Jag tycker absolut att det är viktigt att ta hand om sin kropp, inte bara för att må bra fysiskt utan även för att må bra psykiskt. Det gör mycket med en själv att tex äta en rejäl frukost, det gör ju hela dagen för mig. För några år sedan så åt jag typ en rostad macka med smör och oboy till frukost eller ingenting alls, nu gör jag en dunderfrukost med äggmackor, müsli, bär, bra juicer och allt möjligt för jag vet att det gynnar mig och jag vet att jag kommer orka mer under dagen. Och en sak till jag tänker på är ju att om jag sitter och njuter av min frukost bredvid Emilio så ser ju han att maten är ingenting man stressar i sig för att få mat i kroppen, mat är njutning och någonting roligt och jag tror det är det som gör att han är ett sånt matvrak haha och verkligen älskar nästan all slags mat. Det jag tycker är svårast när det gäller mat är nog att minnas alla tider man ska äta ett mellanmål och vad som egentligen är hälsosamt. Jag googlar mycket och försöker få mycket inspiration för mitt mål just nu är ju inte bara att äta nyttigt utan även att gå upp i vikt men samtidigt vill jag ju inte gå till donken fem ggr per dag för att bli mätt, det är inte rätt slags kolhydrater för mig utan jag vill äta bra fetter såsom tex avokado. Förstår ni vad jag menar? Det är viktigt för mig. Och inte bara för mig i längden utan även för min son. Jag vill att han ska leva hälsosamt och vara frisk och må bra, självklart. Han kommer ju välja själv vad han vill äta men jag hoppas kunna påverka min kost i hans tänkesätt till mat.

Kände att jag behövde skriva av mig lite, jag är så stolt över mig själv jämfört med hur min kost såg ut tidigare. Det viktigaste är inte att jag lyckas, det viktigaste är att jag försöker.

Puss

Likes

Comments

Idag är det 10 november så idag tänkte jag passa på att skriva om 10 saker du kanske inte visste om mig, so here we go.

1. Jag duschar mina fötter minst 2 ggr om dagen haha
2. Jag vaknar alltid varje morgon av att Emilio antingen kommer och klappar på mitt huvud, pussar på mig eller biter mig hahah
3. Jag använder nästan aldrig smink pga att jag älskar hudvård och jag tycker det känns som om jag förstör min hud med smink haha men ibland så händer det ändå
4. Jag har haft tandställning
5. Min favorit mat är Dardans mat
6. Jag har två stycken mellannamn
7. Jag kan inte somna på flera timmar om inte jag somnar före personen som ligger bredvid oavsett om det är en vän eller familjemedlem haha
8. Jag är väldigt ekonomisk och sparsam
9. Jag ÄLSKAR att städa/organisera, inte när det kommer till punkten att jag vet att min rygg drabbas men till punkten då jag vet att det blir fint och rent efteråt
10. Och till sist då - när jag sitter och leker med Emilio med hans leksaker så tycker jag det är minst lika roligt som honom. Jag ger mig in i leken till 100%, så mycket att jag leker leken så att leken leker leken typ.

Likes

Comments

Jag är just nu 170cm lång och väger 43kg vilket inte är bra men det är bättre än vad det har varit och jag kämpar varje dag med att gå upp i vikt.
I dagens samhälle så är det nästan bara diskussioner om hur man går ner i vikt men jag känner själv och vet många som känner med mig att det är minst lika svårt att gå upp i vikt. Jag har aldrig vägt lika mycket som jag gjorde i min graviditet och jag önskar att jag kunde ha samma vikt som då men efter förlossningen så rasade jag i vikt till samma vikt som jag hade innan min graviditet.
Om jag kan nå ut till någon där ute som känner samma som jag, så är det fortfarande inte hopplöst men det är inte bara att äta som alla säger.. maten måste vara i 100% fokus och det är inte alltid lätt om det inte stämmer in med sitt liv. Då menar jag att man måste hålla koll på att äta var tredje, var fjärde timme samtidigt som man ska ta disken, byta blöja, mata Emilio eller leka med honom och allt annat som måste göras. Man prioriterar annat än sig själv när man får barn.

Jag har alltid fått hör smal jag är, när jag var liten så var det ju mest familjen som nämnde att jag måste äta upp mig och när jag kom upp i tonåren så var det mycket skitsnack bakom min rygg från många vänner och många frågor kring om jag hade anorexia, fick även sjukt många kommentarer från folk som jag inte ens kände och då menar jag kommentarer som sas högt.
"Shit, vad smal hon tjejen var!" Osv.
Sen är det ingen ursäkt men mitt i mitt tonårsliv så fick min pappa cancer och det gjorde att jag fick fruktansvärd ångest och skadade mig själv genom att inte äta.
Många tänker väl som läser detta nu att herregud var inte så blödig men detta är något som hänger med mig i min vardag och som påverkar mig idag. Jag vill ju vara den bästa förebilden för mitt barn och jag vill ju inte att hans vänner dömer honom för hur jag ser ut. För så ser vårat samhälle ut idag, det är så fel med att vara för smal. Och nu tänker ni säkert men va? Alla fotomodeller är alldeles för smala och det är jättenormalt osv. En sån person som väger så lite som jag mår inte bra! Antingen fysiskt eller psykiskt och ser det inte på det sättet, jag lovar att dom flesta som är i min viktgång har någon gång känt sig så himla ensam med sin vikt.

Jag skulle tycka det vore bra om man "normaliserade" det här med viktUPPgång, för jag vet att jag inte är ensam och jag vet hur många det är som vill ha hjälp med sin vikt. Vi måste våga prata med dom som behöver hjälp med sin vikt!
Jag ska iallafall försöka tänka lite mer på mig själv och prioritera att jag är också viktig, Emilio kommer ju inte må bra om inte jag gör det.
Jag har börjat lite, kör på gainer choklad just nu och bars med mycket kolhydrater och jag har ändrat min kost en del. Och nu är väl det största problemet att äta vid vissa tider och äta godis och dricka läsk på helger. Jag vill även börja träna och känna mig starkare men det får komma senare framöver då jag har rätt många bollar i luften nu.

Jag ville bara få ur mig det här, och snälla tänk en gång extra innan du lägger en sån kommentar om någons vikt. Du vet inte vad personen går igenom eller har gått igenom. Ta reda på sanningen och fråga och våga prata med personen som du anser behöver hjälp.

Pusshej nu ska jag äta äppelpaj

Likes

Comments

Jag måste börja med att skriva att föda barn är det finaste en människa går igenom i livet.
Det är mycket blandade känslor och inte bara att man fått ett barn utan även hur ens egna barndom var, hur kommer jag va som förälder? Hur var mina föräldrar mot mig? Osv osv osv.
Det är tusen tankar som far runt i huvudet men ibland så bara flyr alla tankar iväg och det ända man ser är dom där nykläckta ögonen som tittar på en som man själv skapat, hälften du & hälften av en annan människa. Den känslan är så sjukt obeskrivlig men den dagen du själv upplever det, så lovar jag att det kommer vara den häftigaste känslan du upplevt.

Runt eftermiddagen så satt jag & pratade med två kvinnor hemma hos mig. Vi pratade om allt, om att det snart är dags och att jag gått två dagar över bf osv och jag känner att det nästan hugger till lite smått i magen men tänker att det var bebisen som sparkade men så känner jag att det känns lite som mensvärk men jag nämner inget till dom här tjejerna för jag tänker att det nog snart går över. Jag säger heller inget till Dardan förrän dom gått ca en halvtimma efter att jag känt denna molande mensvärken.
Och han blev jättechockad och glad, men varför sa du inget direkt? Men jag ville känna efter och jag förstod att det var värkarna så jag ville vänta tills tjejerna gick så att BARA Dardan var den första som fick höra att jag kände värkar. För att förklara känslan så var det som att du hade mensvärk i några sekunder och sen efter några minuter så får du mensvärk igen och så håller det på så, och gör bara ondare och ondare.
Vi ringde in vid kl 17:00 och åkte in vid kvällen någon gång, jag var inte öppen så mycket så jag valde att åka hem igen och den natten var fruktansvärd, jag skrek aj 40 miljoner gånger tror jag haha. Och dagen innan hade jag inte sovit så bra så jag var extremt trött denna natten och varje gång jag var nära på att somna så fick jag en värk, jag gick upp och badade och hade värmesäck men nästan ingenting hjälpte. Klockan 10 på morgonen hade jag etablerade värkar.
På sjukhuset var Dardan min största och finaste stöttning, han såg till att alla jag ville skulle komma, kom till väntrummet. Han gav mig vatten och juice, han höll min hand och var jättelugn, pussade på min panna och hjälpte mig igenom värkarna. Jag hatade när sköterskan sa att jag var tvungen att vända mig om eller röra på mig haha. Jag fick lustgas och epidural. Sen så satte jag mig på en pilatesboll och gungade fram och tillbaka och när det var dags för mig att ställa mig upp så kom vattnet 19:57 och sköterskorna blev i chock typ så vi alla bara stod och tittade på vad som hände så Dardan tog tag i saken i egna händer och torkade av mig och hjälpte mig att klä av mig. Där tycker jag att dom sköterskorna kunde hjälpt till men det var typ det ända minus för dom var riktigt duktiga och hade tålamod med mig haha.
Sen kom mina krystvärkar 21:35 och han föddes 22:03 så jag hade det riktigt tufft men jag klarade det. Så säger Dardan till mig: "Det blev en pojke Sanna!!" Och att se hans lycka fick mig att börja gråta av lycka, och det har jag aldrig gjort innan. Att få känna hans lilla kropp ovanpå min och inte inuti längre kändes som att allt annat i hela världen inte längre spelade någon roll. Det kändes också som att man sprungit runt jordklotet, som att vara den första människan på månen, som att jag klarat av något som är det största man kan gå igenom, så kände jag. Den finaste stunden var nog när sköterskan kom in med julmust och prickikorvmackor och sa att nu lämnar jag er här en stund, vi satt där - jag & Dardan och våran fina skapelse Emilio. Dardans tårar rann ner för kinden och då brast det för mig med, den stunden har vi aldrig varit så lyckliga.
Sen så stannade vi på BB i några dagar och sen så åkte vi hem i taxin och när vi kom hem så kändes det så overkligt. Att jag satte mig och ammade i våran stol hemma i vardagsrummet var det mysigaste jag varit med om.

Likes

Comments

Ledsen att jag varit off ett tag men haft massor att göra. Letar just nu lägenhet men ingen stress så, vi flyttar när vi flyttar.
Just nu är Dardan & Emilio ute på lite ärenden medans jag är hemma och gör kvinnogöra haha nej då. Men jag tar mig en storstädning och gör allt jag inte kan göra när Emilio är hemma för då har jag ju 100% fokus på honom och leker med honom.
Medans tvätten är på & maten sjunker ner i magen så sitter jag här med en ansiktsmask och tittar på TV.
Nu i dagarna har jag möte med en handläggare på arbetsförmedlingen och guess what? Jag ska börja jobba! Så sjukt roligt ska det bli. Jag har ju endast gått i skolan och aldrig jobbat, så detta är lite nytt för mig men kommer bli sjukt roligt.
Detta inlägget kände jag bara handlade om mig haha men det kommer snart upp ett inlägg om min förlossningsberättelse så håll utkik.
Puss

Likes

Comments

Här kommer jag med ett tips igen,
Detta var ett tag sen jag gjorde detta nu men kom tänka på det i dagarna så jag ska definitivt testa det snart, det blir så himla fint.

Hur man gör: Man målar naglarna i en ljus färg, sen så doppar man naglarna i handsprit i typ 5 sekunder och trycker på tidningspapper på nageln, det lättaste är om du klipper ut en bit från tidningen. Superenkelt och superfint!

Puss

Likes

Comments

Igår fyllde jag 20, och jag hade en toppendag.
Dardan väckte mig klockan 12 på natten och kom med tårta och sa grattis till mig men jag var så trött att jag somnade om nästan direkt, haha livet som mamma.
På morgonen när jag vaknade kom Dardan och Emilio och gav mig frukost på sängen och sjöng för mig och gav mig en parfym som jag önskat mig med Britney Spears.
Sen lite senare åt vi supergod mat som Dardan lagade, åt lite fika och gick till stan för att titta runt på lite kläder och jag hittade inte så jättemycket men jag hittade en julklapp till Dardan som jag tror att han kommer att tycka om.
Sen så började det bli mörkt så vi gick hemåt, tittade på Pojken i guldbyxorna, åt lite tårta sen så gick vi och la oss.
Vad jag fick i present var parfymen, en IPhone 6 i guld av Dardan, en Power Bank i guld till den, smycken av Dardans mamma, en jättefin klocka i märket Regal och pengar och även jättefina gratulationer på Facebook.
Tack alla & framförallt min lilla familj för en bra födelsedag!

Likes

Comments

Lite nya höst saker. Hur fint?
Och Blondinbellas handkräm luktar så sjukt gott och är perfekt om du lätt får torra händer till hösten som jag!
Den måste ni testa,
Puss

  • 464 readers

Likes

Comments