohol? - Ja! Men kul har vi minst sagt haft det med mängder av skratt och roligheter. Vardagarna har bestått av jobb där folk är tillbaka från semestern vilket betyder full rulle för min del! Skönt när det kickar igång på allvar. Det har varit skönt när sensommaren faktiskt har bjudit på lite sol, förra lördagen traskade vi igenom stan från bar till bar för att prova det bästa utbudet av drinkar och öl! Det var en rolig idé och fick kvällen att bli aningen annorlunda än vad det brukar.
Jag är för övrigt inte någon jättebeundrare av hösten, men man får se vad den har att bjuda på. Vill kicka igång ordentligt på flera fronter!

Likes

Comments

Satt igår kväll och ströa igenom lite missade vloggar från Casey Neistat. Mannen har aktivt videobloggat under drygt 530 dagar. Fatta den moralen och arbetsviljan.
Ha en familj med två barn och en fru samt redigera videoklipp man filmat under en hel dag. Sedan ska du även ha tiden till att ha någon slags fritid och även spendera tiden med familjen efter allt är klart.

Ibland önskar man att man kunde ha den inställningen. Jag har länge velat bredda mig på något sätt. Bloggmässigt, fotomässigt och inom branschen jag gillar så mycket - kläder.
Jag sitter länge och tänker, skissar och skriver om vad som skulle passa mig bäst. Men samtidigt, jag bor i Karlstad, känns som man blir så otroligt begränsad från möjligheterna att uppfylla det man vill.

Sedan följer jag även Jon Olssons videoblogg aktivt, i jämförelse med Casey så är Jons vlogg mer som en resedagbok på film. Man får uppleva hans tid på exotiska ställen och miljöer. Det är en lyxig klang på det hela och man vill bara boka en sista-minuten-biljett så fort man kikar in hans vlogg. Sedan har han med sig sin "go to guy" Markus som i princip är anställd av Jon för att filma samt redigera dessa episka dagar.
Caseys vlogg har mer en story i varje episod, det är ett mer vardagligt levnadssätt i USAS storstadsmiljö där man aldrig vet vad som sker härnäst. Om ni inte sett så kika!

Likes

Comments


Har köpt mig en ny kompaktkamera, märket är av Fujifilm - modell X70!
​Den presterar ordentligt och fotar även i RAW-format. 
​Då denna bloggportalen komprimerar bilderna riktigt dåligt så får man inte riktigt chansen att njuta av bildernas kvalité till fullo. Jag knäppte några få bilder i ljusa miljöer som synes ovan. Får även ursäkta för att jag inte lyckades hålla färgtemat på redigeringen!
​Hämtade för övrigt lite lunch på KMTI, jäkligt goda mackor och sallader faktiskt. Thumbs up!  

Likes

Comments

Fullkomligt älskar att dra på mig min mockajacka från Samsöe Samsöe. Minsta lilla smått kyliga väder så åker den på. Enkel jacka som får en neutral vit tisha att glänsa! Den ljusbruna verkar ha utgått, ni finner dock en liknande modell i mörkare brun här.

Likes

Comments

Det var en gång en kille. Osäker, ganska ensam men ändå framåt. Han hade aldrig upplevt äkta kärlek, eller hade han det? Vad han då trodde kanske men egentligen inte. Att en annan tjej skulle ha lika mycket kärlek för honom som han hade faktiskt skulle ha för henne tillhörde aldrig vanligheterna. Han tittade oftast på och föreställde sig själv att en dag vakna upp och leva med en tjej. En tjej han kunde älska och ytterligare älska, villkorslöst med skratt, tårar och ännu mer skratt. Att i skrivande stund repetera ord som älska för att verkligen poängtera att kärlek var det som fattades.

Idag är jag trött. Tänk känslan av att bli inslängd i en centrifug, huvudet spinner i fullvarv och kroppen känns sargad. Med drygt 2h sömn är hjärtat skärrat och gråten sitter ständigt i halsen.
Det är svårt att föreställa sig ett liv utan henne. Tjejen som lärt mig så ofattbart mycket. Tjejen som lärde mig att skratta mer, leva mer. Tjejen som öppnade upp den riktiga kärleken och som verkligen lärde mig att älska är något som alla kan göra.
​Att på den tiden ta emot en osäker kille som hade en aning ensam livsstil. En ensamvarg vars inställning i princip var i stil med att "ingen vill ha mig, någonsin."
Hon lärde mig att öppna upp mig på ett sätt jag aldrig öppnat upp mig på, hon lärde mig verkligen kärleken. Kärleken jag skulle vilja ge henne under alla förhållanden. Goda perioder som onda perioder.

Varje gång jag blivit arg har enbart varit i rädsla, rädsla för att hon ska tappa greppet om vad som faktiskt bör vara. Det är en mekanism som får mig att bry mig om dig, att vilja ditt bästa i alla lägen. Precis som hon lärde mig kärleken vill jag lära henne också. Jag vill kombinera vår kunskap, för jag vet hur smart och otroligt stark människa hon är. Och jag vill vill aldrig sluta lära av henne.

Så mycket hon ställt upp för mig, så mycket jag vill ställa mig på mina bara knän och tacka henne för. Men jag kan verkligen inte ge henne ett tack som i stil låter som ett "Hejdå och tack för allt", för jag är inte redo att släppa dig. Inte nu, inte igår, inte idag och fan inte i framtiden heller.
Du är skatten jag alltid skrev om att jag en gång ville finna, du är den jag ville skydda genom den mänskliga skölden. Du är den som fått mig att inse att jag faktiskt kan älska utan att bli sårad, att vara kär och få samma kärlek tillbaka.

Du gav mig din tid, den mest värdefulla och omtänksamma presenten av alla. Tack.

- Emir Sehalic


Likes

Comments

Dagarna i Stockholm delades with the beauty!
Vi hade en jättemysig helg med god mat, fina vyer samt mitt första besök på Gröna Lund och Stockholm som stad! Feg som jag är så föredrog jag dom lugna attraktionerna men har lovat mig själv att försöka vara lite mer våghalsig i framtiden.

Söndagen bestod av klädköp, jag insåg verkligen vilken otroligt grym stad Stockholm är när det gäller utbud på kläder. Måste dit igen för att utforska ännu mer.
​Fick med mig lite sköna plagg som jag ska ta och visa i något inlägg framöver, har inte riktigt haft tiden att ta några bilder än. Får återigen bjuda på lågupplösta mobilkamerabilder. Prioritering nummer ett just nu är sömn, vi hörs!

Likes

Comments

Tjena kompisar! Denna helg blir det Stockholm för första gången faktiskt, Hur sjukt är inte det? Åkte även tåg för första gången(!)
Har precis anlänt till hotellet och skall strax få i mig lite käk med Emelie. Fick med mig lite sköna plagg i resväskan, bland annat en enkel vit tisha från Blue Uniform, rippade svarta jeans samt min underbara moccajacka från Samsöe Samsöe.
​Eftersom det är sjukt varmt här så hade jag turen att jag även packade ner ett par cleana vita shorts samt mina Jim Rickey-sneakers och en blandning av uppvikta skjortor. 

​​Käk nu, sen grönan!

Ursäkta de kassa mobilbilderna. 

Likes

Comments

Jag har den senaste tiden inte riktigt haft lusten att dela med mig av min vardag i brist på motivation till att blogga. Men nu är man iallafall här igen för en stund. Tanken av att jag varit riktigt jäkla inaktiv på bloggen har strukit mina tankar ett antal gånger.

Vad har skett sedan sist? Jag jobbar som vanligt på Värmlands Folkblad som IT-tekniker på heltid. Jag fick bevittna min fina flickvän ta studenten. 

Vänner från olika håll och kanter i vårt avlånga land har semester och är hemma vilket gör att vi alla är samlade.
Införskaffade mig en helt ny bil för dryga månaden sedan vilket känns helt fantastiskt! Det känns verkligen som jag fått den rätta strukturen i vardagen. Vädret har väl enligt mig denna sommar hittills varit väldigt ojämn, med andra ord en typisk svensk sommar.

Jag har förövrigt lite planer och idéer över hur jag framöver skall strukturera min blogg, rikta in mig mer på ett område och göra så mycket jag kan för att publicera det rätta materialet. Behöver dock sätta mig ner och se över det någon dag då jag just nu enbart bollar med tankarna i huvudet.


Varför inte bjuda på lite bilder som förgyllt dom senaste månaderna jag varit frånvarande?

Likes

Comments

Instagram@sehalic