den drømmen om hvordan det skulle bli å få baby og starte familie – den fantastiske drømmen som plutselig ikke ble noe av? Følelsen du sitter igjen med går nesten ikke an å beskrive, for det gjør bare vondt. 
Jeg føler meg knust, revet i fillebiter innvendig og såret, enda. 

​Jeg får titt og ofte spørsmål om hvordan det er å være alenemor og hva jeg synes 
om det. Vanlige spørsmål, men for meg gjør det så vondt og det dukker opp så mange vonde minner. Verste er påminnelsen av at du er alene med et barn. Et barn som egentlig skulle ha en far boende i huset. At jeg er alene og ikke har noen å dele de nydelige øyeblikkene de små gir oss i løpet av hverdagen. Bare det å sitte på gulvet å leke kan være nok til at jeg braser ut i gråt. Gråt, fordi jeg igjen så inderlig skulle ønske jeg hadde noen å dele det med. Ha noen som kunne le sammen med oss, noen som vil være med på leken og tanken på at vi egentlig skulle være en lykkelig familie, hver dag. 


Det er vanskelig å være alene om omsorgen for et barn. Det er den vanskeligste oppgaven i hele livet, men og den beste man kan få. Jeg er evig takknemlig for at jeg har fått denne oppgaven og muligheten - selv om jeg er alene. Uansett hvor sliten jeg er kunne jeg aldri ha vært foruten! Det krever så sinnsykt mye av deg på alle måter og du selv kommer alltid sist – med glede.
 Det er helt rett at vi som er alene får dobbelt opp av glede og kjærlighet – men der vil alltid være et men. Hvor lett er det å sette pris på denne gleden og kjærligheten når vi har dobbelt opp av ALT det andre og?

Listen er lang.  
Husvask, rydding, støvsuging, matlaging, vaske – henge opp – brette å legge på  plass klær, sykdom, legebesøk, våkenetter, bekymringer, bading, kveldsstell, legging og samtidig skape rutiner. Bare de å bytte bleier føles fortiden som en evig kamp, i tillegg til bilvask også videre, dere skjønner sikkert tegningen. Ja, så sist men ikke minst da – jeg må finne tid til meg selv opp i alt. Å gjøre alle de daglige tingene tar tid for alle, men du kan iallfall gange tiden med to for meg og mange andre alenemødre. Det vil si at det nesten ikke finnes rom til å  slappe av eller alenetid, fordi det alltid er noe som må gjøres. Det tærer på meg og jeg får sjelden ro i kroppen når jeg vet jeg ligger bakpå med gjøremål. Heldigvis har jeg blitt flink til å akseptere at det ikke kan være perfekt hele tiden. At kjøkkenet gjerne kan flyte når kvelden kommer, at teppe ligger sammenkrøllet i en sofakrok og gjerne en t-skjorte slengt her og der, men vet du? Det er helt greit! Jeg har det heller rotete til en viss grad en å gjøre meg selv syk for å måtte ha det strøkent og perfekt hele tiden. 

En annen ting jeg kan ta meg selv i å bli deppet av, det er Instagram. Den jævla bildesiden hvor alt fremstilles så perfekt for tiden. Som alenemor synes jeg det er vondt å se lykkelige familier, spesielt på Instagram eller på gaten. Og det er som sagt kun fordi du så gjerne skulle ønske du kunne være lykkelig sammen med noen og ha noen å dele gleden med du òg. Men likevel så gjør det meg så varm langt inn i hjerteroten å se at de klarer å være lykkelige, ta vare på hverandre, holde sammen og være en familie. Jeg unner dere det!! Jeg blir bare en smule sjalu og kan lett drømme meg vekk. Men det får meg til å tenke at en dag, så er det forhåpentligvis min tur og håp for meg også. En dag skal jeg være like heldig! 

-Emilie

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

I skrivende stund sitter vi på hurtigbåten retning Måløy etter en skikkelig spontantur til Bergen. Det er jo så gøy å være spontan og ting blir som regel alltid mye gøyere da.

Vi har hatt en helt tipp topp uke som og fikk en helt perfekt avslutning. Nå er vi ca. 1 time unna og L er egentlig sovnet for kvelden, men siden vi er på båten er det vel garantert at han våkner opp igjen på grunn av alt støyet. Hvor denne uken er blitt av skjønner jeg virkelig ikke, tiden går så fort når man har godt selskap! Dessverre kom plagene med tennene tilbake etter et lite opphold, så vi har hatt 4 dager med mye gråting og dårlig søvn. Vil tro det er noen som er en smule glad for å få oss ut av hus og, hehe.. Kjenner det skal bli godt å legge seg i sin egen seng og komme tilbake til normale rutiner!


Jeg er så og si ferdig med et innlegg om det spørsmålet som jeg alltid blir stilt og jeg skal publisere det når jeg er klar. Spørsmålet er så "enkelt" som hvordan jeg synes det er å være alenemor, men jeg synes det er sårt å svare på.
Jeg trenger litt hjelp og håper du kan være så snill å legge igjen en kommentar med hva du ønsker å lese om her inne! På forhånd sier jeg tusen takk :-)

Likes

Comments

Nå burde vel egentlig jeg ligge godt plantet i sengen og være i de dypeste drømmer, men ikke i kveld. Hei forresten og velkommen til min blogg. Mitt navn er Emilie Strømmen er 20 år og kommer fra vestlandet. Jeg er for tiden i mammapermisjon til en liten gutt på 1 år og skal være hjemme frem til høsten, da er det på tide å ta fatt på læretiden som frisør, igjen. Det var litt kjapt om meg, bare for å komme i gang! Håper du vil følge med meg videre. Hvem er du?


  • 2331 lesere

Likes

Comments