View tracker

Mat och gott, Resor och upplevelser

När jag är utomlands och speciellt när man bor på hotell med frukostbuffé och ser att det finns såå otroligt mycket onyttigt att välja mellan och så slutar det med att man tar allting istället för att välja några få olika.. man måste ju smaka allt!! haha

Min absolut största favorit som jag vill ha 24/7 och saknar så in i är dessa och jag vet inte ens vad de heter?? Någon som vet vad de heter? 😭😭

Kan säga att resten av dagarna ser alla i princip lika onyttiga! Kanske just för att de är det.. haha

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4 och sista

Nu blir det icke sådana frukostar här hemma tyvärr vilket är sorgligt! Det är inte bara jag som är onyttig när jag är på semester så vilka mer än jag äälskar frukostbuffé? 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Mode, shopping, skönhet & hälsa, Fotografering, Resor och upplevelser

Har nyligen varit i Budapest och ett av de härliga två terminalbaden vi var på var Géllerts terminalbad! Det var det andra vi besökte här och faktiskt inte min favorit heller utan det var det första vi va på i lördags, men det kommer jag göra ett enskilt inlägg om för att visa och prata om det!

Här va det endast inomhuspooler och endast en mindre där ute pga den större där ute var avstängd tyvärr!
Men de där inne var otroligt vackra så det gjorde inte allt för mycket faktiskt haha

Just denna ovan var man tvungen att ha badmössa för att få simma i då det var en pool man endast simmade i och det gjorde inte jag, jag satt i poolen bredvid och njöt i varmvattnet som jag tyvärr inte fotade för den hörnan var väldigt tråkig och inga riktiga detaljer tyvärr! Men som tur är har jag det på de andra!

Fanns både en i 36 och en i 40 grader och min favorit var självklart den i 40 grader, utan tvekan! Det var inte bara skönt i det varma vattnet, det var så otroligt vackert där, riktig konst för själen!

Det som tyvärr var en stor nackdel med detta badet var hur allting var upplagt med spaet och allting! Det var absolut inget strukturerat kring hur det var upplagt, iaf inte för turisten som behöver engelskan för att ta sig runt kort sagt i Ungern. De hade knappt några anställda som pratade bra engelska och ingen och då menar jag absolut ingen av de jag kom i kontakt med där och det var många (okej förutom en men det var en person av minst 15pers) och inga visade någon värme eller någon sorts glöd att de verkligen ville vara där och hjälpa en, finnas där för själva kunden och visa att de hade koll eller visste att en speciell person verkligen visste vad som skulle göras! (har här att jämföra med det andra termalbadet vi var på på lördagen och då det första badet vi var på)
Det var exakt två likadana delar som båda hade spa men man fick absolut ingen information om vilken behandling som skulle vara vart för det hade de andra ingen aning om alls utan enligt henne i kassan där vi samtidigt betalade inträdet och där man också skulle boka behandlingar om man ville ha det!
Det var så otroligt kringel och krångeligt kring det hela både med hytterna, vart man skulle gå till de olika poolerna, där massagerna skulle vara och allting!

Det var iaf väldigt vackert där och jag lät inte detta med behandlingarna och det där förstöra hela upplevelsen där!
Jag kommer inte åka dit fler gånger iaf, är nöjd med det där besöket dit! haha

Likes

Comments

View tracker

Psykisk ohälsa

Idag den tretionde november så är jag ETT HELT ÅR (!!!) skadefri!
Är så otroligt stolt över mig själv som klarat av detta! Detta är jättestort för mig då jag har kämpat i så många år med detta så ett år är jättestort och det längsta någonsin som jag har klarat vara skadefri! Den siffran kommer bara bli större och större för jag klarar detta! Jag är så otroligt mycket starkare än vad jag tror!

I åtta år har jag kämpat med detta och det sista året av de åtta så har jag kämpat emot impulserna, de mörka tankarna och abstinensen då det blir som ett beroende.

MEN jag klarade verkligen ett helt år!
För ett år sedan hade jag aldrig någonsin trott på att jag skulle klara det och ännu mindre för två år sedan för delen heller!

Det finns många människor som är i min sits både där jag är nu, för ett år sedan och min sits innan jag började och när jag väl var fast i den hemska självskadespiralen

Jag vill säga till er att ni är inte svaga, ni är så otroligt jäkla starka! Ni är starkare än vad ni tror.. tro mig!
Ni är inte ensamma, jag förstår verkligen hur det är och känslorna kring det hela och samtidigt rädslan för det hela att sluta.
Och det är okej.
Det är okej för du kommer klara det, du kommer klara av att ta dig ur det! Jag tror på dig och kan med glädje tro på dig för oss båda!

Puss på er, tusen miljontals styrkekramar till er alla! Jag finns här om det är någon som skulle behöva prata av sig eller behöver stöd så är det bara att skicka till mig på fb, insta eller kommentera här på detta inlägget!
Vi klarar detta tillsammans!

Nu ska jag fira med kattmys framför tvn och Golden multivitamin!! 💪

Likes

Comments

Mat och gott

Köpte denna skönheten i Budapest för 500HUF och jag minns inte vad det är i svenska kronor men det är väldigt billigt!! Kärlek till granatäpplen och hon fick heta Berta. Berta är uppäten nu dock.. hon var sjukt god iaf!

Likes

Comments

Mode, shopping, skönhet & hälsa, Tips

Inlägget innehåller adlinks

Lider du också av söndagsångest som jag själv kan göra och som jag absolut vet att flera av de jag känner har det varje söndag från morgon till kväll!

Hur kan man göra det hela något lite bättre för att lindra det jobbiga med morgondagens första skol- eller jobbvecka?

Jag har en del tips på hur jag själv har gjort under åren när jag gick i skolan och som jag har nu även fast jag varken går i skolan eller jobbar pga min hälsa. Jag kämpar dock mot att äntligen få börja jobba och det är vad jag verkligen vill!

Nedan finns en liten lista på olika alternativ jag har använt mig utav och jag vill vara tydlig med att allting fungerar inte för alla, man får hitta det som passar en själv

● Ta ett varmt bad med antingen bubbelbitar och/eller badbomber från Lush, Tända lite ljus, en bra bok i handen eller starta Spotify med ett glas med valfri dryck i och bara njut och ta det lugnt! Ta fram sin ansiktsmask och skäm bort dig själv! det måste man göra ibland och då kan man passa på att göra det en söndag för att lindra känslorna för morgondagen!

● Du kan beställa och köpa/laga din favoriträtt eller något som du är så fruktansvärt sugen på, frukt som grönsaker och onyttig! Unna dig något nytt varje söndag för variation och ta det som det kommer så du gör vad som känns bäst just i stunden! Jag själv älskar melon så det är något av en favorit!

● Tycker du om bäcker men känner att du inte känner att du har orken eller lusten att springa och köpa någon ny bok i en bokaffär som kanske inte ligger runt hörnet eller ens är öppet! Det finns en massa appar där man kan ladda ner appar där man kan bläddra och köpa olika ljudböcker eller böcker för att läsa i din mobil eller läsplatta och dylikt! exempel på vart du kan få tag på detta:

● Bädda ner dig skönt i soffan eller sängen och starta en bra serie/film med antingen en person du gillar/älskar, familjemedlem eller bara dig själv för avslappnande och välbehövlig ensamtid! Gör en stor kopp antingen te, varm chokladmjölk med grädde nu när det har börjat gå mot kallare tider eller en kopp kaffe. Ett tips för att starta en film/serie är ju såklart Netflix och som många vet är jag ääälskar Netflix, är the queen of Netflix liksom 👑 Annars kanske det går någon bra film på tvn eller någon film man har på DVD elr blu-ray!

● Umgås med någon som får dig att glömma allt det jobbiga som kan få mörkret att bli lite ljusare, tyngden av det jobbiga sin kan pågå i ditt liv både fysiskt och psykiskt ska bli lite lättare. Slippa bära allting själv. Det är något jag själv önskar att jag hade, någon som får mig att le i de stunderna jag egentligen inte vill eller känner att jag klarar det. Som får mig att skratta när allting är tungt och känner att man inte har något att skratta för. Den som får en att känna sig vacker, speciell, önskad, älskad och behövd både när man behöver det som mest men även spontant bli överöst och känna sig speciell.. Det hade jag älskat utav en partner jag hoppas i framtiden finna. Det är något av det bästa som finns och jag önskar jag får uppleva det!

Men mina älskade katter och faktisk min ibland IQ befriade​ nymfparakit är också ett väldigt bra sällskap!

Likes

Comments

Mode, shopping, skönhet & hälsa, Samarbete
Inlägget innehåller affiliatelänkar och är sponsrat

1. Whiskeyglas från Orrefors HÄR / 2. Skäggolja från Edwin Jagger HÄR / 3. Boots från GANT HÄR / 4. Iskuber från Orrefors HÄR / 5. Manschettknappar från Prada HÄR / 6. Tofflor från Shepherd HÄR / 7. Handskar från GANT HÄR / 8. Parfym från Hugo Boss HÄR / 9. Hörlurar från Sudio HÄR / 10. Klocka från Thomas Sabo HÄR / 11. Drinkpinne från Sagaform HÄR / 12. Karaff från Orrefors HÄR

Likes

Comments