Livet som student&mamma

Nu tänkte jag skryta lite om mig själv, bara för att jag tycker att jag är värd det. Det första året på högskolan har passerat och snart är det dags att påbörja termin 3. Jag har kämpat som en galning hela året med jobb, Liam-tid, plugg och husplanering, och jag har uppenbarligen fått ihop min tid bättre än jag trodde, för inte bara det att jag tagit mig igenom året levande, jag har även klarat varje kurs. Jag har ingenting efter mig till hösten vilket känns helt galet skönt! En kurs har suttit riktigt långt inne, men nu är även den avklarad. Blir så glad och stolt över mig själv. Jag trodde aldrig att det skulle gå, speciellt inte när jag i slutet knappt kunde komma ihåg vad jag själv hette. Jag har verkligen varit nära botten och viljat ge upp, men ibland är envisheten en bra egenskap. Nu ska jag försöka vila upp mig och samla på mig reservkrafter för sista året.

Tillåt er att stanna upp och berömma er själva ibland, jag har nått mitt första delmål och kunde inte varit mer stolt. Nu är det dags för delmål 2.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Projekt Tallbacken

Ni följer väl vårt husbygge på instagram? vibyggertallbacken2017 heter vi och där lägger vi upp alla tankar, all inspiration och alla händelser som sker. :)

Likes

Comments

Projekt Tallbacken

Marcus har jobbat på medan vi haft semester uppe i norr. Han har fått upp alla väggar på nedervåningen och där är nästa moment elektriker, de dyker upp idag. På övervåningen har det även där kommit upp väggar. Jag har inga egna bilder

Övervåningen utan väggar.

Isolering på plats. Marcus och hans morfar hjälptes åt att få upp det.

Även plasten har kommit upp.

Kommunen var på plats för att kolla igenom så att konstruktionen är rätt, och efter ett godkännande från dem kunde Marcus fortsätta med att stänga igen övervåningen.

Här är det påbörjat med gles. Många moment innan det är klart för gips.

Och här är väggarna på väg upp på övervåningen.

Så här ser det ut när han slänger upp väggarna ensam.

Vår blivande gräsmatta som ska jämnas ut så mycket det går.

En gammal bild innan målningen var påbörjad på det Marcus kallar för snickarglädje. Vi har fina detaljer på huset.

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Vilka fina dagar vi har bakom oss och även idag ska solen varma oss med sina härliga strålar, så vi får packa ihop oss och hitta på något roligt även idag.

Vi har varit på rajalla och kollat i affärer och lekt i den lilla lekhörnan, vi har ätit min favoritpizza med Christian, Emmi och Malin, vi har hälsat på hos Nadja, vi har ätit på gamla jobbet, lekt på stranden, varit på kalas och badat på Ekobadet med Malin & Lukas. Och vi har varit på trafikparken och roat oss, fikat på Taavolagården och bara busat hemma med min syster med familj. Idag blir nog ett lugnare tempo, samtidigt som jag vill umgås med vännerna innan jag ska hem. Har en del grejer jag vill få gjort, men frågan är om jag hinner med det under den här resan.

Liam älskar sina kusiner vilket värmer mitt hjärta något så fruktansvärt. Han ser verkligen upp till dem och skiner upp när han får leka och busa med dem. Älskade ungar, så tråkigt att ni inte får träffas så ofta.

Nu börjar återigen känslorna bubbla, det ska bli skönt att åka hem på torsdag, men det skär i hjärtat att veta att det dröjer tills vi kommer upp igen.

Likes

Comments

Projekt Tallbacken

Det är mycket inredning som snurrar i mitt huvud, främst matbord och soffa i dags läget. Resten känns som att jag vill "bo in mig lite" innan jag vet hur jag vill ha det och köper på mig grejer. Vill få en känsla innan eftersom jag inte har någon aning om hur det kommer kännas i huset och hur slutresultatet blir.

Soffa Lopez från Mio, finns HÄR .

Matbord Mörbylånga från IKEA, finns HÄR .

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Det var med blandade känslor vi lämnade västkusten i onsdags, främst för att det är så jobbigt att lämna sina nära för så lång tid. Men så är det ju faktiskt så åt båda hållen, för när jag lämnar Haparanda så har jag samma känsla. Att alltid känna sig delad var i landet man befinner sig, det är inte kul.

Nu har det gått lite tid och det är så avkopplande att vara här. Jag behöver inte städa, laga mat, jag behöver inte stressa över alla miljoner grejer jag behöver göra. Mitt fokus ligger på Liam och att göra roliga saker med honom. Men vi saknar pappan där hemma galet mycket redan nu.

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Vi har snart varit här i en vecka och jag känner mig återhämtad. Ingen stress och ingen press, bara tid till att ta det lugnt och samla kraft inför det kommande året med allt vad det för med sig. Liam mår inte jättebra dock, vet inte om det beror på ljuset eller längtan efter pappa, men han är inte sig själv. Sover och äter dåligt.

Liam har i alla fall fått leka och greja med moffa som verkar vara hans idol, han skulle med honom hela tiden och vinkade glatt hejdå till mig. Varför vara med mamma när man kan vara med moffa? Nu har i alla fall moffa åkt och vi saknar honom redan. Vi har varit över till Finland och köpt mitt favoritgodis, ätit massa god mat, träffat Marcus faster och vi har hälsat på min farmor.

Imorgon ska vi träffa hela gänget som jag saknat så! <3

Likes

Comments

Contains affiliate links Projekt Tallbacken, Vill ha

De gamla grejerna säljs och slängs i rasande fart just nu och därför drömmer jag mig bort till ett nytt hus med nya möbler och ny inredning. Ja, det lär ju dröja innan jag har råd med allt jag önskar inreda huset med. Studenter har ju inte direkt mycket pengar att slänga omkring sig, och definitivt inte när det är husbygge och barn inblandat. Heh. Men det är tur det är gratis att drömma sig bort.

Ljusstake, finns HÄR / Karmstol, finns HÄR

Fladdermusfåtölj, finns R / Termos, finns HÄR

Ostronskål, finns HÄR / Spetstallrik, finns HÄR

Spetsmugg, finns HÄR / Kristallplafond, finns HÄR

Likes

Comments

Shopping

Ibland får man unna sig och jag har unnat mig dessa skönheter som jag dreglat över så länge. Äntligen är ni mina!

Likes

Comments