Sommeren 2015 var da en ny epoke i livet skulle starte, jeg var på hytta da jeg fikk melding om at jeg hadde fått plass. Jeg var i ekstase! Jeg kunne ikke vente med å komme i gang med studenttilværelsen.


Studenttilværelsen begynte og første semester var i gang. Anatomi, fysiologi, mikrobiokjemi og cellebiologi emnet begynte. Vi hadde en kjempe flink lærer men stoffet var noe helt annet enn det jeg hadde sett for meg, jeg synes faget var mye å ta innover seg og jeg slet med å finne en studieteknikk som fungerte for meg. Hadde ingen anelse om hva som ventet meg og bet tennene sammen og klarte min aller første skriftlige 4 timers skole eksamen. Lykken var stor!

Samtidig hadde vi et annet emne som heter fag- og funksjon. Vi begynte å lære enkle prosedyrer og det var et fag jeg synes var gøy og valgte derfor å fokusere mest på anatomi, fysiologi faget på bakgrunn av at vi hadde begge 4 timers skriftlige eksamenene på samme uke. Det endte med at jeg fikk ikke bestått. Jeg følte jeg skuffet meg selv og familien, jeg var flau. Det å ikke bestå en eksamen følte jeg var en stor skam helt til noen fortalte at det ikke var noen skam.
Jeg måtte ta den opp andre semester, og brukte alle studiedagene på å lese og forberede meg til neste eksamen. Før jeg skulle ta den opp hadde vi et felles emne, det var et emne der kommunikasjon og etikk stod i fokus og vi ble delt inn i grupper med andre fra ulike helse retninger. Vi fikk en oppgave og skulle skrive den sammen og levere som en hjemmeeksamen som ble vurdert til ikke bestått/bestått. Min gruppe fikk bestått og dermed kunne jeg fokusere 100% på den utsatte eksamenen jeg skulle ta.

I andre semester begynte vi med sykdomslære 1, endelig skulle vi lære om sykdommer, noe jeg gledet meg masse til. Jeg klarte ikke å fokusere helt på grunn av utsatt eksamen nærmet seg. Dagen kom og jeg gjorde mitt absolutt beste, men var forberedt på å måtte ta den opp på nytt. Dagen før vi hadde webeksamen i sykdomslære 1 fikk vi svar på utsatt eksamen og fikk bedre enn jeg noen gang kunne forestille meg!
Dagen etter hadde vi webeksamen og vi visste at vi måtte ha 65% riktig for å få den dårligste karakteren. Vi fikk opp poengsummen i det vi leverte inn svarene våre og jeg hadde mer enn 65% riktig. Endelig hadde jeg klart alle eksamenene første året og det gjenstod kun praksis på sykehjem og et arbeidskrav for å fullføre første året mitt på høgskolen!
Praksis begynte og jeg hadde en super veileder, arbeidskravet ble bestått og jeg fikk sommerjobb på praksis stedet som endte med fast stilling annen hver helg.

Første året var en berg og dalbane med nedturer men aller mest oppturer!

-Emilie🌸

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei alle sammen!

Mitt navn er Emilie og er 20 år gammel. Som de fleste unge jenter har jeg blogget på blogg.no og hatt utallige blogger. Det er mange år siden jeg har "blogget", og har aldri nådd spesielt langt med det. Det har aldri vært min hensikt å tjene masse penger på blogg. Jeg valgte å bytte arena for å prøve noe nytt og er helt ny på denne plattformen. Norsk rettskriving har aldri vært min sterkeste side, og jeg har aldri fått spesielt gode karakterer i skriftlige fag på skolen. Det er ikke derfor jeg gjør dette.

Målet er å gi ett innblikk i min hverdag, mitt liv og livet som student og ikke bare om hvor flott og fint det er (det er fine sider ved å være student, misforstå meg rett), men om hvordan det faktisk er. Naturligvis vil det handle en del om sykepleier retningen, generelt tror jeg de fleste kan kjenne seg igjen i en del situasjoner.
De fleste sier at student tilværelsen er den beste tiden i livet, jeg er ikke enig per dags dato. Kanskje jeg ser tilbake på det når jeg er ferdig og synes denne tiden var den beste, den tid den glede!

Jeg studerer til å bli sykepleier på høgskolen i Østfold og går nå fjerde semester, som vil si siste del av andre året. Jobber annenhver helg på sykehjem og har en interesse for sminke som vil komme til syne.

Håper jeg kan nå ut til noen som er i samme situasjon.
Snakkes!

-Emilie🌸

Likes

Comments