Header

I gravidappen Preglife får man erbjudande om 100kr i presentkort/värdescheck på babyshop.se

Vi saknade ett sånt här underlägg till skötväskan så passade på att beställa ett. Totalsumman blev 44kr inkl frakt. De måste ändå anses som okej pris, eller hur ;)

För övrigt har jag idag tecknat gravidförsäkringen via Trygg-Hansa med, och mannen min har bytt till vinterdäck på bilen eftersom någon av oss (han skyller såklart på mig) har kört på en skruv.

Längtar mer än något efter helgen nu, trött och sliten i kroppen och knoppen. Ser fram emot att få sova och försöka kurera hela mig själv.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Trött, återkommande huvudvärk, tungt huvud överlag. Ja de är det jag dras med konstant numera. Värst va nog igår när jag vaknade och kände mig så febrig att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Att sen behöva beta av ett arbetspass på 9,15h gjorde ju inte saken bättre.. Jag kände mig allmänt låg hela dagen igår.. Somnade klockan 20 i soffan efter en kort promenad med hundarna. Någon mat blev det inte heller utan de blev mannagrynsgröt till kvällsmat.. Ja ni hör ju, underbar måndag eller nått..

Idag hoppas jag på en bättre dag även fast jag fortfarande mår som igår. Svettas och känner mig kall om vartannat. Något piggare dock men fortfarande så tung i huvudet.. Ja jisses, hösten är här med besked de vill jag lova..

Idag trillade vi in i 21+5, snart är med andra ord 22 hela veckor fullgångna och vecka 23 knackar på dörren. Denna vecka har gått väldigt fort vill jag lova, bebis börjar bli mer livlig nu och sparkar så jag känner det rätt ordentligt, främst kvällstid men även stundtals dagtid. De är lika olika vart den sparkar men antar de är för att de är rätt bra med plats fortfarande :)

Nackdelen med att butikerna släpper olika kollektioner är att vill man ha något ur den gamla kollektionen kan de va svinsvårt att få tag i. Allt detta nedanför har jag fyndat begagnat - när de är så små barn så slits de ju inte öht så egentligen är de idiotiskt att köpa allt nytt. Samtidigt, man värnar om naturen och konsumerar inte mer än nödvändigt. Och man kan finna saker som man vill ha (men som inte säljs längre) hur bra kan de bli liksom ;)


Likes

Comments

Idag har vi satt upp den sista gipsen och spacklat första rundan i rummet. Förhoppningsvis kanske vi kan spackla sista idag (beroende på hur sent herrn i huset kommer hem). Imorgon hoppas jag vi kan åka in och köpa golvet, även om tapeterna ska upp först haha.. Skulle va så skönt att ha rummet klart i det stora hela (förutom att de saknar el då...).

Jag har roat mig med att måla om en liten korghylla här ikväll som vi har i hallen.. Den har liksom stått där i väntan på att målas men det har dröjt sisodär ett par månader haha.. För någon vecka sedan målade jag om våran skänk som vi har i köket.. Lite i taget ;) Min nya syssla istället för att ha häst är nog att städa hahah.. Trots att jag tycker jag plockar och fixar konstant så är de konstant skitigt också - usch! Nackdelen med 2 hundar och 2 katter, och 2 våningshus på det.. De blir en hel del att städa..

Idag har jag roat mig med att bära ut alla saker och kartonger som stått i en av våra "kallgarderober" då vi har så mycket möss och allt blir söndertuggat av dem. Nu får de stå sånt vi inte är så rädda om där inne - som typ tapetseringsbord och lite överblivet golv osv (bra att ha grejer). Resterande saker såsom julsaker osv har fått flytta ut i våran lilla stuga (som numera används som förråd för massor som inte används, hahaha).. De värsta är att ja känner lite i länden nu efter att ha burit omkring på saker hela dagen vilket betyder att jag försöker underhålla mig med betydligt lugnare aktiviteter nu ikväll (med andra ord soffan haha). Jag har också roat mig med att vika in alla bebisens kläder (mest för att testa om nuvarande byrå kanske ska få stanna kvar som barnbyrå). De har hittills legat i en stor ikeapåse tillsammans med alla andra saker men man får ju definitivt en bättre översikt när de ligger prydligt vikt. Nu ska ju de tvättas osv sen innan bebis kommer men de är ju förhoppningsvis ett tag dit ;)

Tanken är iallafall att vi ska flytta in sängen och förhoppningsvis få plats med spjälsängen inne i det rummet vi nu renoverar så vi sakta en säkert kan börja ta tag i vårat nuvarande sovrum. Sen om det blir så är en annan femma. Vi har ju ett sovrum till som ska renoveras framöver, något av rummen kommer få va extrarum eller nått framöver tills de kanske blir fler barn ;)

Måste bara visa ett gulligt sett som flyttat in i samlingen (nalle puh + 3 pack strumpor), i storlek 62. Sen fick vi 2 andra uppsättningar (dock i 56) av mamma igår från ica, fantastiskt gulliga!

Här är tapeterna som ska upp i rummet sen! Rätt neutrala, men eftersom de inte är tilltänkt barnrum (någonsin) eftersom de står en kamin där inne så passar de att man har lite neutrala vanliga tapeter. Vad vi ska välja i dom andra rummen är frågan haha.. Barnrummet får vi vänta med att göra klart tills bebis är här oavsett vilket haha


Likes

Comments

Halvt irriterad över att hösten är här även om jag längtar efter februari så vill jag inte att det ska va varken höst eller vinter. Det enda "positiva" iår är att jag inte har en häst, så är det skitväder så stannar jag helt enkelt inne..

Idag går vi in i vecka 22. Jag tog en jämnförelsebild häromdan, till vänster vecka 13 och sen till höger slutet av vecka 21.

Lite har hänt minsann haha!

I övrigt har jag utnyttjat mina värdecheckar på Lindex och Kappahl när de ändå hade så bra rea nu. Detta blev inhandlat :)

Allt är köpt i storlek 62 då jag har så de "räcker" i 56. Hade de inte varit rea och hade ja inte haft checkarna hade ja nog inte handlat. Känns som ja vill vänta till den lille är ute nu haha.

Jag hittade också en tjej här i närheten som sålde ett babygym från märket Tummen för 75kr! FYND! De kostar 800kr nya (vilket jag själv aldrig skulle lägga).. Sen att de va brunt och oranget är väll en sak hahaha..


Och så har vi varit på ullared. Detta är de vi fick med oss:

- babynest
- badbalja med babyinlägg
- själsängsskydd
- 2 nappflaskor från Mam, antikolik
- näsfrida
- termometer för rumpan
- en pyjamas och 2 bodys
- lite strumpor
- Amningsinlägg
- Några snuttefiltar
- En microfleecefilt
- Några degglisar
- en liten skallra
- en nalle i form av speldosa
- 2 snuttefiltsnallar
- Flaskställ och borste
- Skötbädd

Tror inte jag missade något.. Mamma köpte en Nalle till bebis och pappa betalade vårat babynest <3 Innan vi va hemma på kvällen från ullared stannade vi på citygross och handlade mat.. Hittade världens sötaste lejon där som bebis va tvungen att få med hahah!


Likes

Comments

Idag slog appen om till 50%, magisk siffra det där.. Imorgon går vi in i vecka 21. Jisses vad snabbt de gick.. Ja minns mycket väl de där första veckorna då allt jag längtade efter va att komma upp i slutet av vecka 12 - de gick så sakta! Nu är liksom halva tiden gjord och de känns som ja måste stannat kvar där vid typ vecka 13 haha.

Är det något jag suktar efter nu är de ju alla söta disneymotiv som finns på alt.. Jag tycker om alla figurer, mönster och färger.. Svårt med färgval dock nu när bebis inte ville visa kön men de har ju mycket neutrala kläder med. Inväntar så mycket shopping som går till efter ullaredsresan iallafall ;) Jag tror dessvärre ja kommer få shoppa loss sen när bebis är ute och vi vet vilket kön de är :)

Men alltså kolla det här settet.. 249:- på Zalando.. Jag smälter!

Likes

Comments

Snart går vi in i vecka 21 och fortfarande känner jag inte direkt speciellt mycket.. Jag har de där "bubblorna" som känns inne i magen/under huden och som börjar komma tätare. Jag misstänker att det är bebisen men jag vet ju inte hur det ska kännas.. Nackdelen med att vara förstföderska haha.. Dessutom har jag ju livmodern i framvägg vilket enligt BM dämpar en hel del och kan göra ett tag till. Tråkigt på ett sätt, har ju sett fram emot de där sparkarna.. Samtidigt om man går efter hur livlig bebisen varit på ultraljud så kanske jag får sota för att jag längtat ;)

Igår fikade jag med en av mina närmaste väninnor och eftersom hon redan har ett barn, och ett till påväg, så känns de rätt naturligt och enkelt att prata med henne om allt.. Man får bra inputs också, både gällande den här kommande shoppingen men också graviditeten i största allmänhet.. Hon och jag har ju varit kompisar sedan vi gick i lågstadiet typ så för mig är de enormt stort och häftigt att våra barn förhoppningsvis också kommer kunna växa upp ihop. Framförallt är de så fint att vi tillsammans får uppleva det här.. Jag har, trots att hennes lilla är typ 1,5år, fortfarande inte förstått att hon är mamma.. Ännu mindre förstår jag att hon ska få nummer två och att jag med ska bli mamma.. Sjukt, de är sjukt..

Igår släpade jag iväg mamma till Lindex för att köpa amningsbh:ar.. Jag har jäkligt svårt i övrigt att hitta bhar pga mina stora bröst och att hitta bra amningsbhar med lite extra plats är typ omöjligt.. Jag fick köpa största storleken på lindex och jag vet redan nu att de kommer va för små om de rinner til mjölk.. Samtidigt hade jag ju inget val, en vanlig BH med bygel tar död på mig! Se gör så ont när jag sitter ner och min feta mage är ivägen så ja, de är väll bara att beska med haha..


Jag har ändrat lite i listan över vad som behövs också.. Sen vet jag att folk har åsikter överlag gällande allt som har med barn att göra - ett gammalt talesett säger ju att föräldrar är alltid dom som vet bäst om allt.. Men på något sätt vill jag inte direkt luta mig emot någon annan än våra föräldrar och framförallt Viktor. Vi gör ju detta tillsammans - får barn för första gången tillsammans. Båda är lika oerfarna men samtidigt vet jag att vi båda ser fram emot det här och vill det bästa - och gör man de bästa man kan av allt så kommer det bli bra.

Jag har sett fram emot att få barn såååå länge så den kärleken och längtan jag redan känner är obeskrivlig. Samtidigt är jag så extremt rädd för allt! Jag är rädd för sent missfall, rädd för dött barn vid födsel, rädd för sjukdomar, rädd för skador, rädd för plötslig spädbarnsdöd, rädd för att vi ska göra fel.. Ja ni vet - jag är orolig över hela konceptet skaffa barn.. Jag är som individ en sån som kan va impulsiv och ta de lite som de kommer men samtidigt får jag panik när jag inte kan kontrollera något längre gällande min kropp eller utgången av den här graviditeten.. Med ett missfall i bagaget blir man liksom ännu mer rädd också, man vet hur snabbt det kan gå åt helvete..

Mamma sa till mig igår att enligt gamla sägnen så handlade man inget till bebisen innan den faktiskt va född just för att de va sån risk att något skulle hända.. Så sen hjälpte släkt och vänner till att iordningställa allt under tiden man va på BB. Det fick mig att undra lite hur ja skulle ta det om vårat barn inte ankom såsom de va tänkt - om något hände - vad gör vi med alla saker? Samtidigt får jag panik av att veta att det är så mycket som behöver ordnas innan ankomsten, som ja vill ha koll på. Jag vill inte att någon annan ska välja och vraka åt oss. Ingen annan ska fixa.. Det ska vara vi som får välja till vårat barn och om något skulle hända får vi väll ställa undan sakerna och hoppas att man på något sätt mentalt kan försöka läka.. Det är sjukt att man ens tänker i dessa banor men ja - jag är som sagt livrädd för allt just nu men också så sjukt tacksam att jag får möjligheten att bära vårat barn..


Nu ska jag slänga på hundarna och mig själv lite reflexer och ge mig ut på en långpromenad. Förhoppningsvis lugnar de mina nerver och jag får tänka på lite annat för en stund.. Sen kanske den där lussekatten som råkade slinka ner i min mage förbränns med haha.. Iår var ja verkligen tidig med bakningen av lussekatter men kunde inte låta bli - de är så gott och ja va sååååå sugen på det!


Likes

Comments

Nu är det nära.. Appen visar på 49,3% avklarad och 142 dagar kvar till bf.
Vad har vi hunnit med sedan senaste inlägget? Jo vi har varit på rutinultraljudet. Förutom att bebis va lite halvdålig på att samarbeta så gick de bra. BM kunde mäta allt som behövdes och allt såg bra ut :) Vi själva såg mest ben och ryggrad, de va typ de vi kunde urskilja.. Bebis låg med benen i kors och armarna över ansiktet så de va inte lätt att se något haha.. Kön kunde vi helt enkelt utesluta att få reda på så vi lever fortfarande i ovissheten tråkigt nog.. Nu ska vi ju på ett ultraljud till i vecka 32 men då lär ju den lille va för stor för att visa om den är en flicka eller pojke haha.. Det får bli en överraskning på förlossningen helt enkelt..


Denna vecka har jag semester och inplanerad resa till Ullared. Vi försöker skriva ihop någon form av lista som behövs men gud de är inte enkelt. Försöker kolla vad folk köpt som de haft nytta av och vad de kunde låtit bli att köpa. En del hade vi tänkt vänta med (och önska oss) samt en del ska vi avvakta och se om vi ens behöver. Basgrejerna vill ja nog ha hemma

Listan ser ut såhär änsålänge (en del ska vi försöka hitta på Ullared och en del får vi köpa på typ Apoteket osv)..
 1. Babynest
 2. Pandakudde
 3. Napp och napphållare (har fått 2 nappar i startboxar - hur många behöver man?)
 4. Badbalja med insats (vi har inget badkar så de lär behövas)
 5. Filtar
 6. Nagelsax
 7. Spjälsängsskydd - vill ha ett lite tjockare och högre.
 8. Madrass (vet inte om de ens finns på ullared men tror de blir Ikeas)
 9. Spjälsäng (tror de blir en från Ikea)
 10. Dregglisar (har 2 st nu men köper nog på mig några till iallafall)
 11. Sängmobil (mamma säger att det är bra hahaha)
 12. Snuttenalle
 13. Skötbädd + överdrag (tror inte vi kommer skaffa skötbord)
 14. Strumpor (har 3 par nu i stl 10/12, hur mycket kan gå åt?)
 15. Nappflaska (räcker väll med en? Eller ska man ha två kanske?
 16. Nappställ för torkning - såg att min kompis Amanda köpt de på Ullared så de vill ja med ha! haha
 17. Tvättlappar


Till mig ska ja kolla på Linnen, amningsbh, trosor och någon mer amningströja.
Sen på listan över mer saker framöver fast när de mer närmar sig är:

 1. Purelan
 2. Babyolja
 3. Babyschampoo (om de inte finns något bra på Ullared)
 4. Våtservetter
 5. Blöjor
 6. Inotyl
 7. Amningsinlägg


Sen finns de en lista som vi ska vänta med lite

 1. Bröstpump (ska se om de behövs först)
 2. Babygym
 3. Gåstol
 4. Matstol
 5. Babyvakt (om de inte finns någon bra variant på Ullared)
 6. Babysitter
 7. Bärsele
 8. Säkerhetsgrindar (tror vi kommer behöva 3st, en till kaminen och 2 till trappen)


Och en till lista med saker som vi nu har:
Det mesta har vi faktiskt fått :) <3

 1. Tunna mössor (9st) samt en tjockare mössa
 2. Vantar och 2 par tofflor
 3. Vanliga bodys, 10st i stl 56, 5st i stl 62 och en i stl 68
 4. Bodys med omlott, 5st i stl 56
 5. Pyjamas, 2st i storlek 50 och 5st i storlek 56
 6. Byxor, 1st i stl 50, 5st i storlek 56, 5st i storlek 62 och 2st i storlek 68
 7. Overall (utomhus) 1st i storlek 56 och en i storlek 68. Sen har vi en tjocktröja i stl 56 och en onepiece i stl 56 med.
 8. T-shirts, 1st i storlek 50 och en i storlek 62.
 9. Strumpor, 3 par i storlek 10/12


Sen har vi en bomullsfilt och ett täcke (som vi nog kommer kunna ha på golvet när liten vill ligga där). Vi har även madrass-skydd. Sen hade mamma en febertermometer som man använder i örat så tänkte ja skulle sno den från henne haha... Förutom det har vi ju två vagnar (en lite mer stadsvagn/shoppingvagn och en vardagsvagn samt babyskydd med bas till bilen. Åkpåse har vi med men vi måste köpa ett regnskydd. Myggnät har vi både ett inbyggt i Emmaljungan samt ett löst som passar både Emmaljungan och Brio! Kalasbra! 2 uppsättningar sängkläder har vi samt lite lakan så de känns som de kanske räcker?

Bomullstops va också med i en av startboxarna, tvivlar på att man behöver mer än en förpackning? Alvedon för bebis ska köpas med, sen har vi en nässug (tror jag). Pysventil för gasiga magar ska vi med kolla på men de blir nog i så fall framöver om de inte finns på Ullared.

Det känns som vi fått med de mesta, tror jag?

Likes

Comments

I torsdags åkte vi upp emot Stockholm för att sedan kliva på Silja Line för en resa till Riga. Jag har aldrig varit i Riga så jag såg fram emot denna resa väldigt mycket. Vi hade lite otur med vädret, de blåste en del vilket skapade tillräckligt stora vågor för att de skulle kännas i båten. Att åka båt är i normala fall inga större problem för mig, men denna gång gjorde ja ju det som gravid. De slutade med att jag hade spykänslor mest hela tiden (gick och småkäkade lite för att försöka hålla det nere). Efter middagen så var jag tvungen att gå till hytten där jag blev sängliggandes resten av kvällen - de enda som kom emellan var att jag fick springa och spy om vartannat. Inte direkt rolig kväll dessvärre. Jag hade hellre stannat uppe med de andra som lyssnade på musik och drack gott :/
Det blev inte mycket sömn heller den natten för någon av oss just pga alla vågor. Vi bodde ju i hytterna högst upp på båten med så kan tänka mig att de kanske kändes lite mer. Tur vi hade fönster även om man inte såg så mycket mitt i natten, eller ja mer än öppet hav som månen lyste upp.

Dag nummer 2 var vi framme i Riga vid 11 snåret. Vi vandrade upp till gamla stan, stannade till på en pub och tog lite dricka (jag tog kaffelatte som va jättegod!) och sen gick vi omkring lite där i stan och kollade in gamla byggnader osv. Vi stannade sen till på en restaurang och åt en jättegod pasta carbonara sen var de dags att bege sig tillbaka till båten. Det var lagom med ett par timmar i land för att ströva runt och kolla lite.. Min första tanke i Riga va att herregud - trafiken är helt galen.. Det kördes typ gasen i botten hela tiden och man kände sig lite oskyddad liksom. Man är ju van vid Sveriges lite lugnare klimat haha.


Bilder på en vägg inne på puben i Riga där det satt en hel del valörer från olika länder i världen .)

Resan hem med båten var betydligt bättre. Inte alls lika vågigt vatten vilket gjorde att jag mådde bättre. Vi hade bufféservering vid 20.30 och efter den va alla rätt trötta och slitna efter den dåliga sömnen natten innan. Vi begav oss till rummen där vi i princip somnade direkt.

Igår kom vi hem, skapligt tidsmässigt med. Vi klev av vid centralen i Norrköping straxt efter 13 där pappa sen hämtade upp oss. Väl hemma var djuren glada att vi kommit hem. Katten snarkade gott i soffan, hundarna var glada att fått komma hem (Ellie snarkade som en gris i soffan hon med).

Viktor och jag spenderade kvällen ihop med klassträffen på tvn och lite chips med dipp innan vi båda somnade i soffan även vi haha.

Idag har viktor begett sig ut till våran båt ihop med pappa och jag ska ta mig i kragen och plocka iordning lite här hemma. Först ska jag dock dra på mig lite mer oömma kläder och bege mig för en svampplockartur i skogen och se om ja och hundarna har någon lycka ;) Skulle va gott med lite kantareller, och framförallt börjar vår frys bli tom på dom!

Btw har vi ju gått in några dagar i vecka 18 nu! Ingen större skillnad än förra veckan om jag får säga det själv. Lyssnade på hjärtat med en doppler för drygt en vecka sedan och då slog de fint. Oklart om ja känner några rörelser ännu, jag tror jag i så fall inte riktigt förstår att det är bebisen. Nu är det bara 10 dagar kvar till RUL och förhoppningsvis vet vi kön då med! :D

Likes

Comments

Igår va en riktigt mysig dag. Viktor och jag hade bestämt oss för att äntligen ta tag i det här med vagnletande. Vi köpte ju en komplett Brio Smile av min väninna med sittdel, liggdel och babyskydd + bas men eftersom den vagnen är lite mer stadsvagn ville jag ha en vagn med fasta däck. De är inte så många vagnar i dagens läge som tillverkas med fasta däck. Jag har ju spanat in Emmaljungas Mondial fast de levererades med "gammalt stuk" alltså typ såsom de va förr. Med vita däcksidor. De passar inte på landet.


I vilket fall fick vi en offert på en vagn som vi både kände va okej, dock inte med chassit ovan som ni kan förstå..

Vi åkte vidare ut på sjön en stund och kollade runt lite på blocket och där fanns den, en perfekt vagn!

Vi fick komma ner och kolla på den redan igårkväll men båda gillade den starkt så vi köpte den tillsammans med en matchande åkpåse och en skötväska. Den har liggdel och sittel :)

Det är en Edge duo combi, modell 2014 men knappt använd då tjejen som hade den hade fått ett barn till tätt inpå och då köpt en syskonvagn istället.

Viktors föräldrar betalade halva vagnen som present till deras barnbarn, fina föräldrar har vi <3

Har lånat annonsörens bilder men också fotograferat egna. Den är marinblå med vita/silverdetaljer och gjord i polartyg vilket är deet lite dyrare tyget som står emot mer regn osv.

Känns så overkligt att den står här i hallen. När jag går förbi så spritter det till inom mig, som små fjärilar.. Även om de är många veckor kvar så är det ändå snart vår tur att bli föräldrar. Så underbart <3


Nu har vi lite andra saker som ska köpas. Kläder har vi redan massor av men de behöver kompletteras. Sen ska vi ju köpa säng, skötbädd, babygym, gåstol, middagsstol osv. Men de tar vi lite i taget :) vi sticker ju ner till ullared i oktober och hoppas de ska finnas lite av de vi behöver där :)

Idag har vi gått in i 16+4, så snart vecka 18 :D Magen är stor som en boll och ja känner mig redan otymlig. Det ska bli intressant att se vart detta slutar haha

Likes

Comments

Efter att ha sovit dåligt nu i x antal veckor, och dessutom märkt av en kraftig försämring kände jag att de va dags att försöka göra något åt det.

Jag började med att byta ut vårat dubbeltäcke till två enskilda täcken för att se om de kunde få mig att sova bättre. Det förbättrade saken men i och med att ja i princip bara kan sova på sidan och de värker satan i ryggen och kroppen i de stora hela när ja sover på det sättet så va de inte mycket mer att göra än att köpa en gravidkudde.
500kr gick denna på hos Babya. Hoppas den ska va räddaren i allt detta nu 😂

Likes

Comments