Ja då var första matteprovet avklarat ! Första utav tre närmare sagt , det är ett till prov för själva kursen och efter det så har vi nationellt prov som slutprov .

Alltså jag hoppas hoppas att jag får ett godkänt , nu ska jag inte hoppas för mycket så jag blir besviken eftersom jag har haft sjukt svårt att fokusera senaste månaden pga allt runtomkring. Provet i sig gick väl helt okej första delen , några frågor fick jag chansa lite på och några kändes mer säkra ( bara jag inte missat att ändra tecken eller någon decimal osv !) andra delen var riktigt klurig , jag har extremt svårt när det blir problemlösning / textfrågor . Känns som att mitt självförtroende behöver ett godkänt haha annars blir man ju automatiskt lite less på all tid jag suttit och sena kvällar efter jobbet / helger .

Då snurras allt ihop hur jag än vrider och vänder på det men i slutändan vet jag med mig att jag försökte på alla talen och bara genom att försöka kan man faktiskt få någon liten poäng om man har " räkna rätt " men svaret blivit fel eller så .

Imorgon väntas en heldag med jobb , skönaste den här veckan är att vi börjar med kapitel 2 på fredag så nu är det lite pluggledigt några dagar men jag ska nog försöka gå genom lite så jag hänger med lättare sen .

Känslan när mattekursen är över kommer definitivt va lika grym som den jag hade på studenten , då trodde man typ att jaha nu är plugglivet slut och jag ska jobba som kock resten utav livet , vilket inte hände .

Målet med att klara matte b är att komma in på sjuksköterske linjen redan iår ! Drömmen vore ju att arbeta på förlossningen eller helikoptersjuksköterska/ambulansen men det får vi se vart det tar vägen när jag gått klart .
Puss

Likes

Comments

Idag fick grabbarna här hemma en heldag tillsammans emilio , Collin och Rasmus . Jag hade nämligen boka in att åka iväg till kokpunkten tillsammans med personen jag är kontaktperson till.

Man blir ju lite som ett barn när man kliver in på actionbadet , vi åkte precis allt förutom en slags ramp som hade en läskigt låg kant . I början när vi kom så var det faktiskt väldigt lungt med folk och knappt kö alls vilket jag inte trodde eftersom det är sista dagen på sportlovet dessutom , vi hade tom förboka biljetter .

Ikväll har vi faktiskt tagit det väldigt lungt här hemma , åt schnitzel och rotfrukter i ugn till middag och myst framför farmen , båda barnen har även slocknat så jag har passat på att plugga till matteprovet som är imorgon .

Å jag är verkligen nervös inför det här provet , inte om frågorna ska vara svåra utan mer för hur pass fokuserad jag kommer klara av att vara med allt annat som vart nu runtom . Jag ska iallafall göra mitt bästa och håller tummarna på att det går vägen .

Elwira fick leka hos farmor i Heby medans vi ändå hade vägarna förbi , snuttan hade somna så sött i hennes säng efter lunch .
Puss

Likes

Comments

Idag tog vi sovmorgon hela familjen till 9 ! Milo däremot va uppe och traskade vid halv 7 men låg i våran säng och kikade på Barnkanalen så vi fick vila så länge lillasyster sussade sött .

Sen han vi faktiskt inte med så mycket mer innan det var dags att åka iväg till harbo för dop till barnens syssling Lennox . Båda barnen va så duktiga i kyrkan , självklart blev de lite otåligt mot slutet men jag och R va så stolta över att vi faktiskt satt med hela familjen under hela namngivningen , annars brukar det kunna bli för mycket och en utav oss får gå ut på korta pauser med Milo . Vilka framsteg han gjort våran stora grabb .

Sen blev det massor med gott till fika , Ronja hade baka så sjukt mycket gott fika så vi bokstavligen rullade ut därifrån sen . En sak jag även la märke till idag var att Milo faktiskt lyssnade och kunde fokusera på vart jag var någonstans bland allt folk på fikat. Om jag tex sa: kom här emilio så kom han faktiskt vilket också är ett jättestort framsteg i en ovan/lite rörigare miljö , det beror ju också på hur han sovit / ätit och vilket humör han är på men idag var ett utmärkt tillfälle att verkligen ta tillfället i akt och öva , berömma , busa och ha kul.

Vi fick bli bland dom första som åkte pga att jag verkligen har så mycket att plugga nu till provet på måndag , sen har vi även nattgäster här hemma ikväll . Lagom tills middagen så kom Milos bästis Collin och hans mamma hit och sover över. Gissa om emilio va överlycklig och att han dessutom fick pussa Collin godnatt och veta att han har en hel lekdag imorgon med sin bästis framför sig .

Dom har badad bubbelbad här ikväll och slocknade totalt mitt i Mellon .
Puss

Likes

Comments

Igår hade Milo hosta väldigt mycket hela dagen , han får ju sin riktigt elaka slemhosta som kommer och går såhär på vinterhalvåret .

Kvällen va det faktiskt väldigt lungt med hostan men på natten så blev det ju mycket värre , så idag fick vi ta en vab dag hemma för att avakta och dessutom se till att han ska orka gå på förskolan när sömnen blivit så störd .

Däremot så har han faktiskt inte hosta någonting alls nu på hela dagen men vi har tagit långhelg iallafall och har passa på att skotta hela uppfarten och alla små gångar som blir kors och tvärs över gården till pellets , höns och lekstuga . Hade fruktstund i solen och pannkakelunch sen har vi faktiskt inte vart ut en gång till för vi har baka citronbakelser nu efter vilan .

Sånnahär dagar gäller det att ta vara på! Farfar va även förbi en sväng efter att han vart uppe i gysinge på förmiddagen . Nu väntar vi på att våra bakelser ska bli färdiga i ugnen sen blir det nog ut en omgång till i solen .
Puss

Likes

Comments

äntligen så känner jag mig piggare , febern har gått och lagt sig och nu känner man sig nästan som en människa på morgonen , nu gäller det att det håller i sig till nästa vecka för då är det första provet direkt på måndag morgon .

Lektionen idag gick så himla bra , det märks verkligen på att man är utvilad och frisk till skillnad från när jag var så krasslig förra veckan då fastnar liksom inte infon lika bra .


Eftersom jag hade lektion 10.30-12.10 så stannar jag i Uppsala fram tills mötet börjar 15.00 på habiliteringen , då ska jag svara på ett helt häfte med frågor kring adhd och förhoppningsvis få en tid till läkaren som ordnar med intyg till f-kassan på diagnoserna samt till förskolan , nu hänger liksom allt lite i luften innan läkaren skrivit under.

Kidsen däremot får gå långdag på förskolan idag eftersom det tar sin lilla tid med dessa möten och den här dötiden på 3 timmar jag fick i stan nu mellan skola och möte . Ska passa på att tvätta bilen , storhandla och om det hinns med så blir det Ikea en sväng för att fylla på med en omgång nya glas hemma och självklart doftljusen ! Alltså undra igentligen hur mycket förkylningsbaciller Ikeas doftljus innehåller när man brassar på dom hemma efter att ett hundratal personer har stickt ner näsan där .

Nu under småbarnsåren tycker jag faktiskt att Ikea glasen är bäst till vardags , har ju självklart spana in världens snyggaste kosta Boda dricksglas som det riktigt kliar i fingrarna över att bara vänta på men det känns ju faktiskt bättre att lägga pengarna på annat om sakerna ändå riskerar att bli tusen bitar .

Å sån otur jag hade då som tänkt åka och hälsa på min gudson i Märsta medans jag ändå hade tid för en gångs skull så hade dom självklart åkt ner till släkten hemma hos oss ! Det är verkligen typiskt att vi lyckas gå om varandra sånnahär gånger . Skulle ju vilja spendera varje minut med mina älsklingar men så ser tyvär inte verkligheten ut .

Trots allt så pratar jag och Simone flera gånger i veckan så det känns liksom som jag är med dom och " ser " hur Alex utvecklas för varje dag ändå . Han har blivit så hjnla stor i sin personlighet nu , det är fantastiskt att se efter att ha varit med sen han föddes .
Puss

Likes

Comments

Ja såhär ser alltså veckorna ut här hos oss , när R går på ledigt så startar jag min jobbhelg som vanligt men det har faktiskt gått väldigt bra ändå . Tror barnen behöver lite pappatid nu när jag har vart hemma med dom i ett år .

Sen ligger mitt jobb inga långa resor iväg så det är också skönt att va hemma på en kvart - 20 minuter efter jobbet . Jag har iallafall haft en sinnessjukt dryg feber som aldrig vill ge med sig , har levt på alvedon i en vecka nu så försvinner inte febern nu lär jag få tag i läkare på måndag , det är som att kroppen liksom bestämmer sig för att nej men nu Johanna har du sjukt mycket att göra / plugga / jobba / möten så då drar vi på oss lite feber bara sådär i en vecka.

Nu har jag faktiskt klarat mig än så länge idag så jag hoppas på att febern inte smyger sig på inatt utan att de bara va något tillfälligt .

Imorgon är det långpass på jobbet sen är de bara att plugga plugga hela kvällen som gäller så jag är ikapp dom andra på måndagens lektion .

Å Idag va Milos bästis Collin här och hälsade på Med hans mamma , alltså jag är så tacksam att han har Collin som alltid lyckas plocka fram de bästa hos Milo . Dom kommunicerar , busar , myser , pussas och kramas och mellan varven tjyvas lite om leksakerna , även Elwira har börja tuffa till sig och hänger på grabbarna .

Vi hade det så mysigt med pizza , thaimat och stort fruktfat till gottis , det här va den absolut bästa bilden på busarna så ni kan ju förstå hur jag skratta när vi skulle få till ett kort .
Puss

Likes

Comments

Igår hade vi möte på förskolan tillsammans med hab , specialpedagogen , personal och en förskolechef som inte dök upp utav okänd anledning . Fick reda på efteråt varför. 

Det va en så kallad återgivning där habiliteringen berättar tillsammans med föräldrar för förskolan att vi kommit fram till en autism diagnos samt att vi fortsätter utredningen om en adhd diagnos eftersom en person kan ha både autism & adhd vilket dom tror att Milo har pga hans höga aktivitetsnivå .

Mötet i sig gav väl inte sådär jättemycket tycker jag , det blev inga riktigt fasta beslut i saker som skulle kunna underlätta tex att han behöver ett eget " lugna rummet " där han får vila sig från allt stoj några gånger om dagen vilket jag tror skulle hjälpa dem enormt mycket . Men eftersom vi inte hade någon förskolechef på plats så kom vi inte fram till vilket rum som skulle passa då alla va upptagna med annat .

Det va mest diskutioner kring hur dom ska bygga upp hans dagar där och allt byggdes ju på att han skulle ha ett lungt rum vilket inte finns där . Sen fick jag även veta att han rykt ihop med ett annat barn dagen innan . Det barnets föräldrar hade fått veta om det samma dag , men inte vi ? Jag vet inte riktigt om det är pga att man tror att vi inte diskuterar sånna saker med emilio pga att man inte tror att han riktigt förstår men det är väl en självklarhet för oss att prata med vårat barn om sånna saker även om han kanske inte har talet med sig och kan svara tillbaka på ett bra sätt så är han ju inte dum .Sen tror jag även att det är bra om vi som föräldrar kan få veta sånna saker så att vi kan prata med föräldrarna och förklara att vi har fått en diagnos och att förskolan faktiskt har en resurs som inte var vid hans sida när det hände och vi har begärt att han ALLTID ska ha två ögon på sig där för det har han i hemmet och han hinner aldrig ryka ihop med Elwira mer än en knuff eller ett tjuvnyp innan vi säger stopp .

Efter mötet åkte jag och jobbade några timmar innan jag åkte för att hämta på fsk , då hade alla från Milos avdelning gått hem och det fanns ingen resurs alls för honom där vilket jag inte heller fått någon information om överhuvudtaget , jag är ett samtal bort och tycker att dom skulle ha ringt mig iallafall och sagt att han blir utan resurs 16,00 och vi ser att han är uppskriven till 16.30 ( och dessutom tänk om jag skulle behövt jobba över ?!)

Det är verkligen inte att jag inte litar på personalen MEN när all personal som han är van med och som kanske känner igen vissa signaler gått hem och skjutsar över det på personal från andra avdelningar som dessutom har alla sina barn att ha koll på så blir jag ju väldig oroad.

Speccielt dagen efter han rykt ihop med ett annat barn och personalen säger att det går så fort när han blir arg . Hur kan man då lämna över ansvaret på personal som inte är van med honom helt? När han dessutom inte ens har 1 extra resurs utan 4 personer som växlar med varandra pga att 1 person inte orkar på hans avdelning .

Jag känner mig så jävla gnällig och besvärlig men jag tycker att man ska alltid tänka i förebyggande syfte för att han ska ha roligt på förskolan . Har han rätt till en resurs så ska den inte lämna förskolan Förns han har lämnat .

Resursen är ju dessutom inte där bara för att förhindra att han blir arg ! Det är viktigt att komma ihåg att han har sin resurs för att han behöver en person som aktiverar honom med rätt saker och stöttar honom när han inte vet hur han ska göra och framförallt pratar med honom om precis ALLT .

Jag blev bara uppriktigt talat besviken när vi hela förmiddagen haft möte om hur pass viktig hans resurs är för honom där.
Puss


Likes

Comments

Eftersom jag får lön efter att man " jobbat in " en månad och vi inte kommit igång med att få vårdbidrag ännu så fick våran alla hjärtans dag bli väldigt RIK på vad det faktiskt handlar om igentligen nämligen närhet uppskattning och kärlek .

Både jag och R jobbade hela dagen så kidsen va på förskolan , Elwira va så glad och ville visa ett hjärta dom hade målat på hennes avdelning och hängt upp i taket där , det är verkligen fascinerande att se hur hon kommunicerar .

Vi han hem innan R och fixade iordning en slags biljettremsa till honom där han får välja själv exakt när han vill Casha in biljetterna bland annat så är det slöa på soffan 1 timme helt ostört , middag för två ute , bubbelbad och vuxenmys .

Kunde ärligt talat inte låta bli att göra en sån efter att ha hört Laila på rix FM prata om det i princip hela dagen då jag körde väldigt mycket bil på mitt pass idag .

Har haft något konstig långdragen förkylning som slöar ner hela kroppen så nu är det bara att ta nya tag inför en ny arbetsdag imorgon , snart snart är denna förkylning ur värden får jag försöka tänka .

Farmor va förbi oss och hade med sig små presenter till barnen och oss , Pippi strumpor till Elwira och simglasögon till Milo som utbrast : å jag älskar att bada! Nästa helg ska vi faktiskt ta och åka till badhuset en dag när jag är ledig .

Jag och R fick varsin triss och barnvakt medans jag lagade maten innan vi åt middag och en jättegod annanaspaj hon hade med sig .
Puss

Likes

Comments

Idag har vi haft en hemmadag , faktiskt väldigt skönt med en slapparmorgon och " äpple paj gröt " till frukost enligt Milo , fast igentligen är de mannagryn med äppelmos och kanel .

Sånnahär lugna dagar är det få av i den här familjens så vi har myst med hönsen och skämt bort dom med att hänga upp äpplen som dom älskar att hoppa efter och picka på , städat i vanlig ordning som varje helg haha och jag har hunnit plugga ikapp matten jag missat nu i veckan så nu ligger jag i fas med resten av gruppen .

Perfekt också att vi hunnit baka semmelbullarna som vi ska smaska på sen till fika och frysa in resten så vi har bjudbullar på fettisdagen . Dom tar ju vääldigt lång tid att göra dock eftersom dom ska jäsa 3,5 timme ! Men det är värt väntan kan jag verkligen säga .

Nu hoppas jag dom blir lika goda som förra året även fast jag gjorde dubbel sats nu .
Puss

Likes

Comments

För att få tankarna på lite annat så hängde Milo med farmor in på blomsteraffären här i byn och köpte med fina fredagsblommor hem efter att jag hämtade hem dom från förskolan .

Han älskar verkligen att kika där inne och lukta på blommorna , man skulle kunna tänka sig att det blir för stökigt och mycket prylar att gå in i en sån affär men eftersom det inte är så himla stort så går det faktiskt alltid lika bra. 

Pratade även med hon från habiliteringen som förstod hur jag kände kring allting och det får ju bara inte vara såhär otydligt allt . Vi får helt enkelt hålla ut tills mötet på torsdag och hoppas på att förskolechefen har allting klart för en slags plan hur det ska kunna fungera för honom på förskolan om han ska kunna gå kvar där . 

Puss

Likes

Comments