Header

1. Varför valde du att bli en Au Pair?
Jag såg det som en fantastisk möjlighet att både kunna resa och jobba med barn. Har alltid älskat barn i alla dess åldrar och har alltid velat skaffa mig mer erfarenhet av att ta hand om och ansvara för barn. Jag vill passa på att jobba så mycket som möjligt utomlands för att kunna bo i ett land under längre perioder, så därför passar Au Pair helt perfekt.

2. Varför valde du att åka till USA?
Har alltid velat uppleva USA mer än vad jag gjort tidigare och inte bara som turist, utan också uppleva kulturen på riktigt och ha en vardag just där. Funderade länge på att åka till England istället men känner ändå att England är så nära och tillgängligt senare. Jag ville slå på stort på direkten.


3. Vilken organisation åker du med?
Cultural Care Au Pair

4. När började du leta efter din värdfamilj?
9 oktober 2017.

5. Hur mycket erfarenhet har du med barn?

Jag har jobbat på ridläger ett par år och varit med och tagit hand om ungdomar mellan 9-17 år. Där kommer väl den största delen av min barnerfarenhet. Har även umgåtts och tagit hand om mina kusiner en del genom åren. Sommarjobbade även på förskola i en vecka för ett par år sedan.

6. Hur lång tid tog det innan du hittade din värdfamilj?
Jag var i matchningsprocessen i 3 dagar. Matchade med min värdfamilj 12 oktober och de tackade ja till mig 17 oktober efter att ha Skype:at tre gånger. De var den tredje familjen som jag matchade med.


7. Vad var ditt första intryck av din värdfamilj?
Jag var helt såld på dem direkt. Mina två tidigare matchningar kändes inte alls bra i magkänslan och jag började roligt nog tappa hoppet. Drama Queen som känner så efter att ha varit i matchningsprocessen i två dagar haha... I vilket fall kändes det som en fullträff när jag började läsa deras ansökan och jag hade redan bestämt mig att jag ville flytta till just dem.

8. Hur många barn ska du ta hand om?
3 tjejer.

9. Var kommer du bo?
Atlanta, Georgia.

10. Vad är dina tre största rädslor inför resan?
Att barnen inte kommer tycka om mig är väl det enda jag fruktar. Annars känns inget speciellt läskigt nu i alla fall.

11. Vad vill du få ut av din tid som au pair?
Skaffa vänner för livet och ha ett bra förhållande med min värdfamilj som förhoppningsvis kommer hålla livet ut. Sedan såklart att få uppleva den amerikanska kulturen, kunna resa runt i hela landet och förbättra språket. Även att bli mer självständig och "hitta mig själv" hur cheesy det än låter.

12. Vad kommer du sakna med Sverige?
Min familj och mina vänner.

13. Vad kommer du sakna minst?
Fagersta och hela småstadsmentaliteten.

14. Vad vill du göra efter din tid som au pair?
Då är nog siktet inställt på Working Holiday Visa i Australien eller Nya Zealand.

15. Vad vill jag se i USA?
Sååå mycket! Allt från Alabama till Los Angeles till Chicago.

16. Hur ska du hantera att leva i en annan kultur?
Hela grejen med att flytta till ett annat land och resa är att jag vill ta del av nya kulturer och ta emot det med öppna armar. Jag tror att jag kommer kunna anpassa mig ganska bra faktiskt och ta åt mig av de bra delarna! Hoppas jag i alla fall.

17. Vad förväntar du dig från din värdfamilj?
Jag hoppas och tror att de kommer vara välkomnande och förstående i sitt bemötande. Det är ju trots allt en främling som flyttar in i deras hem och blir en del av deras liv. Förväntar mig att de kommer vara tålmodiga för att det tar ett tag att komma in i jobbet och vardagen antar jag.

18. Vad ser du mest fram emot?
Stunden när jag kliver av planet i Atlanta och äntligen får krama om min värdfamilj och börja mitt nya liv.

19. När åker du?
2 januari 2018

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Känns som jag har skapligt bra koll på läget inför avresan till USA, men har fortfarande lite grejer som måste fixas. Allt är färdigt med visum, hälsoundersökning (+ tuberkulostest) och alla andra papper som personbevis, utdrag från polisregister, internationellt körkort etc.

Det här har jag i alla fall kvar på min lista att göra innan jag åker:

- Beställa dollar från banken

- Fixa så att mamma har fullmakt för mina bankkonton

- Fixa sista presenterna till värdfamiljen

- Lösa det med mina Ed Sheeran-biljetter i Friends Arena

- Göra de sista inköpen + packa

- Delta i 'Get Ready Workshop' nästa torsdag

- Säga upp mitt medlemskap på gymmet i Fagersta

Ja, det var ju inte så mycket faktiskt. Skönt! Köpte två stycken biljetter till Friends Arena för att se Ed Sheeran på hans stadium tour nästa sommar, ovetandes om att jag skulle vara bosatt i USA vid den tiden. Eftersom att han har lite special med sina biljettsläpp och man måste identifiera sig vid insläpp så måste jag ringa Ticketmaster och se om jag kan ändra namn på biljetterna så att mamma och hennes kompis kan använda dem istället. Jag får väl helt enkelt köpa biljetter till hans konsert i Atlanta nästa november, haha!

Jag och min finaste vän Neisti

Likes

Comments

Hej allihopa!

Har länge tänkt på att börja blogga igen och känner att det äntligen är dags nu! Har tidigare haft en hästblogg tillsammans med min goda vän Lisa, men som vi inte uppdaterar längre. Det här kommer, till skillnad från min och Lisas blogg, inte vara en hästblogg. Jag flyttar nämligen snart till USA för att jobba som Au Pair och tänker att det är en perfekt möjlighet att starta upp bloggandet igen.

Mitt namn är Emily Hearne, jag är född 1998 och bor i en liten stad som heter Fagersta. Ligger ungefär en timme norr om Västerås. Här bor jag tillsammans med min mamma Minna och min storebror Christofer. Jag har hållit på med hästar hela mitt liv och har sedan 2010 haft tre stycken egna islandshästar. Jag har inga hästar längre men hästarna ligger min ändå väldigt varmt om hjärtat, speciellt mina egna stjärnor. I somras tog jag studenten efter att ha pluggat ekonomi i tre år. Sedan studenten har jag jobbat på ett företag här i Fagersta, men om mindre än en månad slutar jag jobbet där för att istället packa väskan och bege mig till USA.

2 januari går flyget till New York, där jag tillsammans med flera andra Au Pairer ska spendera några dagar på Training School. Efter Training School ska jag äntligen få flyga ner till Atlanta för att få träffa min värdfamilj. Jag ska bo tillsammans med min värdmamma, värdpappa, mina tre värdbarn, min värdhund och mina två värdmarsvin (haha). Värdbarnen är 6, 11 och 13 år gamla och alla tre är tjejer. Har en sån himla bra magkänsla för denna familj, hoppas verkligen att den stämmer överens med verkligheten.

Känns så himla spännande och roligt att jag ska åka iväg. Känns som att jag äntligen har något riktigt roligt att se fram emot. Blir nog ett äventyr som man aldrig kommer glömma.

Likes

Comments