Hej!

Detta är en blogg för att kunna följa vårt husbygge! Vi ska nämligen bygga hus utanför Ängelholm, nämligen bestämt i Munka Ljungby!

Bygget ska påbörjas nu i höst och planeras att vara klart till sommaren 2018.

Vi har hela våren och sommaren haft fullt upp med diverse val kring vårt framtida hus.

Det började med att vi hösten 2016 började prata om hur härligt det hade varit med att ha ett hus. Vi bor just nu i en vindslägenhet utan balkong där vi har en gemensam uteplats. Vi började kolla runt på Hemnet men kände inte att där fanns någonting som kändes som oss. Det vi väl gillade kostade mer än vad vi hade råd med. Vi började sedan att kolla på lite olika tomter då vi även började kolla på alternativet att bygga nytt.

Vi var runt i hela Nordvästra Skåne och kollade tomter. Knackade dörr och frågade hur grannarna trivdes. Vi kollade bland annat i Häljarp utanför Landskrona. Tillslut hälsade vi på min barndomsvän Elin med hennes familj Tim och deras dotter Lovis i Munka Ljungby, dem hade byggt nytt hus där.

Det visade sig att i Munka Ljungby skulle ett nytt område byggas med flera friliggande villatomter. Vi kände direkt att vi verkligen gillade området och började kolla vidare på vilka tomter som var lediga i området.

Vi körde ut flera gånger och kollade på dem olika tomterna, såg vart solen gick, vart den gick ner, vilken tom som skulle vara bäst. Vi föl tillslut på "hackan 10" som sedan skulle visa sig vara Sofierogatan 14.

När vi nu hade reserverat tomten och kände att det var där vårt framtida hus skulle ligga gick processen över till vilken typ av hus vi skulle vilja bygga.

Vi åkte och tittade på visningshus av olika hustillverkare då ingen av oss kan någintng av bygge var det totalentrepenad som vi skulle använda oss av.

Vi var i Ängelholm och tittade på ett Myresjöhus som vi blev helt förälskade i. Vi bokade sedan möte med fyra anda husleverantörer för att kunna jämföra och få en känsla för vad man fick för sina pengar. Vi tog in produktionskalkyler och jämförde. Det var även viktigt att säljaren förstod oss båda och kunde vägleda oss till vårt drömhus.

Vi fastade tillslut för Trivselhus då det kändes som att deras grund var bäst. Dem var lite dyrare med det kändes som att kvalitén på deras hus var bäst. Vi gillade verkligen deras säljare Anette som förstod precis vad vi ville ha för typ av hus.

När väl valet av husleverantör var vald skulle vi nu sitta ner med vår säljare Anette och börja skissa på vårt hus.Likes

Comments