Shopping

Ibland behöver även jag kläder, även om jag får dåligt samvete när jag köper något till mig själv trots att det aldrig händer längre. Förr köpte jag nya kläder var och varannan dag, men nu händer det ett par gånger om året. Har nog inte köpt kläder till mig själv mer än tre gånger sedan Liam föddes. Men ibland så.

Detta fick jag med mig hem och jag känner mig nöjd:

Svarta chinos och khaki skjorta från h&m och en svart basic tröja från Gina tricot :) blev även trosor och strumpor.

Likes

Comments

Shopping, Till Liam

I fredags var vi på torget och kikade i lite affärer. Vi skulle byta en mössa till rätt storlek till Liam, men Marcus fick mersmak så det slutade med att vi kom hem med lite mer grejer. Liam kommer vara skittuff i sin nya outfit som dessutom pappa köpt!

Likes

Comments

Projekt Tallbacken

Lite såhär tänker jag kanske att jag vill att allrummet ska se ut. Får se om jag får det min kära sambo att gå med på det, vi har inte riktigt samma smak när det gäller inredning, även om jag är ganska öppen för allt. :) Vi får väl se var vi landar inredningsmässigt när vi väl bor i huset.

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Idag är första gången sedan jag började utbildningen som jag i lugn och ro kunnat plugga, utan någon som snor min uppmärksamhet. Min lille chef är på förskolan, sambon på jobbet och här har jag haft tid att att beta av några föreläsningar. Skönt! Har dock en hel del att göra, så jag kommer få sitta senare idag också. Den här lilla stunden räcker inte långt, men det är bra att veta vad som väntar framöver och det är mycket mer effektiva timmar jag fått ihop nu än i vanliga fall.

Snart ska lille älsklingen hämtas hem och då ska vi åka till Kungälv och hämta hem pappan i familjen som har sin firmabil på lagning. Behöver även svänga in på Maxi och köpa ett par grejer jag glömde igår.

Och på tal om igår så hade vi en himla mysig dag på torget, jag och Pernilla, medan våra barn var på förskolan för inskolning. Kändes så konstigt utan barnen, som att vi hade glömt dem. Men lite egentid behöver alla ibland. Vi fick handlat mat, och vi tittade på kläder och kunde till och med testa massa utan problem, haha. Sedan tog vi lunch också som vi fick äta i lugn och ro. Det är vardagslyx! Så skönt att ibland vara utan barn och kunna prata ostört, men ingenting slår känslan när man får hämta hem sin stora kärlek som man saknat så mycket under ett par timmar.

Imorgon ska Liam vara på förskolan ett par timmar igen så jag kan åka till Campus för träff med gruppen, sedan ska vi ta ledigt i tre dagar och bara ladda batterierna efter veckan, eller han rättare sagt då jag jobbar helgen. Nu ska jag slänga ihop lite mellis till Liam så han orkar med vår lilla omväg.

Skönt stil när jag hämtade hem min skatt igår. Haha. Han har sina idéer den lille pajasen. <3

Och sånt här lär man sig av sina kompisar... Sketonge. Till höger skymtar ni även hans alla hjärtans dag teckning till oss <3

God lunch på Bistro beo med världens bästa pillan! <3

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Hoppas ni alla får en supermysig alla hjärtans dag med familj, vänner, djur och vilka ni vill fira dagen med. Vi ska inte göra något speciellt idag, vi har aldrig riktigt firat den här dagen tillsammans. Men jag tänker att jag kanske ska dela ut lite fler pussar än jag gör en annan dag.

Anledningen till att vi inte firar den här dagen är för att vi har årsdag den sextonde, så vi lägger krut på den istället! :)

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Idag var jag på campus för första gången på länge, vi har ju haft lite otur här hemma så jag har missat en del föreläsningar och träffar med gruppen. Tacka vet jag google docs och facetime som hjälpt mig med grupparbetet i alla fall. Vi kom en bit på vägen och det känns bra. Har lite vetenskapliga källor att försöka fläta in i texten, vilket är det jag sitter och försöker med nu. Har dock svårt att koncentrera mig ikväll så jag ska nog gå och lägga mig snart. Resten av familjen sover redan gott och jag kan inte låta bli att drömma mig iväg till sovrummet jag med.

Marcus har slitit bort kaklet vi hade under vår kamin då det hade spruckit, så jag föreslog att vi kanske skulle byta allt för att göra det finare inför försäljning. Det dröjde inte länge förrän han och Liam tillsammans slitit bort allt. Imorgon ska han köpa nytt kakel och så får vi se resultatet när han hinner få allt på plats. Det blir spännande!

Imorgon fortsätter vi inskolningen. Liam ska vara på förskolan från 9-14 så jag och Pernilla ska iväg på alla hjärtans dag date tillsammans, utan barn. Vi får sysselsätta oss så vi inte saknar barnen allt för mycket medan de är på förskolan och har det roligt utan oss.

Nej, nu ska jag faktiskt ta och lägga mig med mina killar och drömma om vårt nya hus.

Att hjälpa till är det bästa som finns, det gäller verkligen allt. Idag skulle han klippa Diesels klor efter att Marcus hade klippt dem. Hur söt får man vara?

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Det känns verkligen som att mitt humör inte går att tygla just nu, jag försöker, men det går käpprätt åt helvete istället. Ursäkta. Det är för mycket som hänt omkring mig som gör att mitt tålamod är lika med noll, minsta motgång just nu får mig att vilja ge upp utan att ens försöka och jag bara tjurar ihop. Det är så långt ifrån mig som person, men jag misstänker att jag behöver sömn och lite vila från allt.

Marcus har varit hemma med ryggskott hela veckan. Ryggskott för honom har inneburit att jag fått göra allt, alla lyft från matkassar till plocka upp grejer han tappat. Dessutom har jag ju fått ta Liam med alla dessa blöjbyten, påklädningar, alla nätter, alla lyft upp och ner från matstol, säng, vagn och soffa. Kan lova er att min kropp känner av det, för jag är inte van. Vi har delat lika på allt så mycket det går, och nu när jag fått ta allt så är jag helt slut i kropp och själ. Blä. Varje kväll när jag lagt mig har det känts som att jag tränat ett tufft träningspass. Dessutom har jag haft ett mörbultat huvud eftersom jag pluggat och haft mycket att tänka på och en unge som inte somnat på kvällarna av någon anledning. Nej, den här veckan har varit långt ifrån rolig. Hoppas att det vänder och att vi nästa vecka kan leva mer normalt, för den här mamman orkar verkligen inte mer.

Något positivt denna vecka har varit att Liam verkligen trivs på förskolan och till och med vägrar följa med mig hem! Lämningarna har gått jättebra och det var endast igår det kom lite tårar, men det var nog mest för att han var sympatiledsen när två andra barn var lite ledsna, för det gick över direkt jag gick. Både igår och idag har han varit där mellan 9-14 och det har inte varit några problem alls vilket jag är glad för. Idag hade han både sovit och ätit bra jämfört med igår så jag tror han vänjer sig fort. Nu ska vi vara lediga i tre dagar sen kör vi de sista två inskolningsdagarna nästa vecka innan det börjar "på riktigt". Det känns verkligen så bra på vår förskola och jag är verkligen nöjd. Personalen är underbar, lokalerna är fräscha, lekplatsen är superfin och jag har verkligen en bra känsla inför detta.

Imorgon ska jag jobba, så svärfar ska ta hand om Liam. Sedan ska jag och tjejerna iväg och äta middag och titta på bio. Jag lär somna under filmen, men äsch då. Det kommer bli supermysigt!

Likes

Comments

Till Liam

Beställde hem namnlappar för att slippa skriva med klädpenna på varje plagg, mest för att hans namn inte ska stå där inför nästa barn som ärver alternativt försäljning av kläderna. Hoppas bara att lapparna vill sitta på plats och inte lossnar.

Igår kom de hem så ikväll ska vi ägna oss åt att märka hans förskolekläder! Titta vilka söta. :)

Likes

Comments

Shopping, Till Liam

Då har vi köpt oss en ny vagn. En kombinerad förskole- och bilvagn. Det blev en Britax B-agile 4 plus och vid första anblick så älskar vi den! Lätt ihopfällning, tar ingen plats, stabil, fin och rymlig. Hoppas verkligen att Liam också gillar den och kan sova skönt i den på förskolan!

Efter mycket velande föll valet på en ny vagn eftersom vi ändå måste ta med vagnen hem varje dag pga brist på förvaring. Jag kände direkt att jag ville ha en liten vagn som är lätt att fälla ihop och kan ligga i bilen hela tiden utan att den tar upp hela bagaget, så då fick det bli så. Vagnen kommer passa perfekt även när vi åker på semester, så vi är supernöjda. Den kommer nog användas flitigt.

Och vagnåkaren själv satte sig i vagnen när den kom och tjöt av lycka. Fick köra runt honom inomhus i 15 minuter medan han bara satt där så stolt. Så godkänt har den fått hittills i alla fall!

Likes

Comments

Liam 1 år

Vi har kommit igång med inskolningen, vi har kommit så långt så Liam är ensam på dagis idag i 1,5h. Min stora lilla kille. Det bästa (värsta för mig) är att han inte ens bryr sig om att vi lämnar honom, han springer iväg och hinner inte ens vinka när vi ska gå. Det gör ont i mitt hjärta, samtidigt som jag är glad över att han trivs så bra. Han har redan hittat en favoritpedagog som han dras till. Under dagarna jag var med hade han inte ens tid att titta på mig när han lekte med sina nya kompisar. Han bara drog, och sen såg jag skymtar av honom ibland. Haha.

Idag får vi besök av finaste mammorna. Vi ska låta ungarna leka av sig och vi ska få prata. Det var ett tag sedan vi sågs alla tre nu, så det ska bli roligt. Hoppas att Liam kan somna i tid ikväll efter den här dagen sedan, för nu sen inskolningen började har han somnat sent. Det tidigaste han somnat har varit vid 21.30... Och så ska vi upp vid halv åtta. Inte bra för en sån liten. Men som sagt, vi hoppas att han blir riktigt trött idag och kan somna tidigare. De andra kvällarna har han inte ens visat tecken på trötthet.

Nu ska jag snart åka och hämta hem min lille skatt så han får äta lite och somna gott i vagnen. <3

Likes

Comments