Vardagen

Kampanjen Me too belyser sexuellt ofredande mot kvinnor.

Dels för att stärka de som har och är utsatta, för att visa att man är inte ensam. Du känner någon som har blivit utsatt, sett någon eller vet någon som har utsatt någon. Det är de facto var femte kvinna i Sverige som har blivit utsatt för det.

Någon du känner, har blivit utsatt för sexuellt ofredande.

Taggen är för att folk ska inse magnituden av problemet som är spritt globalt, inte bara i Sverige. ALLA världens kvinnor. Den fokuserar på hur många kvinnor som har blivit utsatta, inte vem som utsatte de.

Om du är utsatt, prata om det. Det är det enda sättet folk kan förstå vad du genomgår. Jag gick över ett år och sa inte till mina föräldrar, det ångrar jag. Det jag var med om hände. Men jag är inget offer. Jag blev utsatt. Kom ihåg att du är inte det någon har utsatt dig för. Du är ingen annans handlingar. Din definition är vad du gör den till, överlåt inte makten till ett svin.

För att belysa normaliseringen av problemet så blev det alt tydligare hur normaliserat det är att skämta om sex. Idag när jag gick tillbaka från biblioteket går det två killar bakom mig, jag har mina hörlurar i men inget på. När de särar på sig skriker den ena till den andra ''suck my dick''. Jag vet att han inte sa det till mig, men att skämta om det gör mig obekväm. Att killar (oftast) tycker att det är okej att prata om hur och vad man ska göra mot något annat på ett brutalt sätt får mig att kräkas lite. Jag är ingen snöflinga som tar illa upp för skämt, jag har högt i tak. MEN som utsatt för något och sedan höra folk skämta om våldtäkter och andra sexuella handlingar gör mig förbannad.

Hur kan man normalisera våld?

Hur kan man inte tro på någon?

Hur kan man inte inse gränser?


Är du utsatt? Prata med någon närmast dig, berätta allt. Gå vidare, polisanmäl! Gör allt du kan för att svinet ska få betala för att (hon han den det) fått dig må som du mår, för att denne har kränkt dig. Ge aldrig upp fighten, DU ÄR INTE ENSAM.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardagen

Hej där! Varit en lång tävlingshelg, det gick inte som jag ville riktigt första rundan men andra avslutade jag bättre så det var skönt för självförtroendet. Dagarna går verkligen i 300 i timmen och efter en tävlingshelg känner man verkligen av det. Efter rundorna så är det plugg direkt och sen sova 3000 knyck i timmen. Man vill verkligen ha mer timmar på dygnet i sådana här lägen.

Men, dig ska jag tipsa lite.
Jag älskar att lyssna poddar, det är i stort sett det enda jag gör när jag sätter i mina hörlurar. Det är för att få känna lycka, ha något gemensamt med någon eller bara låta mig ha min egna stund. På senaste har jag börjat lyssna mycket på ångestpodden, det är en grym podd som drivs av två grymma tjejer som svarar på allt man inte vågar fråga!

Jag lyssnar även på ''på ett annat plan'', det är en mental tränings podd med Kjell Enhager, en riktigt viktig podd. Inte bara för idrottare men för alla som måste stärka sig, visualisera mål och vara sin egna ledare!! Grym!

Sen lyssnar jag även på Mathilda och Andreas podd, de får mig alltid att skratta! De är två super peppande tjejer som även de bloggar. De gjorde även en egen serie som jag tycker är så otroligt viktig att lyssna på, den är i deras podd och kallas ''var femte kvinna''. Det handlar om sexuell kultur, och att var femte kvinna i Sverige någon gång blivit ofredad, våldtagen eller utnyttjad.

Lyssna på dessa, eller andra! Jag tipsar verkligen om dessa.

Likes

Comments

Politik!!!!

Hejsan, sitter och arbetar i det mest högljudda bibliotek jag nåonsin varit i. Bredvid mig ligger en Starbucks som går på högvarv timmarna de är öppna. Mäniskor springer omkring eller disskuterar vilt. Ja man kan ju säga att kulturen i USA är mycket olik från hemma.

Men som sagt, jag sitter här och jobbar på ett projekt som vi har i engelskan och det handlar om att vi ska med ett eget valt ämne göra allt omkring stor inlämning förutom själva texten. Min tes lyder: Each individual should be feminists because we all have the same rights even the right to get education. We see women and girls denied education, the patriarchy opress people not fitting in to the norm, and people see feminists as a man hating cult whilst it´s only fighting for equal rights.

Till och börja med, vad är feminism? Jo, Nationalencyklopedin skriver:’’det är en social rörelse som utgår ifrån att kvinnor har en sämre ställning än män.’’ Feminism kan alltså tolkas olika sätt, båda radikalt och sen tolka det som att det inte är relevant alls. Men jo hörrni, nu ska ni få höra här, och jag hoppas alla ni som läser breddar ert spektrum lite.

Så idag ska vi diskutera ett par viktiga punkter varför det behövs, kommentera om du tycker olika eller varför du håller med!!

1. I Sverige har män och kvinnor ekonomisk jämställdhet.

Nähe du, lönegapet mellan kvinnor och män har haft ett oförändrat lönegap sedan början av nittiotalet och kvinnan har idag genomsnittligt 87% av mannens lön (!!!!!!!!!). Desssutom plockar kvinnan ut 66% av mannens pension.
Så, ska vi ta en funderare till nu och se om vi verkligen tjänar lika mycket?

(SCB)

2. Kvinnans rätt till hennes egen kropp.

För att ett nej är ett nej och endast om man säger ja är det ett ja.

För att våldtäktsskämt är neutraliserat i dagens samhälle.

För att var femte kvinna i Sverige är eller har varit utsatt för sexuellt våld.

3. Machoideal

Feminism vill neutralisera mannens roll. Vill visa att män är människor med och har känslor. Män är styrda omedvetet att hålla upp en viss fasad, att tidigt lära sig att inte gråta, att visa sig aggressiv eller känslokall. Att slåss för att vara tuff och ha en hög jargong som egentligen inte uppskattas.

Feminism vill visa sårbarheten varenda individ upplever.

4. För att uttala sig om att man tror på feminismen.

Jag trodde och tyckte länge att det är ingen ide att bli en radikal postpatriarkal feministfitta för det finns ingen som har respekt för en sån människa. Detta stereotypiska och fackgivande system är något som också bidrar till de för bestämda åsikter som skapar ovisshet, aktsamhet och rädsla. Men att vara feminism är mer än att tro vad andra tycker. Jag har mina åsikter för det är mitt enorma privelegie som vit kvinna i ett västerländskt land. Jag kommerstå upp för mig själv lika mycket som för någon som lever i ett land i där det inte går.

Jag kommer stå upp för jämställdhet. Mina framtida barn kommer få veta hur man behandlar varandra oavsett vilket kön man har mellan benen. Det finns ingenting som värdesätter någon mer än den andra när det kommer till vilken sak man kissar med eller vilken del man har i att göra när det kommer till att föröka sig.

Nejnej, kvinnors situation världen om är något jag vill ta ställning i.

Både för min egen framtids skull men också för kommande generationers skull.


Vill du läsa lite mer om feminism och osämjan klicka på länkarna (Här)( Här)

Likes

Comments

Vardagen

Jag tänker faktiskt inte börja med politik idag! Men mitt schema (min ambition) är att blogga Tis-tors-lör-sön, jag tror och tycker att det är uppfyllbart. Jag tänkte idag beröra ett ämne som kan vara triggande, men hoppas mest att det är stärkande! Det är rätt personligt, men vet att det är många som kämpar, precis som jag! Kram <3

Jag är 20 år.

Jag är 173 cm lång.

Jag väger ca 68 kg.

Min längd har stört mig så länge jag kan minnas. Min mage och mina bröst har varit min akilleshäl så länge de har funnits. Minst 30 gånger per dag kollar jag på mig själv i spegeln, undrandes om jag verkligen duger. Mina bristningar pryder mina höfter enda ner på början av benet. Mina insidan lår har tigerränder även mina bröst. Usch vad jag har hatat !!!HATAR!!!! de.

Jag följer ju självklart 3000000 miljarder ''fitspo'' tjejer på instagram och har länge hetsat mig själv till att träna, till att sluta äta och till och med till att bara inte bry mig och bara äta vad jag vill. Inget är hälsosamt och jag rekommenderar ingen till varken eller.

Men det jag vill komma till är: jag är min största fiende. Jag har tankar som brutit ner mitt självförtroende och min självbild i många år. Men med bloggen nu så tänkte jag vara lite mer ärlig, lite mer rå liksom. För att visa unga tjejer (och äldre) att det är okej. Du är inte ensam och det är inte jag heller. Det här är mitt sätt att ventilera, mitt sätt att återhämta mina nedbrutna hjärnmuskler.

Min kropp är fin, stark och uthållig. Min kropp är mer än en kropp.

Jag är mer än min kropp.

Jag är smart, jag är ambitiös och jag är ruskigt modig.

Till min kropp:

Du behöver inte lyssna på vad andra säger, celluliter är okej, man måste ha en tjock själ. Bara för om man har en tjock själ kan man mata andra med energi. Man kan ha bristningar, det är okej, det betyder att du har vuxit, du har formats till en kvinna. En stark sådan. Mina bröst är stora men de kommer inte förändras för att jag säger att de är fula, de kommer mata ett barn en dag. De kommer förändras, de kommer bli bra. Mina lår snuddar varandra och jag får faktiskt skavsår ibland, men hallå. Är du ensam om det? Njaaaaa. Skärpning. Min kropp bär mig genom min mens, den fungerar, och den är stark. Min kropp kommer bära barn i framtiden (om jag kan) och jag kommer leva till att bli så gammal som jag kan. MEN jag kommer aldrig vara så ung som jag är idag.

Så nu ska jag försöka ta vara på det. Min ''unghet''. Jag kommer ju inte kunna berätta för barnbarnen att jag hatade min kropp, vad kommer de tro liksom?!


Kram kompisar, här får ni en smexig bild i en smutsig spegel.

För min kropp är fin.

NJUT av måndag.

Likes

Comments

Vardagen

Så hörrni, nu har det gått alldeles för lång tid. Sjukt slarvigt alltså. Men till mina nära och kära:

Nu ska jag ta tag i det igen.

Och mer än någonsin faktiskt, tror att det här med att blogga om vardagen endast är därför jag tröttnar så himla lätt. MEN, som några kanske vet så brinner jag för några få saker: golf, foto, politik. Jag ÄLSKAR diskutera politik, det är bästa sättet att lära känna någon.

Så, från och med nu (håll i dig mamma) så ska jag börja med politik i bloggen, jag ska ta upp mina åsikter och diskutera. Jag kommer ta upp sådant som är aktuellt i USA (eftersom jag just nu lever här).

Jag tror att det kan bli sjukt intressant, och kommentera gärna om du/ni håller med eller inte så kan vi snacka om det. Bredda vårt spektrum liksom, finns inget bättre än att få veta andra människors åsikt och ståndpunkt. Vi kan ge varandra lite utbyte och sprida lite kunskap!

Följ med, lovar att det blir kul.

Lite fina foton från campus!


Kraaaaaaaam

Likes

Comments

Vardagen

Det är jobbigt att ’’flytta’’ till andra sidan atlanten. Jag trodde att jag var förberedd men den ängslan och längtan man känner efter personer, konversationer, närheten den är bara obeskrivlig. Går inte en dag utan att tänka på alla där hemma och hur ni har det och vad alla gör nu.

Det är ju osunt i sig, att utsätta sig för ännu mer saknad, men det är svårt att släppa lite.

Jag tycker om att vara här, men jag vill även ha mina nära och kära här.

Så, till dig som finner dig nedan;


Jag saknar dig. Jag säger det inte ofta nog, men jag älskar dig och är så otroligt tacksam för det du gör och vad du är för mig och de omkring oss.

Likes

Comments

Vardagen

Hej!

Wow vilken galen tid det har varit. Den har varit tuff på många sätt och det har varit många tuffa hejdån sagda. Men jag har haft en superbra sommar som bara flög förbi. Den spenderades i Spanien, hemma och i Skara. Helt underbart!!!

Just nu ligger i mitt så kallade dorm och gör ingenting. Kom tillbaka från gymmet för ett tag sen och väntar på att gå och käka lunch.

Så, vad har hänt? Jo, förra året skrev jag ju att en av mina drömmar var att åka till college i USA. Idag är jag där och om två dagar börjar kurserna.

Min skola heter the University of Hartford och ligger i West Hartford, Connecticut. Jag är lite mindre än två timmar från New York och lite mer än en timme från Boston. Jag trivs superbra både med min coach, professorerna, och människorna. Det är en helt annan kultur här och jag trivs som firren i vattnet. Min major är i management!

Nästa gång jag åker hem är till jul! Tills dess är det massa skola, golftävlingar och en massa annat skoj!! Kommer uppdatera er om det.

see youuuuuuu!!!!!!

Likes

Comments

Vardagen

2016 var långt… Men jäklar vad grejer som hände! Nu ska jag dra en sån där ''mitt år i biler'' grej!

Det blir kul!!!


Januari 2016


Extremt dåligt minne av januari men jag vet att det var runt då vi fick hem våra studentmössor!

Även den månaden jag och min pojkvän blev
tillsammans, så nu har vi lite mer än ett år på nacken tillsammans! Underbart <3

Februari 2016

Det hände inte så mycket i februari, jobbade på i skolan och började gymnasiearbetet bli klart och resten tog fart!

Mars 2016

Jag valde att mönstra, så jag tog min lilla kropp till Göteborg och rekryteringsmyndigheten och valde att placera mig på TrängR som logistiksoldat. Sen var det inte mycket mer i mars förutom massaaaaaa skolarbete!

April 2016

Maj 2016

Det var kortege, jag var på bröllop.

Fixade balklänning, det sista inför
studenten och allt var bara extremt
hektiskt. Men vi tog oss igenom det med!

Juni 2016

Livets än så länge bästa månad

Jag tog studenten, åkte till Prag, var på Gotland, allt var bara bra. Lugnt och skönt, så himla skönt att allt var klart.

Juli 2016

Familjen åkte till Grekland i två veckor och bara slappnade av! Underbart att vara i värmen och få lite färg samtidigt som man samlar ny energi!

H

Augusti 2016

Hände verkligen inte mycket i Augusti, men hade bestämt mig för att söka till college och tog tag i träningen! En riktig mellan månad där allt gick väldigt långsamt..

September 2016

I september tog GU fart, jag fyllde 19 och hela min vardag blev annorlunda! Från sena morgnar till att gå upp innan solen ens var framme och vara aktiv varenda minut! Underbart

Oktober 2016

Körde på i Skövde!

November 2016

Hängde fortfarande i Skövde och kriga på!

December, avklarade en AGU hann med en soldaterinran,var på liseberg, hälsade på gamlamormor och gamlamorfar! Det var jul och det blev ett nytt år!

Likes

Comments

Vardagen

23e december, dagen före dopparedagen. Vad händer, redan julafton imon?

Är alla klara med julklappar? Det blev jag igår, så det är skönt. Idag var vi på Liseberg, det var längesen, sjukt mysigt. Man fick lite mer julkänsla!!

Hoppas alla får den jul ni önskar, med värme och massa paket! Jag ska spendera min med familjen i Göteborg hos min moster och hennes familj. Det kommer bli supermysigt. Längtar efter Kalle Anka, julmat och paket!!

Nu ska vi kolla på spåret och längta tills imorgon!!

Hur firar ni jul? :)

Likes

Comments

Vardagen

En outfit från i höstas när man faktiskt kunde gå ute i endast tröja!

Den fantastiska lila är ifrån Gina!! En hög, tätstickad polo!

Svarta jeans från Gina!

Trogna glitter vans!

Min lilla älsklingsväska ¨Lily¨ från Mulberry!

Man ser verkligen att dessa bilder är ¨gamla¨, har nämligen gått ner rätt mycket i vikt det senaste och framför allt på bysten! Men de är kul att se förändring! Saknar längden på mitt hår här, men har bestämt mig för att spara det tills jag muckar nästa vår och så får vi se då!!

Likes

Comments