Livet som student&mamma

Hur kommer det sig att människor som inte kan ta kritik är de som spyr kritik över allt och alla? Det är även de människorna som är elaka? Hur kommer det sig att det är de människorna som har så dålig självinsikt och inte själva inser sitt eget beteende? Hur kommer det sig att de tar sig rätten att lägga kommentarer för att såra? Jag har mött många människor i mitt liv. Många väljer jag bort för att de relationerna tar mer än de ger av olika anledningar. Inte för att någon annan ber mig, för sådan är inte jag. Jag umgås med vem jag vill lika mycket som att jag inte umgås med någon jag inte vill umgås med. Enkelt.

Alla har vi perioder i livet då vi är osäkra och sköra, mår sämre och inte har någon glöd kvar. Men det ger oss inte rätten att klanka ner på andra människor. Ibland kanske man behöver stanna upp, ta ett djupt andetag och fundera över sitt beteende.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Jag har glömt dela med mig av våra senaste tillskott i familjen, även om det är tillfälliga tillskott. Vi har fått en kull på tre små missar! Alla är i olika färger och de är superfina. Ska bli så roligt när de blir större och busar runt.

Här är de alldeles nykläctkta.

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Igår efter tentan mådde jag ganska dåligt, hämtade hem Liam och lade mig i soffan och låg där resten av kvällen. Marcus fick göra allt, laga mat, tömma diskmaskin, göra i ordning för natten och lägga Liam. Tänk vad skönt att man är två så man faktiskt kan få avlastningen om det verkligen behövs.

Imorse vaknade jag och mådde mycket bättre. Så jag och Liam har lekt på morgonen, både inom- och utomhus. Ätit frukost framför TVn, vikt tvätt och tvättat ännu mer tvätt. Jag tog mig en dusch och satte ansiktsmask, vilket inte var uppskattat av Liam. Han tyckte att jag var jätteläskig! Haha. Utomhus grejade vi med pinnar, sparkade boll, lekte med Diesel och gick "in i vårt nya hus" och tittade, det vill säga, innanför grunden (frigolitkanter typ) som de satt upp. Det är verkligen superhärligt väder idag och solen ger en så mycket energi. Känner mig som en ny människa idag!

En annan grej jag gjort idag är att trycka bort allt som heter stress, jag vet att jag har en miljon grejer att göra, men den är morgonen sket jag i allt. Jag ville fokusera på Liam och ge honom tid nu när vi är lediga i två dagar tillsammans.

Nu när han sover ska jag kolla en föreläsning och om jag hinner ska jag även fortsätta på inlämningsuppgifter på HÖKen. Annars tar jag det en annan dag. När Liam vaknat så blir det mellis och sedan ska vi åka och handla, det börjar eka tomt i kylen. Och till kvällen ska vi åka till svärfar som fyllde år igår!

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Jag har haft väldigt mycket i mitt liv, väldigt, väldigt mycket. Ju mer jag tänker på det desto tydligare blir allt, jag är fan dum i huvudet som inte stoppat mig själv tidigare. Men på något sätt så är det lättare att bara köra på i 110km/h och sluta känna efter, innan det är för sent.

När Liam var 5 månader bestämde vi oss för att bygga hus. Det innebar en himla massa planering och fundering. Tidigare under våren hade jag sökt in på skola för att ha en reservplan till efter mammaledigheten eftersom jag hade fått perspektiv när jag var hemma, jag ville skola om mig helt från det jag gör idag. Så när jag kom in så kunde jag inte tacka nej igen. Kom in på Göteborgs Universitet några år tidigare och då tackade jag nej av olika anledningar. Vi bollade mycket fram och tillbaka här hemma och Marcus sa till mig gång på gång att han tycker att jag ska vänta tills vi byggt huset, att de är tillräckligt med tanke på att vi har barn. Men mycket vill ha mer och jag kunde inte tacka nej den här gången. Hela hösten pusslades ihop med att han var pappaledig när jag behövde vara på Campus, men i och med det så förlorade vi så pass mycket pengar så jag var tvungen att jobba lite helger. Kunde så klart inte hålla mig till att jobba varannan helg utan började köra på varje helg bara för att pengar är bra att ha. Inget stopp liksom. Sen blev det mer planering med huset, mer plugg till tentor och mer påfrestande eftersom Liam aldrig sov på nätterna och jag alltid vaknade oavsett vem som tog honom på natten. Sån är jag. Sen får man ju inte glömma att huset ska skötas, tvätten ska tvättas, maten ska lagas.

På det så blev jag ju gravid. Och fick missfall. Sen dog Marcus mormor. Min dator kraschade. Stress, stress, stress.

Tro fan att min kropp skriker. Tro fan att jag inte vill leva mitt eget liv när det känns som att jag drunknar.

Likes

Comments

Projekt Tallbacken

Igår kom kranbilen hit och flyttade på bastun. Det gick supersmidigt och det var häftigt att se hur lätt det var att flytta från punkt A till B. Liam tyckte också det var coolt när kranbilen kom och han stod där och gapade med öppen mun. Hans nya grej när han gillar något.

Medan bastun förflyttades var jag och Liam ute på gården och "grejade" lite. Han hamrade med sin hammare på allt han kunde hamra på, och granskade varenda liten sten. 

Åh, en stor bil, vänta på mig pappa, jag kommer! Full fart mot kranbilen.

Eftersom han var för liten för kranbilen fick han leka med sin lilla traktor.

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Jag slapp magsjukan vad det verkar som, dock åkte jag på världens förkylning. Gissar på att det är dessa världsberömda förskolebaciller som angripit mig. Försöker plugga trots trycket över huvudet, men det går inte så jättebra. Har svårt att fokusera och ta in vad jag läser. Igår blev det inte heller så mycket plugg eftersom Marcus var hemma från jobbet. Kan verkligen inte koncentrera mig när han är hemma, kanske mest för att han alltid ska prata. ;) Så jag ligger ganska mycket efter inför morgondagen. Som vanligt. Den här kombinationen var ju långt ifrån igenomtänkt vilket jag får erfara titt som tätt.

Det hände även lite grejer på gården så jag slänger upp ett eget inlägg om det.

Vi köpte pizza i helgen, jag och Liam delade på en oxfilépizza som var SÅ god!

Likes

Comments

Liam 1 år

Det här med ett barns utveckling är så otroligt fascinerande. Hur de snappar upp saker man själv inte visste var något att snappa upp, hur de försöker göra saker de inte klarar av, hur de härmar och hur stolta de små ögonen blir när de klarar av någonting nytt. Ja, inte bara de små ögonen, utan även mammas och pappas ögon.

Liam har lärt sig öppna dörrar, inte alla, men ytterdörren. Han har lärt sig att när centraldammsugaren kommer fram så ska den kopplas in i hålet i väggen, så han går med rätt ände till rätt hål och sätter dit den. Han har lärt sig att blöt tvätt ska hängas upp, även om han inte lyckas hänga den själv, han har lärt sig att djuren ska ha mat och därför ska de matas hela tiden. Han har lärt sig att händerna ska tvättas efter maten, att stoppa in fötterna i skorna när han står upp, att klättra ur spjälsängen, att torka näsan och att ge slängpussar. Han lär sig så mycket jag knappt hinner med.

Han lär sig nya saker hela tiden och både jag och Marcus tittar på varandra ibland och undrar vart han får allt ifrån. Vår underbara älskade Liam. Varje dag skrattar vi åt dig när du håller show för oss, vi skrattar med dig och vi skrattar framför allt av lycka för att vi har dig.

Tro fasen att man är helt slut när man ska sova när man har så mycket att hålla koll på och att lära sig.

Likes

Comments

Inredning, Projekt Tallbacken

En altan är väldigt långt fram i tiden eftersom denna sommar kommer bestå av att få huset färdigt. Men jag kan ändå inte låta bli att drömma bort till fina sommardagar på vår nya altan som vi förhoppningsvis får klar till sommaren 2018.

Här är lite altanfunderingar såhär långt. Prio kommer vara en matgrupp och någon loungegrupp.

Likes

Comments

Projekt Tallbacken

Fan. Fan. Fan. Fan. Nu har jag den största ångesten sedan vi påbörjade den här husprocessen. Vi bokade köket i somras, vilket är en evighet sedan. Var jättenöjd med alla val, då. Men inte nu. Nu såg jag att vi valt en bänkskiva som heter Pale Lance Oak, vilket kändes jättefint på plats, för snart ett år sedan. Men nu hittade jag dessvärre bänkskivan som skulle passat mycket bättre, den heter Grey Lance Oak. Damn you bänkskiva. Vet inte varför jag missade denna när vi var på Vedum.

För ett par månader sedan började jag fundera kring att jag kanske ville ha en helt annan bänkskiva, någonting mörkt. Den här upptäckten gjorde ju inte det här bättre. Jag gillar ju inte ens rött, så hur fasen gick det till!?

Tips till alla er som bygger hus, börja inte titta på sådant ni redan bestämt och inte kan ändra, för det ger mardrömmar.

Vår bänkskiva är den vänstra, medan den högra är den jag tycker är finare.

Dock hade ju någon av dessa också varit fina...

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Ibland brister det. Ibland orkar man inte. Ibland vill man bara vara ifred och få egentid. Ibland vill man ingenting. Idag är en sådan dag där jag bara vill spy på allt. På hela mitt liv. Jag vill helst bara gräva mig ner i en grop där ingen kan hitta mig och stanna där.

Har ätit omeprazol i fyra dagar nu, men matlusten har inte hittat tillbaka. Känner mig konstant full i magen. Svag i kroppen. Snurrig i huvudet. Jag skulle ge det två veckor och sedan höra av mig ifall det inte blivit bättre så vi får väl se var vi hamnar. Har inte så stora förhoppningar på någonting.

Jag vill bara ha ork att vara en bra mamma och flickvän, resten skiter jag i. Men just nu går det inte så bra.

Likes

Comments