Header

Att jag är gravid nu går inte att ta miste om, varken i beteende eller utseendemässigt.. 10 veckor kvar och de känns redan nu tungt och otympligt.. Jag är ovan vid att "allt" tar i när jag försöker utföra sysslor oavsett om de är i hemmet eller på jobbet.. Det är tungt att sitta på en kontorsstol nu till och med då bebis snällt slår till mig när jag böjer mig framåt.. Och att sitta lite framåtlutad för att kunna jobba vid datorn slutar oftast med vilda sparkar. Helst skulle ja behöva sitta lite bakåtlutad så bebisen får plats ordentligt men de går ju inte om ja ska kunna nå tangenterna ordentligt. Dessutom lutar jag mig bakåt i kontorsstolen känns de som all vikt hamnar på ryggen och det värker satan. De känns helt enkelt att de börjar bli trångt..

Mitt humör sviktar mer och mer nedåt vilket troligen beror på den oregelbundna sömnen. För ett par veckor sedan fick jag successivt flytta ner mig själv till soffan då vår säng är för mjuk och inte stöttar mig ordentligt där det behövs vilket självfallet också relaterar till ännu mer dålig sömn.. Min kropp samlar på sig vatten också vilket märks på händer och fötter.. Jag kan inte längre ha mina ringar och strumporna skapar fina vikar bland allt vatten i benen. Stödstrumporna som ja försöker va duktig och använda gör också att jag får ont så det är liksom pest eller kolera känns de som..

Till råga på allt trivs jag verkligen inte i min kropp just nu.. Jag får mer eller mindre panik när jag går förbi en spegel och ser min hydda.. Jag älskar bebisen där inne och att min kropp bär den MEN jag älskar inte den form jag nu fått.. Det blev inte direkt bättre heller igår när jag försökte ge mig på lite kartonger vi har förvarade i vår extrastuga (som numera agerar förråd typ) och de flesta innehåller ju typ mina ordinarie kläder som jag låtit ligga på vänt.. När jag stod där och sorterade, vek ihop och organiserade insåg jag att de skulle inte ens finnas en chans att jag skulle kunna klämma på mig något av plaggen.. Allt är liksom minimalt.. Undrar om jag någonsin kommer få på mig allt igen? Kommer jag behöva byta ut hela min garderob? Hur snabbt efter en förlossning kan man börja träna lite smått igen?

Nu efter mitt senaste besök hos barnmorskan när mina sockervärden låg på gränsen till för höga fick jag ännu mer panik! Ska det vara såhär att vara gravid? Man har ont, sover dåligt, blir fet och kan inte röra på sig obehindrat? Inte äta vad man vill (just nu lever jag mer eller mindre på sallad och järnrik kost, typ blodpudding utan sylt då jag ska undvika socker. Mina järnvärden är dåliga också trots extra tabletter varje dag så det är bara att beska med). Hade hoppats jag kunde va lite mer aktiv fysiskt men min kropp säger ifrån. En promenad på 20min är liksom som att springa ett elitlopp just nu... Jag tror självklart att mitt tidigare liv som "tjockis" gör att jag mår och tänker såhär..

Just nu längtar jag något enormt till bebis är här, då kommer jag få något annat att tänka på.. Nu saknar jag bara hästlivet och att kunna göra allt jag vill utan att kroppen sätter stopp.

Nu är det "bara" 75 dagar kvar om bebis kommer på bf..


Over and out / Emilie

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sa ju att jag inte skulle fynda något på rean. Det enda som stod på inköpslistan idag va ju avmaskning till katterna.
Sen fick jag mejl från ApoteketHjärtat som hade erbjudande och vet ni, det gällde avmaskningsmedel med haha!

Over and out / Emilie

Likes

Comments

Torsdagar är vår "bytesdag", så igår hoppade vi in i vecka 28 och idag gick vi under 90 dagar, så 89 dagar kvar till bf. Man läser hela tiden om gravida som säger att tiden springer iväg i slutet och jag kan delvis hålla med. I början går de mycket segare - nu känns de som dagarna flyter ihop. Kanske beror de också lite på att de finns så mycket som ska göras nu till jul.

Natten till igår sov jag iallafall extremt lite och extremt dåligt vilket resulterade i en trött emilie med huvudvärk. Fick gå 2h tidigare från jobbet igår och de extra timmarna spenderade jag i soffan med en filt sovandes. Klockan 21 när viktor kom hem kände jag mig faktiskt normal! Det är konstigt att man kan bli så trött av att "inte göra något" haha.. Klart jag förstår att det är påfrestande för kroppen att tillverka ett barn men ändå - att de är så mycket som blir annorlunda?! Nu är det ju inte så att mitt jobb är påfrestande fysiskt på något sätt, men är man trött så spelar de nog ingen roll vart man jobbar eller med vad.. Hade behövt massor med extra powernaps nu känner jag - framförallt dagtid.. Tyvärr är det svårt att få in några minuters sömn här och där vilket istället resulterar i att jag spenderar all min lediga tid sovandes - typ haha!

Jag har nog fortfarande inte riktigt fattat att vi ska bli föräldrar. Jag säger som barnmorskan sa till mig " de är tur de är så pass lång leveranstid som det är ".. Haha ja verkligen..


Jag vaknar ju fortfarande väldigt tidigt. Inatt har jag faktiskt sovit i sängen vilket jag inte gjort på ett par dagar. Jag vaknar ju väldigt ofta, väldigt tidigt och behöver gå på toaletten titt som tätt vilket resulterar i att jag väcker Viktor och får springa upp och ner för trappen. Dessutom är vår säng aningen för mjuk nu så jag får ont i axlar och rygg därav är den lite hårdare soffan ett bra alternativ. I vilket fall ska jag ta och bädda ner mig i soffan nu ett par timmar till innan de blir jobb för dagen och hoppas på att den lille där inne är lite trött och att min kropp med klarar av att sova lite till.

Idag är det black friday men ja ska nog inte shoppa något vad jag vet.. Eller jo, avmaskningsmedel till katten haha! Det är nog inte på rea dock haha..
Jag tycker det här med "köpdagar" är lite onödigt överlag.

I vilket fall tycker jag man konsumerar så mycket ändå och bara för att det står att det är rabatt på en vara anser man sig vara i behov av den.. Nej usch.. Bättre spara och köpa när man väl behöver. Och är det något man verkligen vill ha som sedan finns på rean absolut, då kan man ju vänta med att köpa den tills de är rea. Men annars, köpa bara för köpandes skull känns liksom konstigt.. Eftersom de är löning idag har jag spenderat mina första vakna timmar med att betala alla våra räkningar - sjukt deprimerande! Även fast de inte är några onödiga utgifter så känns de ändå surt när pengarna lämnar kontot lika fort som de kommer in! Dessutom vart de extra dyrt denna månad med både sotare, radiotjänst, skatt på bilen och csn. Ibland önskar man att man var liten igen ;) Jag är glad att vi ändå bor så pass billigt som vi gör. Huslånet i sig är väldigt billigt, vi har veduppeldat hus vilket gör att vi inte spenderar lika mycket el så de fasta månadskostnaderna är ändå billiga.. Jag tror på att se till att man har få fasta kostnader som dessutom ska va så låga som möjligt. Krisar de någon månad vet man att man iallafall har råd att bo och leva typ.

På tal om ekonomin så satt jag häromdagen och räknade på vad de kommer bli i föräldrapenning i februari när jag går hem på ledigt. Tror jag kommer få ut typ 6000kr! Alltså, hur överlever man på det när man har hus, bil osv? Det är ju bara sjukt! Det är ju tur att vi är två här hemma men samtidigt tänker jag på de som är ensamstående.. Jag menar vissa av våra kostnader kan vi ju inte ta bort bara för att vi får barn.. Och ja absolut, sparande, jag vet.. Men ändå! Nu räknar jag med att få ta ut alla dagar betalda i februari och i mars sen får vi se hur vi kommer räkna vidare. Jag tror (antar) att Viktor inte kommer kunna va hemma något på föräldraledighet i och med att han har eget företag = det skulle gå i konkurs om han inte jobbade. Ändå hade ja gärna unnat honom den ledigheten - framförallt för bebisens skull. Jag tror det skulle få chansen att bygga på en bra relation i och med att de då spenderar så mycket mer tid tillsammans, ensamma. Samtidigt tvivlar jag inte en sekund på att han kommer ta sin papparoll på fullaste allvar och ändå vara insatt i allt men jag tror ändå de där lediga dagarna när man är ensam och får ta hand om allt är nyttiga för bådas skull. Jag personligen är lite rädd över hur "uttråkad" socialt jag kommer bli. Jag menar jag jobbar ju nu med väldigt mycket människokontakt vilket jag kommer va utan sen när jag är mammaledig. Jag kommer liksom inte ha råd att sitta och åka in till stan var och varannan dag rent ekonomiskt.. Tur jag har hundarna ;). Jag räknar med att vara hemma max 1år om de går, rent ekonomiskt vill jag börja jobba så fort det går så vi har råd med allt vi vill (renoveringar osv).. Säkerligen lär jag väll tänka annorlunda sen när bebis är ute men har man en plan så kan man ändå försöka följa den.


Hur gjorde ni? Eller hur har ni planerat? Var det något speciellt ni ansåg som svårighet rent ekonomiskt eller tidsmässigt? Alla gör vi ju olika och tänker olika..


Over and out / Emilie

Likes

Comments

Inatt har jag verkligen uppnått en helt ny nivå av dålig sömn. Magen (tarmarna) har varit lite oroliga vilket resulterat i att jag inte riktigt hittat en skön sovställning.. Jag är ju känslig när de kommer till vad jag äter men tycker faktiskt det blivit snäppet värre nu under graviditeten. Förutom en krånglande mage har jag haft extrema mardrömmar vilket gjort att jag vaknar titt som tätt, svettas och är allmänt orolig i sömnen med sparkar, prat och flax. Så inte nog med att hjärnan är helt slut, kroppen känns som den gått ett hårt träningspass.

Igår när jag kom hem la jag mig i soffan direkt och sen blev de inte mycket mer gjort den dagen. Så jobb och soffläge. Jag känner dessvärre på mig att de kommer bli lika illa idag. Vitrinskåpet står ju och väntar på att ja ska fortsätta med målningen men veckodagarna känns så extremt korta... Jag antar de måste fortsätta va mitt helgprojekt framöver..

Viktor har iallafall varit duktig och satt dit de sista av golvet i rummet vi renoverar (eller han, jag kollar ju mest på). Sen har han satt dit både golv och fönsterlister. Nu är det inte mycket kvar innan vi kan flytta in säng osv dit. Jag längtar tills vi kan "checka av" rummet och även göra klart barnrummet. De känns som all ork mer och mer rinner ut mig och de börjar bli tungt att utföra saker jag är van vid. Samtidigt vet jag att det kommer bli värre.. Jag tycker inte om dock när kroppen är mitt hinder. I slutändan får vi ju något fint för allt besvär så jag är glad för det ;)


Over and out / Emilie

Likes

Comments

Den senaste tiden har jag ju gått omkring som en zombie. dels pga den dåliga sömnen som jag haft. Natten till igår så sov jag jättebra vilket resulterade i bra med energi hela dagen lång och enormt sug efter att "göra något"..

Sagt och gjort..
För ett tag sedan målade jag ju våran skänk vit, den va tidigare i furu, och igår tog jag tag i vitrinskåpet som definitivt är lite mer pilligt i och med alla rutor. Ett lager blev målat på de större ytorna innan min rygg och mina ben tyckte de va dags för lite vila.. Idag tänkte jag gå loss med den lilla penseln och måla alla små skrymslen och utrymmen.. Tror mitt lilla projekt kommer ta tid men samtidigt hoppas jag kanske behålla min energi ett par dagar nu så ja orkar göra klart det.

Nackdelen är att jag inte vet om jag vill ha kvar skåpet överhuvudtaget. Jag har kommit in i något renovera/göra iordning-hemma humör vilket resulterar i att jag tvivlar till allt ifrån färger på saker till dess placering och existens här hemma..

Vi hade ju ett skåp och en hylla under tv:n som ja stört mig på rätt länge men helt enkelt inte förmått mig att ta ut. Konstigt nog, när man är gravid och ska undvika lite tyngre saker fick jag för mig att de där skåpet verkligen va tvungen att försvinna från min åsyn så sagt och gjort - nu är det borta och ett lite mer "tommare utrymme" fick infinna sig i vardagsrummet. Stackars Viktor.. Tror ni han börjar tröttna på mina ideér? ;)

Vårat hur överlag är rätt svårmöblerat eftersom de inte direkt är uppbyggt för att man ska ha mycket utrymme. Det är lågt i tak, små rum och vinklar här och där. Då ska vi inte prata om hur ojämnt allt är! Herregud man vill ju slita håret av sig när man gör iordning saker och ingenting stämmer med vinklar, längder eller höjder.. Överlag har vi iallafall dryga 1,90-2m i takhöjd. Tur i oturen är kanske att både Viktor och jag är av den kortare typen ;) Och sen är de ju en fördel då vi bara har vedeldad kamin som uppvärmning = lågt i tak och små rum blir snabbare varma :D

Idag ska jag lura med mig Viktor till Granngården för att köpa hem hundmat.. Att släpa på den säcken nu när min kropp redan är tung och otymplig känns liksom inte som ett alternativ. De räcker med att jag försöker lite smått ta in ved varje dag (små påsar).. Har lite svårt att förstå att jag faktiskt är gravid - känner mig bara otymplig och fet liksom.. De finns flera anledningar till att jag längtar efter att bebis är här.. Jag trivs inte alls med min kropp nu. Jag får tillbaka alla minnen från när jag va modell större och helt enkelt inte orkade göra något för att ja just va fet.. Inga kläder passar.. Jag tycker liksom inte jag växer något men från varje vecka så har magen liksom ändrat sig (om inte annat i formen) och en tröja ja bestämde mig för att köpa för ett tag sedan fattas de liksom typ 20cm för att den ens ska gå att knäppa.. Det gör att jag faktiskt får panik och vill bli av med allt.. Sen försöker jag intala mig själv att det är okej, jag bär ett barn och magen får vara stor då, men de hjälper tyvärr inte i alla lägen..

Nej jag längtar till bebis är ute så vi kan mysa ihop hela familjen och så jag kan börja röra på mig igen obehindrat med långa promenader (med vagn och hundar!), gå ner alla mina extrakilon och få tillbaka min garderob och min rörlighet haha.

Nu är vi iallafall inne i vecka 27. Vissa dagar rör sig bebisen så mycket så jag nästan blir illamående. De känns som den flyttar runt alla mina tarmar där inne. Andra dagar är de lite lugnare perioder (som ja istället blir orolig för den inte rör sig hahaha!). Man är aldrig nöjd ;)

Nej nu ska jag återgå till mitt kaffe och se till så hundarna väcker Viktor ;) Hela dagen springer bort känns de som!

Over and out / Emilie

Likes

Comments

Ja, så var dagen kommen då vi gick ner från 3 siffror till 2.. Ja jag pratar om dagar till bf. Hoppas innerligt att bebis håller datumet haha. 99 dagar kvar alltså!

Inatt har jag sovit "bra" om man jämför med de senaste dagarna.. Stannade till och handlade lite sånt som behövdes hem i matväg efter jobbet, åkte hem och lagade mat sen däckade jag i soffan.. Jag orkade inte ens äta maten jag lagade -.-

Matlådor blev det iallafall i flera dagar till oss båda så det var ju bra..
Sov i soffan en stund innan jag runt 12.30 begav mig upp till sängen för ett nytt försök till sömn där.. Sov oroligt fram till 04.30 (en timme längre än de senaste dagarna iallafall) och tvingade mig själv att ligga kvar vaken i sängen till klockan 05. Börjar sent idag, lagom kul när man inte kan sova.. Önskar ja hade haft möjligheten att ta "sovmorgon" men de går ju liksom inte.. Har iallafall plockat ordning lite på disk, fyllt diskmaskinen och en tvättmaskin samt kört igång en torktumlare. Lite gjort såhär på morgonen..

Nu vet jag inte om ja ska försöka lägga mig i soffan ett par timmar till eller om ja ska ge upp och kanske dra igång dammsugaren. Herrn i huset ska ju ändå upp snart så kanske lika gärna kan väcka honom nu ;) Vem blir inte glad av att vakna till en dammsugare liksom haha..


Over and out / Emilie

Likes

Comments

Fortsatt dålig sömn.. Det tär på både kroppen och psyket. De senaste dagarna är de mer naturligt att ja vaknar klockan 3 på natten och sen har svårt att fortsätta sova. Skillnad hade ju varit om man faktiskt gick upp för att amma eller något, nu sitter man mest i sin ensamhet och glor för de helt enkelt inte går att sova trots att man är så extremt trött. Till råga på det får bebis in rejäla sparkar som väcker mig nattetid så jag sover dåligt när ja väl somnar, och drömmer enormt mycket! Dessutom sover jag illa i sängen så jag får ont i rygg och nacke så jag tvingas förflytta mig till soffan vilket i sig inte heller är bekvämt.. Det är samtidigt betryggande att bebis bökar på där inne väldigt ofta nu iallafall, då vet man ju att en av oss mår bra haha. Bebis är fortfarande en favorit av höger sida av magen dessutom, känns lite halvskumt när man vaknar upp och magen liksom bara finns på höger sida.. Jag har fortfarande lite svårt att förstå att det finns en liten människa där inne. Så länge som jag längtat efter det här samtidigt är det så orealistiskt allting.. Undrar när de ska gå upp för mig att vi faktiskt har en liten familj med bebis här hemma snart.. Jag längtar samtidigt tills vi får ta våra små promenader med vagnen och mysa tillsammans i soffan osv..

Idag är det 100 dagar kvar till bf. Det betyder att vi imorgon är nere i 2 siffrigt.. Sjukt.. Det kändes som det var igår jag plussade även om de va i juni! På tisdag nästa vecka är det exakt 3 månader kvar.. Ja sen kan ju bebis komma både tidigare och senare men vi får väl gå efter vad som beräknas iallafall.


Min chef har varit så snäll och hjälpt mig ordna till arbetspassen så jag som längst jobbar 8h arbetspass per dag nu.. Detta hoppas ja ska underlätta för mig och att ja ska slippa vara hemma eller gå ner i tid. Såsom de varit sista tiden med sömn och energi har verkligen tömt mitt konto vilket har gått ut över mitt humör.. Att då jobba inom serviceyrket och försöka va glad och trevlig när man helst bara vill gräva ner sig är inte enkelt.. Jag hoppas ju att ja ska kunna fortsätta jobba till början av februari men fortsätter jag må såhär och inte få sova ordentligt är de ju svårt att veta om jag klarar det. Jag försöker ta igen mig under helgerna och kvällarna. Igår gick jag upp klockan 3, sen somnade jag om och sov till o från till halv 12 på förmiddagen. Sen gick jag en superkort promenad med hundarna så ja ändå fick lite luft för att sedan placera mig i soffan igen och sova där resten av dagen.. Jag har aldrig varit med om maken till utmattning och trötthet.. De säger att man är trött i början av graviditeten och ja, de är man, men då är man så trött så man somnar överallt och då sover man ändå bra. Den tröttheten är inte alls den som jag känner nu..


Nä nu ska jag ta och hoppa in i duschen.. Förhoppningsvis vaknar man till lite och känner sig fräsch iallafall.

Over and out / Emilie

Likes

Comments

Hörde något milt på radion om att det skulle bli snökaos idag. Trodd inte direkt att det gällde hos oss - alltså i vårat län.. Vaknar upp imorse och de vräker ner utanför huset.. Mysigt.. Ja så länge man är inne.. Återigen, en av fördelarna med att inte ha häst och tvingas ut varje dag haha.. Har varit ute en gång idag för att ta in ved annars har ja spenderat mina timmar i soffan.. Bäddat sängen (vilket jag normalt sätt inte gör mer än när vi ska få besök), städat lite i köket, tvättat lite och bara allmänt fixat här hemma. Ja lite lagom när vädret är som det är.. Det är faktiskt skönt att bara gå omkring här hemma, plocka lite här och där när det faller mig in.. Skönt med lite oplanerad dag helt enkelt..

I torsdags gick vi in i vecka 26. De betyder att vi är 25+2 idag. Igår hade vi inbokat barnmorskebesök där vi skulle mäta SF måttet, väga osv.. Jag låg stabilt på mina värden, 26cm i SF mått och bebisen hade jämna fina 150hjärtslag/minut. Viktmässigt har jag gått upp en hel del, bara att ta tag i det sen när bebis kommit.. Själva viktuppgången tär rätt mycket på mig, har man en gång varit en tjockis så känns de extra känsligt det här med vikt överlag.

I övrigt mår jag rätt okej, har ett par dagar haft en bra känsla i kroppen och känt mig lite piggare. Men de kommer och går.. Kanske beror de på att jag tagit de onormalt lugnt på sista tiden.. Bebis tar det dock inte så lugnt i magen, de sparkas hejvilt överallt - dessutom har mina bröst börjat läcka mjölk med.. Det blir bara tydligare och mer verkligt att de ändå inte är så långt kvar nu!


Jag har börjat göra om lite i vardagsrummet. Jag tröttnade helt enkelt på det lila och kör på grått och vitt nu i väntan på att fastna för någon ny färgkombination. De är en av fördelarna med att ha grått som bas - man kan liksom byta färg lite när man vill.. Det lila har fått flyttat upp i sovrummet tillsvidare. När vi är helt klara med rummet vi renoverar kommer dock inte lila passa in där heller då det går i färgerna grått, beiget och vitt så då får jag tänka om lite haha..

Här är bild på vardagsrummet.. Gardinerna är utbytta till likadana gråa nu, däremot måste ja köpa nya vita blomkrukor haha.


Over and out / Emilie

Likes

Comments

Förra veckan blev de inte mycket till uppdatering och nu har halva vecka 25 redan passerat, så de kan gå.. Haha..

Vi var iväg igår hos några vänner och blev bjudna på plankstek som va dundergott..Trevligt som bara den var de också. Trots att vi inte var i säng förrän runt 01 inatt så vaknade jag pigg straxt innan 07 imorse och Viktor va inte sen efter :) I och med att de blev en tidig morgon har jag hunnit med både städning av badrum, kök, hall och vardagsrum och då innan klockan ens slog 10.. Idag känns de som en dag som de aldrig kommer bli ljust. De hänger ett grått täcke över oss idag. Tur att de inte finns massor inplanerat utomhus - nöjer mig rätt bra med att städa och fixa inomhus med tända ljus och bra musik som sällskap..

I övrigt ska jag snart dra på mig lite mer anständiga kläder och bege mig för att handla lite de som behövs till veckan. Sen står städning av övervåningen, vikning av tvätt och matlagning på schemat. Söndagarna brukar ju va mina städdagar så de är ju inget nytt med det direkt..

På fredag är de dags för barnmorskebesök igen för mätning osv, sen har vi också fått vårat tillväxtultraljud inbokat men de blir först efter jul! Känns som en evighet fram tills dess.. Renoveringen står lite still här hemma igen, energin och orken tryter liksom.. Golvet är ju iallafall färdigt och listerna ligger där inne och väntar på att bli uppsatta. Barnrummet blir nästa projekt - även om ja sagt att ja skulle göra de själv så blir de nog bättre om Viktor gör det..

I veckan kom sänghimlen med som ja beställt! Längtar tills vi kommit så pass långt så man kan sätta upp det haha!

Nä nu har jag spenderat 1h i soffan så nu är de dags att fortsätta med dagens aktiviteter innan energin försvinner :)

Over and out / Emilie

Likes

Comments

Jag tänkte jag skulle tipsa om ett fynd jag gjorde för ett tag sedan.
En barnvagnsorganizer som jag inhandlade på Wish. De finns liknande att köpa i butik/online i Sverige med men denna fick jag för 70kr vilket jag tyckte va ett bra pris.

Man fäster den antingen med de två karborrefästena som sitter på vardera sida eller i ögglorna (om man har någon anordning de passar för på vagnen). Det jag gillar extra mycket är den främre lilla väskan som är avtagbar med en dragkedja. På baksidan av den gömmer det sig en till liten öggla som man enkelt kan knäppa ut så den blir som ett "hänge" och man kan då enbart ta den lilla väskan med sig eller hänga den på vagnen. Hur bra? Dessutom har den ju uttag för hörlurar vilket jag gillar!

Inne i väskan är det 3 fack (vilket va svårt att få till en bra bild på som ni märker). Mittenfacket är lite större och på båda sidor får de plats typ flaska eller liknande.

Anledningen till att jag ens köpte en sånhär från början var att min kompis Linda hade en sån på sin vagn och jag märkte hur praktiskt det var för att ta med sig lite mindre om man inte orkade släpa skötväskan osv. Den är ju lite töjbar i materialet (typ softshell) så de är ju bra :D

Jag köpte min i ljusgrå men de finns många fler färger :)

I Sverige ligger priset på runt 200-300kr för en liknande :)

(Detta är ett tidsinställt inlägg)

Over and out / Emilie

Likes

Comments