Vill ha

En dag ska jag ha en uppsättning med mitt egna mateus-porslin. Tänk att kunna servera mina middagsgäster på dessa underbara skönheter, det är en dröm. En dyr dröm. Gråa tallrikar med ljusrosa assietter. Och fina ostronskålar i olika storlekar. Åh.

Grå spetstallrik - HÄR / Ljusrosa assiett - HÄR

Ljusrosa ostronskål liten - HÄR / Grå ostronskål mellan - HÄR

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Projekt Tallbacken, Vill ha

Tre tavlor till trappan.

Gosiga fårskinn till soffa och matstolar. Och en stor fin sittpuff till vardagsrum. Ännu mer mysiga filtar till soffan.

Tavlor till väggen precis nedanför trappan.

En stor fin tavla till väggen i vardagsrummet och en lampa bakom soffan.

Två stycken av denna upp till allrummet på övervåningen som ska prydas med fina inredningsdetaljer.

Likes

Comments

Graviditet nummer 2

Igår var jag hos barnmorskan. Det blev ett rätt långt besök och vi tog prover och pratade och lyssnade självfallet på bebisens hjärta. Hjärtljuden låg på 144. Mitt blodtryck var lågt och det samma med järnvärdet.

Dessutom lider jag tydligen av Vena cava-syndrom fick jag veta, det är alltså svaret på varför jag får panik när jag sitter ner längre stunder. På sistone har det känts som att jag får syrebrist och att blodet inte cirkulerar i kroppen när jag sitter på föreläsningar eller åker tåg. Det har verkligen varit sjukt obehagligt och jag får klaustrofobi i min egen kropp. Dessvärre finns inget annat att göra än att ändra ställning ofta och verkligen lyssna på kroppen. Skönt att få svart på vitt att jag bara inte är knäpp som känt så, utan att det faktiskt var något. För jag trodde att jag bara inbillade mig alla dessa reaktioner, att det kanske berodde på att jag var sliten.

Vi pratade även om allt med studier, husbygge och småbarnsliv. Hon ville bara försäkra mig om att vi tar det lugnt så ingen av oss går in i väggen inför bebisens ankomst, och det vill ju verkligen inte vi heller. Vi har verkligen satt ner tempot rejält och allt får ta sin tid.

Det var ett väldigt givande besök och jag kände mig nöjd efter det. Är såå nöjd med mi barnmorska den här gången, hon är lyhörd och ger ett lugnande intryck. Barnmorskan jag hade med Liam var inte alls bra och jag kände mig alltid lika missnöjd när jag gick därifrån.

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Helgen har bjudit på fullrulle. I fredags var jag och Liam på torget en sväng och kikade i affärer. Jag fick med mig gravidstrumpbyxor så jag förhoppningsvis kanske kan använda lite mer av kläderna i min garderob. Och framför allt slippa trycket över magen från de vanliga strumpbyxorna.
Till kvällen fick vi besök av Marcus farmor som ville komma och lämna av gardinerna.

Under lördagen blev det inte mycket gjort. Jag hämtade in bebiskläder från gästhuset och kollade över vad vi har och började tvätta upp kläderna. Det luktade lite unket om dem eftersom allt legat i kartonger så ville få bort lukten så fort som möjligt och ska nu förvara kläderna här inne i huset istället. Våra kläder som fortfarande inte kommit in ska också hämtas in under veckan så de inte blir förstörda nu när kylan är här och vi inte har igång värmen där inne.
På kvällen åkte jag och Liam och åt tacos med familjerna. Blev som vanligt en lugn och mysig kväll tillsammans.

I lördagsnatt spydde Liam och vi trodde vi åkt på magsjuka, men det verkade inte så trots allt. Han har mått toppen bortsett från natten till söndag och han har inte visat minsta tecken på att det skulle vara något mer. Vi var bjudna på middag på söndagen men kom aldrig så långt i och med att vi hade två sjuklingar hemma. Så vi fick besök av svärfar med fru istället som hade vägarna förbi.

Idag har jag varit hos barnmorskan och sen har vi bara varit. Marcus är sjuk och jag är allmänt trött i kroppen så vi har tagit det lugnt. Liam har dock varit pigg! Imorgon är det dags för en dag på campus så Liam får åka till förskolan och jag får åka till Varberg.

Något av det bästa som finns är när ungen känner av att mamma och pappa är slitna och nöjer sig med att ligga i sängen och dra sig och gosa och titta på Bolibompa.

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Det blev lite bakning under söndagen. Det är en del att stå i inför Liams kalas, så jag får påbörja det jag kan. Det gäller att vara ute i god tid för att underlätta för sig själv.

Kladdkakemuffins och daimsnittar fick det bli.

Likes

Comments

Graviditet nummer 2

Kul att jämför magen med Liams graviditet och denna. Vi vet ju kön, men kommer inte gå ut med det offentligt eftersom min familj inte vill veta förrän bebisen kommer.

Lite skillnader mellan graviditeterna:
- Med Liam mådde jag illa länge, ungefär till vecka 20. Denna gången spydde jag mest på mornarna i ungefär tre månader.
- Foglossningarna med Liam satt i höfterna och jag kunde inte gå, fick akupunktur och behövde kryckor vid längre sträckor av förflyttning. Nu sitter foglossningarna mer i fiffi och jag KAN gå, men det är sjukt obehagligt och blir jättejobbigt om jag inte lyssnar på kroppen tar det lugnt.
- Med Liam kände jag mig fin och fräsch i naglar, hår och hud. Nu är det raka motsatsen, allt bara förfaller.
- Har mycket mer halsbränna nu än med Liam. Med honom hade jag bara i samband med att jag spydde, och i slutet av graviditeten. Nu har jag det i princip varje dag, men i olika grader av styrka.
- Sugen på sura saker. Med Liam var jag sugen på söta saker.
- Älskar Sprite trots att jag i vanliga fall avskyr det, med Liam drack jag mycket cola och gillade ingenting jag i vanliga fall avskyr.
- Viktuppgången är den samma, går upp i "samma tempo" trots att magarna är olika stora vid samma vecka.
- Hjärtljuden har jag än så länge bara hört en gång och de låg på 140, det var samma med Liam.

Graviditeten nu / Graviditeten med Liam

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Idag har jag egentligen två föreläsningar i Varberg, men min kropp orkar inte riktigt. Har sjukt ont av foglossningar, som inte sitter i höfterna över huvudtaget, utan sitter mellan benen. Gör galet ont när jag går. Svårt att beskriva den smärtan då den inte är lik något annat. Dessutom har jag svårt att sitta upp längre stunder, känns som att blodet har svårt att cirkulera runt i kroppen och att jag istället domnar bort och det kryper i hela kroppen. Så jag försöker plugga hemifrån liggande i soffan istället för att sitta på tåg två timmar enkel väg. Känns sådär att missa både ett övningstillfälle och en föreläsning, men jag hoppas att jag kan klara det ändå och hoppas att min kropp känns bättre nästa vecka. :)

Just nu läser vi en kurs som heter butikens omvärld, den känns lite klurig och jag har inte riktigt kommit in i tänket där än. Svårt att greppa hur man ska tänka, men det löser sig nog. Och så läser vi även arbetsrätt i butik, som också är lite att bita i jämfört med HÖKen. Nu ska vi applicera rättsfall i våra case och det är ett nytt moment. Men det är intressant!

Likes

Comments

Projekt Tallbacken

Jag är förälskad i vårt hus. Varenda detalj, varenda liten vrå. Men, så är det ju så mycket som saknas. Vi har fått köpt gardiner som är hos Marcus farmor och ska sys upp, vi har fått beställt ett matbord som bör vara färdigt till Liams kalas. Nästa vecka får vi inkopplat spotlights i taket i hall, kök och badrum på övervåningen. Sedan är det lite stop.

Det vi saknar som är prio är garderobsinredning i min klädkammare, Marcus skjutdörrsparti och hallen. Även lampor i bland annat tvättstuga, kontor och Liams sovrum och lekrum. Har dock ingen aning om vad vi söker så det får faktiskt vänta tills jag träffar rätt.

I övrigt är det tomt på mattor, tavlor och annan inredning och "piff" som gör ett hus till ett hem. Men allt får ta sin tid.

Till sommaren är det dags att så gräs, få ut gårdsgrus på gårdsplan, plantera thujahäck och bygga altan och staket. Pheeuw. Långt ifrån färdigt med andra ord. 

Likes

Comments

Graviditet nummer 2

Här är en bild tagen i vecka 23 tror jag... Har inte riktigt samma koll som jag hade med Liam, sorgligt nog. Men det betyder ju inte att jag inte ser framemot den här bebisen lika mycket. Skillnaden är väl främst att jag har så sjukt mycket mer med det som finns i min vardag idag, jämfört med Liams graviditet. Allt kretsade kring den, hade ingenting annat. Så är det verkligen inte nu. Veckorna springer iväg och jag fattar knappt att familjen snart ska bli större.

Det enda som är likadant är att jag njuter lika mycket varje gång jag känner bebisens sparkar och rörelser, jag blir lika fascinerad över hur magen växer och jag känner lika stor längtan inför bebisens ankomst. Det är så häftigt att få bära sitt barn!

Idag går vi redan in i vecka 25. <3

Likes

Comments