View tracker

Vi tog en tur in till stan idag. Riktigt mysigt med all julbelysning. Det känns verkligen som juletider nu och jag klagar faktiskt inte! Visst är det kallt men åh så fint!
Vi tog en sväng in om Amici Café som är ett visserligen nytt ställe.
Det blev en mrs. segniorita för min del (kaffe med Baileys 😍😍), helt underbart! Jag är gott sagt ett stort Baileys fan. Inte i överdrift dock men det är en a de få alkoholbaserade drycker som jag faktiskt kan tänka mig att smutta på. Ni vet nog redan att så väl små som stora mängder alkohol inte är hälsosamt oavsett vad. Här är alkoholkonsumptionen ett riktigt folkproblem och vi ser regelbundet patienter med besvär som är följdproblem av detta. Själv har jag faktiskt aldrig tyckt om alkoholhaltiga drycker då jag inte tycker om smaken
men jag kan också förstå att det kan bli ett problem för många, som lätt spårar ur gradvis. Alkohol är ju inte olagligt i nuläget och det signalerar väl till de flesta att det är okej att dricka. Även fördelar av att dricka små mängder alkohol för att förebygga hjärt och kärlsjukdomar är numera omdebatterad.
Vad tycker ni är lagom mycket att dricka? Och hur ofta brukar ni dricka alkoholhaltigt? Är det okej att unna sig en cocktail då och då?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

So many gifts for my birthday. Here are just a few of them. Love em all 😍😍 More pictures coming soon!

Likes

Comments

View tracker

Varga Isabella är en känd skåderspelerska här och hon är med i veckans Nok Lapja för att diskutera barndoms drömmar och livs ambitioner. Intressant att läsa om hennes livskarriär och om vägen till skådespeleriet. Får mig faktiskt att tänka på mig själv och mina val. Jag ville jobba inom sjukvården som barn men när jag nådde upp i tonåren ändrades det ända fram tills efter gymnasiet. Det var efter ett år av resor och jobb som jag verkligen bestämde mig för att återgå till min barndomsdröm, valet av vidareutbildning och viljan att förverkliga en dröm som jag haft sedan barnsben. Livet väljer sin rätta väl i slutet tror jag. Hur gjorde du inför ditt yrkesval och vad fick dig att välja den väg du valt?

Likes

Comments

Yes, it is saturday today and as all med students know the weekend is no excuse not to be studying! Had a course today, Clinical pharmacology for medical trainees and yes, we had the class on a Saturday. Well to be fair it is actually an elective course which is required for completion of all credit points so more or less a compulsory one. Was really interesting although I wasn't too excited to get up at 6.30!
Spending the evening at grandads for an early birthday celebration.
What are you doing this weekend? 💜

Likes

Comments

Dinnertime at Bonita Bistro downtown after Neurology exam.

Likes

Comments

Äntligen fredag! Det innebär mysig badstund, ljus, och varm choklad till kvällen. Jag brukar inte köpa färdig kakaoblandning utan föredrar att göra min egen hemma. På så sätt kan man eliminera det extra sockret samt alla tillsatser i den färdigställda produkten. Som ni vet så är socker i stora mängder inte bra varken för tänderna eller för insulin sensitiviteten om man inte förbrukar sockret med hjälp av musklerna, dvs. med träning. Så jag brukar göra min egen kakao och det blir mycker godare!
vad gör ni till helgen?

Likes

Comments

I väntan på föreläsning hittade jag denna kaffetabellen! Vilken typ av kaffe föredrar du? 😋

Likes

Comments

Var nere i stan igår efter psykiatri föreläsnigen, som förresten var intressant! Vi träffar nya paienter vid varje tillfälle så att vi får se lite av varje. Tycker att det är hemskt intressant men tror inte att psykiatri är riktigt för mig. Ni som känner till mina tidigare dilemman vet kanske att jag länge velat läsa psykiatri eller psykologi och det var ett av mina karriärsval när jag valde utbildning. Så sedan dess kan jag gott säga att mycket har ändrats. iaf. tillbaks till saken, HM har jätteffina borstar! Blev fakiskt positivt överraskad att de har så bra kvalitet och är riktigt fina! Det blir nog några av dessa i födelsedags present till mig själv i år ! 😍😗

Likes

Comments

Idag blir det kikärts, fetasallad till middag. Köpte hem lite ärter igår och de har stått i vatten över natten. Med kvällens mat blir det säkert gott! 😊

Likes

Comments