4 UGER! 4 uger er det siden jeg ankom til Peru, og hvor er tiden gået alt for hurtigt, jeg kan næsten ikke følge med. Det bliver et kort indlæg denne gang, men jeg vil helst ikke sidde foran en skærm for længe af gangen, da jeg har meget andet at se til. Her får i ugens værd at dele, da jeg ikke har et specielt detaljeret indlæg (endnu, men det kommer), men som jeg har skrevet før vil jeg jo gerne prøve at skrive én gang om ugen.

4/8 – møde med den Peruvianske president og first-lady

.. Ja det er godt nok ikke fra denne uge, men billederne er først udkommet nu. Mødet foregik på det Peruvianske palads, og det var meget formelt. Det var meget spændende, og en stor ære at få lov at give hånd til the first-lady. Udover det, var der peruviansk musik og dans, hvilket virkelig var noget af en kulturel oplevelse, for hold fast hvor er der gang i folk her, haha. Jeg ville ønske jeg havde nogle flere billeder at dele, men kamera/telefoner var ikke tilladt.


5/8 – Blazers Night

.. Igen ikke fra denne uge, men det måtte altså lige med. Blazer's Night er en af de største begivenheder indenfor Rotary her i Peru, og der blev gjort meget ud af det. Begivenheden blev afholdt på Sheraton Lima Hotel & Convention Center, en 5-stjernet restaurant og hotel. På billedet øverst ses os fra Danmark, og på det nederste os, sammen med den ene pige, der er rejst til Danmark på udveksling. Jeg ville ønske, at der var flere billeder, bl.a fra selve "ceremonien", da den foregik således, at en fra hvert land skulle bære flaget ind (det var så mig, der bar det), hvorefter de andre fra landet skulle være med til at synge nationalsangen. Måske de kommer på et andet tidspunkt, men alt i alt en skøn aften med god stemning.


12/8 – hyggetur til Miraflores

I lørdags var jeg sammen med min søster Tatiana en tur i Miraflores, som jeg har skrevet om før. Det er virkelig en flot del af byen, ud til havet, og vi var vildt heldige med vejret – for det meste er det gråt og overskyet, men den dag var det klart og dejlig varmt. Vi gik en lang tur langs stranden, hvorefter vi..

.. spiste sushi. Selvfølgelig altså, haha. Det var så (!!!) lækkert, og ikke mindst billigt – synes godt Danmark må skrue lidt ned for de pebrede priser, inden jeg kommer hjem, for så ville jeg klart spise det noget oftere. Der kommer også snart en indlæg om Peruviansk mad, hvilket nok bliver lidt mere spændende, end det i kender.

Om aftenen var jeg til koncert med min veninde Emily fra USA, som jeg går i klasse med. Det var ikke et band vi kendte (og heller ikke et "kendt" band), men et band der spillede covers af sange – mest rock – men det var rigtig godt. Det blev afholdt på en klub, og det er vidst rigeligt at sige, at vi var de eneste, der ikke var 40+ ;) Men hyggeligt var det, der blev sunget med og danset.


16/8 – Barranco

I onsdags var jeg med min søster Tatiana, hendes fætter og hans kæreste på tur til et område der hedder Barranco, som var virkeligt flot – flottere end Miraflores. Der var virkelig en skøn, afslappet stemning, og der var meget mere stille end de andre steder i byen, jeg har været, hvilket var rart, da der virkelig altid larmer, haha. Der var meget "streetart", kunst på vægge og trapper. Billedet i højre hjørne skulle forestille kystlinjen, som vi kunne se, med alle lysene fra byen, men det kollapsede, takket være iPhone kamera :) Men det var et enormt flot sted, og jeg håber snart jeg skal derhen igen, da der er meget mere at se.


17/8 – donation af hår

Ja, det er nok kommet som en overraskelse for mange, og jeg har også fået mange forskellige reaktioner på det. Jeg har altså valgt at få klippet mit hår af, og donere det. Jeg donerer det til et hospital, som laver parykker til unge, kræftramte. Det er ikke en spontan handling, men faktisk noget jeg har tænkt over i et godt stykke tid, men det er først nu, jeg har fået taget mig sammen til det. Men det føles godt – og ikke på en nu-er-jeg-verdens-bedste-menneske-fordi-jeg-har-klippet-lidt-hår-af godt, men forstået på den måde at det er rart, at vide, at jeg kommer til at gøre en forskel for et andet menneske. Og JA, jeg synes selv det er kønt, selvom det er noget anderledes, men jeg synes, at det klæder mig fint, og det er altså noget rarere, end at skulle spekulere over dårlig hårdag, shampoo, at sætte det op og så videre. Jeg har fået mange reaktioner, gode som dårlige, men jeg vælger ikke at lytte til de negative, for det må jeg indrømme, at jeg er lidt for stolt til. Og det er bare starten på de frskelle, jeg har planener om at skabe i år.


Det var alt for denne gang, tak for at læse med.

– Emilie

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

I dag er det allerede 3 uger siden, at jeg ankom til Peru. Jeg tænker faktisk over det hver morgen, jeg vågner, hvor "længe" jeg allerede har været væk, og i starten var det underligt, men som tingene er ved at blive hverdag, bliver det mere og mere normalt, at jeg er langt væk hjemmefra. I dag vil jeg skrive om mit førstehåndsindtryk, som jeg først føler, at jeg har fået dannet nu, og ikke over de første dage. Hver dag ser jeg noget nyt, og får nogle nye indtryk, gode som dårlige..

.. der er KÆMPE forskel på rig og fattig. Det er noget jeg bliver overrasket over hver eneste dag. Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvordan folk kan leve i så primitive, for ikke at tale om ulækre områder. Jeg tænker meget over, hvor godt jeg har det hjemme i Danmark (ikke at jeg ikke har det godt her), og at jeg aldrig burde klage over noget, for mine hverdagsproblemer er absolut intet i forhold til her, men jeg synes, at det er en vigtig ting at lære. På de to første billeder kan i se noget "ghetto" – jeg vil ikke kalde det slum, da det er mindst 10x værre, og ikke noget jeg synes man skal dele billeder af – men der er altså enormt beskidt, forurenet og fattigt.

.. og så er der steder, som Miraflores og San Isidro, som er "overklasse" (jeg kan ikke finde et ord, imellem over- og middelklasse, men det er sådan, jeg ville sammenligne det med Danmark), hvor der altså er forholdsvist rent. Dog er der ikke rigtig forskel på menneskerne, da de alle er meget ens, hvilket bringer mig til næste førstehåndsindtryk..

.. gæstfriheden. Det er også noget, der overrasker mig, for hold op hvor er folk venlige, imødekommende, og gæstfri! Der er plads til alle, hvilket er enormt rart, altid at blive mødt med et smil. Det er noget af det jeg holder allermest af ved kulturen, og jeg vil meget gerne tage det med hjem til Danmark (ikke at Danmark ikke er gæstfri, men i forhold til Peru er vi altså nogle smålige typer). Billedet til venstre er af min værtssøster (som desværre lige er rejst til USA..) og jeg, hvor JEG faktisk betalte – dels fordi det er 1/3 af prisen i Danmark, og fordi jeg har lært, at de altid vil gøre det samme for mig. Det handler meget om at give igen, for hvis man giver får man ofte selv – og egentlig ikke, at de forventer at få noget igen, hvilket er en stor forskel fra danskere. Billedet til højre er af Karelia, Lion, Piero og jeg (også på Starbucks, lol), for et par dage siden efter skole. Apropros mad..

.. maden er samlingspunktet. Uanset hvilken form for aftale man har, kan man regne med at det er inklusiv mad (og en masse af det). Det Peruvianske køkken er en anden ting jeg er MEGET (!!!) vild med, og jeg glæder mig altid til hvert et måltid. Peruvianerne er også meget gæstfri angående mad, og de deles om alt. Du kan altid spise med, og hvis der ikke er nok springer de selv over, for at du kan få – eller også laver de bare noget mere. Billedet til venstre er fra den anden dag, hvor jeg var med mine to søstre og mormor ude at spise Chifa, som er peruviansk mad, blandet med kinesisk, hvilket var vildt lækkert. Det til højre er Pollo a la brasa, som er noget vi meget tit får – eller også bliver pomfritterne skiftet ud med ris. Som jeg har skrevet i et tidligere indlæg skal man dog passe på hvad man spiser, hvis man vil undgå madforgiftning, hvilket har meget at gøre med..

.. hygiejnen. Billederne er bare fra vores eget køkken, men sådan ser der altså for det meste ud. De første dage synes jeg virkelig det var slemt, og jeg var meget påpasselig med, hvad jeg spiste. De går ikke rigtig op i hygiejnen her, og der skal altså meget til, før at deres grænse går, for hvor beskidt der kan blive. Men det er ikke noget at lade sig slå ud af, fordi..

.. det er præcis, hvad du gør det til. Det er også noget jeg har lært, på meget kort tid. It's up to you – og det lever peruvianerne efter. Hvis du har en dårlig dag, eller er i dårligt humør, må du altså gøre dit for at ændre det – det er ikke andres job. Hver morgen beslutter jeg mig for, at i dag skal være en god dag, for sådan skal det være. Jeg vil bestemt ikke bruge mit ophold på at være smålig eller fordomsfuld, eller på at være ked af at have hjemve (selvom det hænder, tro mig..), for jeg har kun et år, og jeg gør alt mit for at gøre det til det bedste år. Så sent som i dag vågnede jeg, og havde virkelig meget hjemve, men jeg havde planer med min skønne ven Lion, og det har været en dejlig dag, fordi jeg tænkte, at det skulle det blive. Vi tog en uber til Miraflores, hvor vi var i et (meget) fancy shoppingcenter, og spiste god mad. Var jeg blevet ved med at tænke i de baner som i morges, havde jeg ikke haft en god dag. Det er op til en selv, og det er alle her klar over, så jeg tror også, at det er derfor, at de fattige virker glade og tilfredse, selvom de knap har tag over hovedet – fordi de beslutter sig for at være tilfredse. Og det er noget life-advice som jeg i den grad kan give videre – vær positivt indstillet, og du får det bedste ud af det. Der er mange ting, jeg synes er underlige, og måske endda forkerte omkring Peru, men jeg ser meget åbent på det, og derfor elsker jeg det.


Jeg ville gerne have skrevet lidt om Blazers Night, men billederne er ikke kommet ud endnu, så det håber jeg snart, at de gør.

Tak for at læse med.


- Emilie

Likes

Comments

Jeg har fra d. 31/7-1/8 været på orienterings-camp, med de. 70 andre udvekslingsstudenter. Det var enormt hyggeligt, og spændende at møde så mange andre, fra så mange forskellige lande. Dog blev jeg natten til d. 31 ramt af madforgiftning, så frisk var jeg ikke, men jeg formåede stadig at have det sjovt på campen.

Vi fik en masse nyttig information om bl.a jordskælv, tyveri, voldtægt m.m.


Vi boede ca. 1 times kørsel fra Lima på et lækkert resort, med den flotteste udsigt!

Og udsigten var flot, både med og uden solnedgang. På billedet til venstre ses Lærke, Pernille og jeg fra Danmark.

Alle udvekslingsstudenterne i vores fine hoodies :)

Og danskerne.

Fra venstre: Emily (USA), mig & Lion (Belgien). Vi skal alle 3 gå på samme skole.

Udover at være på camp har jeg også lavet lidt andet. Jeg har bl.a været i sådan en Waterpark, hvilket var rigtig flot, med alle farverne.

I går (4/8) var alle udvekslingsstudenter igen samlet, denne gang på det Peruvianske Palads, for at møde præsidenten og hans first-lady. Jeg har desværre ingen billeder fra selve mødet, da telefoner/kamera ikke var tilladt, men vi fik alle lov til at hilse og give hånd.


I aften er der "Blazers Night", hvilket er en af de største og mest formelle begivenheder med Rotary med over 700 deltagere. Jeg skal bære det danske flag, og os fra Danmark skal over for alle synge den danske nationalsang, men mere om det i et andet indlæg.


- Emilie

Likes

Comments

Nu er det allerede en hel uge siden jeg ankom til Peru. Tiden er gået SÅ hurtigt, og jeg har allerede oplevet en hel masse! Først og fremmest vil jeg fortælle, at jeg er helt vild med det her sted. Jeg er vild med kulturen, gæstfriheden, musikken, stemningen, og ikke mindst maden (haha). Men meget mere om det i et kommende indlæg, nu vil jeg skrive lidt om min første uge.


21/7

Fredag var dagen hvor jeg skulle rejse. Det var enormt hårdt at sige farvel, særligt til mine bedste veninder. Det var med tårer ned ad kinderne at jeg måtte sige farvel, men vi ses jo igen om et år.

Billedet i midten er af de andre danske udvekslingsstudenter, som også skal til Peru, og jeg.

De ca. 16 timer rejsen i alt varede virkede som uendeligt lang tid, når man glædede sig så meget, og bestemt ikke kunne sove i flyet. Billedet til højre er taget ca. 70 km fra Lima, hvor der var super flot udsigt til bjerge.

Jeg fik den fineste velkomst i lufthavnen af min skønne værtsfamilie. Familien består af far (Martin), mor (Ana), og fire søstre; Viviana (8), Jessica (16), Tatiana (20) og Daniela (23). De er alle super søde og imødekommende, og jeg er glad for at have sådan en fantastisk familie. Jeg føler mig velkommen og rigtig hjemme.

Et par dage efter jeg ankom tog mine "forældre", Viviana og Daniela til USA på ferie, hvilket de havde planlagt siden sidste år, så det er kun Jessica, Tatiana og jeg, og så kommer mormoren, mosteren og kusinen næsten hver dag og spiser morgenmad og frokost med os.


22/7

Lørdag var jeg med min værtsfar- og søster på et Inkamarked ikke så langt fra vores lejlighed. Min søster, Jessica, skal nemlig selv på udveksling til USA, og skulle derfor købe nogle gaver til hendes værtsfamilier. Jeg endte også selv med at købe en alpaca-sweater, men jeg måtte begrænse mig, da de fortalte at det er meget billigere i Cusco, hvor jeg skal hen om et par måneder.


24/7

Mandag skulle jeg med min søster ud at spise sammen med en masse af hendes venner, nogle af dem er udvekslingsstudenter og har selv udvekslingsstudenter boende.

Jeg har mødt en masse nye, skønne mennesker som jeg allerede er så glad for at have lært at kende. Jeg er ked af at nogle af dem snart rejser, men jeg ønsker dem det aller bedste uanset om de skal til Finland, USA eller noget helt trejde.


25/7

Tirsdag var jeg igen sammen med min søster og hendes venner. På billedet til venstre ses José (som rejser til Finland) og jeg, ved en halv-gusten isbod (på spansk tía veneno – som betyder forgiftning, haha) Vi har det enormt sjovt allesammen, selvom der er maaange misforståelser angående sproget, men jeg lærer en del hver eneste dag, bare ved at forsøge at snakke. Når vi skriver sammen skriver vi "Spanglish", hvilket er en blanding af engelsk og spansk, hvor jeg skriver spansk, og fylder hullerne ud med engelsk. Det lærer jeg også en del af.


28/7

I dag, fredag har jeg været med mine to søstre i Miraflores, hvilket er det helt dyre distrikt (forestil jer Beverly Hills i en lidt billigere og mere primitiv udgave. Det er Miraflores). Vi tog en tur med en sight-seeing bus, som kørte rundt i det flotte kvarter.

I dag er det Peruvian Independence Day, så der har været enormt mange turister, og der har været flag over alt. Det er blevet fejret overalt i byen med markeder og koncerter med Peruviansk musik.


På mandag skal jeg på training-camp med alle de andre ca. 70 udvekslingsstudenter, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til.


- Emilie

Likes

Comments

Så er det allerede i morgen tidlig, at jeg rejser. Det føles fuldstændig surrealistisk, og underligt (på en god måde). Jeg kan ikke vente med at komme afsted! Tanken om, at når jeg går i seng, og åbner øjnene i morgen tidlig, og at det så er dagen. Det er for vildt.

Min sidste uge i Danmark har været skøn, men også en smule trist. Det er svært at sige farvel til noget, der føles så trygt og hjemligt, og noget jeg har bygget op gennem 16 år. For når jeg kommer hjem, er jeg sikker på, at jeg har ændret mig, og at jeg har et meget andet syn på mange ting.


15/7

I lørdags holdt jeg afskeds-hygge for familie og venner. Vi spiste Sydamerikansk mad, og hyggede. Det var rart at se folk, inden jeg tager afsted – men det var også svært at sige farvel – eller på gensyn.


16/7

Jeg har udover at arbejde de sidste dage brugt tid på at hygge med veninder, og få sagt ordentlig farvel. I søndags var jeg ude og spise sushi med min veninde. Det var også svært at sige farvel, men jeg håber, at vi stadig har kontakt, når jeg kommer hjem igen.


19/7

I går tog jeg sammen med min veninde og familie færgen til Sjælland, og derefter kørte vi til København. Det har længe været planen, at vi skulle bruge de sidste dage herovre, så vi kunne få noget ordentligt kvalitetstid. Vi spiste aftensmad på Hooked, en seafoodrestaurant, hvilket var rigtig lækkert.

På vej tilbage til hotellet, i det skønne vejr (!!!) holdt vi pitstop og spiste lækker, italiensk is.


20/7

Min sidste dag i Danmark er (selvfølgelig) blevet brugt på en koncert. Jeg har været på Grøn Koncert i Valby med mine veninder, hvilket var helt vildt hyggeligt. Der var lækkert vejr og god musik, som Scarlet Pleasure og Ukendt Kunstner. Jeg håber på også at tage til nogle koncerter i Peru.

... og så var der det aller værste. At sige farvel, til nogle af mine bedste veninder. Det var enormt hårdt, og der blev fældet et par tårer (eller 100). På nederste billede til venstre ses min veninde Isabella og jeg, som har kendt hinanden i næsten 4 år. Vi har mødt hinanden igennem Christopher, så det var fedt at tage afsked med endnu en koncert. Savnet bliver meget stort..

Her til aften var jeg ude og spise med mine forældre, hvor den stod på sushi på Sticks'n'Sushi. Det var enormt lækkert, og dejligt at de gad at spise en af mine livretter.


Vi skal tidligt op i morgen, da jeg skal være i lufthavnen 06:35, og det bliver hårdt at sige farvel, men vi ses jo igen om et år. Jeg er sikker på at jeg kommer til at have meget mere at skrive om når jeg kommer til Peru, men jeg vil heller ikke være for bundet, eller tænke for meget over at skulle skrive, så jeg undskylder på forhånd hvis jeg ikke opdaterer så ofte.


- Emilie

Likes

Comments

Jeg har d. 1-3 juli igen været på afrejsebriefing, dog var det denne gang med alle andre udvekslingsstudenter i 17/18, så vi var omkring 180 samlet på Nørgaards Højskole i Bjerringbro.

Det har været nogle super hyggelige dage, hvor jeg har mødt de 5 andre, som også skal til Peru, og som jeg skal rejse med. Vi rejser den 21. juli fra Københavns Lufthavn kl. 09:35, og spændingen er virkelig vokset over de sidste par dage, da det føles mere og mere virkeligt, for hver dag der går.

1/7

Lørdag var første dag. Jeg ankom omkring kl. 13, hvor jeg fik udleveret nøgle til værelset. Herefter gik de næste timer med en masse information, og herefter nogle workshops, som skulle forberede os til hele året som udvekslingsstudenert. Det var alt fra problemknusning og rejsetips. Vi var delt op i grupper, hver gruppe havde en farve, her var jeg gul, og mødte min roomie Lærke, som også skal til Peru. Det var rigtig fedt endelig at møde de andre, det har jeg set meget frem til. Aftenen gik med bålhygge og mulighed for at klatre.


2/7

Næste dag stod først på flere workshops, den vi så mest frem til var nok tøjudlevering, haha. Vi havde glædet os til at få vores blazer, som ligesom er "kendetegnet" for en Rotary udvekslingsstudent. Jeg glæder mig til at fylde den med pins i alle mulige former og farver. Derudover fik vi udlevet polo'er, visitkort, pins, og flag.

Vi havde en del pauser og fritid, og det meste af tiden gik med at spille Ludo og drikke kaffe, og bare snakke løs om alt det spændende, som vi (meget) snart kommer til at opleve sammen.

Om aftenen var der sodavandsfest, med Hawaii-tema. Det var rigtig sjovt, og der var god stemning. På billederne ser i de andre piger som også skal til Peru, og jeg. To af dem skal bo i Lima som jeg, så jeg er ikke helt alene.

Det har alt i alt været en super hyggelig weekend, og jeg glæder mig enormt meget til at rejse. Det er helt uvirkeligt at det er så snart, og tiden går bare så hurtigt!


- Emilie

Likes

Comments

Jeg har d. 20-21 maj været til distriktsafrejsebriefing, med de ca. 30 andre unge mennesker, som ligesom mig snart skal rejse. Det var enormt spændende og lærerigt, og jeg har klart fået nogle nyttige informationer, som jeg er sikker på, at jeg ikke ville være foruden.


Derudover har jeg mødt en masse skønne mennesker. Det er let at starte en samtale, da alle står i samme situation, og vi alle er enormt spændt på at skulle rejse.Afrejsebriefingen foregik på Bjerringbro Højskole, hvor vi boede på værelser af 2 personer.

Aftenen stod på kagebagning, hvor vi blev inddelt efter verdensdel. Mit hold, som bestod af Peru, Ecuador og Argentina bagte tebirkes og hindbærsnitter.

Herefter spillede vi "Det dårlige selskab" mens vi spiste af de mange kager.

Det var en enormt hyggelig weekend, og jeg glæder mig til, at alle udvekslingsstudenter skal samles d. 1-3 juli.

– Emilie

Likes

Comments