Nu har det gått en vecka snart sedan det förra inlägget och detta är vad som hänt:

Ellie: prinsessan har utvecklats så mycket på bara 3 dagar. Vi har tillsammans bl.a. skrittat ut utan att någon går bredvid oss för första gången, och det bästa är att hon är trafiksäker, SÅÅÅ BRA!!! vi har även galopperat i högervarv för första gången, och vi har travat över upphöjda bommar. Hur sjukt?! Jag vet inte hur lång tid det kommer att ta innan jag och Ellie kommer att galoppera över dessa bommar, jag är så förväntansfull, det är bara en tidsfråga innan det sker, och tiden går fort när man har roligt. Tänk att jag har fått äran att rida in denna stjärna, min fina prinsessa, varje gång vi testar på någon nytt blir jag alldeles fylld med glädje, och det känns som att vi klarar av allt! Jag är bara så tacksam till alla de som gjort detta möjligt, och ett speciellt stort tack till min mamma, som faktist lägger tid på min utveckling inom sporten + allt annat du gör för mig...

Polly: Pollysen har i veckan gått super, vi skrittade ut lite i måndags, och samma sak på tisdagen. Under onsdagen var det dax för en efterlängtad hoppträning, hon hade inte hoppat på nästan treveckors tid och blev så himla pigg och glad när hon såg att det stod hinder framme på banan, så glad att hon inte kunde stå still och hon kunde knappt skritta eller trava heller för den delen, hon ville bara springa runt och få göra det hon tycker allra bäst om. Vilket gjorde min uppgift att hålla lugnet i henne väldigt svår, inprincip omöjlig, även om det inte är ett ord jag uppskattar, därför att inget är omöjligt, vill man se en enhörning då får man se en enhörning, kanske bara i sin fantasi men man får se den, vill man komma till OS då får man se till att man kommer till OS. En sak jag lärt mig är att om man vill något kan man inte bara sitta ner och hoppas på att det händer utan man får kämpa för det. Hur kom jag in på detta egentligen???... vi fortsätter. På torsdagen var det dressyrträning för Carro på schemat, till stallet vid 08 och framskrittad till kl 09. Hon var super duktig, även om hennes styrka inte riktigt sitter i dressyren ännu, är hon på bra väg. I fredags fick skrutten vila och idag var det bara 1h vanligt trim som gällde, och även då var hon super duktig. Imorgon blir det en skrittur ut, vilket kommer att bli skönt för henne.

Ses i nästa inlägg alla fina läsare!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Om bara några minuter är det 2k18, ett nytt år med nya möjligheter, en start på ett nytt kapitel, en bild kan inte ens nästan beskriva detta 2017, så jag la in 3, ponnyerna på bilden har iallafall varit en väldigt stor del av året och betyder så mycket för mig, året kanske inte började super när det gällde DD, men till sommaren fick vi våra första "riktiga" rosetter, vi fick både vinster och uteslutningar, det var kanske det jag gillade med honom, han var en utmaning, man visste aldrig om hur han skulle bete sig innan man anlänt till tävlingsplatsen, även om det kanske också var ganska/väldigt jobbigt många gånger. 2017 gav mig även nya möjligheter, två nya fina
D-ponny ston, en 3åring och en 9åring. Då detta år gav mig mycket är frågan stor hur mycket 2018 kommer att ge mig, jag och Pollysen ska bl.a förhoppningsvis starta New Forest SM, när Ellie om några månader ska börja hoppas in.

2k18 här kommer vi med förhoppning av nya möjligheter med massor av framgångar. 🔜

Likes

Comments

Hej igen, och ett stort hej till er nya som klickat er in här på min blogg. Som många av er kanske märkt har jag inte bloggat på ett tag men detta ändras nu, tänkte att jag kanske skulle ta och blogga 2 till 3 gånger i veckan, vad tycker ni om det??
Anledningen till pausen har varit då jag och familjen firat julen uppe i Åre där det var en mycket vitare julafton än här hemma om jag förstod rätt, men mer om julen kan jag kanske berätta om i ett annat inlägg. Det ända ni missat är förmodligen att prinsen har blivit såld, han gick igenom besiktningen och de som köpt honom känns verkligen som rätt familj, de passar superbra för varandra, vilket är så skönt.

Jag kom hem ifrån fjällen igår och har idag ridit ut lite på Polly samt haft med Ellie som hand häst tillsammans med många andra super fina och trevliga människor i stallet. Efter uteritten red jag även Polly lite i ridhuset och insåg hur stel båda två blivit under denna period jag varit borta, dock så har Polly fått mycket bättre egenbalans osv främst pågrund av all hjälp utav en av mina tränare (Carro) som hjälpt till med hjälp av tömkörningen. Jag har även idag invigt grimman jag fick i julklapp, jag tycker verkligen att Pollysen är supersöt i den, vad tycker du?
Vill tillslut hälsa alla en sen men riktigt GOD JUL!! Ses Imorgon med ett nytt inlägg. ❤️

Pol's Jewel i sin nya tävlingsgrimma 👆💫

Likes

Comments

Prinsen har varit till salu ett tag nu och beslutet har fattat, DD ska få en ny familj där han som läromästare kommer att bli älskad lika mycket som vi älskat honom genom de två åren som vi haft honom i vår ägo. Förhoppningsvis kommer vi att se mer av honom ute på tävlingsbanorna men med en ny liten tjej.

Samtidigt som det känns som att själen inuti mig kommer att rivas ut vilken sekund som helst, är jag galet glad att jag fått lära känna dig min älskade kille, det kanske inte alltid värkar som om du är något speciellt, men du har ett jätte stort hjärta av guld och har en galet fin personlighet när du vet att du är med den rätta. Du är något feg ibland, men när vi är tillsammans känns det som att inget kan stoppa oss, även om det är ganska många HINDER på vägen. Vi ses min prins, men lova att du kommer att komma tillbaks till mig i framtiden... 💓💓 Grattis fina Moa och Anna för SNART världens bästa köp av ponny 💖 (Ska besiktigas om några dagar, men de har lånat honom nu under väntan)

Glöm inte bort mig nu älskling💕✨

Likes

Comments

Som du kanske ser i titeln tävlingsdebuterade jag och Polly idag, det var bara en LC (90cm) men vilken känsla, vi har inte riktigt lärt känna varandra ännu men i framtiden kommer vi att vara hård konkurens. Vi anlände till tävlingsplatsen "Troya horse arena" (hemma klubben) vid starks efter 10 och hade start kl 11.38. Framridningen gick bra men underlaget var ganska tungt, och hon blev väldigt taggad när hon insett att det var tävling vi var på, så vi hoppade inte fram så länge då jag inte ville att hon skulle trötta ut sig. Senare inte på banan sköte hon sig underbart och vi satte nollan på hinder 1-10 och vidare till omhoppning kom vi, den red vi kl 12.54, pågrund av ryttarmiss rev vi typiskt nog första hindret, men slutade inte kämpa utan red klart banan på 25 Sekunder med vinnartid på 24. Trots dessa 4 fel blev vi placerade på första tävlingen tillsammans, en gul fin tredjeplats. Waw...wow... går inte att beskriva denna ponnyn med ord. 🌟

Likes

Comments

Gällande de föra inlägget och skadorna vill jag nu berätta att DD inte längre är gipsad utan har fått en ny besiktningstid inom två två veckor (lite drygt en). Han mår mycket bättre vilket är en lättnad. Han har visat sin stjärnglans för de kanske nya ägarna, de älskade honom redan vid första ögonkastet och tänker inte släppa taget av honom trots detta, vilket känns väldigt bra och moget.

Angående Polly, hon mår mycket bättre men såret är ännu inte riktigt bra, dock så har hon inte ont av det, och beroende på hur veckan fortsätter kanske det blir vår första tävling tillsammans på söndag (KM) men även sista tävlingen för i år. Det blir förmodligen bara en LC, men man måste börja någonstans. Vi sparar alla tävlingar tills 2k18 då det kommer att bli vårt år med framgångar och förhoppningsvis inte så många motgångar.

Ellie mår utmärkt men kastade dock av mig sådär nu i vinter kylan när hästarna kan vara något mer spralliga, det var inte direkt planerat att få en avkastning under inridningen på lilla bebisen, men vad kunde jag gjort, (har inte så mycket att säga till om enligt henne). Hon blev nog mest rädd till en början, då han kanske inte riktig förstod vad hon ställt till med. Men vi har ridit några gånger sedan dess och inget mer har hänt så sett.

Likes

Comments

I veckan åkte Polly till veterinären... Till en början kan jag informera om att hon mår bra, det var nämligen bara ett Svenskt mätintyg och en årlig vaccination vi var där för. När vi anlänt till Ale och lastat ut märkte vi att hon gick knackigt, vi tog omedelbart av benskydden och märkte ett sår på vänster bak, såret gjorde antagligen väldigt ont då hon knappt kunde slappna av inne på mätningen, men trots detta verkade det som att hon krympt från 147,5 till 146 cm enligt det gamla mätintyget ifrån Holland och det nya. Efter mätningen bad vi veterinären som skulle vaccinera henne att även kolla på såret, vilket hon gjorde. Hon sa att det kunde bli lynfangit. Men det har det än så länge inte blivit utan det läcker istället fint, och det är ju väldigt skönt, imorgon ska hon få massage, vila på lördag på grund av två anledningar.
1. Såret
2. Massagen
Och på Söndag tar vi det bara lite lugnt och skrittar ut eller något liknande.
Dock så ska vi tillbaka till veterinären imorgon igen, men inte med Polly och inte för besiktning vilket vi egentligen skulle, prinsen har nämligen fått en smäll på högra bakhoven, till en början trodde vi att det var en hovböld men hovslagaren kollade och det var det tydligen inte så det var, han står nu gipsad, i box och de kanske framtida ägarna är informerade om detta. Lisa (veterinären) sa att det förmodligen inte är någon större fara och att det bara skulle gälla några dagar eller veckors vila. Men vi får väll bara vänta och se...

Likes

Comments

Hej igen! Fredagen börjar gå mot sitt slut, veckan har varit fylld med glädje och tårar, prinsen ska besiktas redan nästa vecka, vilket betyder att jag bara kommer att ha kvar mina prinsessor, familjen som vill ha honom är super trevlig och jag tror verkligen att han kommer att få det jättebra i deras ägo, så vi håller alla tummar och tår för att han går igenom.

Jag åkte på träning i onsdags med Polly vilket gick super .
Idag tränade jag dressyr på Polly, det var väldigt intressant, hon gjorde som hon skulle, men hon är något oliksidig, vilket gör att vi får träna mer med formen. Vi behöver träna mer på den förvända galoppen, och vi ska träna mer på lugnet i henne så att hon inte taktar så mycket. Men jag tror att det hela kommer att bli mycket bättre och att vi kommer att behöva damma av dressyrsadeln inför tävlingar i framtiden. Kanske till och med förbereda för ärevarv.
Jag har även tränat mer på galoppen med lilla Ellie, snart sitter den i vänster varv.

Nästa vecka händer det något nytt och är en start på något annat.

Bild på Polly.

Likes

Comments

Min fina Ellie och jag har på börjat inridningen. Vi har kommit en bit men det är mer än en bra bit kvar. Idag tog jag in henne och borstade lite, det tog ett tag att få henne någorlunda ren men av erfarenhet av lätt nersmutsad ponny, kommer det förmodligen inte ens ta en timme innan hon är nerskitad igen.
Vad jag menar med att ha kommit en bit med inridningen är:
•Det går typ att styra (om hon har fokus på rätt sak)
•Det går att trava henne (men hon kan ha fryst fast i marken)
•Det går att göra halt (om hon inte ser att utgången står på glänt)
•Galoppen sitter snart i vänster varv (om hon inte kastar av mig, då kommer vi förmodligen att få börja om med den ifrån början)
Jag tycker att vi kör SM redan nästa vecka.
Man kan säga att vi har en bit kvar, men det här är bara början.

Likes

Comments

Som ni kanske redan vet heter jag Emily. Jag är 13 år och har för tillfället tre hästar, Lindåsens Castles Dirty Dancer "DD", Electric Girl "Ellie" och Pol's Jewel "Polly". På min blogg kommer du som följare få läsa om mitt liv i stallet med mina tre favoriter. Jag tävlar hoppning och har som största mål med Polly att bli en av de 8 ekipage som rider om prins Karl Philip priset inne i Globen år 2019. Mitt mål med Ellie är att tävla ung ponny SM samma år. Och med min framtida storhäst ska jag kämpa med att gå med i landslaget. Jag siktar mot stjärnorna, men lyckas jag inte, är inget slit i onödan, allt jag gör är för att jag älskar min hobby och här kan du följa med mig på detta äventyr.

Likes

Comments