Header

Regnet öser ner utanför fönstret. Mamma har sovit här inatt. Sitter i skrivande stund med tända ljus och har precis intagit frukost. Jag testade att lyssna med en doppler om jag kunde höra bebisens hjärta, mamma fick kontrollera och vi hittade det! Så fränt! Fick låna en doppler av min kompis Linda.

Igår gick vi en liten snabbis på Augustifestivalen här i Norrköping men de va, som jag trodde, inget att ha. Kom hem med lite brända mandlar, det är allt.. Tråkigt.. Men så brukar de ju dessvärre vara med dagens marknader, samma i varje stånd liksom..

Har ju glömt att berätta att vi redan köpt barnvagn.. De gjorde vi faktiskt för flera veckor sedan haha.. Linda är gravid med sitt andra barn och då de är väldigt tätt mellan hennes barn så måste hon ha en syskonvagn. Därav skulle hon sälja sin Brio Smile med alla tillbehör, vilket va perfekt för oss.

Så vi köpte hennes vagn med sittdel, liggdel och babyskydd med bas svinbilligt! Dessutom medföljde regnskydd! Asbra ju.. Vi gav 2000kr! Ett kap.. Nu ska vi bara skaffa en "lantisvagn" med, jag vill ha en med fasta hjul och luftdäck.

Tror Brion kommer va perfekt i stan osv, den kommer få ligga i bilen hela tiden - perfekt när man ska åka då babyskyddet kan klickas på enkelt på vagnen :D

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag minns rätt tydligt när jag va yngre. Då stora saker såsom betala sophämtning, sotning, slamtömning osv osv tillhörde den "vuxna generationens uppgifter". Nu sitter jag här med en stor kopp te, uppkrupen i soffan och har precis bokat om sotaren till ett senare datum. Detta som inget.. Det ingår ju liksom i vardagen nu att ta tag i dessa saker - som när man va liten kändes så onödigt, dyrt och "vuxet". Och ja, dyrt är de fortfarande, men ja vet inte om ja anser det så vuxet längre.. Sedan jag blev husägare för många år sedan så har mitt ansvarstänk växt så enormt mycket och ja har mognat på så många punkter i livet - framförallt prioriteringar. Det är häftigt att utvecklas!

På tal om något helt annat. Jag har hört att man som gravid drömmer en hel, och minns det.. Frågar man min man har jag sedan jag blivit gravid blivit en jobbig jävel i sängen nattetid. Jag pratar, sparkas och lever ut allt till fullo vilket jag i normala fall bara gör någon gång i bland. Dessutom vänder jag mig typ 2000ggr, pustar och stönar och snarkar/andas högt när jag väl somnar.. Att hitta den där perfekta sovställningen är verkligen svårt - jag får lite ont i magen när ja tänker på hur de ska bli sen när magen är ännu större.. Hur fasen ska ja kunna sova?


Igår hade vi fikabesök av Tessan och hennes sambo. Kul att de kunde komma förbi, va länge sedan Tessan och jag träffades. Hon bor ju x-antal mil härifrån och sen har man ju "sitt" att tänka på så tiden finns ju inte alltid där.. De fick en liten rundtur i huset (som gav en del skratt).. Man reflekterar själv över hur man egentligen bor när man ska visa andra.. Igår fick vi skratta åt min idé som ja för ett tag sedan hade när ja huxflux drog ner sovrumstapeterna men sedan inte fortsatte projektet.. För att "dölja" de kala halvnedrivna väggarna satte jag upp tavlor?! Vet inte hur ja tänkte där hahaha.. iallafall ger de både mig själv och andra ett gott skratt när man väl tänker efter och tittar på det.. Tavlor uppsatta i ett halvt nedrivet rum haha.. Ajja, de är något av alla projekt här i huset.. Fördelen med att ha 3 sovrum är att om man inte fyller allihopa så kan man successivt renovera ett i taget = inte så dyrt och de kan få ta den tid de tar helt enkelt.. Perfekt..


Nu ska ja återgå till min stora kopp te (som ja inte druckit på evigheter) och bläddra lite i nya Ikeakatalogen. Vi behöver köpa en byrå åt oss och en garderob till våra kläder.. Sen så håller jag ju på att arbeta fram allt som ska köpas in till bebis framöver.. Det är kul ;)

Likes

Comments

Idag välkomnar vi vecka 14. Blev ju tillbakaflyttad en dag igår på ultraljudet, en dag känns som en evighet haha! Tur de inte va en vecka haha!

I skrivande stund sitt/ligger jag i hopp om att den molande värken ska mildras lite. Vissa dagar har jag typ inga graviditetssymptom och andra dagar typ massor! Va och träffade min vän Amanda igår som är snart halvvägs i sin graviditet, alltså shit så fort de går när man ser andra växa osv. Jag känner mig mest fet haha! Jag vill prisa den människan som kom på graviditetsjeans iallafall så man kan va bekväm och anständig på jobbet på en och samma gång! Skönt att slippa gå runt i enbart tights, de är inte riktigt min stil även om jag tycker de är skönt!

Likes

Comments

Äntligen får och kan jag berätta. Vi ska få barn! Detta är något helt fantastiskt och underbart.. Jag har fortfarande inte ta in det.. Jag tror och vet att vissa haft detta på känn i och med Tummes försäljning. Jag blev ju gravid redan i början av året men fick dessvärre missfall i April, väldigt tråkigt och jobbigt.
Efter det insåg jag att jag nu vill ha min lilla familj och att jag kanske kanske kunde få den (trodde inte ens de va möjligt att ja kunde bli gravid med enbart en äggledare). Så länge som jag längtat efter barn, de går inte ens att förklara.. Och nu med en man som jag älskar, vad passar bättre in än nästa steg?

Tummes försäljning var ett hårt måste från min sida och de svider i hjärtat varje gång jag tänker på min vän. I övrigt saknar jag inte hästarna något, eller ridningen, men jag saknar Tummen. Han är och kommer alltid förbli min soulmate.. Ett barn var de enda som kunde få mig att verkligen ens överväga en försäljning.

I vilket fall hittade jag ett bra hem inte så många mil härifrån där jag hoppas och tror att han kommer trivas.
Nu börjar ett nytt kapitel i vårat liv.. I slutet av februari (21) beräknas det lilla miraklet dyka upp.

Hittills har jag haft en bra graviditet.. Väldigt pendlande i humöret, viss molande värk i "tjejmagen", ömmande bröst och visst har de kommit någon oanmäld spya men i övrigt har ja verkligen mått bra! Jag hoppas innerligt att ja får göra det resten av graviditeten med!

Vi har redan betat av 2 ultraljud, ett i vecka 9 och ett nu i slutet av vecka 13 så vi har redan fått en skymt av miraklet 2 gånger. Fantastisk och helt ofattbar känsla! Nu senast, igår, va de verkligen en livlig liten krabat som sprattlade omkring därinne och låg mest med ryggen emot oss hela tiden ;) Nu blir nästa ultraljud i slutet av september i samband med ett samtal hos BM också (som för övrigt är helt underbar och lugnande tjej!!), då hoppas ja vi får reda på könet med! Kan knappt bärga mig! :D

Nu ska jag försöka hålla bloggningen igång lite igen.. Det har varit väldigt tyst här (däremot rätt aktiv på instagram) dels pga vår lilla nyhet men också pga tidsbrist. Hoppas vi ses här framöver iallafall :D

Likes

Comments

Igår var första personen här och provred Tummen. Han skötte sig som den pärla han är, lite tungt underlag på banan i och med världens störtskur straxt innan provridningen men han kämpa på..
Efter provridningen begav jag mig hem och gjorde lite rabarbersaft. Pappa hade fått massor rabarber av en bekant som de inte hade nytta av så jag tog tacksamt emot dem.. Halva lådan blev såhär mycket saft!


Idag ska jag göra mer, måste åka och köpa socker bara :)


I övrigt har vi gått och blivit båtägare, underbart! Vi var ute på vår premiärtur med båten förra helgen och djuren njöt lika mycket som oss.


Snörpligt nog fick de ett tragiskt avslut på resan då jag tappade min enda bilnyckel i vattnet vid bryggan, 4m djupt.. I och med att de va min enda nyckel och den är kodad kunde varken jag eller verkstaden lösa det..

2 dagar senare gör Viktor en chansning och ser om de går att fiska upp nyckeln med magnet och mycket riktigt, där va den! Så de slutade med att vi lyckades få igång bilen och panikkörde in till verkstan så de kunde koda 2 nya nycklar innan den fuktskadade la av.. Säger som jessica, en bekant sa, jag ska nog inte köpa en lott för all min tur är förbrukad nu haha!


Igår va vi på biltema och ikea.. Jag passade på att köpa en nyckelring med kork om flyter så nu sitter den på min nyckelring haha.Idag är det min klassiska städdag-söndag.. Viktor är iväg på annat och jag ska göra huset rent och vika in all tvätt som jag inte hunnit med.. Sen ska jag posta massor paket med hästsaker jag sålt, handla lite mat, åka till stallet - ja sen är nog dagen slut haha! Eller de kanske blir som de brukar, framåt sen eftermiddag hamnar jag i soffan med en bok - avkoppling deluxe! Nu är jag på bok nummer 3 från sofie sarenbrant, första i serien om emma.. Älskar deckare! :DBtw, jag har ju glömt visa bilderna från tävlingen jag och tummen va på.. Lina Behrmann har fotograferat dom åt oss..

Fina pojken <3


Likes

Comments

Oj vad de spekuleras nu men vet ni - den enda enkla anledningen till att Tummen är till salu är för att mitt intresse för att äga häst har svalnat något drastiskt på sista tiden. Jag älskar verkligen Tummen av hela mitt hjärta, han är en fantastisk häst men hur jag än vänder och vrider på det vill jag inte va hästägare längre.

Jag har tröttnat på alla utgifter, all tid och att man konstant är låst.. Så de enda rätta emot oss båda vore om han faktiskt fick göra någon annan lycklig.. Jag kommer fortsätta älska honom i all evighet..

Första provridningen är inbokad imorgon sen är de en nästa vecka.. Därefter lägger jag ut en ny annons igen (fick ta bort en för att de va så högt tryck på honom) sen får vi se hur det går.. Jag kommer va så noga jag bara kan med att hitta en perfekt ägare till honom och hittar jag ingen jag tror passar ja då får han stanna.. Det handlar inte om jag vill "kränga" iväg honom på något sätt utan jag vill i lugn och ro hitta den perfekta för honom - för oss.. Någon som förstår vilken guldklimp detta är, en grabb med så enormt stort hjärta..

Vem vet, jag kanske ändrar mig när provridningarna väl börjar trilla in men för tillfället känner jag mig helt säker i mitt beslut..

Under våra 4 år tillsammans har både han och jag utvecklats enormt och det har ändrats så himla mycket i mitt liv. Konstigt vore det ju annars..

Jag känner att jag har gett honom de bästa jag kan och jag tror och hoppas att han innerligt vet om det.. Jag tror utan tvekan att han kommer göra nästa ägare så lycklig - det är omöjligt att inte älska honom!


Jag kommer fortsätta med hästar men absolut inte äga någon mer - jag känner att jag är färdig där, de är Tummen eller ingen mer! Däremot kommer jag försöka hitta någon medryttarhäst som jag kan rida ibland då jag fortfarande vill hålla igång ridningen men inte känna någon press.. Det känns som det är de som passar bäst in i mitt liv just nu..

Likes

Comments

Nu när sommaren är här så innebär det ju också en hel del svettiga hästar ;) Jag har sedan länge sakta men säkert börjat fasa ut alla schabrak som inte kommer från equiline, dels för att ja tycker de är de enda som ligger stilla oh bra under sadeln men också för att de är de enda som faktiskt håller färg och passform efter tvätt..

Men nu till frågan, hur ofta byter ni schabrak? Jag får liksom känslan av att mina blir äckliga redan efter typ 2 användningar :(


Likes

Comments

Igår spenderade jag kvällen i dressyrsadeln och herrn kändes ändå fin och med på noterna... Idag va planen att hoppa 2 linjer, båda med 17,5m emellan men de gick verkligen skit.. Han kändes motsträvig och stod emot.. Han har nog heller aldrig rivit så många bommar typ.. Kändes som ja inte riktigt fick igång galoppen - som han va matt och tung i fötterna..

Ingen rolig känsla såhär inför tävlingsdebuten sedan operationen som vi ska ha på tordag hos Finspång..
Han får vandra i skogen måndag, vila tisdag och skogen onsdag sen får vi se om han är med nöjd med livet på tävlingen istället.. Tråkigt att få en sån känsla bara :(Igår spenderade jag och min käre man dagen i trädgården. Lyckades få mig en fin bränna kan ja lova haha.. Vi började dagen på Billbäcks plantskola och handlade på oss en del där för att sedan stanna till på Plantagen och köpa på oss en massa fina blommor..


Likes

Comments

Likes

Comments