Projekt Tallbacken

Matsalsbordet och stolarna KOMMER att gå i detta stuk. Dock är jag inte riktigt pigg på tanken att lägga ner 30k på en matgrupp med sex sittplatser när jag egentligen vill ha åtta. Så vi får se vad vi beslutar oss för när den dagen är kommen. Men alltså, matgruppen är ju så fruktansvärt snygg så jag inte kan sluta titta på den. Galet snygg!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links Shopping

Det senaste inköpet till familjen var ingenting mindre än en fönstertvätt. Och efter att Marcus testade den fick den mer än godkänt! Det gick riktigt fort och smidigt och resultatet var riktigt bra. Tidigare körde vi ju på oldschool metoden, sprayflaska med en kökshandduk och en raka. Det blev inte alltid jättebra resultat eftersom det var svårt att få till fönstren utan ränder. Ni förstår nog vad jag menar.

Vi är i alla fall nöjda och tycker att det var väl investerade 500kr!

Finns att köpa här: Kärcher

Likes

Comments

Liam 1 år

Familjen är verkligen mitt allt. Min lediga tid vill jag inget hellre än att spendera med dessa. Älskar dem. Det är så underbart att åka på små utflykter, att bara ta tillvara på soliga dagar tillsammans, att bara göra saker med varandra. Det är så uppskattat och något som glöms bort i den hektiska vardagen. Men jag lovar mig själv att bli bättre på att lugna ner mitt tempo och inte ta på mig så mycket, för i slutändan så är det dessa stunder jag mår bra av.

Likes

Comments

Projekt Tallbacken

Inte den bästa bilden då programmet slutade fungera när jag skulle spara bilden. Men någonting sånt här tanker jag mig vårt nya vardagsrum. Massa tankar, idéer och drömmar.

Golvet kommer vara något av dessa två:

Vad gäller väggarna är jag helt inne på att ha en panelvägg i någon gråbrun färg och bryta av den väggen med vanliga enkla gråa väggar. Ser det framför mig och hoppas det blir så fint som jag tänker mig, men jag har inte kommit över någon bra inspirationsbild.

Kom gärna med tips och idéer! :)

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Alltså jag förstår verkligen inte. Återigen drabbades vi av magsjukan, men denna gång var det endast jag, än så länge. Nu är HELA huset sanerat, alla handtag, leksaker, soffklädslar ja allt är tvättat och bytt! Nu ska det INTE finnas en enda bacill kvar i detta huset, om inte de andra två är drabbade och att det bryter ut snart. Fattar dock inte hur det kunde ta fem dagar efter att Marcus blev frisk innan jag blev smittad... Nej fy för denna magsjuka.

Marcus har grejat ute hela helgen och fått gjort en massa saker. Jag skulle egentligen ha jobbat hela helgen, men kunde inte göra det. Det var längesen jag jobbade då vi hade magsjuka även förra gången jag skulle jobbat. Just my luck.

Nu har i alla fall 48h gått så jag kan åka till skolan imorgon för seminarium. Förhoppningsvis får vi vara friska hela veckan så jag också får lite saker gjorda! Håller tummarna för det.

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Hur kommer det sig att människor som inte kan ta kritik är de som spyr kritik över allt och alla? Det är även de människorna som är elaka? Hur kommer det sig att det är de människorna som har så dålig självinsikt och inte själva inser sitt eget beteende? Hur kommer det sig att de tar sig rätten att lägga kommentarer för att såra? Jag har mött många människor i mitt liv. Många väljer jag bort för att de relationerna tar mer än de ger av olika anledningar. Inte för att någon annan ber mig, för sådan är inte jag. Jag umgås med vem jag vill lika mycket som att jag inte umgås med någon jag inte vill umgås med. Enkelt.

Alla har vi perioder i livet då vi är osäkra och sköra, mår sämre och inte har någon glöd kvar. Men det ger oss inte rätten att klanka ner på andra människor. Ibland kanske man behöver stanna upp, ta ett djupt andetag och fundera över sitt beteende.

Likes

Comments

Allmänt

Jag har glömt dela med mig av våra senaste tillskott i familjen, även om det är tillfälliga tillskott. Vi har fått en kull på tre små missar! Alla är i olika färger och de är superfina. Ska bli så roligt när de blir större och busar runt.

Här är de alldeles nykläctkta.

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Igår efter tentan mådde jag ganska dåligt, hämtade hem Liam och lade mig i soffan och låg där resten av kvällen. Marcus fick göra allt, laga mat, tömma diskmaskin, göra i ordning för natten och lägga Liam. Tänk vad skönt att man är två så man faktiskt kan få avlastningen om det verkligen behövs.

Imorse vaknade jag och mådde mycket bättre. Så jag och Liam har lekt på morgonen, både inom- och utomhus. Ätit frukost framför TVn, vikt tvätt och tvättat ännu mer tvätt. Jag tog mig en dusch och satte ansiktsmask, vilket inte var uppskattat av Liam. Han tyckte att jag var jätteläskig! Haha. Utomhus grejade vi med pinnar, sparkade boll, lekte med Diesel och gick "in i vårt nya hus" och tittade, det vill säga, innanför grunden (frigolitkanter typ) som de satt upp. Det är verkligen superhärligt väder idag och solen ger en så mycket energi. Känner mig som en ny människa idag!

En annan grej jag gjort idag är att trycka bort allt som heter stress, jag vet att jag har en miljon grejer att göra, men den är morgonen sket jag i allt. Jag ville fokusera på Liam och ge honom tid nu när vi är lediga i två dagar tillsammans.

Nu när han sover ska jag kolla en föreläsning och om jag hinner ska jag även fortsätta på inlämningsuppgifter på HÖKen. Annars tar jag det en annan dag. När Liam vaknat så blir det mellis och sedan ska vi åka och handla, det börjar eka tomt i kylen. Och till kvällen ska vi åka till svärfar som fyllde år igår!

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Jag har haft väldigt mycket i mitt liv, väldigt, väldigt mycket. Ju mer jag tänker på det desto tydligare blir allt, jag är fan dum i huvudet som inte stoppat mig själv tidigare. Men på något sätt så är det lättare att bara köra på i 110km/h och sluta känna efter, innan det är för sent.

När Liam var 5 månader bestämde vi oss för att bygga hus. Det innebar en himla massa planering och fundering. Tidigare under våren hade jag sökt in på skola för att ha en reservplan till efter mammaledigheten eftersom jag hade fått perspektiv när jag var hemma, jag ville skola om mig helt från det jag gör idag. Så när jag kom in så kunde jag inte tacka nej igen. Kom in på Göteborgs Universitet några år tidigare och då tackade jag nej av olika anledningar. Vi bollade mycket fram och tillbaka här hemma och Marcus sa till mig gång på gång att han tycker att jag ska vänta tills vi byggt huset, att de är tillräckligt med tanke på att vi har barn. Men mycket vill ha mer och jag kunde inte tacka nej den här gången. Hela hösten pusslades ihop med att han var pappaledig när jag behövde vara på Campus, men i och med det så förlorade vi så pass mycket pengar så jag var tvungen att jobba lite helger. Kunde så klart inte hålla mig till att jobba varannan helg utan började köra på varje helg bara för att pengar är bra att ha. Inget stopp liksom. Sen blev det mer planering med huset, mer plugg till tentor och mer påfrestande eftersom Liam aldrig sov på nätterna och jag alltid vaknade oavsett vem som tog honom på natten. Sån är jag. Sen får man ju inte glömma att huset ska skötas, tvätten ska tvättas, maten ska lagas.

På det så blev jag ju gravid. Och fick missfall. Sen dog Marcus mormor. Min dator kraschade. Stress, stress, stress.

Tro fan att min kropp skriker. Tro fan att jag inte vill leva mitt eget liv när det känns som att jag drunknar.

Likes

Comments

Projekt Tallbacken

Igår kom kranbilen hit och flyttade på bastun. Det gick supersmidigt och det var häftigt att se hur lätt det var att flytta från punkt A till B. Liam tyckte också det var coolt när kranbilen kom och han stod där och gapade med öppen mun. Hans nya grej när han gillar något.

Medan bastun förflyttades var jag och Liam ute på gården och "grejade" lite. Han hamrade med sin hammare på allt han kunde hamra på, och granskade varenda liten sten. 

Åh, en stor bil, vänta på mig pappa, jag kommer! Full fart mot kranbilen.

Eftersom han var för liten för kranbilen fick han leka med sin lilla traktor.

Likes

Comments