Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

missing someone a lot.. It's weird having to do things alone that we traditionally do together. But
soon we will be together again. 😗

Likes

Comments

Idag var det äntligen dags att sätta upp och pynta julgranen! Vi har en plastgran hos mig utav flera olika skäl;
1. Plastgranar är en fördel hos de som är allergiska mot gran.
2. Man slipper helt enkelt städa undan barr hela tiden.
3. Det är ekonomiskt. Man behöver endast köpa en gran. På så sätt kan man lägga de sparade pengarna på nya dekorationer då och då och kanske till och med ändra pyntens färg från år till år.
4. Naturvänligt. Du sparar på gran!
5. Du behöver inte stressa årligen i jakt på en ny, snygg gran.

Så, ovan har ni lite bilder på oss i full fart. Här är det tradition att pynta julgranen med chokladpynt (se första bilderna). Jag tycker detta är unikt och roligt. Man kan liksom ta en choklad då och då när man blir suger. Haha! Nästa år blir det nog vita julgranskulor😜.

Likes

Comments

Seasons greatings! 🌲
I am momentarily laying in bed, pj's on ready to cuddle to a good show. Today hit me how I still haven't fully grasped that it is December and that shortly 2016 will turn into 2017.
I am excited and happy but also filled with anxiety and butterflies. New responsibilities and new goals. I am slowly planning my new years resolutions. Are you making any resolutions this year? If yes, regarding what?

Likes

Comments

Köpte med mig en flaska liqueur hem idag.. hehe jag vet att jag kanske inte borde men var riktigt sugen att smutta på lite i eftermiddag faktiskt. Hur som helst, vi  medicinstuderande kan väl gott sagt vara lite korkade ibland med, det hör till yrket! haha. Nää men eftersom att jag är veteallergiker bör jag hålla mig till en strikt vetefri/glutenfri diet vilket jag också gör. Så här kommer dagens tabbe. Vem tänkte att whiskey också görs på malt? inte jag iaf!! Så det var det med att vara glutenfri för denna veckan. totalt sabbat nu men får väl försöka att stå ut med det nu. Det var ju jag som tabbade mig och lite pin får man väl tåla då.
Att lägga på minnet; kolla alltid sädesslag som alkoholhaltiga drycker görs av. Troligtivs sådanna sädesslag som innehåller gluten. (försök undvika dessa).

Likes

Comments

Blev en liten tur in till stan idag då det behövdes handlas. Jag fick slutligen med mig två efterlängtade ansiktshanddukar, en i elfenbensvit och en i färgen mocha. Båda är samma storlek dvs. standardmått på 30x30cm. Är riktigt nöjd och kan knappt hålla mig tills ikväll när jag äntligen kan få använda dem! Som ni vet är det ideellt att ha en handduk speciellt avsedd för ansiktet ur hygienisk synpunkt. Att tvätta och torka händer i samma handduk som ansikte är inte ideellt då de handukar vi använder för händer oftast blir kontaminerade med bakterieflora  trotts nogrann handtvätt. Detta kan innebära ett problem för de som har känslig, torr hud speciellt om det är så att flera personer inom samma hushåll använder samma handduk. Bäst är att alltid använda en handuk avsedd för endast händer, och en annan för ansikte. Ta hand om er hud! 😙

Blev för övrigt en ny fransböjare, ljus och choklad praliner som inhandlades.

Likes

Comments

Då var det äntligen tid för morgonkaffet! Vi har haft neurologi föreläsningar sedan tidigt i morse och jag hann inte dricka mitt kaffe hemma. Så det blev ett måste för att kunna hålla mig vaken. Vad gör ni om morgnarna för att komma igång med dagen? ☕

Likes

Comments

Facemask time! Trying out something new today, this one is from Rival de Loop and is for skin in need of aid. It contains hyaluronic acid and urea, which is good for very dry skin. Most of the pharmaceutical creams which are advised for individuals suffering from dry skin contain urea as this helps to rehydrate the dermal layer.

In addition it is advised to cream up (body and face) within 3 minutes after stepping out for the shower to aid the hydration of your skin. Try to use a face mask 1-2 times a week.

Likes

Comments

Vi tog en tur in till stan idag. Riktigt mysigt med all julbelysning. Det känns verkligen som juletider nu och jag klagar faktiskt inte! Visst är det kallt men åh så fint!
Vi tog en sväng in om Amici Café som är ett visserligen nytt ställe.
Det blev en mrs. segniorita för min del (kaffe med Baileys 😍😍), helt underbart! Jag är gott sagt ett stort Baileys fan. Inte i överdrift dock men det är en a de få alkoholbaserade drycker som jag faktiskt kan tänka mig att smutta på. Ni vet nog redan att så väl små som stora mängder alkohol inte är hälsosamt oavsett vad. Här är alkoholkonsumptionen ett riktigt folkproblem och vi ser regelbundet patienter med besvär som är följdproblem av detta. Själv har jag faktiskt aldrig tyckt om alkoholhaltiga drycker då jag inte tycker om smaken
men jag kan också förstå att det kan bli ett problem för många, som lätt spårar ur gradvis. Alkohol är ju inte olagligt i nuläget och det signalerar väl till de flesta att det är okej att dricka. Även fördelar av att dricka små mängder alkohol för att förebygga hjärt och kärlsjukdomar är numera omdebatterad.
Vad tycker ni är lagom mycket att dricka? Och hur ofta brukar ni dricka alkoholhaltigt? Är det okej att unna sig en cocktail då och då?

Likes

Comments