Förra onsdagen skulle jag äntligen få ta bort mina stygn på foten efter 3 veckor. Jag var så glad och hade redan hunnit planera hur jag skulle börja träna upp foten igen nu när jag skulle slippa stygnen som spänt över foten. Väl nere på läkarhuset kom jag in snabbt då jag hade en bokad tid och att ta bort stygnen går jättefort. MEN såklart inte för mig...

Sköterskan som skulle hjälpa mig blev direkt osäker när alla plåster och bandage togs bort, två läkare kom in och gjorde bedömningen att ingen fick röra foten utan röntgen skulle göras först då såret inte såg så himla kul ut. Efter många om och men slutade det med att jag fick åka tillbaka till Carlanderska där jag gjorde min operation så fick dom bedöma vad som skulle göras. Vägen dit var hemskt eftersom jag blivit så uppskrämd här...

Men väl på plats bedömdes det att det inte var så farligt och stygnen togs bort!! YEY! Första dagen i frihet och det jag ville göra mest av allt var att duscha (utan plastpåse på foten) gärna i flera timmar, vilket jag också gjorde! UNDERBART!

Det är torsdag morgon och det känns ungefär som att det brinner i foten och jag har nu mer ont igen, vilket inte är ett jättegott tecken. Tillbaka till Carlanderska bedöms det att jag fått en infektion i såret och måste börja äta penicillin så fort som möjligt.

Måndag morgon och penicillinet borde ha börjat verka men nej inte på mig såklart... Tillbaka till vårdcentralen där det bedömdes att det var dags att sy ihop foten igen då det inte vill läka. Fick en grym läkare som skämtade och höll mig glad samtidigt som han stack bedövningssprutor i mitt helt öppna operationssår. Smärtan går inte att beskriva... Bedövningssprutorna var värre än när han sedan började skära med en skalpell i såret för att få fina ytor att sy igen.

Nu blir det tre nya veckor med morfin, stygn och plastpåsar i duschen! Det jag längtar efter mest just nu är Kroatien nästa år när jag sitter och doppar fötterna i det kristallklara vattnet och skrattar åt ärret som pryder min fot.

Men nu är det dags att fokusera på annat! En av mina bästa vänner Carin fyller 25 imorgon och jag ska baka cupcakes till henne! Vad tror ni om en vanilj Cupcake med blåbärsmousse och en marängsmörkräm smaksatt med citron. Jag tror iallafall att den kommer bli GRYM!

xx

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag fick jag nog efter typ 2 dagar där jag bara legat i sängen, fy va tråkigt det är...

Något som verkligen får mig att slappna av är att baka och det är precis vad jag har ägnat mig dag åt. Jag kan medge nu i efterhand att det kanske var lite mer än vad jag klarar av just nu, men still I did it!
Kryckorna har ramlat hit och dit (säkert märkt mitt golv for life) och ja det ligger mjöl och socker över hela golvet.
MEN det gör ingeting för resultatet blev helt fantastiskt.

Det jag älskar mest med att baka är egentligen inte att efteråt sitta och möla i mig sötsaker utan processen dit. Jag skulle tillexempel inte ställa mig och baka en torr sockerkaka eller en tråkig kladdkaka, jag vill ha flera moment när jag bakar. Därför passar cupcakes mig som handen i handsken. Dessutom kan man aldrig få nog av dom då man kan experimentera med smaker och texturer till oändlighet.

Jag vet att många älskar att följa recept till punkt och pricka, något som jag själv har väldigt svårt för. Kanske för jag bakat rätt mycket i min liv och vet att man kan experimentera sig fram lite ibland utan att det nödvändigtvis blir kaos...
Efter flera dagar av "bedrest" har jag flummat runt på säkert hundratals sidor med recept på olika cupcakes och samla inspiration vilket idag resulterade i

SALTED CARAMEL CASHEW CUPCAKES

För att göra dessa cupcakes som jag verkligen rekommenderar alla att göra krävs några delmoment. Få inte panik nu, man klarar det lätt även om man inte är så van vid att baka. Det gäller bara att ta ett steg i taget.

CUPCAKES

200 g rumstempererat smör

128 g florsocker

3 ägg

200 g vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.

Se till att alla dina ingredienser är rumsvarma, i detta fall smöret och äggen. Blanda sedan smör, florsocker och vaniljsocker med en elvisp/köksassistent tills det är ljust och fluffigt. Ta sedan ett ägg i taget och vispa efter varje ägg. I en ny bunke blanda vetemjölet, bakpulver för att sedan hälla i det i socker och äggsmeten. Blanda försiktigt tills alla klumpar är borta.

Receptet ger 12 cupcakes, så fram med 12 formar på en plåt eller om du har en muffinsplåt hemma så ställer du ut formarna där. Sedan fyller du formar till hälften ungefär (då får du en perfekt cupcake). In i ungen i ca 20 minuter.

Låt svalna.

SALTED CARAMEL:

200 g strösocker

90 g normalsaltat smör

120 g vispgrädde

1 tsk salt

Värm sockret i en kastrull tills det blivit brunt och alla klumpar är borta. Lägg då försiktigt i smöret samtidigt som du rör om. Låt det nu bubbla samtidigt som du försiktigt rör om i ca 2-3 minuter. Nu tar du grädde och häller lite i taget (här kan det bubbla och skvätta lite eftersom vispgrädden är mycket kallare än karamellen). Nu vill karamellen bubbla nån minuten. Ta den sedan från plattan och höll i saltet under omrörning.

Ställ åt sidan.

MARÄNGSMÖRKRÄM:

150 g ägg

250 g strösocker

300 g rumstempererat smör

och salted caramel

Blanda äggvitorna med sockret i en skål över ett vattenbad och vispa äggvitorna med en visp till dom når 60 grader. Då är det dags att vispa upp äggvitorna och sockret med antingen en elvisp eller en köksassistent på hög hastighet tills du får en fin och luftig maräng. Man ska vispa såpass länge att skålen man vispar i hinner svalna. När du vispat klart, adderar du smöret, lite i taget under fortsatt vispning. När allt smör är blandat med marängen har du en fin marängsmörkräm som bör vara slät och fin. Nu kan du smaksätta den (med vad som helst egentligen) men i detta fall med "salted caramel" som du gjorde tidigare. Här kan du välja själv hur mycket du vill ha i, smaka av och se vad som passar dig! Jag sparade lite salted caramel för att fylla cupcaksen lite med och sedan för att hälla över dem.

Nu är det dags att sätta ihop dem. Ta en cupcakeutskärare eller en kniv och gröp ur cupcaksen lite. Ta lite salted caramel och häll i cupcaken. Ta sedan din marängsmörkräm och lägg i en spritspåse med en passande tyll och dekorera dem fint.

Toppa sedan cupcaksen med hackade cashewnötter och salted caramel...

ENJOY!

xx



Likes

Comments

Ställde mig på vågen imorse... nu när jag inte kan träna som jag brukar tänker jag givetvis lite extra på hur jag äter. Egentligen tycker jag inte att vågen är ett speciellt bra redskap då det inte säger så mycket. Muskler väger ju mer än fett och jag anser att det är mer intressant att kolla sig själv i spegeln än att fokusera på vågen. Men var ändå lite nyfiken efter två veckor på kryckor och extremt lite rörelse. Brukar normalt ligga på 55 kg, en vikt som jag trivs bra med. Vågen idag visade dock 53 kg...

Jag har ändrat min kost lite nu när jag inte kan vara lika aktiv som tidigare men ingen förändring som borde generera en viktminskning på 2 kg under så kort tid. Ringde min syster och beklagade mig över att det förmodligen är min rumpa som rykt... Haha varför är det alltid så?

Min syster som precis fått sitt andra barn skrattade bara och sa "oh no, har du gått ner i vikt... alla tjocka mammors dröm". Att min syster (med viss ironi) betraktar sig själv som en tjock mamma tycker jag är jättetråkigt att höra. Något som får mig att tänka på VARFÖR det är så... Kanske för att man överallt på sociala medier matas med bilder på kvinnor som är supervältränade typ dagen efter deras förlossning. Till det säger jag DET ÄR INTE NORMALT och hur mår dom kvinnorna egentligen. Med det sagt vill jag också påpeka något som inte bara är viktigt för min syster men för ALLA kvinnor. Vi är fantastiska på att jämföra oss med varandra, vilket i min mening bara skapar konstiga ideal och stress.

Jämför dig istället med dig själv, och jag lovar du kommer må bättre både psykiskt och fysiskt. Sätt upp mål för hur du ska kunna vara bättre idag än du var igår. Titta och se upp till andra människor för motivation men JÄMFÖR dig aldrig med dom utan fokusera på dig, hur du mår och vad du gör.

Till min syster som under årens lopp ibland jämfört sig med mig, SLUTA MED DET. Jämför dig själv med den du är idag mot den du var igår eller kanske förra veckan. Jag vet att du blir bättre och starkare för varje dag som går, det är bara du själv som inte insett ännu precis hur GRYM du är.

xx

Likes

Comments

Första dagen tillbaka i lägenheten efter min operation. Fram tills nu har jag bott hemma hos mina föräldrar av den enkla anledningen att jag helt enkelt inte klarar mig själv just nu...

För er som inte vet så har jag tagit bort ett extra ben i min fot (haha jag vet, kan man ha det tänker ni?!). Men ja tydligen kan man det...Nu är det iallafall borttaget och jag hoppar på kryckor sen 13(?!) dagar tillbaka.

Jag bokstavligt talat klättrar på väggarna! Jag är van vid att jobba långa dagar på mitt älskade H&M samt träna typ varje dag, något som jag helt enkelt inte fixar just nu.
Första veckan efter operationen låg jag bara och sov, effekten av alla starka värktabletter och att kroppen försöker läka antar jag. Men nu när jag äntligen har lite mer energi och känner att jag vill göra saker så samarbetar inte riktigt mina kryckor med mig. Igår skulle jag flytta ett bord efter att mamma tvättat mitt golv, vilket resulterade i att jag halkade och ramlade rakt in i min tv-bänk... När jag vaknade imorse var mitt knä helt blått och mina stygn på foten blodiga (ganska säker på att det inte ska vara så... haha).

Nu blir det sängen och högläge som ordinerat.

xx

Likes

Comments