Header

FX makeup

Igår tänkte jag att jag skulle vara lite kreativ och göra någon fx sminkning. Blev inspirerad av Bloody Face från American Horror Story: Asylum och gjorde min egna spin off på det.

Gillar slasher-såren i pannen för jag gillar den gula/orangea färgen runt om såren som ger den ''variga'' finishen. Har bara halv-bra iphone bilder, försökte ta lite mer detaljerade bilder men var svårt att få det att funka i kameran!

Ska som sagt försöööka att ta bättre bilder med kameran men min dator har så dåligt minne så det är svårt att lägga in bilder, men ska försöka lösa det.

😘

Yesterday I thought that I would try to be a bit creative and do a fx makeup. My inspiration for this look is from Bloody Face AHS: Asylum and I did my own spin off. 

I really like the slasher scars on my forehead because I like how the orange/Yellow colour makes that scars look infected. Sadly, I don't have better pictures than pictures from my iPhone, but I will try to fix that for future pictures! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

FX makeup

Hej!

Tänkte att jag skulle ett inlägg med lite oldies, alltså gamla Special Effects smink. Behöver få lite inspiration att komma igång igen och vad kan vara bättre än att kolla igenom gamla bilder?

Kommer att lägga ut på mycket skönhets makeuper snart just för att bal + student närmar sig! 💋

Tänk på att bilderna är över 1-2 år gamla så mycket förändras både teknik, färg och form-mässigt. Kommer också att försöka att ta bättre bilder för bättre bilder = roligare att läsa 😉Olycka/standard sår och skador

Här gjorde jag en ''basic'' sfx sminkning som kan vara vanligt att använda sig av på exemeplvis halloween då den är snabb men ändå tillräckligt ''läskig'' för halloween. Det består till mestadels av skuggor, men körde på lite vax för att få mer definition och realistic känsla.

AHS skelleton/Tattoo

Detta var nog ett av mina mest lästa inlägg när jag hade min gamla blogg. Gjorde hela armarna också och det var så ballt. Nu när jag tittar på den tycker jag absolut att det går att förändra och göra mycket bättre. Det var en twist/mix på Tate Langdon från American Horror Story och även hur man kan göra fake tatueringar! Det är så lätt och så snyggt om man är sugen på att tatuera sig men kanske vill se hur det ser ut innan. Du behöver bara penna + puder och viktigt att pudra över så att det ser ut som bläcket/färgen är under huden.

Lizard Skin

Detta var en väldigt spontan sminkning som jag gjorde när jag inte hade något att göra. Hittade även smält plast hemma och den använde jag som mall för ''ödle-huden''. Tyckte det blev rätt nice och jag gillar hur mönstret blev.

Ice Queen/Frozen

Detta var en sminkning som jag filmade förlängesen. Också en väldigt spontan sminkning som bara hände! Gjorde den ljusaste basen jag kunde göra, på med lite blå skuggning och sedan latex och sist men inte mist socker! Sockret gav den där lite frostigare känslan och gjorde hela sminkningen!

Raven/Mystique

Detta var en sminkning som jag gjorde till någon Sci-Fi mässa om jag minns rätt? Gjorde den ganska tidigt i ettan som en referens bild till just den mässan. Älskar detaljerna i ansiktet dock kan dem utvecklas mer, men tycker det verkligen ger den Mystique/X-men känslan.

Lång inlägg, men här är en liten throwback på några av mina ''favorit'' sminkningar som jag gjort!

Känner mig lite mer inspirerad så nu ska jag se vad jag kan hitta på 😘😍

Likes

Comments

Makeup/Stylist

Hej!

Har precis börjat med airbrush i skolan vilket är riktigt kul!

Airbrsuh är smink som du sprayar på, väldigt likt en spraytan och det ger en fin, flawless finish som håller hela dagen! Tycker det är riktigt intressant med airbrush då man kan göra en hel färdig makeup med den och det går en aning snabbare faktiskt.

Igår fick vi testa på bas,contour + highlight vilket var spännande. All färg/smink kommer i flytande former och hälls i den lilla koppen på airbrushen. Sen är det bara att spraya på så är det klart! Nattis fick agera modell och tycker att blev ett fint, naturligare resultat. Man slipper absolut den kakiga, torra känslan på huden utan den var glowy och fräsch!


Likes

Comments

FX makeup

Tänkte försöka mig på att skriva lite igen för skojskull. Hade varit kul att variera inläggen en aning för både smink och livsstil men får se hur det går med det!

Just nu är det inte långt alls kvar på gymnasiet så det är skönt att snart äntligen bli utbildad makeupartist! Känns superhärligt och studenten och balen är det ända som alla pratar om just nu.

Sålänge så får ni en gammal bild på mig, så ska jag försöka att uppdatera så mycket det går med lite nya roligare inlägg!Likes

Comments

FX makeup

Idag har jag gjort ett större "rivmärke" på ryggen genom att använda bara latex, skuggning och färg! 

För att få en mer realistisk känsla hade jag helst velat ta vax men det håller så dåligt men latex funkar minst lika bra. Perfekt att använda i ansiktet exempelvis då vax  oftast smälter och  förstörs.

Färgningen är simpel och består av lila, svart, röd + Fx blod. 
Tog sin tid men jag tycker att resultatet bli bättre än vad jag hade tänkt mig!

Likes

Comments

Idag gjorde vi extreme fantasy sminkningar i skolan vilket innebar att man fick göra precis vad man ville men det skulle vara inspriterat av en disney/serie karaktär. Jag valde att göra en spin på Queen Of hearts! Jag ville att det skulle likna men ändå vara mordernare och lite annorlunda!

Tykcer verkligen inte att bilderna ger sminket någon rättvisa alls då allt var mycket mera extremt och vibrant i verkligheten.. Men hoppas att man får en liten idé om vad jag har gjort iallafall! 


Likes

Comments

FX makeup

Idag försökte jag att göra en recreation av Neytiri från Avatar. Jag hade inget fetsmink till basen så allt är gjort med ögonskugga + foundation. Det tog riktigt långt tid att göra denna, tror att det gick på 3-4 timmar och det var väääldigt svårt att få bort allting. Men det var en experience och alltid kul att prova nya saker! 💦

Today I tried to do a recreation of Neytiri from Avatar. I didn't have any grease paint for the base so everything is done with an eyeshadow + foundation. This makeup took forever, 3-4 hours I belive and it was very hard to get it all of. But it was an experience and it's always interesting to try new things! 💦


Likes

Comments

FX makeup

I den här bloggen kommer jag att skriva och lägga ut bilder på lite FX sminkingar och mer!

Jag har en YouTube kanal som man kan hitta här och jag har också en instgram som är @emilyasfx.


In this blog i'm going to write and also upload pictures about FX makeup and more! 

I have a YouTube channel which you can find here and I also have an instagram which is @emilyasfxLikes

Comments

Emily Anwell