Header
View tracker
View tracker

Som alltid när de spelas upp större tävlingar är jag en trogen tittare - kanske inte alltid i direktsändning men iallafall i efterhand. Har spenderat morgonen med att kolla på inomhusfälttävlan och tänkte nog allt vara bänkad när de är lite dressyr nu vid 11.30.

Det är nog inte bara hos mig som tävlingssuget kommer smygandes när man tittar på dessa evenemang.. Iår har ju inte direkt varit mitt och Tummens bästa år i och med operationen på Strömholm, problem med lite småskador som gjort att han fått vila osv..

Nu känns det ändå som om vi verkligen är på gång och efter årsskiftet tar vi nya tag igen.. Under vintern här ska vi träna på och jag märker redan nu så stor skillnad på både styrkan och konditionen till skillnad emot innan OP. Så kul att det gjorde nytta!

Nu får han en liten minivila under jul/nyår (v.51-52) med bara tömkörning, uteritter och vila sen kör vi igång igen. Någon längre vila tror jag inte han behöver i och med all vila han fått med sina skador haha.

Vi skrällde ju till med en ny hoppsadel för ett tag sedan också - det har jag glömt berätta! Tummen har fått en Equipe Carbon special - så underbar!! Den kommer jag skydda med mitt liv. Personligen märker jag stor skillnad ridmässigt med denna sadel. Min andra sadel hade sittpunkten för långt bak och för stora stöd som störde mig när vi hoppade så bytet till denna va inte ett svårt val..


Tummen har också fått ett PS träns - köpte det av en stallkamrat eftersom ja va i "behov" av ett brunt träns ;) Han verkar tycka det är helt okej, ingen större skillnad att rida honom på det gentemot hans vanliga. Däremot hans micklemträns gör stor skillnad! Nu har ja ridit med det rätt flitigt, eller ja jag varierar rätt mycket träns, men micklem verkar han trivas bäst på.


Nu ska jag passa på att göra något i hemmet i en halvtimme innan de blir dags att kolla på dressyren då ;)


Likes

Comments

View tracker

Nu har det gått ett par månader sedan jag lämnade kontorsstolen för att arbeta med det jag brinner för, hästar.. Det är inte så ofta man får chansen att få ett fast heltidsjobb med hästar där det erbjuds vit lön och fasta tider utan kvällar och helger.. Sen kan ju det här med kvällar och helger diskuteras lite.. I och med att jag jobbar på samma ställe där jag har min häst uppstallad blir det ju att jag befinner mig på anläggningen både kvällar och helger.. Det är nog svårt både för mig och inackorderingarna att sätta de där tydliga gränserna för när det är jobb och när det är fritid men jag måste säga att jag tycker går förvånansvärt bra! Fördelen med detta jobb gentemot de jag hade innan är att det ändå är lättare att släppa sitt jobb när man väl kommer hem.. Att sedan få spendera större delen av dagarna utomhus är underbart! Visst är de lite jobbigt när de regnar och blåser eller varför inte snöar som bara den meeeen trots det är de 100ggr roligare än att sitta på en stol! Haha

Många undrar nog vad jag och min mänskliga arbetskollega gör varje dag då vi spenderar väldigt många timmar på anläggningen.. Vi morgonfodrar (anläggningen rymmer sisodär 50 hästar vid full installning), släpper ut alla hästar, mockar de boxar som ägarna betalar helinackordering för samt sopar stallet. Sen ska de rullas fram halm (det som inte de kan köra fram med maskin), göra hösäckar, fyllas foderhinkar, vattenhinkar och slutligen åker vi runt och lunchfodrar alla hagar innan vi själva får lunch.. Hästarna är fördelade på 2 stall så man får räkna med att vi gör vissa saker dubbelt med ;)

Sen ska ju ridhusets och ridbanans underlag skötas om, bajskärror ska tömmas och det ska krattas, sopas och hållas rent.. Ni förstår att de tenderar att bli lite stökigt med så många människor på anläggningen. Soptunnor ska tömmas, toalettpapper ska fyllas på, de ska städas omklädningsrum och diskmaskiner ska plockas i och ur.. Ja de är mycket som hinns med på en dag - mycket man inte ens tänker på att man gör.. Vi har dessutom den fina servicen att vi tar in och ut hästar som eventuellt ska möta hovslagaren under dagen så i vissa fall kan vi få springa lite extra med hästar hit och dit. Detta är något jag personligen tycker är en ovärderlig service - dels för jag själv suttit i den sitsen att jag inte riktigt hinner ta mig i från mitt jobb för att ta in hästen haha.

Innan jag började på jobbet gick jag in med inställningen att det fanns hur mycket tid som helst att göra en "massa annat" också men rätt snabbt insåg jag hur tiden springer iväg ändå.. Är det inte de vardagliga så är det saker som gått sönder som ska lagas, avlopp i duschspiltor som ska tömmas eller varför inte staket som gått sönder. Att ha ett stalljobb/hästjobb är verkligen varierande samtidigt som man har sina rutiner man kan luta sig ifrån. Jag trivs verkligen jättebra med det här jobbet, det passar mig perfekt att få jobba med hästarna "från backen" men det vardagliga och sen få ha min kära Tummen att spendera timmarna i sadeln på..


En bild från när en av stalldelarna tvättades i somras. Rent och fräscht!! Så snyggt :D

Likes

Comments

Mycket har hänt sedan jag senast knappa på tangenterna och lämnade ett inlägg här.. Det största är faktiskt att jag har gift mig :D Bara familjen närvarade vid bröllopet och inte så många i min närhet visste ens om att vi skulle gifta oss.. Flera månader av planering blev tillslut ett lyckat bröllop.. En underbar dag och jag är så lycklig att ha haffat en så fin make..

Jag kommer alltid minnas mina ord när ja lite fint sa till mina vänner "honom ska jag ha".. Inte trodde jag att de skulle vara min framtida man.. Underbart <3


Likes

Comments

Är det något jag är för "bra" på så är det att ta på mig för mycket. I slutändan brukar de alltid blir bra dock. Igår kände jag att jag kanske tagit mig vatten över huvudet när jag befann mig på mitt första styrelsemöte ever. Nu står jag som adjungerande ledamot i Hagebys styrelse och det är en rolig uppgift att få komma in i även om jag i skrivande stund känner mig lite halvskrämd över att fylla ut någon annans skor haha!

Mötet i sig tog några timmar och direkt efter jobbet var jag iväg och körde bror för att hämta hans nya familjemedlem (en hamster). När mötet va slut va klockan straxt innan 21 så de var bara att gasa tillbaka till stallet för att ta Tummens kvällspromenad i mörkret haha.


​När jag kom hem kände jag att luften gick ur mig.. En blomkruka åkte ner i golvet så de är jord i hela hallen och det är allmänt kaos här hemma! Ibland känns de som dygnet har för få timmar och energi skulle behövas i överflöd men det kontot är tömt haha!

Likes

Comments

Postad i: Sadlar

Micklemtränset var nog en av de bättre investeringarna, även om T faktiskt går bra på sina dyón med såklart. Men någon skillnad är de nog allt, det jag intalar mig mest är att jag tror de beror på clipsen. Han är verkligen jättenöjd med mer stabilitet i bettet och jag önskar verkligen att man fick tävla dressyr med clipsen. Visserligen blir han mer "stum" och hängande men jag kan påverka honom mer genom att han faktiskt vill ha kontakt med bettet och inte springer undan det eller glappar i sin kontakt. Vem är det egentligen som kommer på den vrickade bestämmelsen att man inte kan få använda dom vid dressyrtävling?! Finns det verkligen en negativ påverkan på min häst och min ridning att jag väljer fästa clips som gör bettet mer stabilt för honom?! SUCK säger jag bara!

Han känns förhållandevis fräsch nu, står dock lindad på alla 4 fortfarande och behandlas med diverse krämer osv på sina fina sår. Veterinären ordinerade motion så japp, vi har rullat på lite lugnt.. Fortfarande medicineras han med metacam så hur tillförlitligt allt är kan man ju ifrågesätta men det är ca 2 dagar kvar nu innan han är medicinfri sen får vi se. Jag hoppas vi kan få komma igång och träna igen nästa vecka - och då förhoppningsvis med kanske ny sadel ;)

På fredag kommer Sharpman till oss för att kolla över mina och en tjejs till sadlar.. Jag upplever fortfarande att hoppsadeln sitter dåligt vilket har resulterat i att jag endast rider i den en gång i veckan. Dressyrsadeln har dessutom mer och mer börjat putta alla schabrak bakåt trots diverse antiglidpaddar.. Detta har resulterat i att jag nu säljer av med allt som det inte står equiline eller mias på av den enkla anledningen att de är de enda som ligger still.. Jag upplever inte att sadeln i sig åker speciellt mycket men sen är jag ju inte någon sadelgud så de kan ju faktiskt va så att hela "ekipaget" rör på sig men att min gjord tvingar fast allt.. Usch! Den tanken vill jag inte riktigt leva med heller.. Lika bra att kolla över allt..

Hoppsadeln i sig känner jag inte uppfyller det som behövs längre. Ju högre vi börjar hoppa desto svårare har jag att "komma ur" sadeln pga dess djuphet i sitsen samt att stöden nu har börjat försvåra det för mig.. Frågan är vad ja ska ge mig på att testa istället. Jag provred ju en Butét som ni minns, vilken sadel (kärlek!!).. Men alltså de är ju svindyra i nypris - är det ens realistiskt?


Likes

Comments

När veterinären var på besök i måndags hade Tummen knappt något sår alls fram, endast ett litet sår från en trampskada som knappt syntes. Nu igår hade de såret blivit rejält mycket större och spruckit upp, vätskar sig osv.. Troligen är de väll ändå är den eventuella bakterien tagit sig in.. Inte nog med detta sår så har han sår på båda bak nu på kotorna! Vill inte behöva ha skydd på honom i hagen men ska han fortsätta såhär har ja snart inget val.. Nu får han gå lindad runt om i hagen och sen bandage runt såren ute så de inte kommer in onödiga bakterier.. SUCK! Porslinshäst..Likes

Comments

Igår var det rätt stor skillnad på grabben, svullnaden är typ helt borta och hältan har övergått i en svag markering (som känner mer som den beror på stelhet än en konkret hälta). Inte konstigt ijuförsig om han är stel, har man haft ett svullet ben så man kunnat röra på sig lite mer begränsat så är det ju klart att musklerna inte riktigt är mjuka ;)

Idag ska jag skritta honom lite uppsuttet sen får vi se hur han känns. Det är lugn ridning några dagar framöver i och med att han fortfarande går på metacam med men de är bra om han får röra på sig så inte kroppen klappar ihop totalt.. Fina hästen <3

Han fick ha sin fina pjamas på sig inatt och BoT runt om..

Likes

Comments

Grönt bandage fick bli de sista. Jag har testat lite olika färger nu ;) svullnaden hade gått ner rätt mycket idag men fortfarande halt typ 1-2 grader i trav. Tog en lång promenad på ca 30min så han fick röra på benet.
Inatt står han med BoT och så får vi se hur det ser ut imorgonbitti.

Likes

Comments

Igår var de dags för byte av omslag på Tummens ben. Svullnaden hade gått ner en hel del men va ju självfallet inte borta.. Det ska bli intressant att se hur det ser ut idag.. Jag måste in till Distriktarna idag och köpa mer sprit för den tar slut idag, typiskt.. Hade önskat att den ja hade skulle ha räckt för att spara lite på utgifterna men sån tur hade ja inte..

Hans högra öga är nästan bra nu men de vänstra rinner som bara den :(


Gårdagens bandagering blev under all kritik, den bomullen jag hade hemma va inte direkt lätt att ha och göra med! Sanna hade någon bättre hemma så ska bandagera med den idag istället.. Tur man inte blev veterinär iallafall ;)


Hundarna är jättenöjda med att få va med lite på ett hörn på jobbet. På luncherna är de med mig och mockar hos Tummen :D Skönt att hinna med mockning och mat på rasterna och lunchen så man "bara" har ridning kvar typ :D


Likes

Comments